0
021284284

معرفی ۱۰ رشته برتر فنی مهندسی به ترتیب اولویت بازار کار

 
question چرا پرداخت هزینه های گزاف برای جلسات مشاوره تحصیلی؟
اگر قصد انتخاب رشته و به دنبال آن ایجاد کسب و کاری موفقی را دارید، این دوره می تواند با معرفی رشته ها، گرایشات و بازار کار به شما، در انتخابی آگاهانه کمک نماید. هدف ما در بنیاد آموزش مجازی ایرانیان همیشه این بوده که کیفیت محتوای مطالب را تا آنجا که می توانیم ارتقا دهیم. هرچه محتوای دوره غنی تر باشد، کسب و کارهای زیادی می توانند از آن جهت رشد و بهره مندی خود استفاده کنند. رشد کسب و کارها در ایران برابر با ارتقاء سطح کیفی زندگی مردم است.
 

۱۰ رشته برتر فنی مهندسی به ترتیب اولویت بازار کار:

۱- مهندسی برق

گرایش قدرت
گرایش الکترونیک
گرایش کنترل و ابزار دقیق
گرایش مخابرات
گرایش مهندسی پزشکی (بیوالکتریک)
۲- مهندسی مکانیک
گرایش طراحی جامدات
گرایش حرارت و سیالات
۳- مهندسی عمران
گرایش عمران
گرایش نقشه برداری
گرایش آب
۴- مهندسی صنایع
گرایش برنامه ریزی و تحلیل سیستم ها
گرایش تولید صنعتی
گرایش تکنولوژی صنعتی
گرایش ایمنی صنعتی
۵- مهندسی شیمی
گرایش صنایع پتروشیمی
گرایش طراحی فرایندهای نفت
گرایش صنایع پالایش
گرایش صنایع گاز
گرایش صنایع غذایی
۶- مهندسی کامپیوتر
گرایش نرم افزار
گرایش سخت افزار
۷- مهندسی مواد 
گرایش متالورژی صنعتی
گرایش متالورژی استخراجی
گرایش سرامیک
۸- مهندسی هوافضا
۹- مهندسی معماری
۱۰- مهندسی فناوری اطلاعات (IT)

3333برای آشنایی بیشتر با هر یک از رشته ها به بخش زیر مراجعه کنید. 

مهندسی برق               مهندسی مکانیک               مهندسی عمران
مهندسی صنایع             مهندسی شیمی              مهندسی کامپیوتر
مهندسی مواد               مهندسی هوافضا              مهندسی معماری
مهندسی فناوری اطلاعات (IT)
 

هدف این دوره:

“یکی از بهترین تعریف هایی که از مهندسی برق شده، این است که محور اصلی فعالیت های مهندسی برق، تبدیل یک سیگنال به سیگنال دیگر است. البته این سیگنال ممکن است شکل موج ولتاژ یا شکل موج جریان و یا ترکیب دیجیتالی یک بخش از اطلاعات باشد.

مهندسی برق
10 رشته برتر فنی مهندسی به ترتیب اولویت بازار کار

 
انرژی اگر بنیادی ترین رکن اقتصاد نباشد، یکی از ارکان اصلی آن به شمار می آید و در این میان برق به عنوان عالی ترین نوع انرژی جایگاه ویژه ای دارد. تا جایی که در دنیای امروز میزان تولید و مصرف این انرژی در شاخه تولید، شاخص رشد اقتصادی جوامع و در شاخه خانگی و عمومی یکی از معیارهای سنجش رفاه محسوب می شود.
مهندسی برق دارای ۴ گرایش است که در زیر بطور اجمالی بیان شده و در بخش معرفی گرایش ها به تقصیل در مورد هر یک صحبت خواهیم کرد.
 

  •     مهندسی برق- الکترونیک

الکترونیک علمی است که به بررسی حرکت الکترون در دوره گاز، خلاء و یا نیمه رسانا و اثرات و کاربردهای آن می پردازد. با توجه به این تعریف، مهندسی الکترونیک در زمینه ساخت قطعات الکترونیک و کاربرد آن در مدارها، فعالیت می کند. به عبارت دیگر، زمینه فعالیت مهندسی الکترونیک را می توان به دو شاخه اصلی “ساخت قطعه و کاربرد مداری قطعه” و “طراحی مدار” تقسیم کرد.
معرفی از دیدگاه دکتر کمره ای استاد مهندسی برق دانشگاه تهران :
“گرایش الکترونیک به دو بخش عمده تقسیم می شود. بخش اول میکروالکترونیک، شامل علم مواد، فیزیک الکترونیک، طراحی و ساخت ساده ترین تا پیچیده ترین قطعات است و بخش دوم مدار و سیستم، با هدف طراحی و ساخت سیستم ها و تجهیزات الکترونیکی با استفاده از قطعات ساخته شده توسط متخصصان میکروالکترونیک است.
معرفی از دیدگاه دکتر جبه دار :
“گرایش الکترونیک یکی از گرایشهای جالب مهندسی برق است که محور اصلی آن آشنایی با قطعات نیمه هادی، توصیف فیزیکی این قطعات، عملکرد آنها و در نهایت استفاده از این قطعات، برای طراحی و ساخت مدارها و دستگاههای است که کاربردهای فنی و روزمره زیادی دارند.”
 

  •     مهندسی برق- مخابرات

مخابرات، گرایشی از مهندسی برق است که در حوزه ارسال و دریافت اطلاعات فعالیت می کند. مهندسی مخابرات با ارائه نظریه ها و مبانی لازم جهت ایجاد ارتباط بین دو یا چند کاربر، انجام عملی فرایندها را به طور بهینه ممکن می سازد. هدف از مهندسی مخابرات، پرورش متخصصان در چهار زمینه اصلی شامل فرستنده، مرحله میانی، گیرنده و گسترش شبکه است که گستره هر کدام عبارت است از:
فرستنده: شامل آنتن، نحوه ارسال و …
مرحله میانی: شامل خط انتقال و محاسبات مربوط و …
گیرنده: شامل آنتن، نحوه دریافت، تشخیص و …
گسترش شبکه: مشتمل بر تعمیم خط ارتباطی ساده، ادوات سویچینگ ، ارتباط بین مجموعه کاربرها و …
هدف از مخابرات ارسال و انتقال اطلاعات از نقطه ای به نقطه دیگر است که این اطلاعات می تواند صوت، تصویر یا داده های کامپیوتری باشد.
نظر دکتر جبه دار در مورد شاخه های مختلف این گرایش:
“مخابرات از دو گرایش میدان و سیستم تشکیل می شود. در گرایش میدان، دانشجویان با مفاهیم میدان های مغناطیسی، امواج، ماکروویو، آنتن و … آشنا می شوند تا بتوانند مناسبترین وسیله را برای انتقال موجی از نقطه ای به نقطه دیگر پیدا کنند.
همچنین یکی از فعالیت های عمده مهندسی مخابرات گرایش سیستم، طراحی فلیترهای مختلفی است که می توانند امواج مزاحم شامل صوت یا پارازیت را از امواج اصلی تشخیص و آنها را حذف کرده و تنها امواج اصلی را از آنتن دریافت کنند.
گفتنی است که امروزه با توسعه مخابرات بی سیم، ارتباط نزدیکتری بین دو گرایش میدان و سیستم ایجاد شده است. برای نمونه در گوشی تلفن همراه ما هم تجهیزات مربوط به مدارهای مخابراتی و هم تجهیزات مربوط به فرستنده و هم آنتن گیرنده را داریم. از همین رو یک مهندس مخابرات امروزه باید از هر دو گرایش بخوبی اطلاع داشته باشد تا بتواند یک دستگاه بی سیم را طراحی کند.”
 

  •     مهندسی برق- قدرت

مهندسی قدرت را می توان “تولید نیروی الکتریکی” به روشهای گوناگون و انتقال و توزیع این نیروها با بازده و قابلیت اطمینان بالا، تعریف کرد. هدف از مهندسی قدرت، پرورش افرادی کارا در بخشهای تولید، انتقال و توزیع است که گستره این بخش عبارت است از:
تولید: طراحی شبکه های تولید با کمترین هزینه و بیشترین بازده.
انتقال: طراحی شبکه های انتقال، خطوط انتقال، پخش بار بر روی شبکه، قابلیت اطمینان و پایداری شبکه قدرت، طراحی رله ها و حفاظت شبکه، پخش بار اقتصادی (dispaich economic).
توزیع: طراحی شبکه های توزیع حفاظت و مدیریت آن.
معرفی از دیدگاه دکتر جبه دار:
هدف اصلی مهندسین این گرایش، تولید برق در نیروگاهها، انتقال برق از طریق خطوط انتقال و توزیع آن در شبکه های شهری و در نهایت توزیع آن برای مصارف خانگی و کارخانجات است. بنابراین یک مهندس قدرت باید به روشهای مختلف تولید برق، خطوط انتقال نیرو و سیستم های توزیع آشنا باشد.”
معرفی از دیدگاه دکتر کمره ای:
“گرایش قدرت به آموزش و پژوهش در زمینه طراحی و ساخت سیستم های مورد استفاده در تولید، توزیع، مصرف و حفاظت از برق می پردازد.
به عبارت دیگر دانشجویان این رشته در شاخه تولید با انواع نیروگاه های آبی، گازی، سیکل ترکیبی و … آشنا می شوند. و در بخش انتقال و توزیع، روشهای مختلف انتقال برق اعم از کابلهای هوایی و زیرزمینی را مطالعه می کنند و در شاخه حفاظت نیز انواع وسایل و تجهیزات حفاظتی که در مراحل مختلف تولید، توزیع، انتقال و مصرف انرژی، انسانها و تاسیسات را در برابر حوادث مختلف محافظت می کنند، مورد بررسی قرار می دهند که از آن میان می توان به انواع رله ها، فیوزها، کلیدها و در نهایت سیستم های کنترل اشاره کرد.
یکی دیگر از شاخه های قدرت نیز ماشین های الکتریکی است که شامل ژنراتورها، ترانسفورماتورها و موتورهای الکتریکی می شود که این شاخه از زمینه های مهم صنعتی و پژوهشی گرایش قدرت است.”
 
پیشنهاد مقالات شگفت انگیــــز

آشنایی با موتورهای AC
آشنایی با موتورهای DC

 

3333 کسب اطلاعات جامع تر در دوره های آموزشی موتورهای الکتریکی ای سی و دی سی 

 

  •     مهندسی برق- کنترل

کنترل، در پیشرفت علم نقش ارزنده ای را ایفا می کند و علاوه بر نقش کلیدی در فضاپیماها و هدایت موشک ها و هواپیما، به صورت بخش اصلی و مهمی از فرایندهای صنعتی و تولیدی نیز درآمده است. به کمک این علم می توان به عملکرد بهینه سیستم های پویا، بهبود کیفیت و ارزانتر شدن فرآورده ها، گسترش میزان تولید، ماشینی کردن بسیاری از عملیات تکراری و خسته کننده دستی و نظایر آن دست یافت. هدف سیستم کنترل عبارت است از کنترل خروجی ها به روش معین به کمک ورودی ها از طریق اجزای سیستم کنترل که می تواند شامل اجزای الکتریکی، مکانیک و شیمیایی به تناسب نوع سیستم کنترل باشد.
“اگر بخواهیم یک تعریف کلی از کنترل ارائه دهیم، می توانیم بگوییم که هدف این علم، کنترل خروجی های یک سیستم بر مبنای ورودی های آن با توجه به شرایط ویژه و نکات مورد نظر طراحی آن سیستم می باشد.”
دکتر کمره ای در ادامه معرفی علم کنترل می گوید: “علم کنترل فقط در مهندسی برق مورد استفاده قرار نمی گیرد، بلکه در شاخه های دیگری از علوم مهندسی و حتی علوم انسانی کاربرد دارد. به عنوان نمونه کنترل فرآیند تصفیه نفت در یک پالایشگاه، کنترل عملکرد یک نیروگاه برق، سیستم کنترل ناوبری یک کشتی و یا کنترل تحولات و تغییرات جمعیتی نمونه های متنوعی از کاربرد علم کنترل می باشد.
 

مقالات مرتبط:
بازار کار رشته علوم مهندسی
آسیب‌شناسی نقش و جایگاه علوم انسانی در توسعه ملی کشور

 
گفتنی است که گرایش کنترل دارای زیر بخش های متنوعی مانند کنترل خطی ، کنترل غیرخطی، کنترل مقاوم، کنترل تطبیقی، کنترل دیجیتالی، کنترل فازی و غیره است.”
دکتر جبه دار نیز با اشاره به اینکه گرایش کنترل منحصر به مهندسی برق نمی شود، می گوید:
“در رشته های مهندسی مکانیک، مهندسی شیمی، مهندسی هوافضا، مهندسی سازه و مهندسی های دیگر نیز ما شاهد علم کنترل هستیم اما نوع سیستم کنترلی در هر رشته مهندسی متفاوت است. برای مثال در مهندسی مکانیک نوع کنترل، مکانیکی و در مهندسی شیمی براساس فرآیندهای شیمیایی است. اما در کل هدف مهندسی کنترل، طراحی سیستمی است که بتواند عملکرد یک دستگاه را در حد مطلوب حفظ کند.
به گفته دکتر “خودکار کردن یا اتوماتیک کردن خط تولید، یکی دیگر از فعالیت های مهندسی کنترل است. یعنی مهندس کنترل می تواند به گونه ای خط تولید را هماهنگ و کنترل کند که محصول تولید شده طبق برنامه تعیین شده و با بهترین کیفیت به دست آید.”
  دانش آموختگان این رشته می توانند در زمینه های طراحی، ساخت، بهره برداری، نظارت، نگهداری، مدیریت و هدایت عملیات سیستم ها مشغول به کار شوند.
  

    آینده شغلی، بازار کار، درآمد:

“امروزه با توسعه صنایع کوچک و بزرگ در کشور، فرصت های شغلی زیادی برای مهندسین برق فراهم شده است. یک مهندس خوب باید، کارآفرین باشد یعنی به یاری آگاهی های خود، نیازهای فنی و صنعتی کشور را یافته و با طراحی سیستم ها و مدارهای خاصی این نیازها را برطرف سازد. کاری که بعضی از فارغ التحصیلان ما انجام داده و خوشبختانه موفق نیز بوده اند.”
دکتر کمره ای نیز در این زمینه می گوید:
“اگر یک فارغ التحصیل برق دارای توانایی های لازم باشد، با مشکل بیکاری روبرو نخواهد شد. در حقیقت امروزه مشکل اصلی این است که بیشتر فارغ التحصیلان توانمند و با استعداد این رشته به خارج از کشور مهاجرت می کنند و ما اکنون با کمبود نیروهای کارآمد در این رشته روبرو هستیم.”
نظر یکی از اساتید مهندسی برق دانشگاه علم و صنعت ایران در مورد فرصت های شغلی فارغ التحصیلان این رشته:
“طبق نظر کارشناسان و متخصصان انرژی در کشور، با توجه به نیاز فزاینده به انرژی در جهان کنونی و همچنین نرخ رشد انرژی الکتریکی در کشور، سالانه باید حدود ۱۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید کشور افزوده شود که این امر نیازمند احداث نیروگاه های جدید و همچنین فارغ التحصیلان متخصص برق و و قدرت است.
فرصت های شغلی یک مهندس کنترل نیز بسیار گسترده است.  هر کجا که مجموعه عظیمی از صنعت مهندسی مثل کارخانه سیمان، خودروسازی، ذوب آهن و … وجود داشته باشد، حضور یک مهندسی کنترل ضروری است.
و بالاخره یک مهندس مخابرات یا الکترونیک می تواند جذب وزارتخانه های ارتباطات و فن آوری اطلاعات، صنایع، دفاع و سازمانهای مختلف خصوصی و دولتی شود.”
 

    توانایی های مورد نیاز و قابل توصیه برای انتخاب این رشته

الف) توانایی علمی: “مهندسی برق نیز مانند مابقی رشته های مهندسی بر مفاهیم فیزیکی و اصول ریاضیات استوار است و هر چه دانشجویان بهتر این مفاهیم را درک کنند، می توانند مهندس بهتری باشند. در این میان گرایش الکترونیک وابستگی شدیدی به فیزیک بخصوص فیزیک الکترونیک و فیزیک نیمه هادی ها دارد. در گرایش مخابرات نیز درس فیزیک اهمیت بسیاری دارد زیرا دروس اصلی این رشته بخصوص در شاخه میدان شامل الکترومغناطیس و امواج می شود.”
 
دوره آموزشی مرتبط : الکترومغناطیس
 
داشتن ضریب هوشی بالا و تسلط کافی بر ریاضیات، فیزیک و زبان خارجی از ضرورتهای ورود به این رشته است.
   ب) علاقمندیها: دانشجوی برق باید با ذهنی خلاق و تحلیل گر، علاقمند به کار با وسایل برقی باشد. گاهی اوقات با دانشجویانی روبرو می شویم که در ریاضی و فیزیک قوی هستند اما در کارهای عملی ضعیف اند. چنین دانشجویانی برای رشته های مهندسی مناسب نیستند و بهتر است رشته های ذهنی و انتزاعی مثل ریاضی یا فیزیک را انتخاب کنند.

    وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر

فارغ التحصیل در مقطع کارشناسی برق که مدرک خود را در یکی از چهار گرایش الکترونیک، مخابرات، قدرت و کنترل می گیرد، می تواند در یکی از این گرایشها (اختیاری) یا رشته ای که برق زیر مجموعه ای برای آن تعریف شده، ادامه تحصیل نماید. این رشته به صورت: مهندسی برق- الکترونیک، برق- قدرت، برق- مخابرات (شامل گرایش های: میدان، سیستم، موج، رمز، مایکرونوری) برق- کنترل، مهندسی پزشکی (گرایش بیوالکتریک)، مهندسی هسته ای (دو گرایش مهندسی راکتور و مهندسی پرتو پزشکی، مهندسی کامپیوتر (معماری کامپیوتر، هوش مصنوعی و رباتیک) است. برای تحصیل در مقطع دکترای تخصصی می توان در هر یک از زیرشاخه های تخصصی‌تر گرایش های یاد شده میزان مورد نیاز واحدها را اخذ کرد و رساله دکتری را در همان موضوع خاص ارائه داد. مسلم است این زیر شاخه ها، گرایشهای تخصصی تر این چهار گرایش هستند. امکان ادامه تحصیل در کلیه گرایش های یاد شده در مقطع های کارشناسی ارشد و تا حد زیادی در دوره دکتری، در داخل کشور وجود خواهد داشت. رشته برق به دلیل کاربردی بودن آن در بسیاری از علوم مهندسی دیگر، برای فارغ التحصیلان امکان تحصیل در بسیاری گرایش ها و دانش ها را فراهم می کند.
درسهای تخصصی مهندسی برق به تفکیک زیر شاخه عبارتند از:
درسهای تخصصی مهندسی برق–الکترونیک
درسهای تخصصی مهندسی برق- مخابرات
 
 مقالات مرتبط

بازار کار رشته پزشکی هسته ای

 

معماری کامپیوتر

گرایش معماری کامپیوتر در رشته مهندسی کامپیوتر تنها گرایشی است که دانشجویان دارای مدرک کارشناسی از گرایش سخت افزار می‌توانند بطور مستقیم و بدون نیاز به گذراندن واحدهای جبرانی به تحصیل در آن بپردازند. لازمه این امر موفقیت در کنکور سراسری کاشناسی ارشد و به اتمام رساندن تحصیل در گرایش فوق الذکر است. با توجه به دروسی که در این گرایش از گرایشهای کارشناسی ارشد، ارائه می‌شوند دانشجو می‌تواند توانایی‌های متفاوتی را کسب کند که در زیر به آنها اشاره می‌شود:
-طراحی و ساخت مدارهای دیجیتال : به عنوان مثال می‌توان به اکثر قریب به اتفاق مدارهای منطقی، سیستم‌های دیجیتال، بردهای تبلیغاتی، سیستم‌های کنترل دیجیتال در اکثر وسایل امروزی، سیستم‍ های موبایل و … اشاره کرد که یک دانشجوی کوشای گرایش معماری توانایی طراحی و ساخت آنها را در پایان دوره تحصیلی خود خواهد داشت.
– معماری کامپیوتر : نحوه طراحی و ساخت کامپیوترها و مدارهای کامپیوتری به وسیله اجزای ساده منطقی از دیگر توانمندی‌های این دانشجویان خواهد بود.
– طراحی و ساخت مدارهای واسط : نحوه ساخت مدارهایی که بتوانند کامپیوترها و سیستمهای کامپیوتری متفاوت را (از جمله میکروپروسسورها ، میکروکنترلر ها و … ) به یکدیگر متصل کنند . سیستم های کامپیوتری با کاربردهای خاص (مانند مودم و …) نیز از این دسته مدارها شناخته می‌شوند.
– طراحی و ساخت سیستم‌های بلادرنگ : سیستم‌های کامپیوتری که در حین انجام چند عمل مختلف، ضمانت می‌کنند اعمال خاصی در زمان‌های مشخص یا به تعداد مشخصی انجام خواهند شد.
– کنترل : برای مثال سیستم‌هایی که دما را کنترل می‌کنند. در این سیستم ورودیها می‌توانند شدت کار دستگاه‌های خنک کننده و یا گرم کننده و خروجی هم می‌تواند دمای محیط باشد.
– میکروکنترل‌ها وسیستم های تعبیه شده : سیستم‌هایی که در آنها یک یا چند پردازشگر کامپیوتری یا میکروکنترلر تعبیه شده تا اعمال سیستم و قسمت‌های مختلف آن را کنترل کنند.
-VLSI : که همان درس VLSI ای است که کارشناسان رشته کامپیوتر در طول تحصیل خود گذرانده‌اند با این تفاوت که به صورت عمیق‌تر و لایه‌ای‌تری به آن پرداخته شده تا با دانستن fabrication دقیق مدارهای مجتمع در مقیاس بزرگ، یک کارشناس ارشد گرایش معماری توانایی طراحی دقیق یک چنین سیستم و مداری را جهت تولید، داشته باشد.
– انتقال داده : دانشجوی کارشناسی ارشد معماری کامپیوتر، علاوه بر شناخت کافی از روش‌های انتقال داده و اطلاعات به سیستم‌های کامپیوتری و دیجیتال قادر خواهد بود. سیستم های بدیع و تازه ای را طراحی و پیاده سازی کند (که لازمه آن داشتن توانایی بسیار بالا در شناخت لایه های طراحی یک سیستم انتقال داده است).
 
دوره های آموزشی مرتبط

میکروکنترلر AVR
سیستم های مخابراتی

 

مهندسی نرم افزار
10 رشته برتر فنی مهندسی به ترتیب اولویت بازار کار

 

مهندسی نرم افزار

این گرایش در کنار گرایش الگوریتم و محاسبات از گرایش‌هایی است که دانشجویان دارای مدرک کارشناسی از گرایش نرم افزار می‌توانند بطور مستقیم و بدون نیاز به گذراندن واحدهای جبرانی به تحصیل در آن بپردازند تفاوت این دو گرایش در ضریب دروس تخصصی نرم افزار در کنکور کارشناسی ارشد است. به این صورت که این دروس در گرایش مهندسی نرم افزاربا ضریب ۲ اعمال می‌شوند حال آنکه در گرایش الگوریتم و محاسبات ضریب ۳ منظور می‌شود. در نتیجه دانشجویانی که تسلط کامل‌تری به دروس نرم افزاری دارند برای تحصیل در رشته مهندسی نرم افزار می‌بایست نسبت به دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در گرایش الگوریتم و محاسبات را دارند، دارای توانایی های ریاضی و کامپیوتر پایه بیشتری باشند. با توجه به دروسی که در این گرایش از گرایش‌های کارشناسی ارشد، ارائه می‌شوند دانشجو می‌تواند توانایی های متفاوتی را کسب کند که در زیر به آنها اشاره می‌شود:
– طراحی و پیاده سازی پایگاه داده‌ها : با توجه به آنچه که یک کارشناس مهندسی نرم افزار در طول تحصیل فرا می‌گیرد ، یک کارشناس ارشد قدرت طراحی و پیاده سازی پایگاه های داده پیچیده تر و دقیق تر با حداقل خطا و همرنگ‌تر با سیستم های روز دنیا را دارا خواهد شد.
– مهندسی نرم افزار : به خودی خود معقوله بسیار پیچیده ای در مورد روش‌های مدیریت، طراحی، پیاده سازی و نگهداری برنامهها و پروژه‌های نرم افزاری است و کارشناس ارشد، قدرت کنترل تمام موارد بالا را در برنامه های عظیم نرم افزاری خواهد آموخت.
– سیستم های عامل : دانشجویان کارشناسی در طول تحصیل خود به طور تئوری و غیر سنگینی با سیستم‌های عامل و زیر و بم های آنها آشنا می‌شوند حال آنکه کارشناس ارشد مهندسی نرم افزار تا جایی پیش می‌رود که بتواند یک سیستم عامل مستقل و جدید و در عین حال شایسته را پیاده سازی کند.
– اتوماسیون اداری : اتوماتیک کردن روند فعالیت‌های یک اداره موسسه یا سازمان به وسیله کامپیوتر.
– برنامه نویسی همروند : به وجود آوردن همزمان چند برنامه در کامپیوتر و مدیریت آنها.
– الگوریتم‌های موازی : شکستن الگوریتم‌ها به قسمت هایی که میتوانند به صورت همزمان توسط چند پردازنده انجام شوند به منظور افزایش سرعت اجرای الگوریتم.
– طراحی و ساخت کامپایلرها : بر خلاف کارشناسان نرم افزار که نسبت به کامپایلرها شناخت پیدا می‌کنند ، کارشناسان ارشد، قدرت طراحی و ساخت این قسمت مهم از دنیای تولید نرم افزار را خواهند آموخت.
– شبیه سازی و گرافیک کامپیوتری : هم در معقوله مهندسی نرم افزار طبقه بندی شده و کارشناس ارشد از آموزش‌های قدرتمندی جهت انجام آنها بهره خواهد برد.
– زمینه‌های اشتغال : با توجه به گسترش روزافزون دنیای کامپیوتر امروزه بیش از هر زمان دیگری نیاز به متخصصان کامپیوتر احساس می‌شود. امروزه یک مهندس کامپیوتر اگر علاقمند به کار باشد، هیچ وقت با مشکل بیکاری روبه رو نمی‌شود. به خصوص مهندسین نرم افزار فرصت‌های شغلی بیشتری داشته و برای کارکردن نیاز به امکانات و تجهیزات زیادی ندارند. فرصت‌های شغلی این رشته به حدی گسترده و متعدد است که نه تنها فارغ التحصیلان این رشته به راحتی جذب بازار کار می شوند بلکه دانشجویان دو سال آخر این رشته نیز می توانند وارد بازار کار شده و فعالیت کنند. برای مهندسین سخت افزار هم امکان کار در شرکت‌های تولید کننده قطعات و دستگاه‌ها و مراکز صنعتی – تولیدی بسیار فراهم است و از نظر سطح درآمدی هم با توجه به دانش و پشتکار شخصی در حد قابل قبول و ایده آلی قرار دارند. از طرفی با توجه به استفاده روزافزون از شبکه اینترنت زمینه کار در این موضوع نیز بسیار مهیاست.
 
بازار کار رشته مهندسی شبکه:
– مطالعه و بررسی ابزار مخابراتی مناسب برای انتقال اطلاعات
– مطالعه و بررسی سرعت و کیفیت شبکه‌های موجود
– ارتقا کیفیت شبکه های موجود
– ایجاد شبکه های کامپیوتری
بازار کار رشته مهندسی نرم افزار:
– مطالعه، بررسی و امکان سنجی سخت افزار، شبکه و نرم افزار موردنیاز
– فعالیت مستقل برای تولید نرم افزارهای کوچک تا متوسط
– بررسی راه‌های مکانیزه کردن فعالیت‌های سازمانی
– برنامه نویسی و تولید کد
– تست و بررسی برنامه های تولید شده
بازار کار رشته مهندسی سخت افزار:
– فعالیت، تحقیق و مطالعه در شرکت های سخت افزاری حاضر که قابلیت مقابله با شرکت های دیگر در سرتاسر نقاط جهان را دارند.
– طراحی و پیاده سازی سیستم های کامپیوتری سفارشی
– ارتقا کیفیت سخت افزار موجود بوسیله اصلاح های نرم افزاری و سخت افزاری

وضعیت نیاز کشور به این رشته چگونه است؟

کامپیوتر با جهانی کردن اطلاعات و ارتباطات نه تنها در حال حاضر کاربرد دارد بلکه پیش بینی می شود تا ۱۰ سال دیگر، مردم کشورهای پیشرفته همان اندازه که به نیروی برق وابسته هستند به شبکه اینترنت نیز وابسته خواهند شد. با این اوصاف روند رو به رشد استفاده از کامپیوتر در زندگی روزانه، اشتغال و موقعیت کاری برای فارغ التحصیلان این رشته فراهم است تا در قالب شرکتهای تولیدکننده نرم افزار، شرکتهای تولیدکننده قطعات، مراکز صنعتی – تولیدی، شرکتها و موسسات خدماتی، مراکز آموزشی و … مشغول به کار شده و فعالیت کنند. با توجه به پیشرفت کند ایران نسبت به جامعه جهانی کامپیوتر در سالهای اخیر نیاز به مهندسین خلاق و کوشا در این زمینه کاملاً احساس می شود.
روند رو به رشد استفاده از کامپیوتر در محافل عمومی و خصوصی، استفاده گسترده از شبکه اینترنت و زمینه های مرتبط با آن، فراهم آمدن شرایط آموزش و تجارت الکترونیک همه و همه دست به دست هم داده اند تا از اکنون چشم انداز روشنی نسبت به آینده این رشته وجود داشته باشد به نحوی که فعالان در این زمینه از آینده معلوم و مطمئنی برخوردار خواهند بود. تنها نگرانی به قسمت نرم افزار مربوط می شود که باید مهندسان خلاق ایرانی اقدام به تهیه نرم افزارهای گوناگون و کارآمد کرده تا تنها مصرف کننده صرف نباشیم.
 
مقالات پیشنهادی ویژه
امنیت شبکه چیست؟

بررسی نکات مهم در طراحی و اجرای شبکه های کامپیوتری

 
 دوره های جامع آموزشی

شبکه سازی سیسکو
پیاده سازی امنیت شبکه سیسکو
مسیریابی و سوئیچینگ شبکه سیسکو
تجهیزات شبکه بیسیم
تکنسین شبکه های کامپیوتری بی سیم
کارور شبکه اینترنت
عیب یابی شبکه های اینترنتی
 

مهندسی مکانیک
10 رشته برتر فنی مهندسی به ترتیب اولویت بازار کار

 رشته مهندسی مکانیک (اتومکانیک) 

 گرایشهای مقطع لیسانس:
الف – گرایش مکانیک در طراحی جامدات
ب – گرایش مکانیک در حرارت و سیالات
ج – گرایش مکانیک در ساخت و تولید
 گرایش مهندسی دریا
· آینده شغلی ، بازارکار، درآمد
· توانایی‌های مورد نیاز و قابل توصیه
· وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر
· مصاحبه با دانشجوی مشغول به تحصیل
· وضعیت نیاز کشور به این رشته
· نکات تکمیلی
 
دوره های جامع آموزشی

آشنایی با مکانیک سیالات
اصول و مکانیک خاک
 

    هدف

در حقیقت رشته مکانیک بخشی از علم فیزیک است که با استفاده از مفاهیم پایه علم فیزیک و به تبع آن ریاضی به بررسی حرکت اجسام و نیروهای وارد بر آنها می‌پردازد و می‌کوشد تا با توجه به نتایج بررسی‌های خود ، طرحی نو در زمینه فن‌شناسی و صنعت ارائه دهد و در راه پیشرفت انسان گامی به جلو بردارد.
رشته مکانیک، رشته پیاده کننده علم فیزیک است. برای مثال بررسی حرکت خودرو و عوامل موثر بر روی آن برعهده فیزیک است. اما این که چگونه حرکت آن تنظیم گردد بر عهده مکانیک می‌باشد.
معرفی این رشته از دیدگاه دکتر آریا الستی استاد مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف :
«علم مکانیک به تحلیل حرکت و عوامل ایجاد کننده حرکت مانند نیروها و گشتاورها و شکل حرکت می‌پردازد. اما مهندسی مکانیک تا حدودی با علم مکانیک تفاوت دارد چرا که یک مهندس مکانیک علاوه بر علم مکانیک باید بسیاری از علوم دیگر را یاد گرفته و بعضی از هنرها را نیز کسب کند. شاید بتوان گفت که رشته مهندسی مکانیک، رشته تحلیل و طراحی سیستم‌های دینامیکی و استاتیکی است.»
دکتر محمد دورعلی یکی دیگر از اساتید مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف نیز در معرفی این رشته می‌گوید:
«رشته مهندسی مکانیک را شاید بتوان از نقطه‌نظر تنوع موضوعات تحت پوشش، جامع‌ترین رشته مهندسی به شمار آورد. چون رشته مهندسی مکانیک در برگیرنده تمامی علوم و فنونی است که با تولید، تبدیل و استفاده از انرژی، ایجاد و تبدیل حرکت و انجام کار، تولید و ساخت قطعات و ماشین‌آلات و به کارگیری مواد مختلف در ساخت آنها و همچنین طراحی و کنترل سیستم‌های مکانیکی، حرارتی و سیالاتی مرتبط می‌باشد.
به عبارت دیگر محاسبات فنی، مدل سازی و شبیه‌سازی، طراحی و تهیه نقشه‌ها، تدوین روش ساخت، تولید و آزمایش تمامی ماشین‌آلات و تاسیسات موجود در دنیا، با تکیه بر توانایی‌های مهندسان مکانیک انجام می‌گیرد.»

    گرایش های مقطع لیسانس:

رشته مهندسی مکانیک دارای سه گرایش «طراحی جامدات ، حرارت و سیالات، ساخت و تولید» در مقطع لیسانس می‌باشد که البته دانشگاه صنعتی شریف دارای گرایشهای دیگری نیز هست.

در شروع آموزش مهندسی در ایران، مهندسی مکانیک با برق یکی بود و «الکترومکانیک» نامیده می‌شد. اما این دو رشته حدود ۴۵ سال پیش از هم جدا شدند و به مرور رشته‌های دیگری مانند مهندسی شیمی و مواد نیز از مهندسی مکانیک جدا شد و مهندسی مکانیک به عنوان رشته مهندسی مکانیک عمومی ارائه گردید. ولی با پیشرفت صنعت و نیاز صنایع به تخصص های مختلف در این زمینه، از مهندسی مکانیک عمومی دو گرایش «طراحی جامدات» و «حرارت و سیالات» و بعد از آن «ساخت و تولید» بیرون آمد و بالاخره باید به مهندسی دریا اشاره کرد که هنوز در دانشگاه صنعتی شریف به عنوان یکی از گرایش های مهندسی مکانیک ارایه میشود. ما در اینجا به معرفی اجمالی هر یک از گرایش های فوق میپردازیم

    الف – گرایش مکانیک در طراحی جامدات

هدف تربیت آزمایشگاهی متخصصانی است که بتوانند در مراکز تولید و کارخانه‌ها اجزاء و مکانیزم ماشین‌آلات مختلف را طراحی کنند. دروس این دوره شامل دروس نظری، آزمایشگاهی، کارگاه و پروژه و کارآموزی است. فارغ‌التحصیلان می‌توانند در کارخانجات مختلف نظیر خودروسازی، صنایع نفت، ذوب فلزات و صنایع غذایی و غیره مشغول شوند و برای این دوره امکان ادامه تحصیل تا سطح کارشناسی ارشد و دکتری در داخل یا خارج از کشور وجود دارد. موفقیت داوطلبان به آگاهی آنها در دروس جبر و مثلثات، هندسه ، فیزیک و مکانیک همچنین آشنایی و تسلط آنان به زبان خارجی بستگی فراوان دارد. از جمله دروس این دوره می‌توان دروس مقاومت مصالح، طراحی و دینامیک را نام برد. در این رشته زمینه اشتغال و بازارکار خوب وجود دارد و مطالب ارائه شده در طول تحصیل برای دانشجویان محسوس و قابل لمس است.

    ب – گرایش مکانیک در حرارت و سیالات

این رشته در به کاربردن علوم و تکنولوژی مربوط جهت طرح و محاسبه اجزاء سیستمهایی که اساس کار آنها مبتنی بر تبدیل انرژی ، انتقال حرارت و جرم است به متخصصان کارآیی لازم را می‌دهد و آنها را جهت فعالیت در صنایع مختلف مکانیک در رشته حرارت و سیالات (نظیر مولدهای حرارتی، انتقال سیال نیروگاه های آبی، موتورهای احتراقی و … ) آماده می‌سازد. فارغ‌التحصیلان این دوره قادر به طراحی و محاسبه اجزا و سیستمها در بخشهای عمده‌ای از صنایع نظیر صنایع خودروسازی، نیروگاه های حرارتی و آبی، صنایع غذایی، نفت، ذوب فلزات و غیره هستند.
فارغ‌التحصیلان این دوره می‌توانند تا مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در داخل یا خارج از کشور ادامه تحصیل دهند. داوطلبان این رشته باید در دروس ریاضی و فیزیک تسلط داشته و با یک زبان خارجی آشنا باشند. دروس این رشته شامل مطالبی در زمینه‌های حرارت و سیالات، می‌باشد.
نظر دانشجویان: با توجه به اینکه اصولا تحصیلات دانشگاهی به خصوص در زمینه های مهندسی نیاز صد در صد به علاقه مندی داوطلب دارد، بنابراین عدم  علاقه ‌و همچنین عدم تقویت دروس اساسی و پایه ای در بخش مکانیک مانند ریاضی، فیزیک – مکانیک، شیمی، رسم فنی (تجسم بالا داشتن) و هوش نسبتا خوب و عدم روحیه تجزیه و تحلیل در مسائل باعث دلسردی و از دست دادن انگیزه تحصیل و رکورد شدید در تحصیلات خواهد شد.

    ج – گرایش مکانیک در ساخت و تولید

هدف تربیت کارشناسانی است که با به کاربردن تکنولوژی مربوط به ابزارسازی، ریخته گری، جوشکاری، فرم دادن فلزات ، طرح کارگاه یا کارخانه های تولیدی آماده کار در زمینه ساخت و تولید ماشین آلات صنایع (کشاورزی، نظامی، ماشین‌سازی، ابزارسازی ، خودروسازی و … ) باشند. فارغ التحصیلان این دوره قادر خواهند بود در صنایعی مانند ماشین‌سازی، ابزارسازی، خودروسازی ، صنایع کشاورزی، صنایع هوایی و تسلیحاتی به ساخت و تولیدی ماشین‌آلات، طراحی کارگاه و یا کارخانه تولیدی بپردازند و نظارت و بهره‌برداری و اجرای صحیح طرحها را عهده‌دار شوند. داوطلبان این رشته باید در دروس ریاضی، فیزیک و مکانیک از آگاهی کافی برخوردار باشند. دروس این دروه شامل مطالبی در مورد نحوه تولید، طراحی قالب های پرس، طراحی قید و بندها، کار و برنامه‌ریزی با ماشین های اتوماتیک، اصول کلی و نحوه کار با ماشینهای دستی و تعمیر و نصب تمام سرویس های صنعتی می باشد و درصد نسبتا بالایی از آنها به صورت عملی ارائه می‌گردد. داوطلب باید سالم باشد تا بتواند کارهای کارگاهی را به خوبی انجام دهد و استعداد کارهای فنی را داشته باشد. با توجه به خودکفایی صنایع کشور این رشته دارای بازار کار خوبی است.
 

مقالات ویـــژه

جوشکاری

دوره های آموزشی جامع

مقاومت مصالح

آشنایی با جوشکاری

ریخته گری
 

  آینده شغلی ، بازارکار، درآمد:

در حال حاضر دانشجوی توانمند مهندسی مکانیک پس از فارغ‌التحصیلی مشکل کاریابی ندارد چرا که به گفته دکتر دورعلی توسعه سخت‌افزاری و رشد مسایل مهندسی ، گرایش به سمت تولید داخل و ایجاد تکنولوژی تولید تجهیزات و وسایل در داخل کشور و روی آوردن به خدمات مهندسی در داخل کشور به علت محدودیت‌های ارزی و کاهش درآمدهای نفتی، باعث رشد چشمگیر بازارکار مهندسان مکانیک در ایران شده است.
دکتر دورعلی در ادامه می‌گوید:
«یک مهندس مکانیک در حال حاضر در زمینه‌های مختلفی فعالیت می‌کند که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد

  • طراحی و ساخت تمامی ماشین‌آلات و قطعات آنها، اعم از ماشین‌آلات تولیدی تمامی صنایع، لوازم خانگی و تجهیزات پزشکی
  • طراحی و ساخت تجهیزات مکانیکی نیروگاههای فسیلی، اتمی ، خورشیدی ، بادی و آبی
  • طراحی و ساخت تجهیزات و سیستم‌های انتقال و تصفیه آب، سیستم‌های مکانیکی و کنترلی پالایشگاهها و کارخانجات شیمیایی
  • طراحی و ساخت تاسیسات حرارتی و برودتی ساختمانها و اماکن، بالابرها و آسانسورها و سیستم‌های حمل و نقل
  • ساخت ماشین‌آلات تغلیظ و بازیافت مواد مثل کارخانجات قند، کاغذسازی ، سیمان ، نساجی ، نمک و کنسانتره
  • طراحی و ساخت وسایل و تجهیزات حمل و نقل زمینی، دریایی و هوایی
  • ساخت تجهیزات دفاعی مانند تانک، راکت، اژدر و پلهای متحرک
  • ساخت روبات‌ها ، بازوهای مکانیکی و سیستم‌های تولید

در ضمن یک مهندس مکانیک می‌تواند به عنوان کارشناس و مشاور فنی در بانک‌ها ، شرکت‌های سرمایه‌گذاری و بیمه و شرکت‌های بازرسی و نظارت امور بین‌المللی فعالیت بکند.»
دکتر الستی نیز در این زمینه می‌گوید:
«در همه جای دنیا یک فارغ‌التحصیل مهندسی مکانیک مثل یک موم خام است که دانش کافی دارد و در هر زمینه‌ای که کار کند می‌تواند در آن زمینه متخصص بشود.
برای مثال می‌تواند در تحلیل و طراحی خودرو، در طراحی و ساخت ماشین‌های ابزار و حتی در تدوین و تولید برنامه‌های کامپیوتری فعالیت بکند. یعنی رشته مکانیک زمینه کار و زمینه انتخاب بسیار گسترده‌ای را در مقابل فارغ‌التحصیلان این رشته قرار می‌دهد.»
دکتر قرشی نیز در مورد فرصت‌های شغلی، گرایش مهندسی دریا می‌گوید:
«بدون شک چون مهندسی دریا نسبت به گرایش‌های دیگر رشته مکانیک تخصصی‌تر است، فرصت‌های شغلی آن نیز محدودتر می‌باشد اما با این وجود فارغ‌التحصیلان این گرایش می‌توانند در کارخانه‌های کشتی‌سازی کشور مثل کارخانه کشتی‌سازی «صدرا» در بوشهر، کارخانه «نکا» در شمال و «اروندان» در خلیج فارس مشغول به کار گردند و یا در سازمان بنادر و کشتی‌رانی وظیفه ساخت سکوهای شناور را بر عهده بگیرند.»
 

 مقالات شگفت انگیز

نساجی

بازار کار رشته مهندسی دریا

انواع روش های حمل و نقل

  توانایی های مورد نیاز و قابل توصیه :

«مکانیک بهشت ریاضیات است.» این جمله زیبا از «لئونارد اولر» ریاضی‌دان بزرگ سوئیسی، بیانگر ارتباط تنگاتنگ ریاضیات با مکانیک است. در واقع مهندسی مکانیک بخصوص در گرایش حرارت و سیالات از مباحث و مسایل ریاضی بسیار استفاده می‌کند. از سوی دیگر همان‌طور که پیش از این گفتیم مکانیک بخشی از علم فیزیک است و حتی دانش‌آموزان دوره متوسطه نیز با علم مکانیک در کتاب فیزیک خود آشنا می‌شوند و این علم بخصوص در گرایش طراحی جامدات اهمیت بسیاری دارد. به همین دلیل دانشجوی مهندسی مکانیک باید در دو درس ریاضی و فیزیک قوی بوده و همچنین از هوش، استعداد و قدرت تجسم خوبی برخوردار باشد.
دکتر الستی در مورد توانایی‌های لازم برای دانشجوی این رشته می‌گوید:

«فعالیت در رشته مهندسی مکانیک بسیار متنوع است و در نتیجه هم دانشجوی علاقه‌‌‌مند به کارهای تئوریک می‌تواند جذب این رشته شده و در بخش‌های نظری و تئوری فعالیت کند و هم دانشجوی خلاق و علاقه‌مند به طراحی و ساخت وسایل و دستگاههای مختلف می‌تواند این رشته را انتخاب نماید. اما بدون شک یک مهندس مکانیک موفق کسی است که به یاری دو بال علم و عمل پیشرفت کند. به همین خاطر من در دانشگاه ، دانشجویان را تشویق می‌کنم که پروژه‌های تحقیقاتیشان تلفیقی از کار تئوریک و عملی باشد.»

دانشجوی این رشته باید از نظر جسمی آمادگی کار در محیطهای پرجمعیت و کارخانجات دور از شهر را داشته باشد.

    وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر:

امکان ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی میسر می‌باشد. در دوره کارشناسی ارشد ۳۲ واحد و در دوره دکترا ۴۸ واحد درسی ارایه می‌گردد.
رشته‌های مشابه و نزدیک به این رشته :
رشته مهندسی مکانیک به عنوان جامع‌ترین رشته مهندسی دارای دروس مشترک با اغلب رشته‌های مهندسی دیگر نظیر مهندسی دریا ، مهندسی شیمی، مهندسی هوا فضا و … می‌باشد.

    مصاحبه با دانشجوی مشغول به تحصیل

مهندسی مکانیک جامع‌ترین رشته مهندسی است که در آن با اصول اساسی طراحی تمامی سیستمهای محیط پیرامون آشنا می‌شویم . دروس این رشته غالبا کاربردی بوده و در ارتباطی تنگاتنگ با دروس ریاضیات و فیزیک است. دانشجوی این رشته باید فردی خلاق و دارای قدرت تجسم کافی باشد تا بتواند در طراحی مکانیزمها موفق باشد.

    وضعیت نیاز کشور به این رشته

دانش مکانیک دانش زندگی است. در هر مجتمع و کارگاه صنعتی نیاز به فارغ‌التحصیلان این رشته امری ضروری و مشهود است و با توجه به حرکتهای صنعتی این چندساله اخیر کشور مهندسین مکانیک بیش از پیش در گرداندن چرخ صنعت دخیل شده‌اند و راه همواره برای رشد و ترقی آنها گشاده است.
 

————————————————————————————————————

محتوا چقدر می تواند قدرتمند باشد؟
شرایدنداستان جذاب مارکوس و شرکت رو به شکست او، به این سوال پاسخ می دهد.      خواندن داستان
اگر با خواندن این داستان علاقمند به ساخت وبلاگ شده اید می توانید به بخش  وبلاگ نویسی مراجعه کنید.

————————————————————————————————————

 

    رشته مدیریت و شاخه های آن

مدیریت هدف:

فارغ‌التحصیلان این رشته با گرایشهای متفاوت می‌توانند پس از اتمام تحصیلات، مسوولیتهای متفاوت مدیریتی را در سطح کشور بر عهده گیرند و با اتکاء به آموخته‌های خود در زمینه‌های بازرگانی، مالی، صنعتی، دولتی و … به راحتی فعالیت کنند.
مدیریت علم اداره و هدایت سازمانهاست. به گونه‌ای که موجب افزایش بهره‌وری ، کارایی و اثر بخشی آنها گردد. به عبارت دیگر مدیریت، دانش بین رشته‌ای است که از علوم مختلف مانند ریاضیات، جامعه‌شناسی و روانشناسی برای بهبود عملکرد سازمانها یاری می‌جوید.
دکتر حقیقی استاد مدیریت بازرگانی دانشگاه تهران در بیان تاریخچه این رشته می‌گوید:
«دانش مدیریت در اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰ برای بهتر اداره کردن سازمانهای یک جامعه، بخصوص سازمانهای صنعتی و تجاری جامعه مطرح گردید.
در واقع پیدایش مباحث مدیریت به انقلاب صنعتی و نیاز صنایع به مدیران متبحر باز می‌گردد و بتدریج با تخصصی‌تر شدن هرچه بیشتر علوم، مدیریت نیز به شاخه‌های مختلفی اعم از بازرگانی ، دولتی ، صنعتی ، مالی، بیمه ، گمرکی ، بیمارستانی و شاخه‌های متعدد دیگر تقسیم می‌شود.»
 

گرایش‌های مقطع لیسانس :

رشته مدیریت در کشور ما دارای شاخه‌های متعددی می‌باشد که از آن جمله می‌توان به مدیریت بازرگانی ، صنعتی، دولتی ، جهانگردی ، بیمه ، بیمه اکو، امور گمرکی و امور بانکی اشاره کرد و همچنین از شاخه‌های تخصصی‌تری مثل مدیریت کمیسریای دریایی و یا اداره امور بیمارستانها نام برد.
 
پیشنهاد مقالات شگفت انگیز

معرفی رشته مدیریت بازرگانی

آموزش مدیریت بازرگانی

آموزش مدیریت صنعتی

بازار کار رشته امورگمرکی

دوره های آموزشی جامع

 مدیر دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی
کارمند بازاریابی و فروش در آژانس های جهانگردی
کاربر امور بانکی
ترخیص کار گمرکات
 

آینده شغلی، بازار کار ، درآمد:

به جرات می‌توان گفت که یک فارغ‌التحصیل رشته مدیریت اگر در طی تحصیل به خوبی مطالعه و تحقیق کرده و فرد کارآمدی باشد، هیچ‌وقت بیکار نخواهد ماند. چرا که امروزه شرکت‌ها برای این که بتوانند در مقایسه با رقیبان، کالا یا خدمات را در زمانی کمتر، با هزینه پایین‌تر و کیفیت بالاتر به مشتریان تحویل دهند، به مدیرانی متبحر نیاز دارند.
برای مثال در یک کارخانه کنتورسازی که روزانه ۷۰۰ کنتور با ۲۶ نفر تولید می‌کرد اکنون با حضور یک مدیرعامل توانا و آشنا با فن مدیریت ، روزانه ۱۰۵۰ کنتور با ۱۳ نفر در هر خط تولید ساخته می‌شود، همچنین ارزبری هر کنتور از ۱۲ دلار به ۹/۱ دلار کاهش یافته است.
مدیر عامل این شرکت در بخشی از خاطرات خود می‌گوید:
«در اوایل دوران مدیریت شرکت با یکی از کارکنان آشنا شدم که از روی شرارت چندین بار با مدیر عامل پیشین درگیر شده بود اما بعد از اجرای طرح نظام مشارکت که در آن علاوه بر همکاری جسمی از همکاری قلبی و روحی کارکنان نیز در پیشبرد اهداف کارخانه استفاده می‌شود، همین فرد بیش از ۲۵۰ طرح ارائه داد که تنها یک طرح وی ۵۰ هزار مارک صرفه‌جویی ارزی و ۴۰ میلیون تومان صرفه‌جویی سالانه برای شرکت به همراه داشته است.»
بدون شک چنین مدیری نه تنها بیکار نمی‌ماند بلکه اوست که در میان فرصت‌های شغلی مختلف ، بهترین را انتخاب خواهد کرد.
«چون در رشته‌های مدیریت اشتراک و تداخل دروس نسبتا بالاست، بنابراین ضرورتی ندارد که فرصتهای شغلی آنها را تفکیک کنیم اما اگر بخواهیم چنین کاری را انجام دهیم، باید بگوییم که فارغ‌التحصیل مدیریت دولتی می‌تواند در موسسات دولتی و عمومی و خدماتی مشغول به کار گردد. مدیریت بازرگانی در سازمانهای اقتصادی و بازرگانی فعالیت کند و مدیریت صنعتی برای کار در سازمانهای صنعتی و تولیدی مناسبتر است.»
دکتر ضرغام نیز در مورد فرصت‌های شغلی فارغ‌التحصیل مدیریت جهانگردی می‌گوید:
«یک عقیده کلی در این گرایش وجود دارد و آن این است که برای متخصص جهانگردی کار بی‌نهایت است و البته این بستگی به خلاقیت و نوآوری فارغ‌التحصیل این رشته دارد تا بتواند نیازهای بازار کار این صنعت را یافته در آن قسمت مشغول به کار گردد. هر چند در حال حاضر به دلیل کمبود نیروی کار متخصص در صنعت جهانگردی کشور ، تمامی دانشجویان این رشته جذب بازار کار می‌شوند و می‌توانند در دفاتر خدمات مسافرتی به عنوان مدیر فنی و یا تورگردان و یا در سازمان ایرانگردی و جهانگردی وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی مشغول به کار گردند.»
دکتر یوسفی نیز در مورد فرصتهای شغلی فارغ‌التحصیل بیمه می‌گوید:
«علاوه بر شرکتهای بیمه دولتی که به متخصصان رشته مدیریت نیاز دارند، شرکت‌های بازرگانی و حمل و نقل که در ارتباط با تجارت بین‌المللی هستند نیز فارغ‌التحصیلان این گرایش را جذب می‌کنند.»
وی در ادامه در مورد فرصت‌های شغلی فارغ‌التحصیل بیمه اکو می‌گوید:
«فارغ‌التحصیل این گرایش چون به زبان انگلیسی تسلط کامل دارد، راحت جذب بازار کار می‌شود و حتی بعضی از شرکت‌هابه ما نامه می‌نویسند و از ما می‌خواهند که دانشجویان را پس از فارغ‌التحصیل شدن به شرکت آنها معرفی کنیم.»
دکتر یوسفی همچنین در مورد فرصت‌های شغلی مدیریت امور گمرکی می‌گوید:
«فارغ‌التحصیل این رشته می‌تواند در گمرک‌ها ، شرکت‌های صادرات و واردات، حمل و نقل ، بیمه ، فرودگاهها و در مناطق مرزی مشغول به کار گردد.»

توانایی‌های مورد نیاز و قابل توصیه :

داوطلب باید از توان کافی در درسهای ریاضی،‌ آمار، اقتصاد و زبان انگلیسی دوره دبیرستان برخوردار باشد و درک بالایی در فهم مطالب به ویژه در زمینه امور مالی داشته باشد.
قدرت رهبری، اعتماد به نفس ، روابط اجتماعی خوب، توان تجزیه و تحلیل و قدرت بیان قوی از ویژگی‌های لازم برای دانشجوی رشته مدیریت در تمامی گرایش‌ها است.
همچنین به گفته دکتر حقیقی استاد مدیریت بازرگانی دانشگاه تهران ، دانشجوی این رشته بخصوص در گرایش‌های بازرگانی و صنعتی باید به مسائل تجاری و اقتصادی و محیط بازار علاقمند بوده و در دروس ریاضی ، زبان انگلیسی و ادبیات فارسی قوی باشد. چون در رشته مدیریت برای تجزیه و تحلیل مطالب باید در درس ریاضی قوی بود و همچنین برای دسترسی به منابع مختلف این رشته، تسلط به زبان انگلیسی بسیار اهمیت دارد و بالاخره یک مدیر باید بتواند مطالب را به درستی و زیبایی بیان کرده و بنویسد وگرنه شنونده و یا خواننده مطالب او خسته خواهد شد. به همین دلیل باید در درس ادبیات قوی بوده و از نگارش خوبی بهره‌مند باشد.
دکتر اصغرزاده یکی دیگر از اساتید مدیریت دانشگاه تهران نیز معتقد است که دانشجوی رشته مدیریت بخصوص مدیریت صنعتی باید در دروس ریاضی و آمار قوی باشد و به همین دلیل بهتر است که دانشجویان این گرایش از بین داوطلبان رشته علوم ریاضی فیزیک انتخاب شوند.
دکتر شهیدی استاد مدیریت صنعتی دانشگاه تهران نیز در مورد توانایی‌های لازم برای دانشجویان این رشته می‌گوید:
«دانشجوی رشته مدیریت باید خلاقیت، نوآوری و قدرت تشخیص خوبی داشته باشد تا بتواند نتیجه تصمیمی را که امروز می‌گیرد، در آینده ارزیابی کند و بدین وسیله از انجام کارهای بی‌فایده که گاه می‌تواند ضرر و زیانهای غیرقابل جبرانی نیز به همراه داشته باشد، جلوگیری کند.»
دکتر ضرغام استاد مدیریت جهانگردی دانشگاه علامه طباطبایی نیز در مورد ویژگی‌های لازم برای دانشجوی این گرایش می‌گوید:
«دانشجوی مدیریت جهانگردی لازم است که به تاریخ و فرهنگ خود و به درس جغرافیات علاقمند باشد و همچنین از روابط اجتماعی خوبی برخوردار بوده و به یک زبان خارجی مثل انگلیسی ، فرانسه و یا عربی مسلط باشد تا بتواند با جهانگردان خارجی به راحتی ارتباط برقرار کند.»

وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر:

فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی مدیریت می‌تواند در مقطع کارشناسی ارشد در گرایشهای مختلف : بازرگانی داخلی ، بازاریابی بین‌الملل ، مالی ، تحول بازاریابی و بیمه به تحصیل ادامه دهد. این گرایشها در دانشگاههای داخل کشور ارایه می‌شود. در دوره دکتری نیز گرایشهای: مدیریت منابع انسانی، پژوهش‌های عملیاتی رفتار سازمانی و … ارایه می‌شود.
در دوره کارشناسی ارشد ۳۲ واحد و دوره دکترا ۴۵ واحد درس اختصاصی ارایه می‌شود.
وضعیت نیاز کشور به این رشته در حال حاضر:
البته یک فارغ‌التحصیل رشته مدیریت نباید انتظار داشته باشد که از همان بدو امر به عنوان مدیر یک شرکت یا کارخانه مشغول به کار گردد. چون بخشی از مطالب و محتوای کلاسهای مدیریت باید از محیط و سازمانهای جامعه گرفته شود. بنابراین فارغ‌التحصیل این رشته در ابتدا باید به عنوان یک کارشناس در رده‌های پایین‌تر وارد بازار کار شده و سپس به مرور پله‌های ترقی را طی کند. یعنی می‌تواند در طیف وسیعی از شرکت‌ها و سازمانها مانند شرکت‌های تجاری، تولیدی، مالی ، بانک‌ها ، موسسه‌های بیمه، سازمانهای حسابرسی و موسساتی که با تجارت خارجی سر و کار دارند به عنوان مسوول تدارکات ، کارگزینی، امور مالی ، بازاریابی و … مشغول به کار گردد.
مدیریت دولتی : فارغ‌التحصیلان می‌توانند مشاغلی از قبیل: کارشناس اداری، امور کارکنان ، تشکیلات و روشها، طبقه‌بندی مشاغل ، حقوق و دستمزد، برنامه‌ریزی پرسنلی و نظایر آن و قبول مسوولیت در سمت مدیران سطوح میانی و سرپرستی واحدهای اداری و خدماتی وزارت‌خانه‌ها و سازمانهای دولتی و شهرداریها را عهده‌دار شوند.

مدیریت بازرگانی: فارغ‌التحصیلان گرایش مدیریت بازرگانی می‌توانند در موسسه‌های بازرگانی، اموری مانند تدارکات ، کارگزینی، امور مالی، و بازاریابی را عهده‌دار شوند

مدیریت صنعتی: این فارغ‌التحصیلان می‌توانند در قسمتهای مدیریت تولید، اداره و حفاظت فنی و قسمت کنترل مرغوبیت کالا مشغول به کار شوند.
 

نکات تکمیلی:

«تداخل در رشته‌های مختلف مدیریت، نسبت به شاخه‌های مختلف رشته‌های دیگر بیشتر است. یعنی محتوای ۷۰ درصد دروس این رشته در همه شاخه‌ها مشترک می‌باشد زیرا اصول مدیریت در رابطه با سازمانهای مختلف تفاوت چندانی ندارد و تفاوت آنها تنها در نوع وظایف، فعالیت‌ها و امور سازمانها است. به همین دلیل یک دانشجوی مدیریت در هر شاخه‌ای که درس بخواند، تنها با خواندن چند درس تخصصی می‌تواند در شاخه دیگر نیز فعالیت کند. در نتیجه دانشجو نباید حساسیت زیادی نسبت به نوع گرایش خود داشته باشد.
در اینجا لازم است گفته شود که رشته مدیریت از داوطلبان هر سه گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی ،علوم تجربی و علوم انسانی دانشجو می‌پذیرد.
 
پیشنهاد مقالات شگفت انگیز

مدیریت بازرگانی گرایش تجارت الکترونیک
مدیریت جهانگردی
مدیریت بیمه
 

معرفی گرایشهای رشته مدیریت :

  •     مدیریت دولتی

شاخه مدیریت دولتی همان‌‌طور که از نامش پیداست، متخصصانی را تربیت می‌کند بتوانند درآینده اداره سازمانهای دولتی را بر عهده بگیرند. زیرا اداره یک سازمان دولتی با اداره سازمانهای بازرگانی و صنعتی متفاوت است.
برای مثال چون در یک بخش دولتی، رقابت وجود ندارد، کارکنان تمایلی به افزایش ارتقای خدمات ندارند و این وظیفه مدیریت است که بتواند در چارچوب قوانین و مقررات دولتی، با خلاقیت و نوآوری خویش، کارآیی و بهره‌وری کارکنان را افزایش دهد.
دکتر طالقانی استاد مدیریت دولتی دانشگاه تهران در معرفی این گرایش می‌گوید:
«هدف ما در رشته مدیریت دولتی، تربیت مدیران شایسته‌ای است که بتوانند وظایف پنجگانه محوله را به نحو احسن در سازمانها و تشکیلات دولتی کشور انجام دهند.
این وظایف عبارتند از : ۱- برنامه‌ریزی و اجرای آن . ۲- سازمان‌دهی یا تقسیم وظایف بین کارکنان یک سازمان به نحوی که با تقسیم کار بتواند مهارت پرسنل خود را در پرداختن به کارهای جزئی افزایش دهد. ۳- عملیات امور استخدامی و یا کارگزینی کارکنان جدید ۴- هدایت و راهبری، چون ما معتقدیم که یک مدیر پس از استخدام نیروی جدید، نمی‌تواند آن را به یکباره به محیط کار اعزام کند بلکه بایستی تحت هدایت و آماده‌سازی لازم قرار گیرد تا بالاترین انگیزش‌های مادی و معنوی در او به وجود آید ۵- نظارت و کنترل ، که از جمله بخشهای بسیار حساس است چون در این مرحله یک مدیر با اندازه‌گیری ، سنجش علمیات و توجه به شاخص‌های کنترل بررسی می‌کند که آیا توانسته‌ است به اهداف تعیین شده در برنامه‌ریزی خویش دست یابد یا خیر؟ و در صورت لزوم اقدامات اصلاحی را در جهت پیشگیری از انحرافات احتمالی به اجرا می‌گذارد.
البته وظایف فوق شامل همه شاخه‌های مدیریت می‌شود اما متخصصان مدیریت دولتی به این وظایف بشدت اعتقاد دارند.»

  •     مدیریت بازرگانی

رشته مدیریت بازرگانی در مفهوم عام آن شامل طیف وسیعی از مدیریت‌ها می‌شود زیرا بیشتر سازمانهای تجاری ، صنعتی و خدماتی مثل بانکها، شرکت‌های بیمه و یا کارخانجات صنعتی به دنبال سود هستند و در نتیجه یک موسسه بازرگانی محسوب می‌شوند. و از همین‌رو در کشور ما تا چند سال پیش، گرایش مدیریت بازرگانی شامل گرایش‌های مختلف این رشته مانند مدیریت صنعتی، مدیریت بیمه و مدیریت جهانگردی و مدیریت بازرگانی بود. اما امروزه با پیشرفت علم مدیریت و تخصصی‌تر شدن این رشته، مدیریت بازرگانی کاربرد محدودتری پیدا کرده است و به گفته دکتر سید جوادین استاد مدیریت بازرگانی دانشگاه تهران دروس تخصصی این رشته در زمینه شناخت بازار، مسائل بازاریابی، تجارت، داد و ستد، معاملات بین‌المللی و صادرات و واردات است و در نهایت یک دانشجوی مدیریت بازرگانی به عنوان یک مدیر تجاری تحصیل کرده ، می‌تواند امور تجاری را تفکیک کرده و اداره کند و به یاری قدرت خلاقه خویش در ایجاد بازار جدید، ارائه خدمات متنوع و تازه، ابداع روشهای جدید در عرضه و توزیع، کارآفرین باشد.
دکتر سید جوادین در ادامه می‌گوید:
«برای مثال یک فارغ‌التحصیل مدیریت بازرگانی باید بتواند برای کالاهای موجود، بازار جدیدی پیدا کرده و یا روشهای مطلوب توزیع را در سیستم دولتی طراحی کند. چون امروز یکی از بزرگترین مشکلات کشور ما رساندن محصولات کشاورزی مثل برنج، چای و مرکبات به بازار و به دست مصرف کننده است.»
دکتر حقیقی نیز در معرفی این گرایش می‌گوید:
«گرایش مدیریت بازرگانی به بررسی اصول، روشها و مهارتهایی می‌پردازد که اداره کنندگان سازمانهای اقتصادی، خدماتی و بازرگانی باید از آن اطلاع داشته باشند. برای مثال نحوه تصمیم‌گیری در مورد روشهای تولید، فروش ، سرمایه‌گذاری، بازاریابی ، جذب نیروی انسانی و دهها مساله دیگر که در هر موسسه بازرگانی برای یک مدیر مطرح می‌گردد، در این گرایش آموزش داده می‌شود.»

  •     مدیریت صنعتی

قرن حاضر، قرن رقابت و بهره‌وری است و لازمه بقا در این قرن، درک زمان و شرایط و برنامه‌ریزی برای استفاده از این دگرگونیها و همراه ساختن خود با این تحولات است و این به معنای آن است که امروزه نمی‌توان یک واحد صنعتی پیشرفته و بزرگ را که تولید آن از کمیت و کیفیت بالایی برخوردار است، با تکیه بر مدیریت سنتی که موروثی بوده و از پدر به پسر منتقل می‌شود، اداره کرد. بلکه باید با استفاده از مدیران کارآمد در بخش‌های مختلف یک واحد صنعتی، مثل بخش تولید و یا بخش نیروی انسانی، راه رسیدن به هدف را هموار نمود.
برای مثال حضور یک کارشناس مدیریت صنعتی که مسوولیت نیروی انسانی را بر عهده بگیرد، در هر واحد صنعتی ضروری است تا وی بتواند با استفاده از دانش آکادمیک خویش ، مشارکت ،‌ مهارت و انگیزه‌ نیروی انسانی واحد صنعتی مورد نظر را افزایش دهد.
دکتر شهیدی استاد مدیریت صنتی دانشگاه تهران با اشاره به همین امر می‌گوید:
«یکی از علل عدم موفقیت صنایع ما این است که اکثر مسوولین واحدهای صنعتی ، فارغ‌التحصیل مدیریت صنعتی نیستند. گرایشی که مدیران نیروهای انسانی سازمانهای صنعتی را تربیت می‌کند.»
دکتر اصغرزاده یکی دیگر از اساتید مدیریت صنعتی دانشگاه تهران نیز در معرفی این گرایش می‌گوید:
«مدیریت صنعتی دارای سه بعد اصلی فنی و تکنیکی ، بعد مالی و بعد رفتاری و اجتماعی می باشد که بعد فنی و تکنیکی در دروس تحقیق در عملیات و کنترل پروژه ، بعد مالی در درسهایی مثل حسابداری صنعتی و بعد رفتاری و اجتماعی در دروس رفتار سازمانی، مدیریت منابع انسانی و تئوریهای مدیریت بیان می‌گردد. و البته بعضی از دروس این گرایش مانند مدیریت تولید و عملیات به هر سه این ابعاد می‌پردازد.»
وی در ادامه در مورد تفاوت دو رشته مدیرت صنعتی و مهندسی صنایع می‌گوید:
«در رشته مهندسی صنایع دانشجویان بیشتر به مطالعه بعد فنی و تکنیکی صنایع می‌پردازند اما رشته مدیریت صنعتی به دو بعد مالی و رفتاری صنایع تاکید بیشتری دارد.»
یکی دیگر از اساتید مدیریت دانشگاه تهران نیز در همین زمینه می‌گوید:
«رشته مهندسی صنایع و مدیریت صنعتی ، مشترکات فراوانی دارند زیرا دروس مدیریت در هر دو رشته از اهمیت بسیاری برخوردار است اما آنچه که باعث تمایز دو رشته از یکدیگر می‌شود، آن است که رشته مدیریت صنعتی بیشتر به مدیریت نیروی انسانی می‌پردازد ولی رشته مهندسی صنایع به مدیریت فنی توجه دارد.
برای مثال در یک کارخانه روش تولید یک محصول و بررسی جزئیات آن بر عهده مهندس صنایع می‌باشد و اداره نیروی کارخانه مورد نظر و ارتباط واحد صنعتی فوق با محیط اطرافش بر عهده مدیریت صنعتی است.»

  •    مدیریت امور گمرکی

گرایش مدیریت امور گمرکی به منظور تربیت کارشناسان و مدیرانی ایجاد شده است که ضمن احاطه کلی بر دانش مدیریت و مقوله بازرگانی و تجارت بین‌الملل، دانش کافی در کلیه زمینه‌های کارشناسی مرتبط به امور گمرکی را کسب نمایند زیرا بدون اشراف بر موازین و مقررات و تکنیک‌های گمرکی ، اساسا توفیق در امر بازرگانی خارجی میسر نخواهد شد. در نتیجه لازم است که تعدادی از دانشجویان رشته مدیریت بطور تخصصی در زمینه مقررات بین‌المللی و کنوانسیونهای گمرکی مطالعه کرده و شناخت لازم را درباره سازمان‌ها و مجامع‌ گمرکی بین‌المللی و سایر سازمانها و مجامعی که بخشی از فعالیت‌ها آنان منجر به وضع معیارهایی در سطح جهانی در زمینه مسایل گمرکی می‌گردد، پیدا کنند.
دکتر یوسفی نیز درباره این گرایش می‌گوید:
«گمرک در خدمت تجارت جهان است و گرایش مدیریت امور گمرکی نیز بخشی از مدیریت تجاری و بازرگانی است که در آن نحوه بررسی کالاهای وارداتی و صادراتی و نحوه تنظیم اظهارنامه‌ها و چگونگی ایجاد تعرفه‌های مالیاتی آموزش داده می‌شود. همچنین دانشجویان می‌آموزند بر اساس سیاست اقتصادی کشور، کالاهای ممنوعه و غیر ممنوعه را شناسایی کنند.»

  •     مدیریت جهانگردی

کشور ما ۱۶۴۸۰۰۰ کیلومتر مربع وسعت دارد و هر گوشه‌اش جلوه و لطفی تازه ، رمز و رازی دیگر و زیبایی و صلابتی دوچندان دارد. از ایران سخن می‌گویم کشوری که می‌توان در یک فصل هم در آبهای نیلگون جنوبش تنی به آب زد و هم در کوهستانهای سپیدپوش شمالش، به ورزشهای زمستانی پرداخت. سرزمینی که می‌توان در کویرش به آسمان پرستاره نزدیک شد و در جنگلهای انبوهش معنی واقعی رنگ سبز را دریافت. دیاری که هر وجب از خاکش ، با تو از تمدنی کهن سخن می‌گوید.
اما چرا کشوری با این همه جلوه و جذابیت ، تنها سهم اندکی از صنعت سودآور جهانگردی را به خود اختصاص داده است؟
نتیجه یک نظرخواهی که از خبرنگاران خارجی به عمل آمده است، نشان می‌دهد که بسیاری از آنها بر این اعتقادند که مدیریت ضعیف یکی از عوامل رکود صنعت جهانگردی در کشور ما است. چون لازمه توسعه و تقویت صنعت جهانگردی، اطلاع از زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی ، جغرافیایی و فرهنگی کشور است تا بتوان امکانات موجود و همچنین مسائل و مشکلاتی که در راه توسعه این صنعت وجود دارد، شناسایی کرد و سپس بر اساس تحقیقات موجود، یک برنامه‌ریزی دقیق و عملی داشت. و البته چنین کاری تنها به یاری مدیرانی کارآمد و متخصص در صنعت جهانگردی امکان‌پذیر است. تخصصی که در شاخه مدیریت جهانگردی آموزش داده می‌شود.
دکتر ضرغام استاد مدیریت جهانگردی دانشگاه علامه طباطبایی در معرفی تاریخچه این رشته می‌گوید:
«صنعت جهانگردی بعد از جنگ جهانی دوم رونق یافت این صنعت در آن زمان در دست سرمایه‌داران بزرگی بود که هدفی جز جلب مشتری بیشتر و در نتیجه سود بیشتر نداشتند. و به همین دلیل با مخالفت مردم مناطق توریستی مواجه شدند. چون مردم می‌دیدند که کمپانی‌های بزرگ بهترین مناطقشان را اشغال کرده و چشم‌اندازهایشان را کور می‌کنند و در نهایت نیز تنها آب و هوای بد، شلوغی راه و سرو صدا عاید آنها می‌شود.
این اختلاف باعث شد که صنعت جهانگردی دچار یک تغییر و تحول عمده گردد و بتدریج تبدیل یک مقوله علمی شود. علمی میان رشته‌ای که امروزه دارای گرایشهای مختلفی اعم از مردم‌شناسی جهانگردی، جامعه‌‌شناسی جهانگردی ، حقوق جهانگردی و مهمتر از همه مدیریت جهانگردی می‌باشد .
گرایشی که دانشجویان را برای عهده‌دار شدن فعالیت‌های اجرایی برنامه‌های جهانگردی آماده می‌کند. یعنی متخصص این رشته در نهایت باید بداند که چه نوع جهانگردی را جذب کند؟ چگونه جذب کند، و چگونه بازارهای جهانگردی جدیدی برای جذب توریست ایجاد نماید»
وی در ادامه در مورد تفاوت این گرایش با گرایش‌های دیگر مدیریت می‌گوید:
«جهانگردی کالای خاصی است که با کالاهای دیگر تفاوت بسیار دارد چون این کالا همانجا که تولید می‌شود، مصرف می‌گردد و نمی‌توان آن را انبار کرد و یا در فصل دیگری مصرف نمود. به همین دلیل کالای جهانگردی، بازار ویژه‌ای می‌طلبد و تخصص خاصی نیز برای دست‌یابی به این بازار لازم است. تخصصی که رشته مدیریت جهانگردی آموزش داده می‌شود.

  •   مدیریت بیمه

بیمه یکی از شاخص‌های توسعه در کشورهای پیشرفته است چون هر سرمایه‌داری که بخواهد در کشوری سرمایه‌گذاری کند، باید اطمینان داشته باشد که در صورت بروز هر گونه حادثه‌ای یا خطری، سرمایه وی مصون خواهد بود. از همین‌رو در کشورهای پیشرفته از بیمه به عنوان صنعت بیمه یاد می‌کنند به این معنی که همزمان با توسعه صنعت ، بیمه نیز توسعه خواهد یافت و همچنین بر این اعتقادند که هر فردی نمی‌تواند وارد این صنعت شود بلکه باید متخصص و دانش‌ آموخته این صنعت باشد . در نتیجه در دانشگاههای بزرگ و معتبر دنیا، رشته بیمه به عنوان یک رشته مستقل که دارای دو زیرشاخه عمده بیمه‌های زندگی و غیرزندگی است، تدریس می‌شود.
در کشور ما نیز گرایش مدیریت بیمه در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی تدریس می‌شود اما به دلیل اینکه در کشور ما صنعت بیمه دولتی است، در آن رقابت دیده نمی‌شود و در نتیجه رشته مدیریت بیمه نیز جایگاه واقعی خویش را پیدا نکرده است.
یکی از دانشجویان مدیریت بیمه دانشگاه تهران در همین زمینه می‌گوید:
«دروس تخصصی رشته مدیریت بیمه در دانشگاههای ایران شامل آموزش انواع بیمه از جمله بیمه اموال ، بیمه اشخاص، بیمه مسوولیت و … است . در حالی که دروس این رشته باید خیلی پربارتر از موارد فوق باشد. برای مثال در دانشگاههای خارج از کشور ، دانشجویان چگونگی ارزیابی ریسک را فرا می‌گیرند. یعنی یاد می‌گیرند که چگونه باید ریسک کالایی که قرار است بیمه شود، ارزیابی کنند. کاری که نیاز به محاسباتی چند دارد.»
وی در ادامه می‌گوید: «البته اگر در ایران نیز بیمه جنبه خصوصی پیدا کند، بدون شک این گرایش نیز متحول شده و شکوفایی لازم را پیدا خواهد کرد.»
دکتر سید جوادین استاد مدیریت دانشگاه تهران نیز در معرفی این گرایش می‌گوید:
«دانشجوی مدیریت بیمه نحوه اداره سازمانهای بیمه و چگونگی رفتار با بیمه‌گذارها را فرا می‌گیرد تا بتواند آنها را به بیمه‌گذاری ترغیب و تشویق کند. همچنین دانشجویان درباره انواع فعالیت‌های بیمه مثل بیمه عمر، ماشین، خدمات درمانی و غیره اطلاعات لازم را کسب کرده و چگونگی فعالیت در این زمینه‌ها را بر اساس پایه و مبانی مدیریتی فرا می‌گیرند.»

  •     مدیریت بیمه اکو

« با جهانی شدن اقتصاد در دنیای آینده، تجارت نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند در تجارت نیز موضوعاتی مثل بیمه و قوانین حقوقی آن، اهمیت کلیدی دارد. بنابراین روزبه‌روز به متخصصان بیمه نیاز بیشتری احساس می‌شود تا جایی که این رشته از حالت بومی به صورت بین‌المللی درآمده است.»
دکتر یوسفی رییس موسسه آموزشی بیمه اکو دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه می‌گوید:
«به همین دلیل بیمه اکو که یک دانشکده تخصصی است در ایران ایجاد شده است. این دانشکده دانشجویان خود را از بین علاقه‌مندان کشورهای عضو پیمان منطقه‌ای اکو انتخاب می‌کند.
چرا که وجود نهادهایی مثل دانشکده، در تقویت همکاری و روابط متقابل فرهنگی ، اقتصادی و تجاری می‌تواند بسیار موثر باشد.»
دکتر یوسفی در مورد این گرایش می‌گوید:
«در این گرایش موضوعات مختلف مدیریتی ، اقتصادی ، حقوقی ، حسابداری و تجاری آموزش داده می‌شود و دانشجویان درباره نقش بیمه در ایجاد امنیت سرمایه‌گذاری و امنیت اقتصادی و رفاهی جامعه مطالعه می‌کنند.»
وی در مورد تفاوت دو گرایش مدیریت بیمه اکو و مدیریت بیمه می‌گوید:
«اولین تفاوت این دو گرایش در این است که تمامی دروس رشته مدیریت بیمه اکو به زبان انگلیسی است و از همین‌رو ، ما در مرحله اول ۱۰ برابر ظرفیت دانشگاه ، دانشجو می‌پذیریم و سپس از بین داوطلبان فوق ، افرادی را که تسلط بیشتری به زبان انگلیسی دارند، انتخاب می‌کنیم. همچنین در این گرایش، به قوانین حقوق بین‌الملل و تجارت بین‌الملل توجه بیشتری می‌شود.»

دوره های آموزشی جامع

مدیریت جهانگردی
مدیریت بازرگانی
مدیریت کسب و کار MBA گرایش مدیریت صنعتی

 

   رشته حسابداری

به نظر می‌رسد فارغ‌التحصیلان دوره‌های تحصیلات تکمیلی این رشته، آمادگی و پختگی بیشتری برای حضور در بازار کار دارند.
فرصت‌های شغلی یک حسابدار بسیار گسترده است و از پایین‌ترین سطح تا بالاترین سطح را در بر می‌گیرد. با وجود این که در دانشگاههای مختلف کشور اعم از دولتی ، غیرانتفاعی و آزاد، دانشجویان بسیاری در رشته حسابداری تحصیل می‌کنند، اما تعداد فارغ‌التحصیلان بیکار این رشته از سایر رشته‌ها کمتر است. چون از یک موسسه کوچک گرفته تا بزرگترین کارخانه‌های کشور حداقل برای تهیه اظهارنامه مالیاتی به حسابدار نیازمند هستند.
همچنین دانش حسابداری در بخش مالیات کاربرد وسیعی دارد. چون محاسبه سود به یاری حسابداری امکان‌پذیر است و تعیین مقدار سود نیز مبنای محاسبه مالیات شرکتها اعم از دولتی و خصوصی می‌باشد.
فارغ‌التحصیلان این رشته پس از اتمام تحصیل می‌توانند در سطوح مختلف و شاخه‌های متفاوت عهده‌دار انجام امور مالی گردند که شرح آن چنین است:
 
مقاله پیشنهادی : آشنایی با مفاهیم حسابداری
 

  •     حسابداری:

فارغ‌التحصیلان می‌توانند در کلیه مؤسسات و واحدهای تجاری، اعم از دولتی یا خصوصی به عنوان حسابدار در شاخه‌های زیر مشغول کار شوند.
حسابداری مالی: در کلیه شرکتها و مؤسسات تجاری و غیرانتفاعی
حسابداری صنعتی : در کلیه واحدهای صنعتی و شرکتهای تولیدی
حسابداری دولتی : در کلیه سازمانها و ادارات دولتی به عنوان حسابدار یا عامل ذی حساب
حسابداری مالیاتی : در ادارات دارایی
حسابداری بیمه : در مؤسسات بیمه
حسابداری بانکها : در شعبه‌ها و سرپرستی بانکها
همچنین حسابداران پس از مدتی اشتغال به کار حسابداری می‌توانند در سمت مدیریت مالی واحدهای تجاری ، ایفای نقش نمایند.
 

  •     حسابرسی :

فارغ‌التحصیلان رشته حسابداری قادرند با توجه به شاخه‌های حسابداری در حرفه حسابرسی شاغل شوند. شاغلان حرفه حسابرسی در یک تقسیم‌بندی کلی به دو گروه اصلی تفکیک می‌شوند :
حسابرسان داخلی : این گروه از حسابرسان ، کارمند واحد مورد رسیدگی هستند، و در واقع رابط میان هیأت مدیره و شرکت بوده و گزارش رسیدگی خود را به طور هفتگی ، ماهانه یا سالانه به مدیرعامل و هیأت مدیره ارائه می‌دهند . این گروه از حسابرسان عملیات داخل واحد تجاری را رسیدگی می‌کنند.
حسابرسان مستقل: این گروه از حسابرسان، افرادی هستند که در مؤسسات حسابرسی مشغول به کار هستند و بر اساس قرارداد میان شرکتها یا سازمانها با این مؤسسات، عملیات حسابداری و مالی واحد تجاری را بر اساس اصول و موازین حسابداری مورد رسیدگی قرار می‌دهند و گزارش خود را به مجمع عمومی صاحبان سهام ارائه می‌کنند. در واقع حسابرسان مستقل، رابط میان صاحبان شرکت و هیأت مدیره شرکت می‌باشند.
در حال حاضر در ایران ، سازمان حسابرسی به عنوان یک سازمان دولتی ، بزرگترین مؤسسه حسابرسی است و در کنار آن سایر موسسات حسابرسی دولتی و خصوصی مشغول فعالیت می‌باشند.
 
دوره های جامع آموزشی

حسابداری مالی                            حسابداری خزانه
حسابداری دامداری ها                  حسابداری پتروشیمی ها 
حسابداری دانشگاه ها                  حسابداری مدارس
حسابداری واحدهای صنفی ۱        حسابداری واحدهای صنفی ۲
حسابداری کارخانجات تولید آجر     رایانه کار حسابداری مالی
حسابداری بودجه                          حسابداری تنخواه گردان
حسابداری دفاتر                            حسابداری عمومی تکمیلی
حسابداری هزینه                           اصول حسابرسی
مدیر حسابرسی                           معاون حسابرس(داخلی)
حسابداری دولتی                         حسابداری صنعتی

 

وضعیت نیاز کشور به این رشته در حال حاضر

آموزش حسابداران و شرکت مؤثر آنها در فراهم‌آوری اطلاعات مالی دقیق و قابل اعتماد و تجزیه و تحلیل این اطلاعات برای توسعه پایدار در کشور در حال توسعه‌ای مانند ایران اهمیت فراوانی دارد. چرا که وجود اطلاعات دقیق، اعتماد برانگیز، بموقع و مربوط به فعالیت‌های اقتصادی، نه تنها لازم بلکه حیاتی است. علاوه بر این اطلاعات مالی حاصل از فعالیت‌های اقتصادی که بوسیله نظام‌های حسابداری گزارش می‌شود، می‌تواند از انحراف مسیر پیش‌بینی شده ، اتلاف منابع اقتصادی و اخلال در برنامه‌های توسعه اقتصادی جلوگیری کند.
فارغ‌التحصیلان توانمند این رشته مشکلی در زمینه کار ندارند ؛ چون هر فرد سرمایه‌گذار و هر مؤسسه اعتباری برای سرمایه‌گذاری یا اعتبار دادن به حسابدار نیاز دارد.
 
دوره های مرتبط دیگــــر:

آموزش نرم افزار حسابداری سپیدار
حسابداری دارایی های ثابت ( تجهیزات ، اموال و ماشین الات )
حسابداری دارایی های ثابت شهرداری ها
حسابداری سهام شرکت های نیمه خصوصی
حسابداری کارخانجات تولید مصالح
حسابداری حقوق و دستمزد پالایشگاه ها

 

مهندسی شیمی
10 رشته برتر فنی مهندسی به ترتیب اولویت بازار کار

   مهندسی شیمی :

مهندسی شیمی علم کاربرد ریاضیات، شیمی، فیزیک و اقتصاد در فرآیند تبدیل مواد خام به مواد باارزش‌تر یا سودمندتر است. مهندسی شیمی را می‌توان بطور کلی علم استفاده از موازنه جرم، موازنه انرژی و موازنه اندازه حرکت برای طراحی و کنترل واحدهای فرآیندی شیمیایی از قبیل واحد‌های یک پالایشگاه پتروشیمی، صنایع چوب و کاغذ و غیره در نظر گرفت.
مهندسی شیمی عمدتاً در طراحی و نگهداری فرآیندهای شیمیایی برای تولید انبوه به کار می‌رود. به این بخش از مهندسی شیمی، مهندسی فرآیند گفته می‌شود.
فرآیندهای مجزایی که توسط یک مهندس شیمی به کار گرفته می‌شوند (مانند تقطیر، استخراج و…)، عملیات واحد نام داشته و شامل واکنش شیمیایی، عملیات انتقال جرم، انتقال حرارت و انتقال اندازه حرکت هستند. این فرآیندها برای سنتز شیمیایی یا جداسازی شیمیایی با هم ترکیب می‌شوند.
سه قانون فیزیکی اساسی در مهندسی شیمی، اصل بقای جرم، اصل بقای انرژی و اصل بقای اندازه حرکت هستند. انتقال ماده و انرژی در یک فرآیند شیمیایی با استفاده از موازنه جرم و انرژی برای کل واحد، عملیات واحد یا بخشی از آن ارزیابی می‌شود. مهندسین شیمی اصول ترمودینامیک، سینتیک واکنش و پدیده‌های انتقال را به کار می‌گیرند.

مهندسی شیمی نوین، گستره‌ای فراتر از مهندسی فرآیند را در بر می‌گیرد. هدف اصلی مهندسی شیمی استفاده از دانش شیمی در خلق مواد و محصولات بهتر برای دنیای امروز است. امروزه مهندسین شیمی علاوه بر فرآیندهای تولید مواد اولیه پایه، بلکه در تو سعه و تولید محصولات باارزش و متنوع شرکت دارند. این محصولات شامل مواد ویژه و کارآمد برای صنایعی همچون هوافضا، خودروسازی، پزشکی، صنایع الکترونیک، کاربردهای محیط زیست و صنایع نظامی است. به عنوان مثال‌هایی از این محصولات می‌توان به الیاف، منسوجات و چسب‌های بسیار قوی، مواد زیست‌ سازگار و داروهای جدید اشاره کرد. امروزه مهندسی شیمی ارتباطی تنگاتنگ با علوم زیست‌شناسی، مهندسی پزشکی و اغلب شاخه‌های مهندسی دارد.

 
  گرایش های مهندسی شیمی

مهندسی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
مهندسی صنایع پلیمر
مهندسی صنایع غذایی
مهندسی پالایش
مهندسی صنایع شیمیایی معدنی
مهندسی طراحی فرآیندهای صنایع نفت
مهندسی بیوتکنولوژی
 

دوره آموزشی مرتبط

مدیریت کسب و کار MBA گرایش صنایع غذایی

 
دروس مهندسی شیمی در ایران:
بر اساس مصوّبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، علاوه بر دروس عمومی و علوم پایه که دانشجویان فنّی مهندسی موظف به گذراندن آن هستند، سایر دروس این رشته به دو دسته «اصلی» و «تخصّصی» تقسیم می شوند. دروس اصلی آن دسته از دروس هستند که تمامی دانشجویان مهندسی شیمی با هر گرایشی آنها را میگذرانند و دروس تخصصی به دروسی اطلاق می شود که با توجه به گرایش، دانشجو موظف به گذراندن آنها است.

  •     دروس اصلی

موازنه انرژی و مواد
مکانیک سیّالات
انتقال حرارت
انتقال جرم
طرّاحی رآکتورهای شیمیایی
کنترل فرآیند
کاربرد ریاضیات در مهندسی شیمی
ترمودینامیک
عملیّات واحد

  •     دروس تخصّصی بسته به گرایش متفاوت است.

 
دوره آموزشی مرتبط

آشنایی با مکانیک سیّالات

 
 
کسی که دارای مدرک کاردانی صنایع شیمیایی است ، می تواند در کنکور اختصاصی کاردانی به کارشناسی شرکت کند و بعد از قبولی ادامه تحصیل دهد . همچنین می توان هم در کنکور دانشگاه دولتی ثبت نام نمود و هم در کنکور دانشگاه آزاد.
زمان ثبت نام در کنکور کاردانی به کارشناسی رشته صنایع شیمیایی دانشگاه دولتی کی هست؟
هر ساله سازمان سنجش در بهمن ماه از طریق سایت سازمان اقدام به ثبت نام برای کنکور سراسری کاردانی به کارشناسی تمامی رشته ها می کند که می توان از طریق جراید و روزنامه ها مخصوصا هفته نامه پیک سنجش ویا از طریق خود سایت سازمان سنجش از جزئیات روند ثبت نام آگاه شد .
همچنین کنکور کاردانی به کارشناسی نیز در مرداد ماه هرسال برگزار می گردد.
کسانی که دارای مدرک کاردانی صنایع شیمیایی هستند ، می توانند در رشته مهندسی تکنولوژی صنایع شیمیایی ثبت نام کنند و بعد ازکنکور اگر مجاز به انتخاب رشته شدند می توانند دانشگاه یا موسسه آموزش عالی مورد نظر خود را انتخاب و بعد از قبولی نهایی به عنوان دانشجوی دوره کارشناسی رشته مهندسی تکنولوژی صنایع شیمیایی ادامه تحصیل دهند.
دوره کارشناسی مهندسی تکنولوژی صنایع شیمیایی دارای یک برنامه چهارترمی است که دو سال به طول می انجامد و هر دانشگاه متناسب با شرایط خود در هر ترم یک سری دروس آن را ارائه می دهد .
جهت کسب اطلاعات ییشتر در این زمینه به سایت ما مراجعه کنید.

—————————————————————————————–

سخن آخر با شما خواننده عزیز
ما در بنیاد آموزش مجازی ایرانیان تمام تلاش خود را می کنیم تا با تولید محتوایی با کیفیت در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنید و  اگر برای ورود  به بازار کار نیاز به گواهی نامه تایید تخصص دارید، این امر برایتان فراهم گردد. بسیاری از دوره های بنیاد در دانشگاه های سرتاسر کشور ارائه نمیگردند و بنیاد برای شما عزیزان مزیت رقابتی ایجاد می کند. شما می توانید در وب سایت بنیاد آموزش مجازی و الکتریکی ایرانیان دوره مورد نظر خود را با هزینه هایی بسیار کمتر از کلاس حضوری ثبت نام کنید، محتوای آموزشی را دریافت و پس از طی مرحله ارزیابی، گواهینامه آموزشی معتبر رایگان در آن زمینه را دریافت نمایید. حتی می توانید از طریق تفاهم نامه ها و نمایندگی های آکادمی های خارجی که بنیاد اخذ نموده، بدون ارزیابی مجدد، از این آکادمی ها گواهینامه معتبر بین المللی دریافت نماییدو رزومه خود را از هم اکنون جهت ورود به بازار کار آماده و قوی نمایید.
بسیاری از رقبای شما در مصاحبه های استخدامی  CV ها یا مدارک کاملی از تخصصشان به کارفرمایان ارائه میدهند. حتی اگر کارفرما هستید مدارک مدیریتی، ایزو و رزومه قوی یک شرکت و کسب کار به ضریب نفوذتان در بازار کمک می کند.
ما اینجا هستیم تا در این راستا به اشتغال شما هم میهنان کمک کنیم تا بتوانید سطح کیفی زندگی خود را ارتقا دهید. با آموزش های دیگر با ما باشید:

سیم کارت دائمی گرجستان

دیدگاه کاربران
  • صالح 28 فروردین 1393

    بزرگترین اشتباه زندگیم این بود که برق خوندم حتی تو دانشگاه سراسری تهران فوقمم گرفتم همه ی دوستامم یا سیم کش شدن یا بیکارن یا … یکی 2 نفرم که پارتی داشتن رفتن نیروگاه… مابقی هم تو بعضی کارخونه ها اونا هم با پارتی دارن صب تا شب کار میکنن واسه 600هزار… بگذریم…

    • AMIR 21 تیر 1398

      سلام
      به نظر من کسایی که میگن کار نیست سخت در اشتباه ان.یه مشت بی سواد بدون علاقه میرن یه رشته ای رو میخونن هیچی ام یاد نمیگیرن بعد توقع دارن کارم پیدا شه براشون.خب اینجوری که نمیشه فقط یه دانشگاه بری مدرک بگیری بعد بگن بیا برو سرکار با ماهی بیس تومن حقوق.بابا برید یه کم کار یاد بگیرید همون دوران دانشگاه نرم افزار کار کنید چه رشته برق چه رشته های دیگه.اگه از رشتتون سر در بیارید همه جا براتون کار هس با حقوق های بالا.برای همه ی جوونای سرزمینم ارزوی موفقیت میکنم امیدوارم به هرچیزی که میخوان برسن.یاحق

  • مهدی 16 آبان 1393

    سلام
    واقعا اوضاع کار خرابه من فقط فوق دیپلم تعمیر ونگهداری تجیزات پزشکی دارم همه بهم گفتن برو بخون معطل نکن اما حالا بیکارم وقتی اگر هم هستش حقوقش ۶۰۰ تازه اونم به زور میدن با منت

  • اسماعیل 24 آبان 1393

    سوالم اینه که واسه ارشد چه کرایشیرو انتخاب کنم ممنون میشم برام ایمیل کنید

  • تازه وارد 8 آذر 1393

    بالایی ها که همه گفتن افتادیم تو چاه ولی از این بعد هرکی میخواد بگه من هم افتاده تو چاه یادش باشه بگه چه راهی رفته اونم خیلی دقیق البته اگه یه خورده مارم معرفت انصاف داشته باشی تجربت واسه دیگران قرار بدی واقعا شما ها برق چیشو خوندی که میگن کار گیر نمیاد اونم بیاد 600 یا 700 ماهیانه اولین سایتی که اینارو میبینم نمیدونم ولی من خودم چند روز پش تو روزنامه خوندم مهندسی برق الکترونیک ماهیانه 2م من فقط میخوام از سختی مهندسی برق بدونم

  • باران 23 آذر 1393

    سلام من دانشجوی کارشناسی رشته فیزیک هستم ولی مایل به تغییر رشتم تو مقطع ارشدم.ولی راستش نمیدونم کدوم گرایش بهتره و بازار شغلی خوبی داره.یه مدت فکر برقو داشتم ولی گفتن این رشته برای دخترا بازار نداره و این حرفا بعد معماری که اونم الان میبینم همه معماری میخونن.یه چیز دیگه هم اینه که از تغییر به این بزرگی میترسم.لطفا راهنماییم کنیم.ممنون.

  • محمد جواد محمودان 27 آذر 1393

    سلام می خواستم بدونم کدوم دانشگاها تو کنترل قوی ترند ممنون میشم اگه جواب رو ایمیل کنید

  • ناشناس 25 دی 1393

    سلام دانشجوی سخت افزار هستم برای ارشد چی بخونم تا بیکار نمونم.هوش مصنوعی یا معماری کامپیوتر یا گرایش دیگر>>>>لطفا ایمیل کنید منون[email protected]

  • Morteza 7 بهمن 1393

    سلام به همه ی دوستان، من ترم آخر لیسانس برق قدرتم و به شدت از خرابی وضعیت بازار کار خبر دارم، واقعا داره به این ملت با این همه جوون تحصیل کرده ظلم میشه، اون آقایی که رفته تو روزنامه بازار کار دیده حقوق فرد استخدامی کارشناس برق ماهی 2 میلیونه، اولاً باید بهش بگم حقش هست چون واقعاً رشته ی برق رشته ی پر مشقتیه من یکی که شب و روزم رو یکی کردم تا به اینجا برسم، ثانیاً هیچوقت آدمایی مثل ما که پارتی ندارن استخدام نمیشن، شما دیپلم ردی کاردانش باشی پارتی که داشته باشی مطمئن باش کارت ردیفه اما بدون پارتی باید نخبه باشی تا کاری با درآمد ماکزیمم 800 تا یک تومن گیرت بیاد اونم تو این گرونی …
    ضد حال نمیزنم بهتون اما یکم به فکر مردم باشین (اونایی که دارید پول رو پول میزارین و دم از عدالت و حق میزنید و یادتون رفته خدایی هم هست و افرادی هم هستن که دارن شب و روز درس میخونن اینها همه به کنار کلی خرج تحصیلشون داره میره تو شکم این دولت، بعد خودشون نشستن به شکمشون و آشناهاشون میرسن و میگن مملکت بیسواد زیاد داره … !!! به خدا بترسین از آخرتتون) از ادمین عزیز خواهش میکنم این کامنت رو رد نکنه چون مطمئنم حرف دل خودت هم همینه بزار بفهمن ما چی میکشیم …

  • صادق 16 بهمن 1393

    سلام می خواستم بدونم کدوم دانشگاها تو کنترل قوی ترند ممنون میشم اگه جواب رو ایمیل کنید
    من میخوام کارشناسی ابزار دقیق بخونم بازار کارش خوبه
    از چه منابعی استفاده کنم

  • فربد 18 بهمن 1393

    با سلام و وقت بخیر دوستان. بنده دانشجوی دکتری مهندسی هسته ای گرایش پرتوپزشکی هستم. راستیتش راجع به مواردی که دوستان گفتن نظرم اینه که بسته به تلاش خود دانشجو هست که چه کاری نصیبش بشه. بازار کار اصلن خوب نیست ولی من به نظرم کار برای دانشجویان فعال و قوی همیشه هست. به دانشجویان فیزیک و برق هم توصیه رشته خودمو میکنم چون بازار کار نسبتا خوبی داره و تعداد افرادش کم هستن. در بیمارستانها، مراکز پزشکی هسته ای، سازمان انرژی اتمی، دانشگاه ها و غیره زمینه کاریش هست. اصلن هم به حرفای ترور گوش ندید که شایعه ای بیش نیست. اینا افرادی هستند که قول میدم بهتون بیش از 95% چیزی از هسته ای نمیدون. به امید موفقیت همه شما دوستان عزیز.

  • بهنام فارغ التحصیل ممتاز مهندسی مکانیک طراحی جامدات 25 بهمن 1393

    دوستان عزیز بزرگترین اشتباه زندگیم دانشگاه رفتنم بود یادش بخیر اوایل ترم اول استادمون گفت مادر وپدارا چی فکر کردن که بچه هاشونو میفرستن دانشگاه همه قرار نیست دکتر مهندس شن اگه میرفتم یه حرفه یا صنعتی مثل ارایشگری باور کن هم عذاب وجدانش کمتر بود همم درامدش بیشتر بود بهتر از اینکه تحصل کرده بیکار باشی عزیزان نصیت من به اونای که قصد دانشگاه رفتنو دارند این که حتما راجب اینده شغلی فکر کند بعد عمرشان تلف نشود این دوره زمونده درس خودن برای سرمایه داراست باور کنید دوستان اگه میرفتم مدرک زبان از همین اموزشگاه های زبان میگرفتم والا هم هزینه کمتر بود هم به کارای دیگم می رسیدم در اخر بگم که درس خوندن اشتباه بزرگ

  • امیر رضا 27 بهمن 1393

    ایران کشور بزرگی هستش و نمی توان بازار کار رشته های مهندسی را کلی بیان کرد برای مثال دوستانی که جنوب زندگی می کنند مهندسی نفت و مهندسی دریا و مهندسی شیمی براشون خوبه برای پایتخت نشینان هم مهندسی عمران و شهرسازی و معماری برای شمال ایران مهندسی کشاورزی و مهندسی منابع طبیعی در شمال غرب هم رشته هایی همچون مهندسی برق و مهندسی مکانیک و مهندسی متالوژی تو بورس هستند.

  • سید مهدی 10 اسفند 1393

    سلام دوستان من تازه فوق دیپلم الکترونیک گرفتم ومی خواستم بگم که من کارآموزی خود را در مترو تهران بودم اونجا هم به غیر از تعداد محدودی مهندس که همه چیه رو بلدن بقیه تکنسین هستند و متاسفانه همه ی آن تکنسین ها هیچی بلد نبودند و با این حال که برق مترو بیشتر برای بچه های برق صنعتی است ولی با این حال من که رشتم الکترونیک بود از همه بیشتر بلد بودم . در ضمن یکی هم که دانشجوی برق سال آخر لیسانس از دانشگاه امیر کبیر بود . اصلا نمیدونست برای چی ما از پست برق در شبکه خطوط انتقال استفاده می کنیم . بعد تازه می گفت من هم استخدام کنید ؟ ولی من با یک فوق دیپلم ازدانشکده شهید بهشتی کرج با استعدادی که از خودم نشان دادم برای استخدام شدن پیشنهاد گرفتم . تازشم برای لیسانس می خواهم برم دانشگاه آزاد بخونم. برای یک نفر همیشه کار هست ولی ما هستیم که دنبال کار نیستیم .

  • حسین 11 فروردین 1394

    سلام من دانشجوی کارشناسی عمران هستم ولی ای کاش نبودم فقط عمرم هدر رفت ,اگر میرفتم مدارک زبان و کامپیوترمو از مجتمع فنی تهران می گرفتم الان دستم تو جیب خودم بود ,هر جا زنگ میزنی یا حضوری میری(طبق رشتم) یا پارتی کوفتی می خان یا برای دک کردنت می گن باید مسلط به زبان و کامپیوتر باشی,یه توصیه به دوستانم می کنم,آگاهانه تصمیم بگیرید به اینکه خانواده میگن برو مهندس یا دکتر یا.. بشو گوش ندید,برید سمت چیزی که بهش علاقه دارید,چوبشو خوردم که دارم میگم.

  • محمد 14 فروردین 1394

    من داوطلب کنکور سال 94هستم و در دروس ریاضی و فیزیک خوبم و درصدهای بالای 50و در شیمی بالای 80میزنم اما در بعضی دروس ریاضی مثل گسسته و هندسه تحلیلی مشکل دارم از کاربرا خواهش می کنم راهنماییم کنن که چه رشته ای رو در آینده انتخاب کنم

  • امیر محمد 15 فروردین 1394

    سلام دوستان من الان دوم ریاضی هستم و هنوز سردر گمم که کدوم یکی از مشاغل مهندسی بازار کار بهتری داره اگر بهم جواب بدید ممنون میشم

  • دنیا 17 فروردین 1394

    سلام بازار کار خیلی مهمه اما الان دیگه حتی رشته های نوپا هم خیلی اشباع شده و اصلا بازار کار ندارن و کلا دور کارهای اسون و دولتی وپشت میز نشینی و خط بکشید و بر حسب علاقه رشتتون روانتخاب کنید داشتن مدرک خیلی مهمه و بیشتر به خاطر شرایط اجتماعی من به شما شغل های ازاد و کار افرینی رو توصیه میکنم یا مهاجرت به یه کشور دیگه موفق باشید

  • بهار 20 فروردین 1394

    سلام دوم دبیرستانم.اصلا با میل ب این رشته نرفتم الانم درگیرم ک کدوم یک از زیر شاخه های ریاضی بهتره و ب درد دخترا میخوره.لطفا کمکم کنین

  • بهار 20 فروردین 1394

    درضمن بگم ک من اصلا درس نمیخونم و فقط وفقط برام دانشگا رفتن و رفتن سر کار با حقوق بالا مهمه.معدلمم17/64 هسش.ب نظرتون کدوم رشته بهتره

  • رضوان 20 فروردین 1394

    سلام من دوم ریاضیم به درس ریاضی علاقه دارم شیمی رو هم خیلی دوس دارم و دوس دارم مهندسی پلیمر بخونم خیلیم برااش دارم تلاش میکنم اما الان ک کامنتای ملتو میبینم واقعن پشیمون میشم از اینکه اومدم رشته ریاضی چون مادرم خیلی اصرار دااره برم تجربی به خاطر بازار کارش چیکار کنم راهنماییم کنید لدفن: ((س

  • امین 20 فروردین 1394

    سلام.من امسال دومم و رشتمم ریاضیه با این دیدگاهایی ک شما عزیزان گذاشتید دیه قطعا امید وار شدم رشتمو عوض کنم چون نه علاقه ای ب این رشته دارم نه
    اینکه میخوام ادامه تحصیل بدم من ی کشاورزم و ریاضی ب درد من ک ترمی باید سه تومن بدم برم بالا تو دانشگاه نمیخوره منی ک ماهی بیشتر از یکو پونصد در نمیارم
    الان دوتا رشته در نظر دارم خاهش میکنم کمکم کنید کدوم برم کدوم بهتره بازار کار کدوم بهتره یکی از رشته ها حسابداریه یکیشم ک علاقه ی بخصوص بهش دارم برق قدرتو
    صنعته تورو خدا بهم کمک کنید اینم ایمیلم فقط ی کلمه بهم بگید برق یا حسابداری ممنون از همتون با تشکر [email protected]

  • دانیال 21 فروردین 1394

    باسلام و خسته نباشید خدمت همه ی دوستان.من یک دانش آموز سال اول دبیرستان هستم.که همه ی درس هام درحد عالی هستن.تاچند روز دیگه باید انتخاب رشته بکنم.ولی نمیدونم ریاضی برم بهتره یا تجربی ؟؟بازار کار کدوم بهتره؟؟لطفا راهنمایی کنید.باتشکر

  • پریناز 22 فروردین 1394

    سلام من ترم دو مهندسی پزشکی دانشگاه ازادم از در مورد اینده این رشته نگرانم نمی خوام بعد فارق التحصیلی بی کار باشم پشت کارم هم خیلی زیاده معدل ترم اولم 19.75 بود میدونم موفقیت به معدل بالا نیست لطفا یه راهی نشونم بدید تا استعدادم و نشون بدم چه کتابایی بخونم؟چه مهارت هایی لازمه برا اینده رشتم ؟ممنون

  • پریناز 22 فروردین 1394

    با عرض معذرت مدریت سایت ایمیل قبلی که وارد کردم اشنباه بوده و این صحیح [email protected] ممنون

  • yousef 24 فروردین 1394

    سلام من دوم دبیرستان رشته ریاضی هستم. من ریاضیم خوبه ولی شیمی و فیزیکم ضعیفه اصلا علاقه ندارم و فکر میکنم تودانشگاه مهندسی کم بیارم ونتونم درسامو پاس کنم اما به هنر علاقه دارم میخواستم ببینم برم دانشگاه مهندسی که نمیتونم پاس کنم یاهنر که علاقه دارم؟لطفا کمک کنید و جوابمو بدین.تشکر

  • ولید 25 فروردین 1394

    سلام من ولید هستم از اهواز دانشجوی دانشگاه صنعتی سهند تبریز مهندسی معدن گرایش استخراج . خواستم بدونم من که الان دارم کاردانی استخراج رو تموم میکنم امکان شرکت در کنکور کاردانی به کارشناسی مهندسی تکنولوژی صنایع شیمیایی رو دارم

  • علی 26 فروردین 1394

    سلام
    بنده دارای کاردانی تولیدات دامی هستم می خواستم مهندسی شیمی از کاردانی به کارشناسی بخونم آیا می شود یا نه خیلی ممنون

  • حدیثه 27 فروردین 1394

    سلام من در دو رشته ی مهندسی صنایع دانشگاه خوارزمی و مدیریت صنعتی دانشگاه تهران قبول شدم و میخوام تغییر رشته بدم.لطفا راهنمایی کنید در کدوم رشته و دانشگاه موفق تر هستم؟

  • هونام 27 فروردین 1394

    سلام بر دوستان خوب و نا امیدان کشور عزیزم
    راستش من اومدم اینجا یکم روحیه بگیرم واسه جمع بندیه کنکور اما روحیه نگرفتم هیچ!!همه ی نظرات زد تو ذوقم…اخه دوستان این چه وضع روحیه دادنه؟؟بازاکار خرابه درست!!نگران زندگی و اینده هستید درست!!اشتباهات زیادی انجام دادید درست!!ولی اینو بدونید که بیشتر کاربرای وب سایت نوجوانان و جوانان امیدوار هستند خواهشا مواظب نظراتتون باشید و با امیدواری بیشتری نظر بدید خواهشا!!!
    من چهارم ریاضیم و به امید خدا امسال کنکور رو فوق العاده میگذرونم و انشالله ورودی دانشگاه شریف یا تهران در سال 94 خواهم بود…من تنها پشتوانم خداست(اینو جدی میگم هیچی ندارم) و مطمئنم خدایی که تا اینجا هوامو داشته از این به بعد هم هوامو خواهد داشت…من میرم که درسامو دوباره شروع کنم
    از شما دوستان هم میخوام که امیدتونو از دست ندین چون میزان حیات و شادابیه انسان با امیدش رابطه ی مستقیم داره!!!

  • amir 28 فروردین 1394

    سلام من سال دوم کامپیوتر هستم وعاشق نقشه کشی معماری،میخواهم در دانشگاه معماری بخونم خواهش میکنم از بازار کار این رشته یه توضیحی برام بدید ممنون

  • amir 28 فروردین 1394

    درضمن من به احتمال بسیار بالا در دانگاه دولتی قبول شوم آیا گرفتن مدرک از دانشگاه دولتی فرقی در بازار کار این رشته دارد

  • شذخشمبشظم 29 فروردین 1394

    جهت راهنمایی در مورد رشته الکترونیک آمده ام 09172172889 ********[email protected]

  • بهاره 30 فروردین 1394

    سلام.دوستان کسی میدونه برای کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت دانشگاه تهران بهتره یا تربیت مدرس؟فقط تو این رشته خاص مد نظرمه نه اسم کلی دانشگاه.لطفا اگه کسی خودش تجربه داره یا چیزی شنیده یا هر چی که بتونه کمک کنه،خواهشا دریغ نکنه.میدونم دانشگاه تهران یه جور برند هست.ولی شنیدم تربیت مدرس تو این رشته قویتره.خیلی سردرگمم.لطفا راهنمایی کنید.

  • ممد 30 فروردین 1394

    چطور ممكنه كه مهندسي نفت جز ليستتون نيست؟؟؟

  • محمدرضا 31 فروردین 1394

    حلالت +

  • تازه کار 5 اردیبهشت 1394

    همیشه از بزرگترامون شنیدیم که میگن کاری رو که دوست داری انجام بده . خودم شخصا صد بار اینو شنیدم ولی درکش نمیکردم تا کنکور . وقتی انتخاب رشته کردم 500 تومن دادم بهترین مشاورتا انتخاب کرد . روز آخر که میخواستم انتخاب کنم یاد اون حرف افتادم و زدم کاسه کوزه مشاور رو شکستم هر چی دوست داشتم اولویتشو آوردم بالا . البته بگم رتبمم بد نبود. از دبستان عاشق علوم بودم تا رسیدم به راهنمایی و دبیرستان که دیگه شد شیمی.الانم دارم مهندسی پلیمر دولتی می خونم وسط بیابون خدا شاید باورتون نشه ولی جادشم خاکیه نمیگم کجاست آبروش میره . در آینده هم اگر کار براش نبود اصلا برام مهم نیست دست فروشی هم بکنم رشتمو رها یا فراموش نمیکنم

  • فاطمه 13 اردیبهشت 1394

    دوستان من سوم ریاضی هستم اگه وضع اینده م قراره این قدر خراب باشه که با وجود سختی زیاد این رشته بیکار باشم/تغیر رشته بدم بهتر نیست/لطفا نظر بدین ممنون

  • مصطفی سبزعلی 13 اردیبهشت 1394

    با سلام من دانشجوی ترم دوم مهندسی برق هستم میخواستم بدونم بازار کار برق بهتره یامکانیک؟

  • مبینا 15 اردیبهشت 1394

    یعنی چی چرا مهندسی هوافضا رو توضیح ندادین!ناامیدای عزیز لطفا قبل از این که بقیه رو ناامید کنین همه ی کارایی که کردینو بگین نمیشه که توپ و عالی کار کرد بعدم هیچی به هیچی!اگه بگردید دانشجوهای موفقی پیدا میکنید که شاید براشون کار نبوده ولی خودشون برا خودشون کار بوجود آوردن!برین به خدا توکل کنین انقدم انرژی منفی ندین!

  • محمد رحیمیان 22 اردیبهشت 1394

    سلام من دانشجوی دانشگاه فن اوری نوین قوچان هستم از همه ی شما که کامنت گذاشتین میخام بدونم اینده شغلی من چی مشه حتمان جوابم رو به ایمیلم بفرستین من دانشجوی رشتهی صنایع هستم حتما جوابم رو بدین

  • مریم 24 اردیبهشت 1394

    سلام آقای فربد.من کارشناسیمو مهندسی هسته ای گرایش راکتور گذروندم.میخواستم بپرسم برای ارشد فیزیک پزشکی بهتره یا پرتوپزشکی؟ممنون

  • افشین 29 اردیبهشت 1394

    سلام به تمام دوستای عزیز . به نظر من بهترین بازار کار واسه بهترین مهندسه . تمام رشته ها کار خودشونو دارن ولی باید نرم افزار بلد باشی تا بتونی خودتو اثبات کنی . مهم نیست کجا درس خوندی من خودم دانشگاه تهران تبدیل انرژی خوندم .وارد بازار کار که شدم با یه نفر که کاردانی از ناکجا اباد بود همکار شدم چون اونم اندازه من نرم افزار میدونست .
    یه نکته دیگه درمورد ایران عزیزان توجه کنند که چون تو تحریم هستیم ایران خودش هیچی درست نمیکنه و فقط وارد کنندس . بنده خودم دیدیم که یارو با داشتن تافل 10 پله تو بازار کار بخاطر تحریما جلو افتاده . همگی سعی کنند تو رشته خودشون اول نرم افزار بعد تافل رو تو رزومه داشته باشن .
    با تشکر از دوستان

  • نام 1 خرداد 1394

    سلام من کاردانی برق داشتم کاردانی به کارشناسی تکنولوژی صنایع شیمیایی رفتم ارشد هم مهندسی شیمی…استخدامیهای پتروشیمیها برای رشته ما تواین چندساله که فقط پسرمیخواستن اکثرپسرای دانشکده توصنعت مشغولن….اینارو جهت اطلاع کسانیکه گفته بودن میخوان برن صایع شیمیایی گفتم…موفق باشید

  • مهدی 4 خرداد 1394

    سلام دوستان من امسال انتخاب رشته میکنم وعلاقه زیادی به رشته کامپیوتر دارم انقدر که شاید تا اخرین مدرکش بخونم میخواستم بدونم بازار کار این رشته چطور هستش؟ممنون میشم جوابم رو بدید.

  • Reza 7 خرداد 1394

    همگي سلام
    ميشه يكي در مورد مهندسي صنايع توضيح بده .آيا بازار كاريش با تلاش بسيار هم به درد نميخوره؟

  • امیرمهر 14 خرداد 1394

    سلام دوستان،امیرهستم،ترم 6مهندسی عمران نقشه برداری دانشگاه تبریز،درسته زیر مجموعه عمران هستیم،ولی در تئوری و مباحثی که خونده میشه،ربط زیادی به عمران نداره،من اولش با دید کم وارد این رشته شدم،ولی الان که وارد شدم،با هیچ رشته و گرایشی حاضر نیستم عوضش کنم،محشره این رشته،اولا که با تمامی رشته ها و حوزه ها مرتبطه،یه دید عالی ریاضی بهت دست میده،و این که مطالبی که خونده میشه ،کاربردیه،خیلی رشته بروزو آپدیتیه،برعکس اون چیزی که همه ضرب اول میگن نقشه بردار ،دوربین،صحرا؛اصلا اینطور نیست،واسه ارشد هم که یه دنیا روبروته،بازار کارشم عالی،از ترم 3دارم کار می کنم.

  • محمد 23 خرداد 1394

    سلام من میخام تعیین رشته کنم میخام بدونم شما ها از رشته ریاضی فیزیک راضی هستید مرسی زووود تر ج بدید

  • سعید 10 تیر 1394

    فقط علاقه و استعداد

  • خانم دکتر 30 تیر 1394

    با سلام.
    من فارغ التحصیل رشته دندانپزشکی هستم
    به افرادی ک قصد تغییر رشته داشتن توصیه میکنم حتما این کارو بکنن
    چون هم بازار کار هم حقوق و هم احترام اجتماعی برای رشته های بالای تجربی تو کشور ما بیشتر هستش
    موفق باشید.

  • سهند 1 مرداد 1394

    سلام
    اخیرا کلا سرفصل و گرایشها عوض شده. در کارشناسی 4 گرایش وجود داره: معماری سیستم های کامپیوتری، فناوری اطلاعات، نرم افزار و رایانش امن. تو ارشد هم هوش مصنوعی اضافه شده و به جای فناوری اطلاعات شبکه داریم. دیگه رشته ای به نام مهندسی فناوری اطلاعات نداریم بلکه مهندسی کامپیوتر گرایش فناوری اطلاعات داریم. به نظر من کلا نرم افزار بیخیال شین چون در ایران بحث کپی رایت رعایت نمیشه. هوش مصنوعی هم فقط اسم قشنگی داره. اگه می خوای رشته ی به درد بخود بخونی به نظر من معماری سیستم های کامپیوتری یک انتخاب عالی هست. در این گرایش برخلاف باور برخی افراد، شما علاوه بر سخت افزار دانش لازم را در معماری نرم افزار و معماری شبکه کسب خواهید کرد. با یک دانش مناسب می توانید بازار کار خوبی پیدا کنید. یکی از دوستان من که فارغ التحصیل معماری کامپیوتر هستش داره الان درب هوشمند می سازه که با ورود رمز درب اتوماتیک باز میشه که پول خوبی کسب می کنه. معماری همه جا کاربرد دارد مخصوصا تو صنعت از تولید خودرو گرفته تا دستگاههای خودکار و اتوماسیون صنعتی. حتی در زمینه تولید ربات و سیستم های خودکار هم می تونید کار کنید. دامنه این گرایش بقیه گرایش ها رو هم پوشش می ده
    به صورت خلاصه بهترین گرایش های رشته مهندسی کامپیوتر به ترتیب:
    1- معماری سیستم های کامپیوتر
    2- شبکه های کامپیوتری
    3- نرم افزار (اصلا توصیه نمی کنم)
    4- رایانش امن (اصلا توصیه نمی کنم)
    5- هوش مصنوعی (اصلا توصیه نمی کنم)

  • سهند 1 مرداد 1394

    معماری سیستم های کامپیوتری رو توصیه می کنم.

  • محمد رضا 4 مرداد 1394

    ببخشید من اول پیش دانش گاهی ام اگه لطف کنین پر درامد ترین رشته ی مهندسی رو بهم ایمیل کنین که لااقل دو سه یا بیشتر حقوقش باشه

  • محمدرضا 4 مرداد 1394

    با سلام.
    بنده یک دانشجوی پر کار و موفقی رو به یاد دارم که در مقطع کارشناسی در رشته فیزیک تحصیل کرده بودند و در دوره ارشد در رشته مهندسی صنایع مشغول به تحصیل بودند که به نظر تمامی اساتید از بهترین و سخت کوش ترین دانشجویان بودند و توانستند بهترین پایان نامه را ارائه کنند و در دفاع هم نمره کامل کسب کنند.

  • محمدرضا 4 مرداد 1394

    با سلام خدمت آقا رضای محترم
    اگر در رشته مهندسی صنایع مشغول به تحصیل هستید اصلا نگران آینده شغلی نباشید اما به شرط این که انسان خلاقی باشید و هر روز ایده ی جدید داشته باشید.
    یکی از مهم ترین امتیازهای مهندسی صنایع عدم محدودیت است.به عبارتی شما می توانید در نیروگاه ، پالایشگاه،صنعت لبنیاتی و غذایی ، صنعت پوشاک، صنعت حمل ونقل، صنعت فولاد، صنعت چوب و تمامی گرایش ها موقعیت شغلی داشته باشید و به همین علت باید هموراه به روز و خلاق باشید.
    خوش بختانه تمامی درس های صنایع کابردی و پروژه محور هستند و اگر شما واقعا تسلط بر درس داشته باشید و پروژه های عملی را با دقت انجام دهید(پروژه محور باشید)، مشکلی نخواهید داشت.
    برای گام اول همان پروژه های انجام شده را به عنوان طرح پیشنهادی به یک شرکت ارائه دهید.
    .برای شروع سعی کن حداقل فنون ارزیابی کار و زمان رو خیلی خوب یاد بگیری و درگام بعدی نرم افزار اکسل رو مسلط باشی
    امیدوارم در ادامه راه موفق باشی

  • nima 12 مرداد 1394

    مهندسی تکنولوژی مکانیک چه جور رشته ای؟

  • علی 1 شهریور 1394

    سلام دوستان من کلاس نهمم و سال دیگه می خوام انتخاب رشته کنم.خیلی اتفاقی اومدم توی این سایت ولی با نظرات شما اصلا ناامید شدم من رشته ریاضی رو دوست دارم و مهندسی برق در ضمن پدر من تابلو سازی داره و میشه گفت اگه کار پیدا نکردم میتونم پیش پدرم تابلو سازی برم میشه راهنمایی کنید که ایا کارم درسته یا نه مثلا اینده مهندسی عمران یا صنایع بهتره یا… خیلی ممنونم اینم ایمیلمه:[email protected]

  • امیر 6 شهریور 1394

    *****ببینید دوستان*****
    هر کسی هر کاری رو که خوب بلد باشه مطمئن باشید بیکار نمیمونه.
    مثلا به فلان راننده تاکسی نگاه نکنید که میگه من فوق لیسانس دارم ولی کارم اینه.ازش بپرسید فوق لیسانس چه رشته ای داره.اصلا از کدوم دانشگاه مدرک گرفته.البته کوچیک همه ی راننده تاکسی ها هم هستم.ولی حرف باید منطقی باشه.
    در کل چهار تا رشته ی اول که توی این سایت معرفی شدن بهترین رشته ها هستند و حتی کار نابلد ترین افراد رو هم بیکار نمیذارن.البته رشته های پایین تر هم بسیار مناسب هستند ولی یه ذره تلاش بیشتری برای موفق شدن می طلبن.
    رفیق خودم فوق دیپلم رشته ی برق از دانشگاه آزاد قیام دشت (قیام دره !!!!….) داره ولی با همین مدرک پایین استخدام شد با پایه حقوق یک میلیون و نیم که تازه اگه سابقه کار یا مدرک بهتری یا از دانشگاه بهتری داشت بیشتر از اینا گیرش میومد.
    اول به علاقه تون اهمیت بدید و انتخاب رشته کنید ولی باید به بازار کار اون رشته هم توجه ویژه ای کنید.همین ده تا رشته های بالا به نظر من رشته های بسیار خوبی هستن.
    انشالله موفق باشید.☺☺☺

  • فرنام 14 شهریور 1394

    سلام دوست من
    تشکر از مطلب خوبت

  • امیر.ه 20 شهریور 1394

    دوستان سلام
    بنده دیپلم ریاضی هستم و مستعد توی فنی و تئوری
    ابتدا رفتم کارشناسی فیزیک اما به علت مطرح نبودن علوم پایه در کشور
    رهاش کردم
    و رفتم کاردانی برق . الان دوستانم دارن ارشد فیزیک میخونن و بیکار
    هم اکنون نزدیک به دریافت کاردانی بودم که با پارتی جذب شرکت های معدنی گل گهر شدم
    و در جایگاه یک لیسانس برق قدرت بصورت قراردادی مشغول بکار شدم
    هنین قدر بگم با وجود بیکار بودنم در شرکت انقدر بهم در صنعت سخت گذشت که خودم کار رو رها کردم هیچ بلکه رشته رو هم رها کردم و حتی حاضر نشدم کاردانی رو بگیرم!!!
    چراکه جایگاه کارشناسش رو درک کردم
    الان مهندس های کشور با سابقه کار بالا ماندد یه کارگر حقوق بگیر هستند که هر لحظه ممکنه زیرابشون رو بزنن و بهشون بگن بای بای
    اینکه میگم هم دیدم و هم میشناسم حالا اونی سابقه نداره بماند…
    درحال حاضر به سمت کارهای فنی و مدارک معتبر استاندارد فنی روی اوردم و از کارم راضیم چون هم هرکسی جایگزینم نمیشه و هم اینکه حقوقش با زحمتش میخونه
    توصیه اکید دارم گول مدارک دانشگاهی رو نخورید
    اونایی ارشد گرفتن بپرسید بخصوص ازاد
    که چطور پشیمانن
    بچسبید به کارهای فنی
    حتی در بازار کار مدارک فنی و حرفه ای شرف دارن به مدارک فنی و مهندسی علوم و تحقیقات
    از ما گفتن بدرود
    توصیه اکید دارم

  • محمدرضا بیات 24 شهریور 1394

    من ورودی 94 رشته مکانیک سیالات هستم هنوز دید آنچنانی نسبت به رشتم ندارم ولی خیلی نگرانی شغل دارم،امیدوارم که با این همه تلاشی که قراره تو این رشته بکنم حداقل بیکار نمونم…

  • جعفر 24 شهریور 1394

    واقعا وقتی نظراتو میخونم متاسف میشم کسایی که میگن هی تغییر رشته بدم مثلا تجربی به غیر پزشکی و پرستاری رشته خوبش دیگه چیه؟؟بعدم بر فرض مثال تغییر رشته دادین از کجا مطمئنین از بین 500 هزار دانشجو تجربی موفق میشین وقتی اینقدر زود خودتونو تو رشته ریاضی باختین؟فک کردین چندتا سالیانه پزشک و پرستار انواع دانشگاه ها میخوان؟؟اگه با این فکر جلو بریم که کار نیست و بدبخت میشیم چه فایده داره اکثر کسایی که میگن رشتمون فلان چیزه و بیکاریم اصلا تلاشهای لازم رو انجام ندادن من یکی از فامیلامونو میشناسم که تلاش کرد دکترای برق صنعتی شریف گرفت الانم سپاه جمهوری اسلامی بدون هیچ پارتی بلافاصله نامه استخدام بهش داده پس این همه این جوونا رو ناامید نکنین هر کسی تلاش کنه صد در صد خدا بابت تلاشش بهش دستمزد میده این همه ناامید نباشین
    با ارزوی موفقیت برای تمام فرزندان ایران زمین

  • ghazaleh 29 شهریور 1394

    سلام
    راستش من امسال مدیریت دولتی شبانه فردوسی قبول شدم(ریاضی فیزیک بودم با رتبه 6500 منطقه 1) همه میگن خیلی رشته خوبیه من به خاطر اینکه فردوسی میخواستم برم این رشته رو هم زدم و البته اصرار خانواده! ولی الان که به واحدای درسیش نگا میکنم اصلا با علاقه ی من جور نیس چون رشته ی نسبتا خشکه…(اقتصاد و فیزیک روزانه فردوسی رو هم آوردم)
    معماری سیستم های کامپیوتری با توجه به اسمش خیلی واسم جذابه ولی مشاورم گف همون سخت افزاره برای همین منم اصراری نکردم ولی الان با توجه به نظرات، دوست دارم بیشتر راجبش بدونم(البته زدم ولی قبول نشدم :)) )
    حالا میخوام یه ترم مرخصی بگیرم دوباره کنکور یدم ولی موندم برم دروس تجربی رو بخونم واسه پزشکی یا دارو یا اینکه ریاضی بخونم واسه مهندسی اصن ارزششو داره یا همین مدیریتو به امید ارشد ادامه بدم…
    لامصب همی هدفمو پیدا کنم حله :))
    اگه کسی از دوستان اطلاعات مفیدی برام داره خوشحال میشم کمکم کنه!

  • ملیکا 3 مهر 1394

    سلام. ببخشید میخواستم بدونم باچه رتبه ای میتونم دانشگاه صنعتی شیراز در رشته صنایع را کسب کنم؟ خودم نیز درشیراز زندگی میکنم. ممنون

  • amir 6 مهر 1394

    اصلا هدف شما از انتخاب رشته چی هست؟
    اگه قصدتون اینه که سریع وارد بازار کار بشین و کسب درامد باشه خب با مشاورتون درمیان بزارین ببینین کدوم رشته بازار کار و درامدش برای برای شما خوبه
    ولی اگه هدفتون فقط اینه که یه رشته ای بخونین که واحداش جذاب باشه رشته های بهتری هم وجود داره.
    البته علاقه فوق العده مهمه

  • مرتضی 8 مهر 1394

    میخاستم دربارهی رشته مهندسی کشتی سازی بدونم چه جوریه بازار کارش وایا میشه تو ایران کار خوب پیدا کرد یا نه و ایا مهندسی کشتی بهتره یا کشتی سازی واین که چجوری میشه این مدرک رو تطبیق داد با تشکر …….لطفا جواب بدید

  • fatema 9 مهر 1394

    آقا به من بگین بهترین شغل برا ی خانوم تو رشته ی ریاضی چیه؟؟؟؟وجود داره عایا؟؟؟؟؟؟؟؟

  • رسول 10 مهر 1394

    سلام خدمت همه
    دوستان رشته مهندسی شهر سازی هنر اصفهان بهتره یا مهندسی شیمی یزد
    از نظر درامد کدوم؟خودمم اصفهانی وعاشق ریاضیات

  • mojtaba 12 مهر 1394

    سلام
    من لیسانس الکترونیک و ارشد قدرت گرفتم واقعا بازار کارش افتضاحه 4 تا مدرک فنی حرفه ای هم گرفتم (برق صنعتی -plc-برق ساختمون -درایو- ) تونستم اخرش تو شرکتای پروژه ای مثل یه کارگر با حقوق 900تومن با 12 ساعت کار در روز مشغول بشم هروقتم پروژه تموم میشه میگن بفرمایین بیرون چندماه بیکار میشم تا پروژه بعدی الانم بیکارم دوستانی که هنوز رشتشونو انتخاب نکردن به هیچ وجه برق چه الکترونیکش چه قدرتش چه کنترلش نخونین که اگه پارتی نداشته باشین اخرش کارگریه
    یا حق

  • ی نفر 15 مهر 1394

    سلام ببخشید میشه بگید درآمد مهندس عمران بهتره یا پرستاری.

  • ماهان 30 مهر 1394

    سلام رضوان
    اگه میتونی تجربی رو ادامه بده و رشنه های پزشکی رو انتخاب کن اگه اگه اگه اگه علاقه دارید مطمئن باش موفق میشی
    رشته ایی مثل جراحی ،هوشبری،پزشک عمومی و غیره پرستاری فقط نرو

  • ماهان 30 مهر 1394

    دوست عزیز مهندسی عمران خیلی خوبه هم از نظر شخصیتی هم از نظر علمی ولی یه چیز اینکه مهندسی عمران بستگی داره سرنوشت به کجا رقم بخوره وبا چه شرکتی یا چه کسی سر و کار داشته باشی خلاصه بهت بهت آرامش رو از آدم میگیره جنگ اعصاب زیاده داره و اینکه زود پیرت یکنه ولی اگه زرنگ باشی بتونی خودت یه دفترر بزنی و آقای خودت باشی خیلی خوبه در غیر اینصورت همون پرستاری بهتره چون یه حقوق ثابت داری و کارت هم تو آفتاب نیست و زیاد جنگ اعصاب نداری و آرامش داری به نظرم چون خودم در جنوب کار میکنم تجربه دارم

  • امی 4 آبان 1394

    برادرانه نصیحتت میکنم؟
    1.من مهندسی الکترونیک خوندم والان خودم هم تواداره برق کار میکنم وهم یه تعمیرات تخصصی کامپیوتر لوازم برق بازکردم. وهم عضو نظام مهندسی هستم. وماهی حدود10میلیون درامدمه نگران نباش درستو بخون قول این حرفها نخورید

  • علی.برق صنعتی 5 آبان 1394

    با سلام خدمت همه ی دوستان،قسم میخورم هر چی مینویسم صادقانه هست و نمیخوام باعث بشم اینده ی کسی خراب بشه،اون دسته از اقاپسرایی ک میخوان بیان فنی از کاردانی ناپیوسته بخونن فک نکنن دو سال جلو میفتن وقتی بیای فنی باید ی چیزی رو بدونی اونم اینه ک دانشجو دختر سرکلاست نیست پس این برا اونایی ک فک میکنن دانشجو شدن دیگ همه چی تمامه و کلاسا مختلط هست چون ادم بهترین دوران زندگیشو جوونیشو داره میگذرونه دوم اینکه تو این زمونه فقط باید پارتی داشته باشی برا استخدام شدن من خودم فوق دیپلم برق گرفتم الان میخوام پست کنم برم خدمت چون زیادن ک با لیسانس بیکارن ،ی نصیحت شما رو میکنم چون من تو همه ی دانشگاه وسرکلاس بیشتر رشته ها رفتم و نشستم و فهمیدم کی واقعا دانشجو هست رشته میخوای بری برو تجربی پرستاری بخون بقران ب اونا دارن میگن دانشجو امکانت دانشگاهشون ۲۰ همه چیز فراهم هست و اخرشم راحت استخدام میشن ولی اصلا برای فنی ها ارزش قائل نیستندنیستند دیگ خود دانید

  • شادی 8 آبان 1394

    سلام من رشته الکترونیک در مقطع کارشناسی هستم الان میخوام برای ارشد کنکور بدم ولی نمیدونم برای چ رشته و گرایشی شرکت کنم چون نمیخوام همینجوری انتخاب کنم میخوام حداقل چیزی انتخاب کنم که بازار کار داشته باشه لطفا راهنماییم کنید

  • ali 12 آبان 1394

    سلام
    مشکل همه ما جوونا بیکاریه. یک شخص تا کارشناسی ارشد درس می خونه کلی پول خرج می کنه ، اخرش بیکار میشه.
    بعد به خاطر بی کاری و فشار مالی میره خارج کار میکنه و بهترین مهندس میشه با درامد خیلی الی.
    اقای سالار کمانگر یکی ار مدیران ارشد تو شرکت گوگله موسس و مدیر ارشد یوتیوپ هستش درامد عالی داره.
    اقای رضا چیتساز یکی از مدیران شرکت مایکروسافته متخصص برنامه نویسی وب asp.net هستش درامدش هم خیلی خوبه.
    من کارشناس مهندسی نرم افزار هستم .دارم کار کشاورزی می کنم.اگر برم خارج میشم یکی از اینها

  • سارا 14 آبان 1394

    سلام
    من سال چهارم دبیرستان رشته ی تجربی درس میخوانم.
    بخاطر پدر و مادرم تجربی رو انتخاب کردم و سال قبل متوجه شدم که هیچ علاقه ای به دروس این رشته ندارم،هر چند نمرات خوبی دارم و دانش آموز باهوشی هستم ولی هیچ انگیزه ای واسه درس خواندن ندارم.به نظر شما رشته ام رو تغییر بدم؟؟! من به ریاضی علاقه دارم.رشته ی مهندسی برای خانوم ها با بازار کار خوب وجود داره؟!؟

  • غلامرضا 18 آبان 1394

    با سلام.
    من دانشجوی کارشناسی مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید دانشگاه تبریزم.
    میخواستم به صنایع تغیر رشته بدم… چون هم درساش راحت تره هم فکر کنم اینده شغلیش بهتر هستش.
    خیلی دو دلم… با این به مکانیک علاقه دارم ولی درساش واقعا سخته.
    راهنماییم کنید لطفا… واقعلا کدوم یکی اینده شغلیش بهتره؟ چیکار کنم به نظر شما.
    برم صنایع یا همین ساخت و تولید رو ادامه بدم. مرسی:)

  • مریم 19 آبان 1394

    سلام من دانشجوی ترم 1 مهندسی نفت هستم . خیلی نگران اینده ی کاریم هستم همه بهم میگن رشته ی خوبی نیست نمیدونم تغیر رشته بدم یا نه … لطفا کمکم کنید

  • یاسر 27 آبان 1394

    بهترین رشته ها در ایران :
    دندانپزشکی – داروسازی – شیمی کاربردی – مهندسی صنایع – مهندسی فناوری اطلاعات .
    کدوم ساده ای میگه معماری سیستمهای کامپیوتری خوبه . توی ایران اصلا از سخت افزار استقبال میشه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!
    http://www.irexpert.ir/?334131

  • عاطفــــــــatiـــــــــه 1 آذر 1394

    سلاممممممم……خسته نباشید و ممنون از اطلاعاتی که دراختیارمون گذاشتین….یه سوال داشتم…من رشتم ریاضیه و سال دوم دبیرستان هستم…خیلی به کامپیوتر علاقه دارم…اما بخاطر اینکه همه میگن هنرستان خوب نیس رفتم ریاضی….الان خیلی پشیمون….بنظر شما بمونم ریاضی یا برم کامپیوتر؟؟؟؟؟ممنون میشم اگه جواب بدین…خواهش میکنم جواب بدین
    مرسیــ

  • حانیه 3 آذر 1394

    سلام دوستان
    من 95 کنکور دارم و رشتم ریاضی هست ،یه چیزی رو صادقانه میگم ،اگه آدمی واقعا به چیزی علاقه داشته باشه و صادقانه به دنبال هدفش بره حتما بهش میرسه فقط باید تلاش کرد ،آدم اگه خودش خبره باشه جامعه خودش اونو میطلبه و غربال میکنه اینقدم نا امید نباشید و کمی اعتماد به نفس داشته باشید و به خدا توکل کنید به جای اینکه هی غصه بخورید و زمانتونو هدر بدید ،امید چیز خوبی هست وزمان ،دارایی ای رایگان ولی بسیار ارزشمند است مبادا یه جا نشستن و هی غفلت شما رو از زندگیتون عقب بندازه و به جایگاهی که واقعا لایقش هستید نرسید!!
    من خودم عاشق فضا هستم و با تمام وجود برای قبولی در رشته ی مهندسی برق مخابرات یا هوافضا تلاش میکنم و باور دارم که به هدفم میرسم…

  • AlirezaMonabat 6 آذر 1394

    سلام من امسال کنکور دارم رشتم هم ریاضیه حالا موندم که رشته عمرانو انتخاب کنم یا نفت؟ به نظر شما درامد و اینده شغلی کودومش بیشتره. لطفا راهنماییم کنید در ضمن ریاضیم هم قویه… [email protected]

  • محمد 10 آذر 1394

    من نمیدونم بر چه اساسی این ترتیب ها نوشته شده یا منبع رسمیش کجاست اما به عنوان یک کارشناس برق خدمت تمامی عزیزانیکه قصد انتخاب این رشته رو دارن عرض میکنم رشته برق داخل ایران اشباع شده ! عمرتونو صرف این رشته نکنید. ریاضیاتی که بنده پاس کردم به خاطر این رشته به جرات برابری میکنه با رشته ریاضی ! عمرتونو با برق هدر ندید.

  • امید 16 آذر 1394

    با سلام ، من لیسانس برق الکترونیک هستم بخدا با بهترین رتبه(23) وارد دانشگاه شدیم فک میکردیم که مهندس میشیم الان یک ساله خدمت تموم شده از کارهم خبری نیس فقط میخواستم به اون عزیزانی که میخوان برق بخونن بگم اگه پول و پارتی ندارن نخونن چون هم رشته سختی هس و هم بازار کار نداره و این فکر و هم نکنین که تو دانشگاه به شما چیزی یاد میدن که بعد بتونین واسه خودتون اگه کار پیدا نشد شرکت بزنین چون هیچ چیزی یاد نمیدن فقط تئوری هست خلاصه اینکه چهار سال از عمرتون را هدر ندین دوستان.

  • مصطفی 24 آذر 1394

    عزیزان معماری کامپیوتر با سخت افزار فرق میکنه و یکی نیستن این دو تا

  • حمیدرضا 7 دی 1394

    سلام. من ترم اخر مهندسی راه وترابری هستم توصیه من ب بچه های عمران اینکه گرایش راه هم بازار کار خوبی داره هم تعداد کسانی ک میخونن این رشته رو خیلی زیاد نیست در ضمن بهترین رشته مهندسی راه واقعا مطالبی داره ک هیچ رشته ای نداره هم سطحش بالاست هم واقعا باید عشق ب راه داشته باشی تا بفهمی چی میگم. به امید موفقیت.‍

  • راد 9 دی 1394

    با عرض سلام .
    من رشتم علوم مهندسی هست به برق مخابرات علاقه مندم اما نمی دونم بازار کارش چطوریه
    و می خواستم بدونم مهندسی ذخایر و مهندسی فرایند چیه ؟؟؟

  • فاطمه 12 دی 1394

    سلام دوستان کسی از بازار کار و اوضاع درامد مهندسی پتروشیمی اطلاعی داره؟
    خواهش میکنم اگه کسی اطلاعات دقیق داره بگه؟
    و اینکه اینایی که میرن تو کشورای عربی کار میکنن چطور میرن؟رفتنش سخته ؟راحته؟

  • فاطمه 12 دی 1394

    دکترا داشتن چقد تو استخدام تفاوت داره با فوق لیسانس؟

  • دانیال 16 دی 1394

    با عرض سلام
    من رشته کامپیوتر و گرایش گرافیک کامپیوتر (فتوشاپ) خوندم:
    به نظرتون این رشته بازار کارش تو ایران و مخصوصا تهران چطوریه و آیا در آمد زا هست یانه؟

  • سام 20 دی 1394

    مهندسی کامپیوتر با علوم کامپیوتر 20 واحد فرق داره برای استخدام هم نمیپرسن مدرکت چیه ! میگن چی بلدی ! پس چطور بعضیا بین این دو رشته فرق میذارن ؟ از لحاظ بازار کار فرقی ندارن . شما اگر حرفه ای بشید و کار بلد بشید میتونید تو این همه شرکت نرم افزاری استخدام بشید و حقوق هاش هم همونطور که دوستمون گفت بالا 4 تومنه ! حتی اگر سابقه تون صفر باشه ! ولی باید کار بلد باشید . همه ی رشته ها همینه . رشته مکانیک ای که صبح تا شب انتگرال حل کرده خو معلومه برای انتگرال حل کردن که بهتون کار نمیدن ! من دیپلمه میشناسم که از برنامه نویسی ماهی 7 میلیون درآمد داره اونم تو 23 سالگی

  • سام 20 دی 1394

    مهندسی کامپیوتر با علوم کامپیوتر 20 واحد فرق داره برای استخدام هم نمیپرسن مدرکت چیه ! میگن چی بلدی ! پس چطور بعضیا بین این دو رشته فرق میذارن ؟ از لحاظ بازار کار فرقی ندارن . شما اگر حرفه ای بشید و کار بلد بشید میتونید تو این همه شرکت نرم افزاری استخدام بشید و حقوق هاش هم همونطور که دوستمون گفت بالا 4 تومنه ! حتی اگر سابقه تون صفر باشه ! ولی باید کار بلد باشید . همه ی رشته ها همینه . رشته مکانیک ای که صبح تا شب انتگرال حل کرده خو معلومه برای انتگرال حل کردن که بهتون کار نمیدن !من دیپلمه میشناسم که از برنامه نویسی ماهی 7 میلیون درآمد داره اونم تو 23 سالگی

  • محمدرضا 28 دی 1394

    میشه به من معرفی کنید که رفتن به رشته ی نقشه برداری از طریق فنی حرفه ای یهتره یا ریاضی فیزیک !!
    معدلم هم ۱۸.۶۶

  • فاطی 6 بهمن 1394

    سلام من به تازگی کاردانیمو توی رشته نرم افزار کامپیوتر تمام کردم بنظرتون همینو ادامه بدم یابرم رشته ی دیگه چون میخوام برم سرکار ممنون میشم جوابمو بدین

  • Hassan 9 بهمن 1394

    واقعا متاسفم برای اونایی که رشته برق،بخصوص الکترونیک میخونن و میگن بیکاریم.
    طبق آماری که امریکا اعلام کرد رشته برق یکی از پردرآمدترین رشته ها است.
    دانشجوی الکترونیکی که هنوز بلد نیست یه مدار ساده طراحی کنه و یا برای یه میکرو برنامه ای بنویسه نباید وارد بازار کار بشه
    به نظر من کسی که رشته الکترونیک میخونه باید کارآفرین باشه تا درامد میلیونی داشته باشه

  • مهرنوش 12 بهمن 1394

    سلام من مهندس متالوژی صنعتی هستم دانشگاه شریف خوندم والا من هم از بازار کار راضی ام هم از مباحث خدارو شکر تو سپاه قسمت موشک های بالستیک کار میکنم ماهی سه میلیون درآمد دارم

  • شهاب 15 بهمن 1394

    واقعا آفرین به این شیوه تفکر اگه همه اینجوری بودن دیگه مملکت بیسواد نبود

  • امین 18 بهمن 1394

    با سلام من کارشناسی پرستاری هستم و کارشناسی ارشد علوم تغذیه ( متخصص تغذیه و رژیم درمانی ) . باید بگم که رشته های فنی و مهندسی مثل ای تی تجارت الکترونیک و برنامه نویسی اندروید یکی از پر درامد ترین رشته ها هستن . بقیه رشته های مهندسی رو اصلا نمیشه روشون حساب کرد . اگر واقعا میخواهید درامد خوبی داشته باشید روی رشته های تجربی وقت بذارید اگرچه قبولی در این رشته ها هوش و استعداد و تلاش ده برابر بیشتر از رشته های مهندسی میخواد و واقعا حقوقی هم که میگیریم حقمونه . به ترتیب بازار کار و درامد و زود بازده بودن رشته ها رو میگم .
    پر درامد ترین و زود بازده ترین رشته های پزشکی :
    کاردانی فوریت های پزشکی – – کاردانی های اتاق عمل و هوشبری – این سه رشته فوق دیپلم هستن و بازار کار عالی دارن و بعد از دو سال به درامد میرسید از تمامی مهندسی ها بهترن
    متوسط بازده و درامد بیشتر :
    کارشناسی های پرستاری ( اتاق عمل – هوشبری – پرستاری عمومی ) – کارشناسی بینایی سنجی – فیزیوتراپی – علوم تغذیه – پرتو درمانی – پرتوشناسی
    متوسط بازده و کم درامد :
    کارشناسی بهداشت محیط – کارشناسی بهداشت حرفه ای – بهداشت عمومی – مامایی
    دیر بازده و درامد عالی :
    کارشناسی ارشد علوم تغذیه- پرستاری – مامایی – شنوایی شناسی – رادیولوژی ام ار ای – دکترای عمومی دندانپزشکی – دکتراهای تخصصی پزشکی – دکتراهای علوم پزشکی ( پرستاری – مامایی – فیزیولوژی – آناتومی ) دکترای تخصصی علوم تغذیه – دکترای تخصصی دامپزشکی – دکترای تخصصی داروسازی ( سم شناسی – فارماکولوژِی ) دکترای مهندسی پزشکی بیوالکتریک
    دیر بازده و درامد کم :
    دکترای عمومی داروسازی – دکترای عمومی دامپزشکی (در مقایسه با دکتراهای تخصصی و ارشد ها )
    تمامی رشته هایی که گفتم دارای بازار کار هستن و از تمامی رشته های مهندسی بهتر هستن و لی بسته به اینکه چقدر زمان بر هستن درامد ها هم متفاوت هست مثلا کاردانی فوریت های پزشکی بعد از دو سال حقوق ماهانه 2 میلیون داره و کار سخت و طاقت فرسا . در صورتی که کارشناسی های علوم پزشکی حقوق بین 3 تا 5 ولی یکم دیر بازده تر هستن و البته زحمت و هوش میخوان . کارشناسی های ارشد و دکترا های تخصصی هم که درامد مشخصی رو نمیشه گفت بستگی به گرایش داره و البته قبولی اسون هم نیست . موفق باشید

  • کاملیا 20 بهمن 1394

    سلام
    من تو دانشکاه مدیریت خوندم اما دانشگاه فقط تئوری میگه بایدیا تجربه کاری داشته باشی یا پارتی.من بعد از کلی تحقیق فهمیدم رشته معماری یا دکوراسیون اگر یه ذره هم توش خلاقیت داشته باشی خیلی خوبه اما باید عملی کار بلد باشی من تو موسسه عالی آرمان خوندم که از نظر مدرک هم وزارت علومی هست ، هم معماری هم دکوراسیون ، از ترم 3 معماری کم کم با کمک اساتید اونجا بهم یه پروژه خورد که تونستم باراهنماییهای استادام انجامش بدم و الان دارم خودم کار میکنم و خیلیم راضیم.

  • درسا 6 اسفند 1394

    سلام
    من15سالمه شاید پیش شماها بچه به نظر بیام اما اگه میشه یکیتون تو انتخاب رشته بهم کمک کنه.خودم عاشق ریاضی فیزیکم و درصدایی که تو ازمونای مختلف زدم بالای 90بودن.نمونه هم درس میخونم.
    خودم در حال اضر یش از اندازه دوس دارم امنیت اطلاعات سایبری رو بخونم اگرم نشد میخوام امنیت سپاه بخونم.بازار شغلیش خیلی خوبه چون از هر چن میلیون نفر یکی پیدا میشه این رشته رو انتاب کنه.علاقه ام دارم بهش.پیشنهاد شماها چیه ممنون میشم راهنماییم کنین

  • فرصت استخدام 7 اسفند 1394

    با سلام
    دوستان فارغ التحصيل در اين رشته در صورت داشتن شرايط ذيل لطفاً رزومه خود را به زبان انگليسي به آدرس ايميل ذيل جهت بررسي براي استخدام در شهر تهران ارسال نمايند:
    – داراي حداقل مدرك ليسانس رشته هاي مخابرات، ICT، الكترونيك و كامپيوتر
    – تسلط به زبان انگليسي (مكالمه و نوشتن)
    – داشتن كارت پايان خدمت يا معافيت (براي آقايان)
    – داشتن انگيزه براي كار
    افراد داراي مهارتهاي + ICDL، Network و CCNA در اولويت مي باشند
    [email protected]

  • سارا 12 اسفند 1394

    سلام درسا جان اگه ریاضی و فیزیک خوبی داری انتخاب رشته های مهندسی خیلی خوبه….من خودم لیسانس برق دارم بنظرم…بهترین رشته ها و پردرامد ترین رشته حسابداری مدیریت .کامپیوتر.گرافیکم خوبه.رشته های تجربی اینا پردرامدن مخصوصا برای دخترا…..پیشنهاد من اینه بری کامپیوتر بخونی هم اینکه بازارخوبی داره و هم رشته ای هست که هیچوقت اگه خوب بخونیش بیکار نمیشی حتی تو کشورهای خارجی هم معتبره و رشته ی مدرنیه….برو فنی حرفه ای دیپلم کامپیوتر بگیر و از همین الان زبان و انگلیسی و حتماااااااااابرنامه نویسی بخون تو حتی اگه برقم بخونی باید برنامه نویسی خوبی داشته باشی تو رشته برق هم موفق میشی…با درامد بالا.فعلا زبان و برنامه نویسی بخون معدلتم حتما خوب باشه از همین الان هدفتو مشخص کن و تو یه دانشگاه معتبر و اگه نشد بین المللی تهران یا دانشگاه ازاد تهران درس بخون….بازم تاکید میکنم برنامه نویسی رو از الان بخونی خیلی خوبه.انشالله که موفق بشی.

  • بیکار 12 اسفند 1394

    سلام من لیسانس برق دارم میخانم دوره های تجهیزات پزشکی رو بخونم..خواستم بدونم کسی تو این زمینه فعالیت کرده؟چه دوره ای ازتجهیزات پزشکی رو بخونم بهتره؟؟نمیدونم تصمیمی که گرفتم درسته یانه؟ایندش خوبه؟ من به تعمیرات علاقه دارم ازکجا شروع کنم کلاس هایی که برگذار میشه یا شهریه بالایی دارن ادم نمیدونه شرکت کنه یانه اسم دوتا دستگاه یادت میدن حتی کلاسایی که شهریشون کمه خیلی کوتاه مدتن و این شغل کاملا تجربیه باید عملا کار کنی وتجربت زیاد بشه.دوست دارم برم کاراموزی رایگان کار کنم یاد بگیرم ولی نمیدونم برم کجا که واقعا یادم بدن و کاربی خود ازم نکشن اگه امکان داره راهنمایی کنید ممنون میشم.

  • پوریا 28 اسفند 1394

    شرایط و بازار کار به خیلی موئلفه ها بسته گی داره شهر دانشگاه میزان سواد خب برای مثال یه مهندس نرم افزار که محل زندگیش تهران کرج هست شانس بیشتری برای کار داره تا اون مهندسی که تو مناطق و استانای مرزی و محروم زندگی می کنه یا شاید هم برعکس به دلیل اینکه مناطق محروم افراد با سواد کمتره اما در کل من خوندم دانشگاه صنعتی شیراز درس خوندم دوستم سما می خوند مرودشت حالا دانشگاه صنعتی شیراز بالاتره یا سما مرودشت که هرکسی قبول میشه و یه ازمایشگاه درست و حسابی هم نداره برای رشته نرم افزار و استاداش هم دلالن و اینترنت هم نداره اما همین دوستم یه طرحی داد که خودش رفت کانادا دوتا از دوستاش هم که هم گروهیش بودن سپاه رسمن بهشون دعوت نامه داد برای کار منم دانشگاه صنعتی درس خوندم …… البته من الان سربازم و بیام بیرون کار هست با حقوق خوب برام مطئنم چون برنامه نویس قدریم و یه مهندس نرم افزار واقعی باید یک ریاضی دان و یک برنامه نویس واقعی باشه اما همین دوستم کسایی رو معرفی می کردن که سال چهارم کارشناسی تو دانشگاه ازاد به حافظم ROM می گفتم روم و در حد یه بچه راهنمایی هم سواد نداشتن من مندم چطوری تا اینجا اومده بودن بالا بعد فردا هم میگن مهندسیم بیکاریم حالبه تو امریکا کسی دکترا نمیگریه و نمیدن به کسی مدرک دکترا و فوق لیسانس مگر خیلی تز علمی مهمی بده اما تو ایران شاید از هر 1000 مهندس نرم افزار به نظر من و به جرت بگم 5 یا 10 نفر مهندس واقعی باشن هیچ وقت نمیشه همه مسیر ها درست باشه اما طرف اخرش به بن بست برسه کسی که با سواد باشه واقعا مخصوصا تهران کرج یزد شیراز اصفحان مشهد و شهرهای بزرگ تو هر رشته ای می تونه موفق باشه این نظر شخصی منه اما باز هم کسی تو زندگی کسی نیست .

  • حسن 21 فروردین 1395

    سلام من دانشجوی کارشناسی دررشته مهندسی شیمی دردانشگاه شریف هستم میخواستم بدونم کدوم گرایش بهتره ودرآمد خوبی داره

  • آرش 27 فروردین 1395

    با سلام من کلاس اول دبیرستان هستم و امسال انتخاب رشته دارم و می خوام به هنرستان فنی حرفه ای برم کدوم رشته رو انتخاب کنم و کدوم اولویت داره با تشکر حتما جوابشو بدین چون وقت زیادی ندارم ممنون

  • محمدرضا 4 اردیبهشت 1395

    سلام دوستان بنده لیسانس وفوق لیسانس الکترونیکم رو تو ایران گرفتم (سال88)وبرای دکتری تغیر رشته دادم به علوم کامپیوتر ودر دانشگاه تورنتو دو سال پیش مدرک دکتری م رو گرفتم وبعد به کشورم اومدم والان همینجا درامد خوبی دارم همین میخواستم بهتون بگم اگه کسی توکلش به خدا باشه قطعا موفق میشه وبهتون توصیه میکنم به درامد توجه نداشته با شین وهدفتون کسب علم وتجربه باشه حتما موفق میشین

  • زهرا 20 اردیبهشت 1395

    سلام من امسال باید انتخاب رشته کنم بنظرتون بازارکار کدوم بهتره

  • Kiki 20 اردیبهشت 1395

    واقعا خيلي توضيحات كامل و جامعي بود واقعا واقعا
    تشكر ????

  • Sajjad 24 اردیبهشت 1395

    آیا مهندسی آی تی حقوق خوبی دارد؟چقدر؟

  • فامیل دور 26 اردیبهشت 1395

    سلام اقا من دیپلم مکانیک گرفتم حالا واسه دانشگاه نمیدونم چه رشته ای برم مکانیک که میگن خیلی سخته ادامه ندی بهتره پس چی برم ؟

  • فامیل دور 26 اردیبهشت 1395

    واسه علمی کاربردی

  • محمدعلی 30 اردیبهشت 1395

    سلام.من الان دارم ارشد مهندسی شیمی دانشگاه دولتی میخونم ولی خیلی پشیمونم.بر عکس اون چیزی که از اولش بهم گفتن بازار کار و حقوق آنچنانی نداره.خود استادمون میگفت آخرش با مدرک ارشد بین یک تا یک و نیم میلیون در بهترین حالت بهتون حقوق میدن.مشکل اینجاست که علاقه ای هم به رشتم ندارم و به خاطر خانوادم هنوز انصراف ندادم.درسمم که تموم بشه میخوام مهندسی شیمی رو ول کنم و برم تو کار آزاد.ای کاش زمان برمیگشت عقب تا میرفتم دنبال علاقم یعنی علوم انسانی.خواهش میکنم فقط برین دنبال علاقتون.علاقه که نباشه هیچی به درد نمیخوره و زندگیتون رو مثل من تباه نکنین.

  • اراد مهرگان 1 خرداد 1395

    الان من ترم اول رشته شیمی دارویی ام به انتخاب خانواده از یه خانواده پدر و مادر فرهنگی و تک پسر
    با این همه نظر و پیشنهادات شما باید بگم
    1 بهتره تافل داشته باشید
    دوما علاقه به درسی که اینده داره

  • کیا 10 خرداد 1395

    سلام
    من سال دوم تجربی هستم
    و علاقه ای ب زیست ندارم و نمراتم در این درس خوبه
    من به دروس ریاضی و فیزیک علاقه دارم ,استعداد دارم و عاشق مهندسی معماری هستم
    و قصد دارم امسال به رشته ی ریاضی تغییر رشته بدم
    یه جورایی فکر میکنم این کار یک ریسکه چون آیندم تو این راه تضمین نیست
    لطفا راهنماییم کنید

  • کیا 10 خرداد 1395

    و راستش در این مورد مخالفت های زیادی با من شده و واقعا نمی دونم چیکار کنم

  • فرشاد 12 خرداد 1395

    سلام و خسته نباشید …..من لیسانس مدیریت هستم و خوب در کل واسه تقاضا کار در همه رشته ها زیاد شده و هیچ ربطی کدوم رشته یا گرایشی را بخونم نداره ….چون در کل بازار کار در هر زمینه ای خراب هستش و یا حتی بعضی دوستان می خوان برن کار ازاد فکر نکنند که کار ازاد هم به این راحتی هستش….و حتی کار ازاد هم چند سال باید زحمت کشید…..اگه وسط راه اتفاقی نیافته……در کل ماها نمی دونیم که کدوم راه را باید بریم و با این که شرایط خیلی از خانواده ها با هم فرق داره….متاسفانه دانشجو هم زیاد شده….حتی یکی از دوستان که درآلمان کار فرش بودش می گفت اگه می خواهی اونجا با مدرک دانشگاهی کار کنی کار سختی هستش چون خودشان فارغ التحصیل از دانشگاه زیاد دارند…….

  • محسن 15 خرداد 1395

    به نام خدا
    با سلام
    رشته ام برق:دوتا از تصمیم مهمی که ادم در زندگی باید بگیره 1-انتخاب رشته (که شغلشو مشخص می کنه)2-انتخاب همسر،بیایم رک باشیم ما در کشوری زندگی می کنیم که در تولید (مثلا تجهیزات برقی والکترونیکی )خیلی ضعیفه ،وبیشتر اداره وکارخانه (دولتی)که خصوصی سازی شدند،یعنی هیچ ازمون استخدامی برگزار نمیشه،بعدم تازه اگه خیلی ادم قوی ویا به قولی پارتی داشته باشی یه چایی بتونی دستوشو بند کنه.واز طرفی دیگه اگه برید دفترچه انتخاب به رشته ریاضی نگاه کنید .متوجه میشید مثلا در برق دیگه هر استانی 100 تا کم و بیشتر میگیره و دانشگاه ازدا و غیرانتفاعی و فنی حرفه ای پیام نور هم پیش کش.و از طرفه دیگر در رشته تجربی به خاطر اینکه ورودی و خروجی با هم دیگه میخونه و با توجه به دوره طرحی که دارند همه شون 2 سال میرند سر کار با حقوق نسیتا بالا،و یکی از دلایل دیگه صنف پزشکی خیلی قویه مثل این نیست که یه نفری ببره فوق دیپلم حسابداری بخونه و لیسانس ناپیوسته برق بخونه.الی الحال توصیه می کنم به بچه دبیرستانی ها که حتما تجربی انتخاب کنند.و من الله التوفیق

  • محمد 20 خرداد 1395

    سلام. من مهندسی مکانیک در دانشگاه امیرکبیر خوندم. گرچه رشته رو خیلی دوست دارم ولی متأسفانه چون بازار کاری وجود نداره خیلی دلسرد شدم و پشیمون که چرا توی انتخاب رشته همش به علاقه فکر کردم و به درآمد فکر نکردم. به اونایی که دبیرستانی هستن اکیدا توصیه میکنم که رشته ریاضی رو انتخاب نکنن. چون توی این مملکت براش کار نیست. اشتباه مارو نکنید

  • mohammad 23 خرداد 1395

    Da neshamooze pish riazi hastam 1 maahe dge ham k konkoore!
    Az oon aval hey goftan k felan b reshte fek nakonid va ina maale bade konkoore .
    Alan steres gereftam o nemidoonam che reshtei bayad beram.
    Hich didi rooye mohandesi ha nadaram
    Ama az riazi va difranssiel va tarahi khosham miad
    Vaghean moondam chikar bayad bokonam
    Ye kam raahnamai mikonid!

  • Meli 28 خرداد 1395

    سلام دوستان اگه کسی درباره ی رشته و شاخه های عمران اطلاعات دقیقی داره لطفا به من ایمیل بده
    [email protected]
    اگه درباره ی یه رشته ی خوب دیبگه توی شاخه ی ریاضصی اطژلاعاتی دارید لطفا ایمیل کنید ممنون میشم 🙂

  • نفس 29 خرداد 1395

    سلام .میشه در مورد بازار کار و وضعیت درامد و حقوق “بازرسی جوش ” بهم اطلاعات بدین.اگه ممکنه یه مقایسه ای با رشته عمران هم داشته باشین لطفا.کدومش از لحاظ درامدی بهتره؟کاری به کلاس و ایناش ندارما.کلاس برا آدم نون و آب نمیشه بازار کار و درامدش چجوریه.و تفاوت بازرسی جوش با یه جوشکار چیه؟؟

  • bargh 29 خرداد 1395

    سلام به شما دانش اموز کنکوری
    الان دیگه فرصتینیست. متمرکز شید روی کنکورتون
    هر مهندسی رو هم بخونید اگه علاقه داشته باشید موفق به کار میشید
    نگران نباشید
    من علائقم مثل شما بود
    رفتم مهندسی برق و پشیمون نیستم الحمدلله

  • mania 3 تیر 1395

    salam
    man mikhastam dar morede reshtehayi ke baraye ye dokhtar tuye reshteye riazi fizik bazare kare khubi dare bedunam
    mamnun

  • amir 8 تیر 1395

    من که میرم رشته کامپیوتر
    بنظرم که این رشته خوبیه هم برای پسر ها و دختر ها
    از این جهت این را انتخاب کردم چومکه معتقدم که چندسال دیگه همه چیز کامپیوتری میشه
    منم به شما دخترها وپسرها توصیه میکنم بیایید کامپیوتر

  • alI 13 تیر 1395

    واقعا متاسفم واسه ی پیجتون من مهندس نفت هستم این رشته عالیه کل فارغ التحصیلاش 1400 نفر در ساله نسبت به هر رشته ی دیگه ای بهتره…از ما گفتن بود

  • mostafa 17 تیر 1395

    سلام
    خواهش میکنم یکی بیاد از بازار کار امروز بگه ک خیلی تغییر کرده
    لطفن ایمیل بدین ممنون میشم

  • امین 23 تیر 1395

    من کلاس دهمم میخوام انتخاب رشته کنم واسه دبیرستان بین ریاضی و تجربی موندم لطفا راهنمایی کنید

  • vqh ufhnd 25 تیر 1395

    سلام من سال اخر هنرستان هستمو امسال دیپلم ساخت و تولید رو میگیرم و واقعا پشیمونم که این رشته رو انتخاب کردم و نمیدونم این رشته ی خوبی هست یا نه و هیچ اطلاعی ام از بازار کار و چیز هایه دیگش نمیدونم فقط الان دنباله یه هنرستان میگردم که بتونم به رشته ی کامپیوتر تغییر رشته کنم و به نظرم کسی به رشته ی ساخت و تولید و اینجور حرفا نره فقط رشته های ریاضی و کامپیوتر تو این دورو و زمون به درد میخوره بقیه پوچن

  • عرفان 29 تیر 1395

    من میخوام بدونم رشته حسابداری خوب هست یا ساختمان لطفا نظرتون رو زود ایمیل کنید چون من میخواهم فردا انتخاب رشته کنم

  • هستی 2 مرداد 1395

    سلام دوستان.من ترم 3 فیزیک هستم.و با علاقه وارد این رشته شدم.ولی الان حس میکنم کم آوردم چون رقیبا زیادن و سرسخت.به نظرتون رشته فیزیک خوندنش در حد پایین کفایت میکنه برای پیدا کردن کار و آینده یا خیر.و اینکه من میخواستم بدونم اگر بخوام تغییر رشته بدم بهتره چه رشته ای برم.

  • داوود 3 مرداد 1395

    سلام بین رشته مهندسی شیلات وصنایع غذایی موندم هردو رشته مطالعه کردم در موردشون کسی اگه اطلاع دقیقی داره یا کسایی ک تو این رشته هستن راهنمایی کنن واسی دانشگاه ازاد لطفا نظرتون ایمیل کنید ممنونم

  • یاس 4 مرداد 1395

    مهندسی پزشکی خوبه؟بازار کار داره؟

  • مهدی 6 مرداد 1395

    سلام به همگی
    اگر تازه میخواهید رشته تعیین کنید حتما برید رشته تجربی و هدفتون هم این باشه که از شاخه های بیمارستان باشه .
    اگر رشته های مهندسی انتخاب کردید . به احتمال 5 درصد میتونید برید سرکار اونم با پارتی و امتیاز های دیگه .
    ای کاش سرنوشت را میشد تغییر داد .

  • محمدرضا 8 مرداد 1395

    با سلام . من یه چند تا سوال دارم اگه بهش پاسخ بدید ممنون میشم . (مدرسه مون هم تیزهوشان نیست اما واقعا سطح بالایی داره ) من خودم علاقه زیادی به تجربی دارم اما دوست و اشنا واقعا دارن منو میترسونن که تجربی رشته خیلی سختیه و به همین اسونیا نمی تونی وارد بازار کارش بشی برای به جایی رسیدن حتما باید رتبه سه رقمی یا زیر اون داشته باشیو از این حرفا چون خود من هم برای وارد شدن به تجربی زیاد اطلاعات کافی ندارم تا حالا به 2تا مشاور سر زدم اما نتیجه ی مطلوبی نگرفتم تو اینترنت هم که هر رشته ای رو میزنی ازش تعریف میشه .حالا موندم ایا من میتونم می تونم وارد دانشگاه بشم ؟؟؟ایا بازار کار خوبی داره؟؟ایا راست میگن باید پول زیادی خرج کنی؟؟؟و اگر من این رشته روا نتخاب کردم چه شغل هایی میتونم داشته باشم؟؟ ایمیلم :mohamadreza[email protected] لطفا جواب بدید چون دیگه دارم دیوونه میشم.

  • مهدی 13 مرداد 1395

    با دعا می شه مسیر زندگی را تغییر داد.

  • مهدی 13 مرداد 1395

    یه راه رو بگیر و ادامه بده حتما موفق می شی. راه و چاره هاش بدستت میاد.

  • علیرضا 13 مرداد 1395

    ببین اگه درست خوبه و‌ میتونی تو تجربی زیر ۷-۸ هزار بیاری برو تجربی ، ریاضی و انسانی و …. داغون شدن
    فقط مطمئن شو که میتونی حداقل پرستاری بیاری
    شرکت کننده های تجربی خیلی ان
    یک سومشون مجاز به انتخاب رشته میشن
    اما تعداد ریاضیا نصف ظرفیت دانشگاه هاست اما بازار کار …..
    داغووووون

  • مجید 14 مرداد 1395

    با سلام و عرض ادب خدمت تمامی برادران و خواهران
    متاسفانه وضع خراب بازار کار برای تمامی رشته ها توی ایران وجود داره،چه مهندسی و چه علوم پایه،بنده کاری به پارتی و سطح سواد دانشجویان هم ندارم چون ماشاءالله دوستان خیلی خوب در نظرات بالا این مسایل رو توضیح دادن
    اما برای کسانی که میخوان چه در رشته های مهندسی و چه علوم پایه و چه علوم انسانی تحصیل کنند پیشنهادی دارم و اون این هستش که همیشه برای تحصیل آینده نگر باشن و صرفا به اسم دانشگاه ها توجه نداشته باشن
    دانشجویان حازم ما برای تثبیت آینده ی شغلی خودشون باید حداقل یکی از دانشگاه های وابسته به وزارت خانه های مختلف رو انتخاب کنند،برای مثال دانشکده ی صدا و سیما و یا دانشکاه شهید رجایی تهران
    بنده دانشجوی لیسانس مهندسی برق الکترونیک دانشگاه رجایی هستم،این دانشگاه با پذیرش دانشجویان در سهمیه ی دبیری،دبیران تخصصی دانشکده های فنی و حرفه ای رو تربیت میکنه…
    یعنی شما از این دانشگاه دو مدرک دریافت می کنید یک مدرک مهندسی مربوطه از قبیل برق و مکانیک و عمران و مواد و کامپیوتر و یک مدرک تربیتی که این مدرک حتی در آینده و در دوره ی ارشد برای جذب هیئت علمی دانشگاه ها هم فایده ی بسیاری داره
    اکثر اساتید این دانشگاه هم اساتید دانشگاه علم و صنعت و خواجه نصیر و شهید بهشتی هستند و دارای هیئت علمی قدرتمندی هستش،در طول مدت تحصیل هم از مزایایی همچون حقوق ماهانه 580 تومن،4 سال سابقه ی کار در مدت تحصیل،برخورداری از دفترچه ی
    بیمه سلامت و معافیت از سربازی هستید و بعد از فارغ التحصیلی مستقیما مشغول به کار خواهید شد با حقوق و مزایا…و همزمان با مدرک مهندسی میتونید در مراکز دیگه هم استخدام بشید و در طول هفته به هر دو کار برسید…مدرک مهندسی این دانشگاه هم بسیار
    مدرک معتبری هستش نسبت به دانشگاه های دولتی شهرستان ها…خودتون با یه سرچ ساده در اینترنت می تونید تمامی اطلاعات مربوط به این دانشگاه رو در بیارید…لطفا نظر رو ثبت کنید بلکه یک آگاهی بوجود بیاد…ممنون،یاعلی

  • مجید 14 مرداد 1395

    یک نکته ی بسیار مهم و جالب باقی مونده اینکه،چون این دانشگاه در رشته های مهندسی تربیت استاد میکنه در نتیجه دروس آزمایشگاهی و مهندسی بسیار بسیار بسیار عملیاتی توضیح میده خیلی عملیاتی تر از تمامی دانشگاه های سطح کشور
    یعنی وقتی شما فارغ التحصیل شدید اندازه ی یک مهندس دارای 5 سال سابقه ی کار توانایی کار عملی دارید و شاید بشه گفت این برترین مزیت این دانشگاه از لحاظ تحصیلی باشه…واقعا عالیییییههههه…اگر توضیحات دیگری خواستید بنده در خدمت هستم
    ایمیلم:[email protected]
    از مدیر محترم هم خواهش میکنم که این مباحث رو حمل بر تبلیغ نگذارن صرفا ایجاد آگاهی و دلسوزی برای دانشجویان آینده این مملکت اسلامی هستش و لاغیر…یاعلی

  • مجید 14 مرداد 1395

    معرفي دانشگاه تربيت دبير شهيد رجايي
    دانشگاه تربيت دبير شهيد رجايي تهران يكي از دانشگاه هايي است كه شايد نام آن را كمتر كسي شنيده باشد.همچنين بسياري از افراد در ابتدا با ديدن پيشوند تربيت دبير اين دانشگاه فكرشان سمت آموزش و پرورش رفته و افكار منفي ذهن آن ها را پيرامون اين قضيه درگير ميكند.از اين رو براي رفع اين مشكلات به معرفي آن ميپردازيم.
    دانشگاه تربيت دبير شهيد رجايي تهران يكي از بهترين دانشگاه ها براي تحصيل ميباشد. مزيت هايي كه اين دانشگاه نسبت به ساير دانشگاه هاي كشور دارد به شرح زير است:
    از اين جهت كه اين دانشگاه در تهران واقع شده است بسياري از اساتيد اين دانشگاه در دانشگاه هاي برتر كشور مثل علم و صنعت و تهران و اميركبير نيز تدريس ميكنند .درواقع دانشجويان اين دانشگاه از كلاس درس اساتيدي بهره ميبرند كه در لول بالاي علمي قرار دارند.
    دانشگاه تربيت دبير شهيد رجايي تهران بزرگترين مركز تربيت دبير كشور است و اساتيد توجيه شده اند كه بايد دانشجويان را طوري آموزش دهند كه بتوانند درس ها را براي ديگران توضيح دهند .به بيان بهتر دانشجويان اين دانشگاه استاد تربيت ميشوند.
    دانشگاه تربيت دبير شهيد رجايي تهران داراي بهترين كارگاه ها و مجهزترين آزمايشگاه ها در كشور است.حتي بعضا از دانشگاه هايي مثل شريف و تهران براي استفاده از كارگاه هاي اين دانشگاه وقت گرفته ميشود.تمام وسايل آزمايشگاهي از كشورهاي امريكا و آلمان تهيه شده .بسياري از وسايل نيز از دوران پيش از انقلاب كه دانشگاه يك مركز آموزشي آمريكايي بوده به جاي مانده كه بسياري از تجهيزات حتي در كارخانه هاي كشور موجود نمي باشد.
    سطح علمي دانشگاه در حدي است كه 86 درصد از فارغ اتحصيلان دانشگاه در دوره ي ليسانس در بهترين دانشگاه هاي كشور در امتحان فوق ليسانس پذيرفته ميشوند.باقي نيز يا علاقه اي به ادامه تحصيل ندارند يا به خارج از كشور عزيمت ميكنند.
    دانشگاه تربيت دبير شهيد رجايي تهران تنها نام اين دانشگاه است و هيچ ربطي به اينكه بايد معلم شويد ندارد .تربيت دبير تنها يك نام است و هيچ ارتباطي با اينكه بايد به آموزش و پرورش خدمت كنيد ندارد.علت نام گذاري اين است كه دانشگاه تا سال 86 نيمي از ورودي هاي خود را به اختيار خود دانشجويان براي خدمت در آموزش و پرورش به اين سازمان معرفي مي كرد.
    وضعيت رتبه هاي قبولي دانشگاه
    در كنكور88 دانشگاه در 7 رشته كه 5 تا مهندسي و 2 تا علوم پايه بود دانشجو گرفت.در ميان در رشته هاي مهندسي آخرين رتبه قبولي در دوره روزانه 3500 سهميه مناطق 1 و2 و در دوره روزانه 6000 اين مناطق بود.در ميان قبول شدگان تعداد زيادي رتبه 1000 و سه رقمي نيز ديده مي شد.در رشته هاي علو پايه تقريبا آخريت قبولي دو برابر رشته هاي مهندسي بود.

  • مهدی 19 مرداد 1395

    سلام من فوق دیپلم الکترونیک از دانشگاه منتظری مشهد دارم میخواستم بدونم واسه لیسانس چه گرایشی رو بخونم بهتره؟ ؟

  • تور تایلند 21 مرداد 1395

    سایت خوبی دارید موفق باشید

  • mohamad 23 مرداد 1395

    با سلام.رشته های مهندسی فقط عمران-مکانیک(سیالات)-برق قدرت…عمران :پردرآمدترین رشته در سیستم ادارات دولتی. زیر میزی ورومیزی

  • zahra 24 مرداد 1395

    سلام
    به نظر شما بازار کار مهندسی نرم افزار برای دخترا خوبه؟

  • حاج عباس 25 مرداد 1395

    خیلی ممنون که به ما کمک می کنید

  • سجاد 26 مرداد 1395

    سلام.بله من هم دانشجوی دانشگاه رجاییم.دانشگاه خوبیه

  • کامیار 27 مرداد 1395

    مدرک دانشگاه رجایی اعتبارش طوری هست که در کشور های دیگه هم مورد قبول باشه یا نه؟
    تو رو خدا درباره این دانشگاه اطلاعات دقیق تری بدید

  • بهزادپور 28 مرداد 1395

    باسلا خدمت شمامن میخواستم بهتون بگم که این طور که نظر ها رو خوندم بهتره از همین الان برم بشینم واسه اینده خودم پارتی پیدا کنم به جای این که مخم رو بترکونم انشالله موفق باشید
    منم برم از زندگی. سیر شدم

  • محمد 2 شهریور 1395

    چیزایی ک در مورد رشته عمران گفتی دروغه من مهندس عمران هستم خدمت رفتم لیسانس دارم ولی هیجا نمیخوان رشتمو حتی شیخی میرفتم الان کاراش بیشتر بود تا عمران

  • علیرضا آسیدعلی 2 شهریور 1395

    کارمند شاغل جویای کار بهتر در تهران
    لیسانس نرم افزار
    متاهل یک فرزند 9 سال سابقه دارای بیمه تامین اجتماعی 85 ماه بیمه
    09126994350

  • مونا ع 4 شهریور 1395

    سلام من دیپلم تجربی دارم والان واسه تایین رشته دانشگاه موندم که چی بخونم؟حسابداری؟حقوق؟مهندسی پزشکی؟یاشیمی دارویی؟

  • متین 4 شهریور 1395

    سلام ببخشید من تازه انتخاب رشته کردم و ریاضی را انتخاب کردم و نمی دونم اینده ای دارد یا نه ؟ لطفا جواب بدید

  • محمد 14 شهریور 1395

    سلام
    برید رشته های زیر نظر وزرات بهداشت، رشته هایی که توی بیمارستان کار دارند
    مثه پرستاری، فوریت پزشکی و…
    نفر اول کنکور تجربی سال 95 ، محمد احمدی، خودش دانشجوی برق شریف بوده ک انصراف داده،پزشکی قبول شد، رستگار رحمانی هم دانشجوی برق شریف بوده انصراف داده رفته تجربی کنکور داده پزشکی قبول شده.
    ارشد برق قدرت هستم
    رشته های علوم پایه (ریاضی کاربردی و محض -فیزیک-شیمی کاربردی و محض ) ومهندسی دیگه مردن!!

  • مهندس نفت.صنعت نفت 18 شهریور 1395

    بااین موجی که راه افتاده مطمءن باشیدازالان تا7سال دیگه که یه نفرپزشک عمومی بشه یادندانپزشکی بخونه انقدرظرفیتش پرمیشه که دیگه توی مرکز استان هاوحتی شهرستان هابراشون کارنیست وبایدبرن روستاهای دورافتاده(الانم همینطوره)دوستایی که دارن نظرمیدن شرایط گذشته رودرنظر میگرن ولی مطمءن باشیدشرایط عوض میشه .قبول دارم که شرایط مهندسی الان زیادخوب نیست ولی امیدواریم که بهتربشه.بچهاییم که میخان تغییررشته بدن بدونن که اگه شماعلاقه داشتیدکه همون موقع میرفتیدرشته های پیراپزشکی همش علاقه هست وقتی کسی ازخون میترسه وقتی کسی حتی انقدردل نداره که یه سوزن بزنه چه طورمیخادپزشک بشه؟حتی بعضیام هستن که وسط این راه درازکم میارن .

  • فاطمه 25 شهریور 1395

    ولی من شنیدم درآینده بازار کار ریاضی بهتر میشه.چون رشته ی تجربی اشباعه.من خودم برای انتخاب رشته بین ریاضی وتجربی موندم.لطفآ راهنمایی کنید.

  • بهداد 25 شهریور 1395

    مکانیک
    با سلام خدمت افرادی که به مهندسی مکانیک در گرایش های ساخت و تولید ،حرارت وسیالات،طراحی جامدات جهت انتخاب رشته فکر میکنند.:
    اگر به مباحث فیزیک و ریاضی علاقه دارید میتوانید با این رشته کنار بیایید و تحصیل رضایت بخشی داشته باشید.
    آینده کاری:1-شما ممکن به ادامه تحصیل تا مقاطع بالاتر فکر کنید (در صورتی که دانشگاه و محیط آکادمکیک شما را در جنبه های دیگر زندگی ارضاء کند)تحصیل در مقاطع بالاتر در دانشگاه تراز اول کشور دنبال کنید وگرنه بقیه دانشگاه ها ی مقاطع بالاتر صرفا برای پرستیژ خوب هستند ، اگر واقعا ادامه تحصیل مهم است برای شما ،دانشگاه خوبی را انتخاب کنید.
    2- اما افردای که میخواهند سریع مستقل بشوند ،در این رشته تحصیلی و یه نون وآبی در زندگی بدست بیاورند بدست آوردن نون و آب یه کمی سخت است.1- استخدام شرکت دولتی که استخدام دیر به دیر و بعضی جاها با رابطه صورت میگیرد و خیلی امیدی به آن نیست(خصوصا در محیط جغرافیای زندگی من یعنی اصفهان).البته در کشور هم وضع استخدام خوب نیست.
    2- شرکت های خصوصی هستند که اگر، افراد توانمندی خوبی روی حوزه عملی داشته باشن میتوانند در حال حاظر حقوق 900 تا 1.5 میلیون در یافت میکنه. اما حوزه عملی در دانشگاه در این رشته برای کار بیرون فاتحه اش خوانده شده ، هر کسی میخواهد عملی یاد بگیره باید پادویی کار عملی ، شاگردی ، کار آموزی را جدی یگیرد و این آیتم ها در زمان دانشجویی متناسب با علاقه اش دنبال کنه . کلا ایران از لحاظ مهندسی مکانیک در حوزه عملی شرکت های خصوصی یه شکل فراگیر در جایگاه خوبی نیست .مثلا شهر اصفهان یه کسری مناطق صنعتی مثل شاهپور و .. . وشرکت های پیمانکار داره که از حدود 144 واحد درسی شما خیلی خوشبینانه حدود 20 واحد درسی به معلومات شما برای کار در محیط صنعتی کمک میکنه.
    3-اما اگر آدم قابلی از لحاظ کارآفرینی باشی (که همه ی افرادبه این راحتی در ایران کار آفرین نمیشن: خون و دل خاص خودش داره) میتوانید در تولید و ساخت و سرویس محصولات از: قطعات ساده گرفته تا مکانیزم های و محصولات های تکنولوزی با در نظر گرفتن استعداد و علاقه شخصی و زمینه مطالعاتی و کاری در این راه گام بردارید .که متاسفانه محیط دانشگاهی و دبیرستانی و کلا نظام آموزشی ما کار آفرین پرور نیستند.
    توصیه آخر به کسانی که در اینده وارد مکانیک میشن: حتما از لحاظ خلق و خو اخلاق با یه روانشناس در ارتباط باشید و این رشته را با توجه به علایق و اینده ای که به آن میتوانید نزدیک شوید انتخاب کنید.
    بیشتر صحبتم با افرادی بودکه سریع قصد مستقل شدن دارن بود .که این را روانشناس میتونه به شما بگه که: چقدر انگیزه مستقل شدن دارید و شرایط زندگی شخصی شما چکونه است و به چه سمتی میتواند در اینده پیش برود.

  • علیرضا 30 شهریور 1395

    با سلام ایا رشته ی علوم و مهندسی منابع طبیعی بازار کار خوبی دارد

  • محمد 3 مهر 1395

    با سلام
    بنده مهندس عمران هستم،به نظر اینجانب رشته عمران از لحاظ بازار کار بر سایر رشته های مهندسی اولویت داره،چون هم تنوع کاری اش زیاده هم پروزه های عمرانی زیاده،ساختمان و راه و سد و پل رو مثل کامپیوتر و ماشین و موبایل نمیشه از جایی وارد کرد بلکه باید ساخته بشه که همه اینا نیازمند مهندس عمران هستند

  • علیرضا 5 مهر 1395

    با عرض سلام و خسته نباشید من کدوم گرایش برق رو نتخاب کنم از بین این دوتا (قدرت،مخابرات) کدوم اینده درخشان و بازار کار عالی داره لطفا با دلیل جواب من رو بدید ممنون میشم

  • Behnam 6 مهر 1395

    سلام من رشته برق صنعتی هستم می خواهم تغییر رشته بدم به تاسیسات می خواهم بدانم که بازار کار کدام یک بهتر است لطفا جواب را به هم ایمیل دهید ممنون

  • خودم 8 مهر 1395

    باسلام خدمت دبیرستانی ها و کنکوری های عزیز،وقتی این نظراتو میخوندم واقعا ناراحت شدم واسه ایرانم ک مهندسینمون اینجوری ناامیدن،ولی ی توصیه ب کنکوری های عزیز بنده دانشجو دانشگاه فرهنگیان هستم ن نگران شغل ایندمم ن نگران هیچی چون خداروشکر از الان استخدامم شماها هم ب نظر من در اولویت انتخاب رشته کنکورتون در اولویت رشته های دانشگاه فرهنگیان رو بزنید یا علی.

  • رضا 10 مهر 1395

    سلام هنرجو الکترتکنیک هستم تازه انتخاب کردم والا با این نظرات که دیدم واقعا نا امید شدم باز شما که تجربه بیشتری دارید من چه گرایشی برم  که فردا پشیمون نشم ممنون

  • محمد جواد 12 مهر 1395

    با سلام خدمت تمام عزیزان .رشته شبگه .گرایشی از رشته گامپیوتر هست  یا همانIT هست؟؟؟؟؟؟ رشته تحلیل وبرنامه نویسی گرایشی از کدام رشته است ؟؟ بنده لیسانس مخابرات بیکار هستم.نصب وراه اندازی bts وتعمیر و نگهداری BTS هه بلد هستم . طراحی شبکه . و دوربین مداربسته . طراحی سیستم های خورشیدی .ووووو. …. واگر در زمینه های دیگرکسی کار سراغ داره ویا اید ه ای واسه کار دارد .۰۹۳۸۶۵۵۹۱۲۷

  • یک دوست 17 مهر 1395

    سلام به همگی دوستان عزیز
    من بصورت اتفاقی وارد این مکان شدم و بعد از خوندن اون مطالب اول لینک به آخر صفحه اومدم و نظرات شما دوستان عزیز مواجه شدم و بیشترشون رو ک میخوندم یک حس در همه مشترک بود اینکه همه به دنبال راهی برای بدست آوردن درآمد بالا بودید…و من حیفم اومد ک این مطلب رو اینجا بازگو نکنم تو این محفل صمیمی اونم اینکه همه به اون چیزی ک میخواید خواهی رسید اگر نمازتان را بخوانید خواستتون رو از خدا بخواید اگر بهتون نداد من را نفرین کنید واگر داد من را یاد کنید…وهمیشه در هرکاری ک مشغول خواهید شد بانیت خیر شروع کنید و مراقب نیازمندان باشید در هر شغلی ک هستید ک این باعث افزایش روزی شما خواهد شد و خداوند روزی را ب کسی میدهد که بیشترین خیرش ب مردم میرسد…یاحق

  • بی نام 28 مهر 1395

    سلام ،میشه در مورد رشته نا نو تکنولوژی منو راهنمایی کنید کدوم دانشگاهها این رشته رو دارن ؟ با چه رتبه ایی میشه تو این رشته وارد دانشگاه شد ؟ همین در مورد رشته مهندسی هسته ایی هم تجربه هاتان بگید لطفا

  • آتش 29 مهر 1395

    همه جا میگن مهندسی برا دختر نون و آبدار نیس پوووووووووف بقول بعضیا باس پارتیت کلفت باشه و گرنه کلاهت پس معرکه اس
    ززززززززززززززززززززد  زززززززززیاد

  • مائده 3 آبان 1395

    سلام خسته نباشین.من پیش دانشگاهی ریاضی هستم.یه دخترم هستم از این چیزایی که تو اینترنت دیدم به نظرم مهندسی هوا فضا خیلی خوب باشه……
    لطفا راهنماییم کنین.

  • رضا 9 آبان 1395

    من رشتم حسابداریه توی دانشگاه روزانه دولتی توی تهران درس خوندم، استادا اصلا درست و حسابی درس نمیدادن، نرم افزاری هم یاد ندادن. فارغ التحصیل شدم. چیزی که توی دانشگاه میخونی با بازار کار واقعی و عملی کلا فرق داره. بعد دانشگاه رفتم دنبال کار حالا مگه کار پیدا میشه. همه جا سابقه بالا، خانم، مدرک تحصیلی بالا، بلد بودن چند نرم افزار قوی و… میخواستن. رفتم یه موسسه آموزشی نرم افزار هلو یاد بگیرم که درست و حسابی یاد ندادن و فقط پولشو گرفتن تازه میگفتن بعد آموزش خودمون میفرستیمت سر کار که اون کار رو هم نکردن. ناامیدانه بازم دنبال کار گشتم و گفتم برم از پایه برای کمک حسابداری دنبال کار بگردم اما اصلا کار پیدا نشد. این همه تو روزنامه آگهی برای حسابدار و کمک حسابدار بود اما هیچ کدوم نصیبم نشد. (شرکتها و موسسات پیش خودشون نمیگن هر کسی باید از یه جایی شروع کنه و همه مادرزاد کاربلد و با سابقه نیستن!) خلاصه یه کاری پیدا کردم که ربطی هم به رشتم نداره. با توجه به دانشجوهای زیاد حسابداری و موسسات خصوصی که مثل قارچ همه جا سبز میشن و یه چیز الکی از حسابداری یاد میدن و اکثر شرکتها هم حسابدار خانم میگیرن به نظر من بازار کار حسابداری اشباع شده و نرخ بیکاری توی این رشته رفته بالا.

  • مهندس برق بیکار 15 آبان 1395

    در ایران رشته برق خصوصا گرایش الکترونیک و کنترل تقریبا بازار کار نداره ،چون اکثر صنایع کشور در این زمینه مونتاژی هستند و یک تکنیسین و یا یک کارگر فنی میتونه راه بندازه کار رو ، در عوض رشته مکانیک به دلیل اینکه صنایع فولاد و خودروسازی و نفت در ایران زیاده بازار کار خوبی داره و همچنین مهندسی معماری به دلیل اینکه ایران یک کشوره در حال رشد و توسعه هست و نیاز به شهرسازی داره رشته خوبیه ،مهندسی پزشکی هم چون ایران از لحاظ بهداشت در سطح بالایی قرار داره و بیمارستانهای زیادی ساخته شده و یا در حال ساخته بازار کارش خوبه ، در کل در ایران مهندسی الکترونیک کاربردش خیلی کمه اگر نگیم کاربرد نداره ! بر خلاف سایر کشورهای توسعه یافته که الکترونیک حرف اول رو میزنه ، حرف آخر اینکه اگر قصد دارید به خارج کشور مهاجرت کنید و در اونجا کار کنید الکترونیک بهترین انتخابه ولی در ایران انتخاب درستی نیست.

  • بهاره 24 آبان 1395

    در ایران رشته مهندسی برق گرایش مخابرات، جای کار خوبی داره. شرکت های تلکام متعددی وجود داره. ولی در درجه اول کامپیوتر را پیشنهاد می کنم، که البته لازم است یکی از مهارت های آن را با کمک کلاس های آموزشی یا از هر طریق دیگری بخوبی بیاموزید. بین رشته های فنی بهترین بازار کار برای رشته کامپیوتر است. باور نمی کنید نگاهی به موقعیت های شغلی رشته گرایش های مختلف در سایت ایران تلنت بیندازید. کامپیوتر در ایران و جهان حرف اول را می زند.

  • کاوه 24 آبان 1395

    سلام . من می خوام به عنوان یک فارغ اتحصیل مکانیک دانشگاه آزاد بگم 
    الان هم سر کارم خدا رو شکر . اگه مخواین کار بیدا کنید فقط مدزک نگیرید . باید وقتی فارغ التحصیل شدید ازتون یه کاری بر بیاد  . کار برای آدم های مدرکدار نیست ولی برا آدم های توانا و با سواد خیلی زیاده . فقط بشین با خودت رو راست باش . واقعا توقعت به اندازه توانایی هات هست .

  • محمد 27 آبان 1395

    هر کسی که میتونه از ایران بره بیاد مهندسی بخونه وگرنه یا بره رشته های پزشکی بخونه و یا هم بره یه کار آزاد راه بندازه. من خودم ارشد عمران از صنعتی امیرکبیر دارم ولی برای کار با حقوق ۸۰۰ هزار تومان هم باید پارتی داشته باشی تا جذب بشی. شریف و تهرانش هم همینطورن. اکثر جاها که میری میگن بیا کارآموزی رایگان.

  • صابر کارشناسی IT و بیکار 2 آذر 1395

    سلام. لیسانس ای تی دارم و بیکارمم. به نظرتون برا ارشد چه رشته ای و چه گرایشی بخونم که تو ایران بازار کارش خوب باشه. همین رشته خودم?برق?مکانیک? یا … و لطفا با دلیل هرکدوم رو پیشنهاد میکنین گرایشش هم بگین ممنون میشم

  • صابر مهندس ای تی بیکار 2 آذر 1395

    برا کسایی که الان دبیرستانن میگم. اگه اینده تونو دوس دارین?اگه دوس دارین و افسرده و بی پول و بی کار نشین. اگه میخواین کسی ادم حسابتون کنه. اگه میخواین بازار کار وارد بشین اصلا دانشگاه نرید. وقتی وارد دانشگاه شدی یعنی بزرگ ترین اشتباه زندگیتو کردی. یعنی مردم به چشم ی ادم بی عرضه نگات میکنن که هیچ کاری نمیتونی بکنی. یعنی اینکه تنها راهت خودکشیه مگه اینکه پول داشته باشی. مول پول پول . بهترین چیزی که تا الان خلق شده. هیچی مهم نیس بجز مول برای کار. پس هیچ وقت اشتباه این همه دانشجوی بیکار رو تکرار نکنین و از تجربه ی دیگران استفاده کنین. تنها راهم شده خودکشی بخدا

  • دخترجوان 3 آذر 1395

    باسلام خدمت همه دوستانی که این مطلبو میخونن
    دوستان عزیز من دارای دومدرک کارشناسی مدیریت جهانگردی وعلوم تربیتی هستم
    وقتی مطلب درخصوص جهانگردی خوندم خیلی خندم گرفت چون تمام  همکلاسیهام یا بیکارن یا مجبور شدن برن شغل ازاد….. بله انهایی که کانتر شدن توی دفترهای خدمات هوایی .مسافرتی
    درامدشون نهایتا ۴۰۰هزارتومان با ۹سال سابقه کارهست
    بچه ها درس نخونید توی این دورشته بازار کارش افتضاحه …البته اگر پارتی دارید ومیدونید سرکار میرید هررشته ای بخونید فرق نمیکنه..چون دوست صمیمی خودم بامدرک دیپلم مدیریت خانواده کاردانش خوند الان معلم رسمی شده…پارتی دولتی داشته….میومد پیش من اموزشی دید تابتونه کلاسشو حدااقل اداره کنه. واقعا نمیدونم چطور معلمیه واسه شاگرداش خیلی تنبل بود وقدرت بیان خوبی هم نداره…..دوستان عزیز که پارتی ندارید این دورشته نرید که کارنیست من با معدل بیست هردورشته را فارغ التحصیل شدم لوح تقدیرشم دارم  ا لان چندسال بیکارهستم
    امیدوارم به تجربه ها م گوش دهید
    همین
    خداحافظتون
     
     

  • محمد خلج 15 آذر 1395

    با سلام به همه ی علاقمندان به رشته ی مهندسی
    من خودم در کنکور ۹۶ شرکت میکنم و از اول دبیرستان به نفت علاقه ی خاصی داشتم و دارم.ولی وقتی نظرات بعضی دوستان رو میبینم احساس میکنم دارن کم لطفی میکنن و روحیه که هیچ اعتماد به نفس من و امثال من رو فقط خراب میکنن
    میخاستم بگم که هر کس به سمت علاقش بره و اگه واقعا رشته ای رو دوست داشته باشه شک نکنه که میتونه داخلش موفق باشه
    و مطمئن باشن که تا چند سال آینده کشور به مهندسینی که واقعا "مهندس" باشن نیاز بیشتری داره تا پزشکی
    لطفا نا امید نشید و به خدا توکل کنید…

  • امیرمهدی مسلمان 8 دی 1395

    سلام رفقا
    امسال کنکور دارم ، رشتمم ریاضیه ، معدل دیپلمم هم ۱۷٫۲۰ شد ، دختر عموم فوق لیسانس مهندسی شیمی داره و رتبه ی لیسانسش تو کنکور شده بود ۵۷۳ ، پسر عموم فوق لیسانس مهندسی برق قدرت و یه پسر عموی دیگم لیسانس برق الکترونیک ، همشون بیکار هستن ، و هر روز دارن دنبال کار میگردن ، من از بچگی کامپیوتر داشتم ، دوس دارم مهندسی کامپیوتر بخونم ، اگه کسی لطف کنه و از مهندسی کامپیوتر بگه ممنون میشم ، الکنکور النودوشیش المنفجرشی ، خخخخ ، خدایا سر جلسه ی کنکور هوامونو داشته باش ، مرسی ، بایییی رفقا

  • Kia 12 دی 1395

    سلام من دانشجویی ترم ۷ متالورژی هستم با اینکه خیلیا این رشته رو نادیده میگیرن اما من با یه رتبه خوب اومدم این رشته و جالبه که از ترم ۵ به بعد من تونستم با این رشته درامد داشته باشم الانم بعد فارغ التحصیل شدنم مطمیناا میتونم درآمدمو بیشتر کنم پس خواهشا برید دنبال علاقه هاتون نه دنبال اسم

  • دانلود فایل 12 دی 1395

    رشته مهندسی کامپیوتر نرم افزار الان خیلی خوبه

  • shakila 23 دی 1395

    سلام من هنرجوی رشته ی کامپیوتر هستم
    و هیچ علاقه ایی به کامپیوتر نداشتم ولی الان ک امتحانات نوت اول تموم شدن واقعاااا عاشق کامپیوتر شدم
    اصلام واسه کار درس نمیخونم فقط واسه اینکه خودم یه چیزی یاد بگیرم و توی زندگیم کاربرد داشته باشه
    چون حتی اگ بیکار باشم یه بیکار باسواد خیییییییییلی بهتر از یک بیکار بیسواده
    امیدوارم همگی کار پیدا کنین و به هدفتون برسین

  • علی 27 بهمن 1395

    باسلام خدمت همه ی دوستان
    بنظر من اولویت اول شما برای انتخاب رشته علاقهتون نسبت به اون رشته باشه
    چون وقتی نسبت به یک چیز واقا علاقه داشته باشید همه سختی ها براتون اسون میشه واینو بدونید که بازار کار برای همه رشته ها خرابه پس علاقه رو ملاک قرار بدید تا حداقل به چیزی که دوست دارید برسید.

  • Mehrdad 5 اسفند 1395

    سلام
    چرا مهنسی نفت رو جزو‌ رشته ها قرار ندادین ؟
    دوستان ( اونایی که از بازار کار مهندسی مینالن) خب معلومه باید یه فرقی بین فارغ التحصیلان دانشگاه خوب و دولتی با آزاد باشه دیگه
    کسایی که اون زمان که باید درس میخوندن ، نخوندن باید هم از بیکاری و حقوق کم بنالن
    من سال چهارم ریاضی هستم و علاقمند به مهنسی نفت
    معدل کتبیم هم ۱۷/۵۷ بوده و الان دارم واسه کنکور ۹۶ میخونم
    کسی که دانشگاه دولتی و بورسیه قبول شه و تو دانشگاه، جزو دانشجوهای خوب باشه معلومه بازار کار مناسب و درآمد خوبی داره. لطفا از کسایی که خودشون موفق نشدن دانشگاه خوبی درس بخونن و فکر میکنن همه فارغ التحصیلا از دانشگاه آینده شغلیشون یکیه خواهش میکنم طرز فکرتونو عوض کنید

  • بیسواد 15 اسفند 1395

    سلام به همه عزیزان یه واقعیت وجود داره که کارهای اموزش بنیان 20 ساله که تو کل دنیا منسوخ شدن و الان روند کارهای مهارت بنیان داره به سرعت پیش میره متاسفانه روند دانشگاهی کشور هنوز رو بحث اموزش محور بودن مانور میدن به همین دلیل یه فوق لیسانس باید بره تو کارگاها شاگردی کنه تا بعد چند سال بتونه خودشو با شرایط کار وقف بده .پس دوستان خودشونو با درس خوندن خشک خالی گول نزنن یه نصیحت دوستانه درس + تجربه .کاری که سیستم اموزشی کشور المان داره انجام میده .دیپلم یکسال کاروزی و کار در کارخانه و بعد فوق دیپلیم و به همچنین جالبه بدونین اونا سراغ کارشناسی و ارشدو … نمیرن مگه کسی بخواد کار تحقیقاتی انجام بده خواهشا تو دام مدرک گرایی نیوفتید البته اگه تبصره پ پ دارین که بحث جداس .امیدوارم موفقترین لحظات زندگیو واسه خودتون رقم بزنین.

  • نگین 19 اسفند 1395

    سلام میشه خواهشن کمکم کنید خسته شدم از بس هرکی میرسه یه چیز میگه واقعن دو دلم کردن رشتم ریاضیه و امسال دهمم همه مین برو تجربی میگن ریاضی کلن به درد نمیخوره و کسی مهندس مردو ول نمیکنه و مهندسه دخترو بیارو تو کار میشه خواهشن هرکی پیشنهادی داره بهم بگه چون من از زیست خوشم نمیادو رشته های ریاضیو بیشتر دوس دارم ولی دوس ندارم درس خوندنمم بیخود باشه

  • سحر 11 فروردین 1396

    سلام. من دو سال مونده به کنکورم و از الان دارم برای ایندم تصمیم میگیرم. نظرم روی مهندسی برق گرایش الکترونیکه ولی با این همه کامنت منفی واقعا دارم شک میکنم که چی انتخاب کنم. والا ادم هر جا میره میبینه همه دارن از تمام رشته ها ناله میکنن. نمیدونم چیکار کنم. بدجور بلاتکلیفم.

  • مبین 19 فروردین 1396

    با سلام و تشکر بخاطر مطالب مفید و گستردتون
    خواستم خواهش کنم اگر امکانش هست رشته های به روز و جدید رو هم معرفی کنید

  • سارا 23 فروردین 1396

    سلام من ارشد مهندسی برق مخابرات سیستم، از دانشگاه تهران (سراسری) هستم. چون رشتمو دوست داشتم خدا رو شکر موفق شدم . گرایشم سیستم های رادار بود و الان هم از شرکت های راداری پیشنهادای خوب دارم. از خوندن این رشته لذت بردم. به کار کردن روی سیگنالها و کشف ناشناخته ها توسط سیستم های رادار، سیستم های شنود و رادار های جاسوسی که فقط گیرنده دارن رادار زیر دریای (سونار) ، رادار هوا شناسی ، رادار کشتی رادار هایی که اعماق زمین رو جستجو میکنن (مثلا برای کشف چاه نفت یا گنج) و کلی مطالب هیجان انگیز دیگه که تو این رشته هست خیلی علاقه دارم. (سعی کردم رشتمو به زبان ساده برای دبیرستانی های عزیز توضیح بدم) جالب اینه که برای کار فقط به دانشم توجه کردن و بر اساس پایان نامه ام کارم مشخص شد. حالا قراره پایان نامه ام عملی بشه. البته به طور خیلی جدی قصد ادامه تحصیل دارم و فقط به دکترای برق شریف فکر میکنم چون تو گرایش من شریف خیلی خوبه. چون به رشتم خیلی علاقه دارم و رشتمو با هیچ چیزی توی دنیا عوض نمیکنم. ایمان دارم خدایی که علاقه و استعداد این رشته رو در من قرار داده ، قراره از همین طریق به من روزی بده و من فقط به خودش توکل میکنم.
    هر کسی را بهر کاری ساختند، مهر آن را در دلش انداختند.

  • محمد 28 فروردین 1396

    سلام به نظرم تو ایران دانشگاه رفتن کار اشتباهیه. الان برادر من فوق لیسانس مهندسی مکانیک از دانشگاه تهران رو داره اما بیکاره
    خودشم ۳۱ سالشه هنوز مجرد مونده به خاطره درس خوندنش. از من به شما نصیحت دیپلم گرفتین برید دنبال کاری که بهش علاقه دارید

  • کامیار 11 اردیبهشت 1396

    با سلام منم دانشجوی کار‌شناسی مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی مشهد دوره روزانه هستم.از لحاظ بازار کار این رشته رو عالی میدونم چون از همین زمان دانشجویی هم خیلی کارخونه های صنعتی هستن ک خیلی راحت دانشجو هارو برای اماده سازی در بازار کار پذیرش میکنن و علاوه بر دوره ی عملی با استفاده از همین دانشجوها بخشی از نیروی کاری خودشونو تأمین میکنن و حقوقی هم بابت کار دانشجویی بهشون میدن.در کل این رشته واحد های ریاضی فراوان و نسبتا سختی داره و جز رشته های سخت دانشگاهی هستش ولی چون دانشجوهای این رشته در بخش های مختلفی کسب تجربه میکنن تقریبا میشه گفت هرجا ک چرخ صنعت میچرخه میشه بازار کاری برای این رشته پیدا کرد؛اما توصیه اکید میکنم اگر قصد تحصیل در این رشته رو دارید باید در علومی ک مطالعه میکنید واقعا فدی توانمند باشید در غیر اینصورت بیکر خواهید بود توانمندی در رشته های عملی و فنی مثل مکانیک شدیدا ب داشتن تجربه و توانمندی وابسته است.
    آرزوی توفیق برای تمام کنکوری ها و عزیزانی ک د عرصه ی دانشگاهی فعالیت دارند.

  • م سعید 19 اردیبهشت 1396

    سلام من به الکترونیک علاقه دارم و ریاضیم خوبه بنظر شما همین رشته رو بخوانم یا تغییر رشته بدهم

  • محمد 11 خرداد 1396

    با سلام
    به نظرم اگه دولت نفری صد میلیون به همه بیکارای دانشگاه های دولتی وام بده بدون ضامن به جای این یارانه که میده ، و براش حداقل پنج سال آبانس بذاره یه فکری میکنن خود بیکارا
    هشتاد میلیون ایرانی نفری ۴۵۰۰۰ = ماهی سه هزار میلیارد(۳ بیلیون) و شیصد میلیون تومان یعنی سالی ۴۴ هزار میلیارد تومان(۴۴ بیلیون!!!) طی ده سال ۴۴۰ بیلیون
    یک میلیون تحصیل کرده بیکار نفری صد میلیون اونم وام=کلا ۱۰۰ هزار میلیارد (۱۰۰ بیلیون) اونم به صورت وام
    ۳۰۰ بیلون فرق ماجراست واقعا چه کارهای زیادی میشه با این مقدار انجام داد. میشه کل خونه های ایران رو ۱۰ بار خراب کرد و از نو ساخت.
    اخه این یارانه که میریزید تو جیب سرپرست خانوار که اونم دود کنه بره هوا چیه هاا بریزید تو جیب جوون بدبخت که مدام سرافکندست و حتی سر سفره همون پدر معتادشم خجالت میکشه غذا بخوره و حس میکنه سربار خانواده شده

  • پارسا 12 خرداد 1396

    سلام ببخشید من دانشجوی انصرافی هستم میخوام برم فنی یاد بگیرم به نظرتون برم شبکه mcse

  • هادی 7 مرداد 1396

    سلام،
    من برق قدرت خوندم بازار کار برای کسی که کار بلد هست همیشه وجود داره حتی کمبود نیروی کار هم داریم. مشکل اونجاست که طرف نه در دانشگاه درسش رو درست خونده نه دل به کار میده بعد میخواد یک شبه هم راه صد ساله رو طی کنه …. اینها با هم جمع نمیشه!
    گاهی برای اینکه نیروی خوبی را استخدام کنیم مشکل یافتن نیروی کارآمد، با خلاق و با وجدان کاری را داریم، و یافت نمی شود.

    • کارشناس پشتیبانی آنلاین 9 مرداد 1396

      درود بر شما
      آقا هادی گرامی
      تجربه به ما ثابت کرده انگیزه و نیروی محرک افراد در یادگیری و حتی افزایش ضریب هوشی موثر است .
      کم نبودن توی این مدت انسان هایی که مشکلات زندگی ، بیکاری، فقدان آموزش کافی در مدرسه و دانشگاه و اشراف به عدم علم کافی در محیط کار انگیزه آنها برای ادامه مطالعات بوده و از طرف دیگر محدودیت زمانی و مکانی به انها اجازه شرکت در دوره های حضوری را نمیداده است و در این میان با یک سرچ ساده در گوگل و یا معرفی دوستانشان با این مجموعه آشنا شده و شروع و به کسب علم از راه دور نموده اند و پس از پایان پروسه آموزشی خوشبختانه در این زمینه موفق بوده اند.
      فراموش نکنید معجزه در درون ماست .
      @Iranelearn
      https://www.iranelearn.com
      ۰۹۳۳۰۰۸۸۲۸۴

  • محمد 24 مرداد 1396

    سلام به همه دوستان.من مهندس برق الکترونیک هستم و کارم سیستمهای هوشمند ساختمانهBMS.وضعیت کار هم خدا رو شکر بد نیست و میشه از این راه تا حتی ۲۰میلیون تومن در ماه درامد داشت.اما توجه کنین که توان فنی و سیستمی بالایی میخاد این کار.پس اگر علاقه و پشت کار دارین برق رو انتخاب کنین.یک مهندس کاربلد به هیچ عنوان بیکارنمیمونه و اونی که میناله کار بلد نیست.واسه همین درسا رو خوب بخونین و مهمتر به فکر عملی کردنش باشین

  • محمد 1 مهر 1396

    سلام.من مهندس متالورژی هستم و ۲-۳ ساله تو بازار کارم .بعد از فارغ التحصیلی کلی دوره های مرتبط رفتم حدود یکسال و یکسال هم کارآموزی بدون حقوق رفتم بعد از چندین ماه جستجوی و پیگیری .الان با ۲-۳ سال سابقه کار امنیت شغلی ضعیف هست.کار پیدا کردن بماند.دریافتی ها نیز متناسب نیست.از سال ۹۰ به بعد یکدفعه همه چیز به هم ریخت.بازار کار مهندسی زیاد جالب نیست.خیلی پشتکار و علاقه و صبر و تحمل و تلاش لازمه تا به نتیجه ی نسبتا مطلوب برسه تو این اوضاع رکود.اگر کسی ارگان یا هر نهادی آشنا دارد بهتر است مرتبط با آن تحصیل کند.من اگه چند سال پیش که میتونستم جذب سپاه بشم و رابط نیز داشتم میرفتم اوضاعم به مراتب نسبت به تلاش و هزینه و زمانی که گذاشتم برای این کار بهتر بود.موفق باشید.

  • مبینا 13 مهر 1396

    والا اینجوری ک شما حرف میزنید..من برم بشینم خونه وره دل ننم لباس بسابم برام بهتره..چرا ی سال اخری رو انقد نامید میکنید نامررداا؟
    همینجوریش ک میگن واس دخترا کار پیدا نمیشه برو مدرکتو بگیر بشین ور دل شوورت رختاشوو بشور .تازه های کلاسم هسست..الان من خودم موندم تو دانشگاه چی انتخاب بکنم..رشتمم ریاضی نمونه دولتیه..لطفا یکی ب انگشتاش زحمت تایپ بده و راهنماییم کنع..با تشکوور

    • ایمان 15 مهر 1396

      سلام .دوست عزیز مبینا خانم .به نظر من همه چیز به خود ادم بستگی وداره وهمتش و البته یک درصد بسیار کمی شانس هم لازمه . من فوق لیسانس مهندسی متالورژی گرایش جوشکاری و اتصالات پیشرفته دارم و۱۵ سال سابقه بصورت رسمی در شرکت نفت فلات قاره دارم .و ۱۵ میلیون حقوق میگیرم به غیر از مزایای دیگه . من هم وقتی دانشجو بودم اگر به این حرفها گوش می کردم .که الان هشتم گرو نه بود .از شما حرکت از خدا برکت .موفق و موید باشید .

  • بهار.م 14 آذر 1396

    سلام. من رشتم ریاضیه و به شدت به مهندسی فناوری اطلاعات علاقه دارم میخواستم در این مورد بیشتر اطلاعات بدین و اینکه بازار کارش خوبه؟ چون قصد بیکار شدن ندارم.

  • محمد 15 دی 1396

    کدوم بازار کار؟؟؟!!!!!اصلا بازار کاری هم هست مگه؟!!!تمام دوستان من بخاطر بیکاری رفتن دارن ارشد میخونن !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • آيدين 22 دی 1396

    با سلام ،نکته قابل تأمل و مهمی رو باید به اطلاع دوستان برسانم.مدتی است که حرفهایی برای بی ارزش نشان دادن تحصیلات آکادمیک در بین مردم شایع شده ،مثلا استیو جابز را مثال میزنند!من از شما میپرسم که در میان افراد موفق جهان چند مورد میتوانید مانند استیو جابز را معرفی بکنید؟قطعا این تعداد انگشت شمار خواهد بود ولی خیلی از افراد موفق جهان که تعدادشان به میلیون ها نفر میرسد تحصیلات آکادمیک(سواد واقعی)داشته اند.اولا باید اطلاعات قابل توجهی از محیط زندگی تون و شرایط و سیستم حاکم بر آن داشته باشید.ما در کشوری زندگی میکنیم که اصول و قوانین آموزش و استخدام در آن با کشورهای جهان اولی و حتی جهان دومی در تضاد است و به معنای واقعی کلمه ایران در زمره کشورهای جهان سومی قرار دارد پس وقتی ما در کشور جهان سومی زندگی میکنیم آرمان گرایی و عملی کردن آرزوها در آن کشور و سیستم کمی خنده دار است. در مرحله اول آموزش دچار اختلال میشود بدین معنی که دانش آموز بدون گرفتن مشاوره علمی رشته ای را انتخاب میکند و بعد از مدتی متوجه میشود آن چیزی که احساس میکرده است در واقع هوسی بیش نبوده و هیچ ربطی به علاقه واقعی اش نداشته و بنده مسئولین نظام آموزشی را در این مورد مسئول میدانم چرا که دانش اموزان برای هدایت تحصیلی باید از مشاور های با سواد و البته رایگان بهره مند بشوند تا علایق واقعی خود را بیابند و موضوع دیگر مسئله استخدام است .در کشورهای جهان سومی استخدام ها بر اساس طائفه گرایی و رانت انجام میشود و هیچ گاه بر اساس تخصص و شایسته سالاری نبوده و نخواهد بود.به عنوان مثال از فارغ التحصیل رشته مکانیک باید در مورد آیرودینامیک سوال بکنند نه در مورد کفن میت و نماز وحشت و یا تعداد حوری هایی که در بهشت به مردان درستکار داده خواهد شد!دوستان شما هیچ گاه نباید ایران رو با کشورهای پیشرفته مقایسه نکنید،بنده پیشنهاد میکنم ۱_ قبل از انتخاب رشته حتما از مشاور های با سواد و با وجدان راهنمایی بخواهید۲_حتما با تمام انرژی تحصیلاتتون رو ادامه بدهید و سعی بکنید از طریق اپلای به یک کشور پیشرفته بروید،به جایی که ارزش یک تحصیل کرده از یک دلال،مداح و منبری بیشتر باشه۳_سعی کنید و در عین حال که مدارک تحصیلی تون بالا می ره همزمان مدارج علمی تون هم بالاتر برا و آدم با سوادی باشید۴_ورزش کردن رو فراموش نکنید حتی روزی ۳۰ دقیقه دویدن،عقل سالم در بدن سالم است.آرزوی پیروزی و خوشبختی برای همه انسان ها رو دارم.

  • فریماه 25 فروردین 1397

    سلام،وقتتون بخیر.
    رشته مهندسی انرژی رشته ایه که برای مقطع لیسانس از سال۹۴وارد دانشگاه امیرکبیر شده.میخواستم از بازار کارش و دیدگاهی که از سوی نهاد های دولتی و غیر دولتی برای جذب نیرو نسبت به این رشته هست،مطلع بشم؛اگرشما اطلاعاتی دارید ممنون میشم دراختیارم بگذارید.

  • مهدیا 29 اردیبهشت 1397

    آقا چرا میگید کار نیست مگه میشه تو صنعتی شریق و امیر کبیر بخونی کار نباشه؟معلومه تو این دانشگاهای غیر انتفاعی و چرت پرت مهندس بشی کار میدا نمیشه یه مهندس میتونه در امدش از یه جراح بیشتر باشه به شرطی که واقعن مهندس باشه انقدر نا امید نکنید ادمو …

  • مینا 13 خرداد 1397

    ببخشید برای فیزیک هسته ای از یه دانشگاه معتبر تهران چه رتبه ای لازم هست؟اگه کسی میدونه لطفا بگه.همچنین یه توضیحاتی درمورد این رشته با توجه جنسیتم.و حاشیه های این رشته

  • آریایی 23 خرداد 1397

    واقعا آدم سردرگم میشه تو انبوهی از نظرات شما و سوالاتتون ، هیچ کسی حتی به یه سوال که پرسیده شده جواب نداده ، همه از لحاظ فکری آشفته اند . من خودم مهندسی شیمی رو خیلی دوست دارم ، و تا تهش ادامه میدم ، کسی که درس خون باشه توسط استادش معرفی میشه ، از اول ترم خودتونو خوب نشون بدید ، یعنی بخونید که به هدفتون برسید ، میشه ، مطمئن باشید .

  • Zahra 2 مرداد 1397

    سلام من دانش آموز سال نهم هستم من معدل خیلی خوب آوردم و در هدایت تحصیلی ام ریاضی فیزیک گزینه الف من هستش من هرجا میرم مدیران میگن تو حیفی پشت کنکور بمونی و تجربی نمیزارن ثبت نام کنن و نظر خانوادم عوض کردن و میگن برو ریاضی ولی با تحقیقاتم بیشتر سردرگم شدم و از طرفی من دلم نمیخواد بیکار باشم و جوانیم بزارم بیکار باشم بعضی از دوستان میگن حقوق مهندسی ۶۰۰ هستش که من واقعا باورم نمیشه درصورتی که یک فروشنده عادی ماهی۱ تومن میگرن لطفا بهم بگین چه رشته برم که بازار کار خوبی برای به دختر داشته باشه

  • مسعود برزگری.یزد. 14 مرداد 1397

    سلام به شما خواننده ی گرامی.بنده رشته ریاضی خوندم یه درد ودل نیم ساعته با هاتون دارم.به نظر بنده تا وقتی که همه بخوان با همون تفکرات کارمندی و کارگری که(کسی به ما کارنمیده و پارتی ندارم و بازار کار برای استخدامی ها نیست) پیش برن،بیکار کم نمیشه که زیادتر هم میشه.من کل نظرات بالا رو خواندم.می خوام جواب همشون رو تو همین یه پست بدم بنابراین مشکلات و مسئله ها رو شماره گذاری میکنم.انشالله که دید شما و فکرتون رو بازتر کنه
    مسئله اول:رشته تجربی بازار کارش بهتره و زیرشاخه هاش پول سازترند.
    این تفکر که بین تمام خانواده ها واطرافیان دانش آموزانی که رشته های نظری رو میخونن شایع است.سر چشمش توی نظام سرمایه داری و ثروت اندوزی،سطح سواد و فرهنگ جامعه،نداشتن هدف و به طبعش آرزو های واهی،چشم و هم چشمی،نشناختن ارزش های بنیادی مشاغل درمانی و بهداشتی،نشناختن و درک نکردن نیازهای حال حاضر وآینده جامعه و سطحی نگری والدین هست.
    مسئله دوم:مدارک دانشگاهی چه گرفته شده از تهران و چه از شهرستان ها اعتبار و ارزش لازم در بین جامعه ندارد
    جو منفی مراکز آموزشی و استقبال همه از این جو منجر به گسترش این تفکر شد.البته سطحی نگری هم بی تاثیر نیست.علتش هم این است که شما اصلا به افراد موفق در رشته و گرایش خود نرفته اید و تمام فضای روبرویتان را با کسانی همانند خود پر کرده اید و اگر اندکی سر خود را از این غبار سیاه بدبینی جامعه بالا تر ببرید تعداد زیادی را خواهید یافت که با طی کردن همان مراحل و مدارج علمی شما اکنون در جایگاهی در خور وجودشان قرار دارند.
    مسئله سوم:بدون پارتی کار بهمون نمیدن
    بی تجربگی و کم طاقتی اکثر دانش جویان و البته سالم نبودن اسخدام های دولتی،خصوصی و… مردم رو بر آن داشته که به بزرگ نمایی رو بیاورند و با کمال طلبی و بی صبریشان فرصت های کوچک ولی آینده دار را نادیده گرفته و خوش بختی را در حقوق ثابت و امنیت شغلی کوتاه مدت بیابند.سرزنشی بر آن ها نیست چرا که چیزی به غیر از این در مدارس و دبیرستان ها و دانشگاها به آن ها نگفته و اصلا حرفی از خلاقیت نوآوری ،تیم سازی،کارآفرینی،همیاری و کمک کردن متقابل به یکدیگر به میان نیامده چرا که سرمایه داران نظام آموزشی را به یک فرآیند ساخت کارمند و حقوق بگیر تبدیل کرده و مجالی برای فرصت دادن به آموزش نوین نمی دهند.و همین طور شده که جوان ما شروع کارش را در دست و اجازه دیگران میبیند و خودش برای خودش هیچ ارزشی قائل نشده و فقط غبطه ی بیکاریش را میخورد.
    مسئله چهارم:اگر کارم گیر بیاید حقوق کم است و این به صرفه ی منی که فلان دانشگاه و با فلان مدرک با فلان معدل قبول شده ام نیست.
    تربیت خانواده و اندیشه هایشان تاثیر زیادی روی آینده فزندانشان دارد.و اکثر ما نسل جدیدها که در ناز ونعمت فناوری و عصر اطلاعات بزرگ شده ایم ولی هنوز تفکرات عصر صنعتی شدن رو که در حال اتمام کامل است رو داریم که پدرانمان در آن بوده اند معلوم است که بخواهیم راه صد ساله رو یک شبه بریم.اما این دقیقا بزرگ ترین اشتباه ماست که یک زندگی خوب با یک درآمد خوب را با توقع بیش از حد خودمان از دست می دهیم ویا به تاخیرش می اندازیم
    جواب تمام این مشکلات نوی تغییر نگرش ما ها قرار داره که بشه حتی تو بدترین شرایط اقتصادی امنیتی مالی آبرویی زمانی و… یه روزنه کوچیک هم که شده ببینی و به سمت همون راه کوچیک حرکت کنی.
    به خدا شما الان اول جوونیتونه اگه بخواین این همه زندگی رو شخت بگیرید از زندگی هیچ چیز نمی فهمید.
    یه نصیحت هم وطنانه اگه دلسوز هم سن و سالهات،جوونترات یا پیرترات هستی اگه بعد خوندن این پست بازم فکر میکنی باید بری خارج که خوشبخت شی چون که ایران جای زندگی نیست برو یه زندگی کامل واسه خودت بساز،کاشکی هرچی از خدا میخواستی خدا بهترشو بهت بده،ولی به یادت باشه ۸۰ میلیون نفر فقط منتظر تو و کسایی مثل تو هستند که یه دانشی رو اون جا به کار میگیرن و میتونن برگردن به ایران و همون رو تو زادگاهشون گسترش بدن.
    تو زندگیم به جاهایی رسیدم که هرکی دیگه بود خودکشی کرده بود،هر کی دیگه بود گله از خدا میکرد ولی من گفتم خدایا از خیر و محبت تو محتاجم این شد که به جای تعصب و شکایت به من ایمان و باوری داد که تو کنکورشم با داشتن تب ولرز شدید و مطالعه کم به همون زیر پنج هزاری که ازش خواستم بهترش رو بهم داد و شدم ۳۸۰۴ منطقه دو و ۱۱۲۷۶ کل کشور اگه نگم معجزه کرد خدا برام کم نگفتم و صد بار شکرش میکنم که همین اندیشه مثبت و انگیزه پیشرفت کردن رو بهم داد تا خودم رو تغییر بدم
    .
    امیدوارم خدا که تنها هدف زندگیمه به شما هم این دوتا هدیه با ارزشه ارزونی کنه حال و روزتون خوش باحق.

  • Saleh 15 مرداد 1397

    سلام،من میخوام انتخاب رشته کنم و برای بازار کار نگرانم اگه کسی اطلاعاتی داره درباره بازار کار رشته ها ، کدومش بیشتر و مناسب تره؟
    برای ارتباط(تلگرام و اینستاگرام): saleh0078@

  • علی 23 مرداد 1397

    متاسفم برای خودم برای این کشور برای این سرزمین بااین همه نعمت و ثروت که حتی نمیتونه برای جوونای مستعد و واقعا توانای خودشم امنیت شغلی ایجاد کنه یا بهتره بگم نمیخواد ایجاد کنه…ای کاش کسایی که پای کارند و دارن از اقبال انجام ندادن همین کارا پول میبرن سر سفرشون بدونن ب همون خدایی ک خودشون روزی چن بار صداشو تو گوشمون میکنن قسم باید ی روزی جواب بدن…

  • M.a 26 مهر 1397

    سلام.
    یه سوال داشتم
    رشته برق(الکتروتکنیک)بهتره یا تاسیسات؟؟؟؟؟؟؟؟
    اگه کسی آگاهی داره و واقعا می دونه بگه!!!!!!

  • M.a619 26 مهر 1397

    سلام.
    یه سوال داشتم
    رشته برق(الکتروتکنیک)بهتره یا تاسیسات؟؟؟؟؟؟؟؟
    اگه کسی آگاهی داره و واقعا می دونه بگه!!!!!!

  • . 10 دی 1397

    برای رفتن به رشته هوافضا باید حتما ریاضی فیزیک خوند؟

  • امیرحسام 15 دی 1397

    مهندس هسته ایی سلام.
    یه دانشجوی دانشگاه دولتی تهران امیرکبیر علم و صنعت یا شریف
    ممنون میشم کمکم کنه درباره این رشته سوال داشتم ازش
    [email protected]

  • علی 19 دی 1397

    توضیحاتتون عالی ود سپاسگذارم

  • خرید ریمل 16 فروردین 1398

    ممنونم از توضیحات عالی شما. خیلی درگیر مساله انتخاب رشته بودم.

  • ریمل حجم دهنده 31 اردیبهشت 1398

    مرسی از اینکه اینقدر توضیحات کاملی دادید واقعا به دردم خورد

  • وحید 10 مرداد 1398

    سلام خسته نباشید…. میشه اگه کسی مهندس کامپیوتر از دانشگاه های تهران هست لطفا واسه راهنمایی به آیدی @zendegi_mohebatپیغام بده

  • محسن 17 شهریور 1398

    سلام به دوستان عزیز من فوق لیسانس مهندسی مکانیک از دانشگاه علم وصنعت هستم متاسفانه برای رشته مهندسی هیچ آینده جالبی وجود نداره وقتتون رو تلف نکنید کلی ریاضی وفیزیک میخونی بعدم کار نیست منم که الان شاغلم با پارتی وکار غیر مرتبط هست اگه میخواین ادامه تحصیل تو رشته مهندسی بدین برید خارج مهندسی عالیه وگرنه جز وقت تلف کردن هیچ سودی نداره

  • مهدی 27 شهریور 1398

    سلام
    برق قدرت بهتره یا برق الکترونیک؟

  • حمید 12 بهمن 1398

    سلام توصیه من به دوستان این است متناسب با استعداد و توانایی و علاقه انتخاب رشته کنند پزشکی جزو رشته های خدماتی است و باعث افزایش تولید ملی نخواهد شد کشور ایران به خاطر تحریم ها تولید ملی کاهش یافته و باعث رکود رشته های مهندسی و رونق مشاغل خدماتی گردیده است

  • sina 14 اسفند 1398

    دوستان فقط توجه هم کنید که این مقاله واسه ۵ /۶ سال قبله الان بازار کار رشته ها خیلی فرق کردن مثلا رشته هایی مثله مهندسی نرم افزار خیلی تو بازار کار اولویت دارن تا رشته های مهندسی برق و …

  • محمد حسین 12 خرداد 1399

    سلام.من سال دیگه کنکور ریاضی دارم. میخوام بدونم کدوم رشته بیشتر به درد من میخوره و بازار کار خیلی خوبی داره و اینکه ایا ازمون یاتستی درمورد این مبحث هست که راهنماییم کنه؟؟ ممنون از شما

  • محمد 11 تیر 1399

    سلام من امسال انتخاب رشته دارم و هدفم اینکه در اینده یک مهندس برق موفق بشم و به کار های فنی بسیار علاقه دارم ولی تو دوراهی موندم که ازتریق رشته ریاضی برق بخونم یا از تریق رشته فنی وسوال دیگم اینکه کدوم گرایش مهندسی برق بازار کار بهتری داره

  • امیرارشیا 9 آذر 1399

    سلام دوستان که به رشته ریاضی علاقه دارن بهتون توصیه میکنم اگر میخوایید مهندسی بخونید و یا علوم پایه اول به این فکر کنید که به اندازه ای درامد دارید که اپلای کنید یا نه اگر دارید که بهتون توصیه میکنم بخونید. در غیر این صورت تو ایران حمالی هم بزور نصیبتون میشه چون دولت سرمایه گذاری نمیکنه. بعدشم تمام سعیتون یکنید که دانشگاه های ولتی تهران یا شهر های بزرگ مثل اصفهان، تبریز و مشهد قبول شیددر تمامی مقاطع اگرم نشد تو مقطع لیسانس فدا سرتون ولی ارشد و دکترا حتما قبول شید. به زبانتونم خیلی اهمیت بدید و نرم افزار های رشتتون یاد بگیرید. معلم من لسانس زمین شناسی اش را دانشگاه شاهرود گرفت و در کرشناسی ارشد و دکترا رتبه دو رقمی شد و مدرک زبانم ایلتس ۶/۵ داشت تونست واسه پست دکترا فاند کامل بگیره (۵۰۰۰یورو) بعد از اونم تو دانشگاه هانفر المان که پست دکتراشو گرفت قراره استاد دانشگاه بشه. در غیر این صورت اگر قصد دارید ایران بمونید رشته های پیراپزشکی یا پزشکی بخونید یا دیپلم یا کلاس نهم ترک تحصیل کنید حرفه یاد بگیرید.

  • neginrasan 18 اسفند 1400

    کنکور تفاوت همه ادماس لطفا توجه خواصی بهش بکنید

  • قارچ 6 شهریور 1401

    رشته برق اگر پارتی برای استخدام تو اداره برق نداشته باشی به هیچ دردی نمیخوره
    باید بعدش بری دوربین مداربسته نصب کنی که بدون دانشگاهم می تونی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *