عضویت

بررسی مشکلات باغداری از نظر باغداران

بررسی مشکلات باغداری از نظر باغداران
مقدمه : هر یک از شغلها مشکلات خواص خود را دارد ، باغداری از شغلهاییست که باید در آن ریسک کرد و مشکلاتی که از قبیل برف و … پیش خواهد آمد رو تحمل کند .
یکی از این معضلات وجود سیب درختی و برخی از محصولات کشاورزی در دست کشاورزان و سیاست بسیار غلط و نامناسب مسئولان مربوط به این بخش در خصوص قیمت گذاری و بررسی این محصول و ایجاد فرصت برای دلالان و سلف خرهاست که بسیاری از باغداران و کشاورزان منطقه را با مشکل اساسی مواجه ساخته است . هر چند وجود مشکلات فراوان بخش کشاورزی از جمله سوخت ،کود شیمیایی،نبود بیمه محصولات ،خشکسالی موجود و از همه مهمتر نبود توجه اساسی دولت به این بخش و عدم پرداخت بموقع خسارت های خشکسالی و نبود سبد حمایتی از سوی آنها برای کشاورزان بطور عمده ،پایین بودن قیمت محصولات کشاورزی، بالا رفتن بی رویه قیمت نهاده ها و ماشین آلات کشاورزی و ادوات باغبانی ،کاهش تولیدات کشاورزی و اشباع بسیاری از مواد تولیدی ، نبود اعتبارات مناسب در این بخش ، کمبود صادرات و تجارت و غیره همه و همه باعث شده تا کشاورزان با مشکلات زیادی سر کنند .
حتی بخش باغبانی با سرمایه اندک باغداران و شرکت های تعاونی و نیز فساد پذیری محصولات باغی و نداشتن امکانات لازم جهت نگهداری محصولات و غیره دست و پنجه نرم می کند . اما انجام کار های اصولی و زیر بنایی از جمله احداث انبار های سر دخانه ،توجه به کارخانجات صنایع تبدیلی ،تهیه ماشین آلات بسته بندی و حمل و نقل سردخانه ای، لوازم آبیاری قطره ای از توان بخش باغداری خارج بوده و دستیابی به اعتبارات بانکی هم به لحاظ بالابودن نرخ کار فرد و اخذ وثیقه و بطور کلی مقررات حاکم بر بانکها و سیستم بانکی ،مقدور نیست و بخش خصوصی هم با مقایسه سوددهی سرمایه در سایربخش ها حاضر به سرمایه گذاری در این بخش نیست .



دوره آموزشی باغبانی

جهت ثبت نام در دوره آموزشی باغبانی بر روی تصویر فوق کلیک نمایید

این دوره به صورت غیر حضوری برگزار می گردد و محتوای آموزشی الکترونیکی در قالب CD یا DVD ارسال می شود به آدرستان

پس از پایان دوره گواهی آموزشی رایگان و معتبر با قابلیت ترجمه رسمی دریافت می نمایید

مشاوره رایگان : ۰۲۱۲۸۴۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۲۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۳۳۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۸۸۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۹۹۲۸۴


البته اختصاص اعتبارات بلاعوض و یا با کارمزد کم و به دور از تشریفات و بروکراسی اداری می تواند امور زیر بنایی یاد شده را تسریع بخشد و همچنین حمایت سازمانهای مرتبط از جمله بازرگانی ،جهاد کشاورزی وتوسعه تجارت خارجی به منظور بازاریابی و صادرات محصولات به نظر می رسد .
البته برخی از کشاورزان خواستار تجدید نظر در میزان و قیمت نهاده ها هستید و می گویند : به لحاظ بالا بودن قیمت ها و عدم امکان خرید و تهیه کود شیمیایی ،سبب کاهش میزان و کیفیت تولید شده و علاوه بر اینکه کودها نیز نه تنها جوابگوی نیاز باغداران نیست بلکه در فصل مصرف هم تامین نمی شود . با همه این اوصاف امسال مثل سالهای قبل سیب درختی وبرخی از محصولات کشاورزی باز در دست کشاورزان و باغداران مانده است و به لحاظ عدم بازار یابی و عدم توجه مسئولان امر و نبستن قرار داد با کشورهای همجوار ونبود یک برنامه ریزی مدون وکارآمد الان که فصل برداشت محصول است سیب درختی با ۵۰ تومان خریداری می شود و گویا برخی از کارخانجات با حمایت دلالان و سلف خر ها تبانی کرده اند تامحصول را با قیمت پایین بخرند و همچنین قیمت گذاری توسط سازمان جهاد کشاورزی به مبلغ ۷۰ تومان باعث شده سیب زیر درختی با نرخ پایین عرضه شود و همچنین باغداران را با مشکل اساسی مواجه خواهند شد ،ناگفته نماند برخی از کشاورزان اذعان داشته اند که سیب روی درخت هم مشتری ندارد و منتظرند که سیب ها بر زمین بیافتد و به زیر درختی تبدیل شود تا با قیمت پایین به دست برخی از دلالان برسد .حتی نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی هم چندی پیش خواستار توجه بیشتر به مشکلات باغداران این استان و حمایت از آنان شدند . و درآخر : حال با این وضعیت باید دید مسئولان چه تدابیری برای حل این معضلات ومشکلات اندیشد ه اند وبا توجه به اینکه کشاورزی بعنوان یکی از پایه های اساسی توسعه در کشور ومنطقه همچنان باید مورد کم لطفی وبی مهری قرار گیرد .


مقاله آنچه یک باغدار باید بداند را با کلیک بر روی این متن مطالعه نمایید.

دیدگاه کاربران
  • مهدیس 26 اردیبهشت 1398

    ممنونم عالی بود راهنماییتون

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *