0
021284284

بازار کار رشته باغبانی

رشته باغبانی یکی از مهمترین رشته های کشاورزی است که داوطلب گروه آزمایشی علوم تجربی می تواند آن را انتخاب کند. با توجه به افزایش روز افزون جمعیت و احتیاج غذایی آنها، رشته باغبانی با تولید حدود 40% مواد غذایی، نقش مهمی در تأمین مواد غذایی مورد نیاز بشر دارد.
تخصصی شدن پرورش گیاهان و درختان میوه نیاز به استفاده بهینه از ابزار و امکانات و همچنین استعدادهای جوان دارد. به منظور تربیت نیروی متخصص، در آزمون سراسری، رشته مهندسی باغبانی برای تربیت متخصص در زمینه های تولید محصولات باغبانی، شامل درختان میوه، سبزی ها، درختان زینتی، گل کاری و طراحی فضای سبز ارائه می گردد.
مهندسی باغبانی یکی از رشته های اصلی مجموعه کشاورزی است که در سطح کارشناسی در بسیاری از دانشکده های کشاورزی دانشگاههای معتبر کشور ارائه می گردد. هدف از ارائه این رشته تربیت نیروهای زبده ای است که بتوانند در زمینه های مختلف پرورش و تولید محصولات باغی، سبزی و صیفی، گلهای زینتی، طراحی فضاهای سبز و… فعالیت نمایند.
اساسی ترین نیاز هر فرد، تأمین نیاز غذایی اوست. با توجه به محدود بودن زمین و آب برای جوامع رو به رشد، باید حداکثر محصول را از زمینهای زیر کشت به دست آورد. محصولات باغبانی در دنیا، علاوه بر تأمین بخشی از غذای مورد نیاز بشر، در تأمین سلامتی انسان جایگاه ویژه ای دارد.
تولید گلها و گیاهان زینتی سبب انبساط و شادی روح انسان و تقویت سلامت روانی افراد می شود.
با توجه به وابستگی کشورمان به صادرات نفت، تولید محصولات باغبانی می تواند یکی از مهمترین منابع ارزی کشور باشد و جایگزین درآمد نفت شود. در حال حاضر نیز این بخش یکی از مهمترین منابع ارز آوری کشور محسوب می گردد. با توجه به این مطالب، جذب فارغ التحصیلان این رشته در وزارت کشاورزی و سازمانهای وابسته و همچنین بخشهای خصوصی نظیر شرکتهای سهامی زراعی و… اهمیت قابل ملاحظه دارد و نیاز خاص به این رشته را- حتی در مقایسه با سایر رشته های کشاورزی به وضوح نشان می دهد.
 
دوره های آموزشی:
دوره آموزشی کارشناس باغبانی و گلکاری
باغبانی یکی از شاخه های کشاورزی است که در زندگی انسان از زمانهای قدیم اهمیت بسزائی داشته است. بشر اولیه برای تأمین غذای خود به شکار و جمع آوری گیاهان وحشی می پرداخت اما در اثر افزایش جمعیت و و ایجاد اجتماعات بزرگ زندگی هر گروهی مشغول به انجام کار خاصی شدند و از این رو برای تهیه غذای خودشان با سایر افراد اجنماع متکی شدند و از آن زمان بود که کشت و کار گیاهان مختلف به صورت ابتدایی شروع شد. هنر علم و حرفه کاشت، داشت، برداشت و بازار رسانی انواع سبزی، گل و میوه را باغبانی گویند.
از مدت ها قبل علاوه بر جنبه های زیبایی، استفاده های دیگری نیز از گیاهان زینتی می شده است. استفاده خوراکی (گلبرگ رز)، استفاده دارویی(بابونه، اسطوخودوس و…).
یکی دیگر از اهمیت های گل ها تولید اقتصادی آن و سودآوری است. کشت و کار گل ها و گیاهان زینتی ، درختان ، درختچه ها ، نخل ها ، سرخس ها ، کاکتوس ها ، گیاهان فضای سبز و …را گلکاری گویند.
enrollment-cap
 
دوره آموزشی اصول باغداری
از جمله ۷۸ درصد عواید ملی در بخش زراعت کشور، تنها ۳۸ درصد آن را عواید باغداری تشکیل می دهد.به باور کارشنان، کوهستانی بودن، اقلیم مناسب و آب فراوان از عواملی مهمی می باشند که زمینه را برای باغداری مساعد ساخته است عمدتاً اقتصاد کشور بر پایه زراعت، باغداری و مالداری استوار است.
enrollment-cap
 
 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *