عضویت

بازار کار رشته علوم سیاسی

هدف
امروز هیچ ملتی نمی‌تواند جدا از دیگر ملتها و بی‌اعتنا به آنچه در دیگر نقاط عالم می‌گذرد زندگی کند و هر اتفاقی کم یا بیش سریع یا کند به نوعی در سرنوشت او تاثیر خواهد گذاشت مطالعه تحولات جهانی و گاه پیش‌بینی اتفاقات و بررسی تاثیر آنها و نحوه برخورد هر کشور با آن ، کار متخصصان علوم سیاسی و روابط بین‌الملل است.
محور سیاست خارجی هر کشور تامین منافع ملی است. شناخت منافع ملی و عوامل تامین کننده و تهدید کننده آن را کارشناسان علوم سیاسی به عهده دارند. هدف از این رشته تربیت کارشناسان و تحلیلگران و متخصصان سیاست خارجی و روابط بین‌الملل است. در رشته علوم سیاسی مسایل و موضوعات زیر بنایی عرصه سیاست به صورت دانشگاهی و علمی بررسی می شود و در واقع یک اندیشمند علوم سیاسی لایه های زیرین و عمیقتر مسایل سیاسی را می شکافد و به همین دلیل قضایا را از بعد تازه ای تحلیل می کند .
هدف رشته علوم سیاسی تربیت سیاست شناسائی است که بتوانند راهکارهای مناسبی ارائه بدهند تا منافع متضاد یک جمع که در چارچوبی به نام کشور زندگی می کنند، با یکدیگر تلفیق داده شده و در نتیجه چرخ مملکت بخوبی به گردش درآید .
 
ماهیت
آنچه مردم به نام سیاست و مسائل سیاسی می‌شناسند با سیاست به مفهومی که در رشته علوم سیاسی مطرح است، تفاوت بسیار دارد و دانشجویان موفق این رشته نیز نه یک سیاستمدار بلکه یک سیاست‌شناس خواهند شد. علوم سیاسی به عنوان یک رشته دانشگاهی با علوم سیاسی به عنوان بحث‌های تخصصی در مورد مسائل سیاسی تفاوت دارد.
علوم سیاسی به عنوان یک رشته دانشگاهی به بررسی اندیشه‌ها و نظریه‌های سیاسی و کارکرد آنها در عرصه جامعه می‌پردازد و به عبارت دیگر رشته علوم سیاسی یعنی ارائه یکسری نظریه‌ها و یا یکسری ابزارها و راهکارهایی که بر اساس آنها هر جامعه شرایط و مشکلات حال را بررسی کرده و از پیش پا بر می‌دارد و برای حرکتها و اقدامات بعدی یعنی ترسیم فضا برای مسیر آینده برنامه‌ریزی می‌کند و همچنین از تجارب و دستاوردهای بشر که در طول تاریخ در عرصه اجتماع به دست آورده است، بهره‌ می‌برد. پس می‌توان گفت که علوم سیاسی در عین این که به حال نگاه کرده و برای آینده برنامه‌ریزی می‌کند، ریشه‌اش در گذشته می‌باشد.
 
توانایی‌های مورد نیاز و قابل توصیه
دانشجوی علوم سیاسی باید کتب تاریخی بخصوص تاریخ سیاسی را دوست داشته باشد و فلسفه را با علاقه بخواند .
دانشجوی علوم سیاسی باید فردی منطقی بوده و نظریاتش مستند به دلیل و مدرک باشد و کسی است که قدرت ابتکار و توانایی فکری وسیعی داشته باشد و ریشه‌ها را شناسایی بکند و اوج بگیرد و از بالا مشکلات را ببیند و با همه اقشار جامعه ارتباط داشته باشد تا بفهمد که مردم جامعه‌اش به چه فکر می‌کنند و نیازهای آنان چیست.
داشتن شم و علاقه به مسایل سیاسی و برخورداری از یک دید عمیق و وسیع ویژگی‌هایی است که دانشجوی علوم سیاسی باید داشته باشد.
وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر
در 8 دانشگاه کشور کارشناسی ارشد علوم سیاسی وجود دارد و گرایش روابط بین‌الملل جزو گرایش‌های کارشناسی ارشد می‌باشد.
 
رشته‌های مشابه و نزدیک به این رشته
حقوق و تاریخ
 
آینده شغلی و بازار کار
در روابط عمومی‌ها : هر روابط عمومی که بخواهد کار عملی و صحیح انجام دهد نیازمند وجود یک کارشناس سیاسی است.
سازمان‌های بین‌المللی: نمایندگی هر کشور در یک سازمان را متخصصان علوم سیاسی بر عهده دارند.
در حال حاضر فارغ‌التحصیلان رشته علوم سیاسی در بخشهای سیاسی و حقوقی سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها و همچنین در صدا و سیما و روزنامه ها مشغول بکار می‌باشند. اگر هدف از آمدن به دانشگاه را به دست آوردن نوعی بصیرت بدانیم ، رشته علوم سیاسی ریشه در تمدن بشری دارد اما متاسفانه با وجود قدمت دیرینه و اهمیت این رشته در تاریخ بشر ، جایگاه آن در کشور ما چندان مشخص نیست و در نتیجه وضعیت استخدامی فارغ التحصیلان این رشته با دشواری و محدودیت هایی روبرو است .
سازمانها و وزارتخانه های بسیاری می توانند فارغ التحصیلان رشته علوم سیاسی را جذب کنند که در این میان وزارت امور خارجه از همه شاخص تر است اما در حال حاضر حتی فارغ التحصیلان روابط بین الملل نیز به سختی جذب این وزارتخانه می شوند و وزارت امور خارجه نیاز به نیروی جدیدی ندارد .
امروزه حدود 90% فارغ التحصیلان علوم سیاسی با مشکل اشتغال روبرو هستند به همین دلیل اگر داوطلبی به امید یک آینده شغلی روشن می خواهد وارد رشته علوم سیاسی شود بهتر است که از این رشته صرف نظر کند .
در آخر لازم است گفته شود که با وجود تمامی این مشکلات اگر دانشجویی واقعاً علاقمند بوده و در این رشته متبحر باشد و همچنین قلم خوبی داشته باشد از نظر شغلی مشکلی نخواهد داشت و حتی سازمانهای مختلف به دنبال او خواهند بود . فارغ التحصیل این رشته می تواند در آموزش و پرورش نیز تدریس نماید.
با این وضعیت شغلی که ذکر شد اغلب دانشجویان این رشته هنگام ورود شناخت و علاقه لازم را نداشته اند اما یک دانشجوی خوب رشته علوم سیاسی ، دانشجویی که می داند چرا به این رشته آمده و با دیدی باز این رشته را انتخاب کرده است نباید نگران آینده شغلی اش باشد .
 
دوره های مجازی مربوطه :
دوره آموزشی مباحث علوم سیاسی
آنچه مردم به نام سیاست و مسائل سیاسی می شناسند با سیاست به مفهومی که در رشته علوم سیاسی مطرح است، تفاوت بسیار دارد و دانش آموختگان موفق این دوره نیز نه یک سیاستمدار بلکه یک سیاست شناس خواهند شد.
در واقع علوم سیاسی به بررسی اندیشه ها و نظریه های سیاسی و کارکرد آنها در عرصه جامعه می پردازد و به عبارت دیگر رشته علوم سیاسی یعنی ارائه یکسری نظریه ها و یا یکسری ابزارها و راهکارهایی که بر اساس آنها هر جامعه شرایط و مشکلات حال را بررسی کرده و از پیش پا برمی دارد و برای حرکتها و اقدامات بعدی یعنی ترسیم فضا برای مسیر آینده برنامه ریزی می کند و همچنین از تجارب و دستاوردهای بشر که در طول تاریخ در عرصه اجتماع به دست آورده است، بهره می برد.
enrollment-cap
 
 
 
دوره آموزشی روانشناسی سیاسی
روان شناسی سیاسی از جمله علوم میان رشته ای است که از پیوند روان شناسی نوین و علم سیاست پدید آمده است. در جهان غرب، مطالعات در این حوزه از قدمت چندانی برخوردار نیست و در کشور ما نیز در دهه های اخیر پژوهش هایی پیرامون آن انجام گرفته است.
به عبارت دیگر این اصطلاح به نقش بسیار زیاد روانشناسی در نفوذ و جمع آوری قدرت در بین سیاست مداران اشاره دارد. فلسفه ی کلاسیک سیاسی و بویژه افرادی چون ماکیاولی و هابس نقش بسزایی در شکل گیری و پیدایش روانشناسی سیاسی در درون علوم سیاسی،داشته اند. استدلال ماکیاولی و هابس بر این اصل استوار است که سرشت انسان به عنوان موضع پژوهشی باید در مرکز پژوهش های علوم سیاسی- اجتماعی قرار بگیرد. زیرا، سرشت انسان نقش تعیین کننده ای در رفتار و عملکردهای سیاسی – اجتماعی افراد دارد. روانشناسی سیاسی مدرن در دهه ی ۱۸۷۰ میلادی در محافل دانشگاهی فرانسه و ایتالیا رونق یافت.ولی اولین بار متفکران انگلیسی از جمله گراهام والاس (Graham Wallas) در اوایل سده ی ۲۰ میلادی و به طور دقیق با انتشار کتاب معروف او در سال ۱۹۰۸ میلادی به نام «سیاست و سرشت انسان» (Human Nature In Politics) این بینش را دسته بندی کردند. روانشناسی سیاسی به عنوان یک رشته ی مستقل دانشگاهی و پژوهشی، بعد از پیدایش جنبش آکادمیکی موسوم به مکتب فرانکفورت، در دهه های ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ میلادی به وقوع پیوست. منظور مجامع آکادمیکی از تشکیل این مدرسه، در واقع ترکیب تئوری های گوناگون بویژه تلفیق مارکسیسم و روان تحلیلی فروید با پژوهش برآوردی (Surveying Reasearch) بوده است.
enrollment-cap
 
 

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
دیدگاه کاربران
  • آرش 13 دی 1395

    ببینید دوستان گلم مشکل بیکاری که کلا مملکتو فلج کرده الان ما تو دوستان و فامیل صدتا لیسانسو فوق لیسانسه داریم ولی خب یه تعریف کنم براتون .یه هم کلاسی داشتیم در دوران دانشجویی رشته کامپیوتر ، این آقا قبل از اینکه استاد سوالی رو طرح کنه جوابشو میداد یعنی اینقدر تو رشته کامپیوتر قوی بود و علاقه داشت ولی بنده و دوستان دیگه به سختی درسارو پاس میکردیم خب اون آقا الان موفقه دلیلش چیه چون اون اقا این کاره بود خدا استعداد کامپیوتر داده بود بش ولی ما موفق نشدیم چون اینکاره نبودیم. دوستون دارم خدانگهدار

  • رضا 6 بهمن 1395

    با عرض سلام وخسته نباشید
    دوستان عزیز من دبیرستان تو مدرسه تیزهوشان درس خوندم و با رتبه عالی در کنکور و به خاطر علاقه ام به علوم سیاسی وارد این رشته شدم،خواهش می کنم و به پاتون میفتم به هیچ‌وجه وارد این رشته نشین،تره که هیچی،کاه هم براتون خرد نمیکنن حتی اگه ارشدشو داشته باشین،من تو دانشگاه تهران خوندم و الان بیکارم،متاسفانه اشتباه بزرگترم خوندن ارشد بود،فقط با دکتراش شاید بتونین هیأت علمی بشین،نرین رشته علوم سیاسی،به درد نمیخوره،واقعأ دوس ندارم کسی به درد من دچار بشه،موفق و‌مؤید باشین،اینقدر ناامیدم که حتی متنی رو که الان نوشتم رو هم ویرایش نمیکنم،دراین حد

  • باقر 12 بهمن 1395

    درود بر همه دوستان،من کارشناسی علوم سیاسی دانش آموخته شدم،الان هم دانشجوی ارشد همین رشته هستم،بازار کار نداره،بازار کارش خیلی خرابه،پشیمون هم شدم،الان که به خودم اومدم یه کارگر دور میادین تهران هستم کار هم گیرم نمیاد ،زندگی مو باختم، راهنمایی من به شما:برادر و خواهر عزیزم اگر میخوای که برای کار بیای تو این رشته و پیش خودت فکر میکنی یه روز بری تو وزارت خارجه بدان که اشتباه کردی از رویاپردازی بیا بیرون ،واقعیت ببین،الان بیشتر رشته های دانشگاهی بازار کار ندارن،من رویاپردازی کردم باختم زندگی مو هرچند الان هم دانشجو هستم ،حیف از اون همه پول خرج دانشگاه کردم،چون پول کارگری بود حیفم اومد ادامه ندهم برو منبت کاری،تراشکاری،سنگهای قیمتی،مکانیکی،دنبال حرفه ای فنی شغلی آینده دار برو، و خیلی چیزهای بهتر از این رشته ….اشتباه نکن اگر دانشگاه تهران روزانه هم قبول شدی نیا این رشته،درد دل زیاده ……..

  • ج 2 اسفند 1395

    اول سلامو خسته نباشید بگم به همه اونایی که نوشته هاشونو تو این صفحه خوندم
    دوستان؛ معمولا اون چه که نظر اکثریت افرادیه که چیزی رو عینا تجربه کردن ، صحیحه
    منم مث خیلی ازونایی که این صفحه رو مطالعه کردن و میکنن طالب ارشد علوم سیاسی ام
    اما خیلیا گفتن بهم که نرو
    تا این که اومدم تو این صفحه و کلا پشیمون شدم..
    تجربه ثابت کرده بهم که با یه چیزایی باااید کنار اومد و توانایی تغییرش تو عمر آدم اونم تو وضعیت جامعه ما نمی گنجه
    من اگه دغدغه مالی نداشتم حتما می رفتم..
    آخر حرفام یه تشکر جانانه داشته باشم از همه اونایی که برا مشاوره گرفتن نیومدن تو این سایت،، اما مشاوره دادن و دلسوزی کردن برا اونایی ک شبیه گذشته خودشونن.. با آرزوی بهترینا براشون

  • hamed 3 اسفند 1395

    سلام من کلاس نهمم و به علوم سیاسی علاقه دارم ولی با توجه به گفته ها نمیدونم چی برم؟

  • Alireza 21 اسفند 1395

    سلام.
    من امسال کنکور دارم.
    لطفاً میشه یه رشته از علوم انسانی معرفی کنین که آینده شغلیش خوب باشه؟

  • شهروند سیاسی 14 فروردین 1396

    دوستان عزیز….پیدا کردن یه شغل خوب در رشته علوم سیاسی و شاخه های مرتبط با اون به پارتی نیاز داره..با اینکه آدم باید خیلی خوش شانس باشه..بهتره واقع بین باشیم…بنده شخصا بارها بر اساس ضابطه برای کار اقدام کردم ولی نشد چون رابطه بر ضابطه ارجحیت داره….

  • ابوالفضل 18 فروردین 1396

    من کلاس سوم دبیرستانم…به رشته علوم سیاسی علاقه زیادی دارم ولی این چیزا که شما میگید واقعاتو ذوق من زد… یعنی واقعا هیچ اینده ای نداره و تهش هیچیه… اگه میشه جواب بدید

    • شادی 10 مرداد 1396

      سلام.به نظرم اگه یکی بره علوم سیاسی بخونه کلا رو اخلاقش تاثیر میذاره بدجور.تبدیلش میکنه به یه آدم منطقی و سرد که فقط دنبال دلیله.این رشته میتونه پول هم داشته باشه اونم زیاد ولی خب به شرطی که خود آدم سرزبون دار باشهدو بتونه خوب حرف بزنه و صد البته داشتن یه پارتی که بتونه دستتو یه جایی بند کنه مثلا تو وزارت اطلاعات.

  • محمد 26 فروردین 1396

    با سلام یکی دو جایی رفتم برای پسرم برا استخدام فقط اگر فارغ التحصیل پیام نو یا آزاد بود سر کار می رفت ولی چون غیر انتفاعی مفید قم هست ایراد گرفتند چرا؟ نمی دانم آیا کسی می تونه جوابشا بده

  • امید 29 فروردین 1396

    من دانشجوی ارشد حقوق بین الملل دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه هستم
    خدا پسر شاهده هیچ کسی رو جز خدا نداشتم تو رو قران کسی رو نا امید نکنید من وقتی خواستم این رشته رو انتخاب کنم همه ی دور و بری هام گفتن بازار کار نداره بدرد نخوره برو حقوق خصوصی بخون اما من توکل به خدااا کردم و انتخاب کردم به این سوی چراغ چنان قدرتی گرفتم که راحت رتبه ۱۲ ارشد شدم
    به قران هیچ رشته ای بد نیس اگر با خدا باشی اگر توکلت به خدا باشه به خودش قسم بهترین اتفاقا براتون میوفته
    اینو هیچ وقت یادتون نره بهترین پارتی خداست
    یا علی مدد

    • ایرانی 3 شهریور 1399

      علوم سیاسی مزخرف ترین رشته است بیخودی وقتتون رو باهاش نگیرید با دکتری این رشته از دانشگاه تهران هم بیکار خواهید بود . تجربه کردم که دارم میگم . اونایی هم که اومدن میگن خوبه چرت میگن و یه مشت استاد و مدیر گروه علوم سیاسی مفت خور و بی سواد هستند که بیخودی دارند از این رشته تعریف می کنند تا بیکار نشن … .

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *