0
021284284

تفاوت رهبری و مدیریت

این مقاله آموزشی جهت آشنایی  دانشجویان  آموزش مجازی در رابطه با تفاوت رهبری و مدیریت  ارائه گردیده است، امیدوار است کلاس های مجازی، آموزش های از راه دور، مقالات آموزشی، کتاب های معرفی شده و کلیه ی فعالیت های خدماتی ما برای شما عزیزان مفید واقع گردد.
تفاوت رهبری و مدیریت
تفاوت رهبری و مدیریت چیست؟ رهبری به امر هدایت وراه بردن ونشان دادن راه به انسان ها میپردازد ولی مدیریت به امر اداره كردن وگردانیدن یك سازمان سر وكار دارد.به عبارت دیگر رهبری امری انسانی ومدیریت صرفا سازمانی است.رهبری  بر توانایی نفوذ مدیر در انگیزش کارکنان به منظور دستیابی به اهداف سازمانی دلالت دارد’  و از طریق  هدایت ، انگیزش و برقراری ارتباطات صورت می گیرد.ولی مدیریت به فراهم كردن امكانات وتنظیم امور عادی وجاری سازمان كه ازقبل تعیین شده است.می پردازد.مدیریت قانون گرا ورهبری مصلحت گراست .مدیریت حالتی سنتی یاكلاسیك داردوتصمیمات رفتارخود رابراساس قانون  به شكل ثابتی تنظیم میكند ولی  تصمیمات ورفتاررهبری برپایه ضرورت های زمانی واقتضائات محیطی می باشد.در تعاریف رهبری تقریبا بتعدادی که درمورد رهبری اظهارنظرنموده اند تنوع تعاریف ونظریه ها بسیار است . گروهی رهبری را فرآیندی غیر اجباری میدانند ، در حالیکه گروهی دیگر ” رهبری” را  متفاوت از” مدیریت ”  می دانند .در تفاوت مفهوم رهبری و مدیریت نیز گاهی گفته می شود که رهبری یعنی نفوذ در دیگران برای نیل به هدف، حال اگر این نفوذ برای نیل به اهداف سازمانی باشد آن را مدیریت می نامند .فرایندرهبری ونفوذ سلسله مراتب سازمانی نمی شناسد وشاید شاخص ترین تفاوتهای رهبری ومدیریت درهمین امرنهفته است، یعنی در هرسازمان یا در هر وضعیتی که مدیر موفق به نفوذ در رفتار کارکنان گردد ، در واقع به گونه ای ” اعمال رهبری ” کرده است . نحوه استفاده رهبر از قدرت و  نفوذ را ” سبک رهبری ” گویند.
رهبری چیست ؟ رهبری فرایند اثرگذاری دراشخاص بطوری که افراد بامیل وخواسته خود درجهت نیل به اهداف گام بردارند.رهبری عبارت است از  هنر یاعلم نفوذ در عقاید،رفتارواعمال دیگران.
به طور کلی رهبری عبارت از توانایی ایجاد حالتی درکارکنان یک سازمان که در وضعیت معینی در جهت تحقق اهداف معینی کوشش می کند می باشد. ازاین تعریف استنباط می شود که فراگرد رهبری تابعی ازمتغیرهای رهبر، پیرو و سایرمتغیرهای وضعیتی است. درواقع این تعریف به رهبر و پیرواشاره میکند.
هرزمان که فرد قادرباشد تا در عقاید،رفتارواعمال دیگران نفوذ کند آن فرد رهبر است وشخصی که خواسته ها وفرامین رااجرا میکند، پیرو است.
رهبر کسی است که واجد بهترین شناخت نسبت به هنجارهایی باشد که در گروه بیشترین ارزش را دارد.
هم نوایی او بالاترین رتبه را پخش می کند و این موجب جذب مردم می شود و بطور منحنی حق کنترل گروه را برای او پدید می آورد.
رهبر عبارت است ازهـنر نفوذ در اشخـاص بطوری که با میـل و خواسته خود در جـهت حصول به هدفهایی تعیین شده گام بردارند.
رهبری عبارت است از توانایی ایجاد حالتی در کارکنان که با اعتماد به نفس و علاقمندی انجام وظیفه نمایند.
رهبری یعنی تاثیر گذاری بر افراد در انجام وظایفشان با میل و علاقه.
رهبری رابطه ای است بین مردم که در آن نفوذ و قدرت بطور نابرابر بر پایه مشروعیت توزیع شده است.
   آیارهبرمنزوی هم داریم ؟ خیر.کسی که کسی به اوتوجه نداردودرانزواقراردارددیگررهبرنیست.واین متفاوت ازوقتی است که رهبری دقیقابه خاطررهبری قدرتمنداوتبعیدش می کنندیابه زندان میبرند.اتفاقاقویترین رهبران به بندکشیده شده اندومحدودشده اند.
   آیارهبران محدودند؟  خیر.همه متناسب بادایره نفوذخودرهبرمحسوب می شوند.همه؛ افرادی رادارندکه برآنهاموثرندکه درواقع رهبرآنهاهستند.بنابراین همه نسبت به برخی رهبرونسبت به برخی پیروند.

دیدگاه کاربران
  • علیرضا 23 اردیبهشت 1395

    خیلی عالی بود

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *