عضویت

مهندسی طراحی و نقشه کشی صنعتی

طراحی و نقشه کشی صنعتی
مهندسی طراحی و نقشه کشی صنعتی

  مهندسی طراحی و نقشه کشی صنعتی
یکی از چندین رشته مورد تحصیل در دانشگاه‌های جامع علمی – کاربردی در ایران می‌باشد و از زیر گروه‌های شاخهٔ مکانیک بوده وتقریبآ نزدیک به رشته‌های مهندسی ساخت وتولید و طراحی جامدات است. لازم بذکر است این رشته به صورت کارشناسی نا پیوسته ارائه می‌شود و بیشتر، دانشجویان فارغ‌التحصیل در رشته کاردانی نقشه کشی در همین دانشگاه و دانشگاه‌های ازاد و سراسری به این رشته وارد می‌شوند. ویژگی این رشته در ارتباطی است که با شاخه هنر پیدا می‌کند و به سمت طراحی صنعتی میرود. ازجمله دروس تعریف شده در این رشته میتوان: استاتیک، مقاومت مصالح، طراحی اجزاءماشین، هندسه، دینامیک ماشین، روش‌های تولید مخصوص، مصالح مهندسی، پروسه طراحی، نمونه‌سازی و…رانام برد. نکته اینجاست که اغلب فارغ التحصیلان این رشته بیشتر خود را نقشه کش صنعتی میدانند تا طراح صنعتی، که دلیل این امر کمرنگ نشان داده شدن دروس رشته هنر در این رشته دانشگاهی می‌باشد. که این امر بدیهی است چرا که این رشته زیرگروه رشته مکانیک می‌باشد.
 

  اگر علاقمند به مطالعهٔ استحکام مواد مهندسی و رفتار مکانیکی آن‌ها هستید، دوره آموزشی مقاومت مصالح را از دست ندهید!

 
 

  نقشه کشی صنعتی و جایگاه آن در صنعت

نقشه کشی صنعتی همان زبان تکنیک یا زبان صنعت است .زبانی که تراوش فکر مهندسان و طراحان را به تصویر می کشد.
مهارت نقشه خوانی و نقشه کشی در مهندسی مانند سواد خواندن و نوشتن می باشد. نقشه کشی در حقیقت نوعی زبان محاوره در علوم مهندسی می باشد که اطلاعات مورد نیاز از یک قطعه، ماشین، سازه، و یا یک طرح را به روشنی و بدون ابهام بیان می کند. این اطلاعات شامل شکل هندسی، نحوه قرار گرفتن و اتصال اجزاء مختلف، مشخصات فیزیکی و هر گونه اطلاعات ضروری می باشد. بنابراین هر مهندس لازم است که به این زبان مسلط باشد و بتواند به راحتی از طریق آن به تبادل اطلاعات با سایر مهندسین بپردازد. حداقل مهارت مورد نیاز برای یک مهندس، نقشه خوانی است و البته توصیه می شود که نقشه کشی را نه لزوما بطور حرفه ای نیز بداند. هر مقدار تسلط به نقشه خوانی و نقشه کشی بیشتر باشد، شخص سریعتر و راحت تر می تواند ایده های خود را به دیگران منتقل کند و ایده های دیگران را درک کند.
درحقیقت نقشه حاوی تمام اطلاعات اعم از اندازه قطعه ،جنس قطعه، مقدار پرداخت و یا هر سوال دیگری که ممکن است برای تراشکار هنگام تراش قطعه پیش بیاید می باشد (نتیجه می گیریم که یک تراشکار حرفه ای نیز باید علم نقشه کشی را بلد باشد )
درواقع می توان گفت که نقشه کشی در صنعت مانند پلی است که دفاتر طراحی را با کارگاه های ساخت و تولید مرتبط می سازد.
 

جهت ثبت نام در دوره آموزش مجازی نقشه کشی صنعتی ر روی تصویر فوق کلیک نمایید
این دوره به صورت غیر حضوری برگزار می گردد و محتوای آموزشی الکترونیکی در قالب CD یا DVD ارسال می شود به آدرستان
پس از پایان دوره گواهی آموزشی رایگان و معتبر با قابلیت ترجمه رسمی دریافت می نمایید
مشاوره رایگان : ۰۲۱۲۸۴۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۲۲۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۳۳۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۸۸۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۹۹۲۸۴

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *