0
021284284

اصول انبارداری

                                                                     اصول انبارداری

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و رشد جمعیت ، امکان تولید انبوه کالا فراهم شده است. و این خود زمینه را برای به وجود آمدن سازمان های عظیم مهیا کرده است. در این نظام پیچیده ، اصول انبارداری نقش مهمی را به عنوان واسطه موجبات گردش کالا ایفا می کند. در این راستا مدیریت موجودی کالا با توجه به گسترش سازمان ها و مشکلات فرآیند تولید و فروش یکی از بخش های حیاتی در زمینه زنجیره تامین کالا است.
و با توجه به شرایط و ساختار سازمانی وجود یک نرم افزار انبار کارآمد امری اجتناب ناپذیر است.لذا نرم افزار انبار آرین سیستم به عنوان یک سیستم انبارداری سیستماتیک مورد استفاده در بسیاری از شرکت ها ، می تواند با ویژگی هایی همچون کنترل بر هزینه های بهای تمام شده یک کالا ، کنترل تامین موجودی انبار جهت خرید به موقع ، نقش مهمی را در ارتباط با نقدینگی سازمان و موجودی های کالا و مواد ایفا کند.
انبارداری چیست
اصول انبارداری در امور کارپردازی و تدارکات دارای اهمیت خاص و متضمن مزایایی در سازمان و مراکز تولیدی بزرگ است. اگر بخواهیم به طور خلاصه اصول انبارداری را تعریف کنیم می توان گفت : فرآیند انبارداری شامل دریافت کالا از خارج یا قسمت های دیگر شرکت به انواع انبار و نگهداری و ثبت مشخصات کالا در نرم افزار انبارداری ساده و همچنین توزیع اجناس مورد نیاز خریدار با قیمت مناسب و در حداقل وقت ممکن ، با توجه به قوانین اصول انبارداری است.
 
شرح وظایف مسئول انبار
در زمان استخدام سرپرست انبار به غیر از اینکه شخص باید یک سری مهارت های لازم مانند آشنا بودن به اصول انبارداری و فنون انبارگردانی و همچنین داشتن روحیه امانت داری و کنترل مشخصات کالا ، باید با شرح وظایف خود نیز آشنا باشد. از دیگر مسئولیت های سرپرست انبار می توان به موارد زیر اشاره کرد :
طبقه بندی و فهرست کردن کلیه اقلام تحویل داده شده به انبار
ثبت عملیات ورود و خروج کالا در فرم درخواست کالا از انبار
در قبال تحویل کالا ، ثبت و تبادل رسید انبار
انبارگردانی دوره ای و بررسی مغایرت های موجودی انبار
تهیه و آماده سازی گزارشات عملیات دوره ای انبار و موجودی ها
رعایت سایر مقررات و اصول انبارداری
نظارت و کنترل حمل و نقل کالا در داخل انبار
انجام خرید های لازم برای تدارکات پروژه
حسابداری انبار چیست
یکی از عوامل موفقیت در بسیاری از سازمان ها و شرکت ها ، دسترسی به موقع اطلاعات موجودی انبار است. و یکی از نرم افزارهای اصلی مالی و اداری در این زمینه بهترین نرم افزار انبارداری می باشد.
اگر بخواهید به بررسی حسابداری انبار در چند سال گذشته بپردازید خواهید دید که انبارداری با اکسل انجام میشد و به غیر از زمان زیادی که هدر می رفت ، اشتباهاتی در ثبت ورود و خروج و مشخصات کالای انبار به وجود می آمد. اما زیاد بودن حجم ورود و خروج کالا و ارتباط بین عملیات خرید و فروش ، تولید و انبار باعث شد متخصصان برای کمک به شاخه انبار داری هر روز نرم افزار انبار جامع تری مثل نرم افزار انبار و حسابداری انبار آرین سیستم روانه بازار کنند.
برخی از روش های ریالی کردن حساب موجودی کالا در نرم افزار انبارداری
روش FIFO یا اولین صادره از اولین وارده
روش LIFO یا اولین صادره از آخرین وارده
روش میانگین موزون و میانگین متحرک
روش شناسایی ویژه


جهت ثبت نام در دوره آموزشی اصول انبارداری بر روی تصویر فوق کلیک نمایید

دوره غیر حضوری است و محتوای الکترونیکی در قالب CD یا DVD به آدرستان ارسال می گردد

پس از پایان گواهی و مدرک معتبر دوره آموزشی اصول انبارداری با قابلیت ترجمه رسمی دریافت می نمایید

مشاوره رایگان: ۰۲۱۲۸۴۲۸۴ و ۰۹۱۳۰۰۰۱۶۸۸ و ۰۹۳۳۰۰۲۲۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۳۳۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۸۸۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۹۹۲۸۴


مزایای استفاده از قفسه انبار در کنترل موجودی انبار
امروزه با پیشرفت صنعت و افزایش تولید داخلی ، استفاده درست از فضا و کنترل موجودی انبار امری مهم در اصول انبارداری است. شما دیگر کمتر انبار یا فروشگاهی را می توانید ببینید که مجهز به قفسه بندی نباشد. قفسه انبار که بر اساس تفاوت محصولات و اصول انبارداری نوع و طبقه بندی متفاوتی دارد ، با توجه به فضای کم کارخانه ها و فروشگاه ها نقش مهمی در نظم دهی و رفع نیاز مشتری در اسرع وقت دارد.
به طور مثال در یک انبار مواد غذایی قفسه بندی و چیدمان باید طوری تعبیه گردد که ایمنی انبار مهیا و مسئول انبار به راحتی بتواند به وسایل دسترسی داشته باشد و نیاز مشتری را برطرف کند.
از دیگر مزایای قفسه بندی می توان به موارد زیر اشاره کرد :
تسهیل و تحویل کالا در اسرع وقت به خریدار کالا
کمترین زمان و هزینه برای کنترل موجودی و فرآیند انبار داری
حداقل میزان ضایعات کالا به دلیل چیدمان نامناسب کالا
دسترسی آسان به کالا و استفاده از فضا به بهترین شکل
اهم امکانات موجود در طراحی یک سیستم انبارداری
در یک پروژه انبارداری قابلیت های مختلفی می تواند در روش انبارداری وجود داشته باشد. نرم افزار انبار چه ساده و در حد ثبت و ورود خروج کالا باشد ، چه پیچیده و دارای امکانات مختلف ، باید دارای حداقل امکانات لازم در انبارداری نوین باشد.
اطلاعات پایه
کدگذاری اتوماتیک کالا و نگهداری اطلاعات کالا
تعریف انبار و تعیین دسترسی کاربران به تعداد نامحدود
بهره مندی از واحد سنجش به صورت فرعی و اصلی
مدیریت اسناد
ثبت اسناد تولید ، انتقال ، خرید ورورد کالا به انبار
ثبت سند مربوط به انتقال کالا از انباری به انبار دیگر
ثبت اسناد مربوط به انتقال و فروش کالا در زمان خروج کالا از انبار
نگهداری و حفاظت اجناس و کالاها( انبار کردن)
پس از دریافت یا تحویل کالاها یا اجناس و صدور رسید انبار نوبت مرحلی است که در آن طبق اصول و روال خاصی ، انواع کالاها و اجناس از هم جدا شده هر کدام پس از تفکیک به طبقه و گروه و تعیین کد کالا بنا به نظم و ترتیبی که در یک سیستم صحیح انبارداری در محل خود قرار داده می شود.
این اصول عبارت است از:
تعیین محل قرار دادن کالا(انبار- قفسه-طبقه-ردیف)
چیدن و انبارکردن کالا
تهیه کارت شناسایی کالا و نصب آن بر روی اجناس
نگهداری یا حفاظت کالا در انبار
 
برای بهتر روشن شدن موارد فوق ، هر یک از این اصول مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
۱- تعیین محل قرار دادن کالا
این امکان وجود دارد که اجناس مشابه در یک شرکت قابلیت جایگزینی دیگر را داشته باشند، بنابراین ، انباردار می بایست در خصوص تعیین محل مناسب برای استقرار این نوع اقلام به گونه ای عمل کند که ارتباط این نوع اجناس با دیگر برقرار شود تا در صورت نیاز به هر یک از آن ها دسترسی به کالای مورد نظر مقدور باشد. لذا انباردار باید تشابه در مصرف را مدنظر قرار دهد و سعی کند اقلامی که با یکدیگر مصرف می شوند را در کنار هم یا نزدیک به هم قرار دهد؛ این عمل انباردار باعث کوتاهی مسافت ، کاهش خستگی ، تسهیل در دسترسی به موقع و فراهم سازی کالا در پاسخگویی به درخواست ها می گردد.
محل و موقعیت و شکل ظاهری و نوع ساختمان انبار:
از جمله عواملی که محل قرار دادن کالا در انبار را تحت تاثیر قرار می دهد ، محل و موقعیت ساختمان، ظرفیت مفید و قابل استفاده ، وجود ستون های داخل، محل درهای ورودی و خروجی ، تهویه و نورگیری و شکل ظاهری ، ارتفاع و ابعاد مختلف انبار و … است که در تعیین محل قرار دادن کالا اثر دارد.
امکانات و تجهیزات انبار:
یکی دیگر از عواملی که برای تعیین محل قرار دادن کالا موثر است امکانات و تجهیزات موجود در انبار است.این تجهیزات شامل وسایل حمل و نقل داخل انبار از قبیل لیفتراک ، چرخ دستی،جرثقیل و سایر تجهیزانت انبار،شامل وسایل توزین ، نردبان ، چهارپایه و وسایل مورد نیاز برای نگهداری کالا از قبیل پالت ، انواع ظروف ، انواع قفسه و غیره می باشد.
خصوصیات فیزیکی کالا
خصوصیات فیزیکی کالا ، یکی دیگر از عواملی است که در تعیین محل قرار دادن آن در انبار تاثیر دارد.این خصوصیات شامل وزن(اقلام سنگین و سبک) ، نوع بسته بندی مانند کیسه ، کارتن ، عدل، جعبه ، بشکه ، قوطی ، صندوق و یا به صورت فله است که ابعاد و شکل ظاهری آن ها را تشکیل می دهد.
خصوصیات کیفی کالا
این خصوصیات شامل کالای فاسدشدنی ، سریع الاشتعال بودن ، قابل انفجار ، سمی بودن و دیگر خصوصیات کیفی است که باعث می گردد در تعیین محل قرار دادن کالا تاثیر بسزایی داشته باشند.لذل پس از تعیین محل قرار دادن کالا در انبار ، نسبت به تعیین قفسه ، طبقه و ردیف برای استقرار کالا اقدام می شود.
۲- چیدن و انبار کردن کالا
یکی از متداول ترین و در عین حال منطقی ترین روش های چیدن اجناس در انبار در ایجاد نظم و استفاده مطلوب – از زمان داد وستد بسیار موثر است تنظیم و نگه داری کالا در یک محل خاص را صفافی نیز می گویند

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *