عضویت

مهندسی مکاترونیک

مکاترونیک
مهندسی مکاترونیک

مکاترونیک تلفیقی از ترکیب کلمات مکا که از واژه مکانیزم و ترونیک که از وازه الکترونیک است می باشد. بنابراین می توان ذکر کرد که رشته مکاترونیک از تلفیق سه رشته مهندسی مکانیک، الکترونیک و کامپیوتر به وجود آمده است و دانشجویان در این گرایش به فراگیری دروسی از سه رشته نام برده شده می پردازند.
مهندسین این گرایش به علت تسلط بر رشته های مذکور شده می توانند بعد از فارغ التحصیلی به فعالیت در رشته های مربوطه هم بپردازد و می توانند در اجرای طرح های نظارت داشته و برنامه ریزی های مربوطه را انجام دهند.
برای اولین بار در سال ۱۹۶۹ یک مهندس ژاپنی به اسم تسورو موری واژه مکاترونیک را اختراع و به کار برد. همچنین می توان خاطرنشان کرد که واژه مکاترونیک جایگزین واژه سیستم های الکترومکانیکی شده و به جای آن بکار برده شد.
در کشور ایران می توان رشته مهندسی مکانرونیک را رشته ای جدید تأسیس دانست. با توجه به نیاز ارتقا صنعت و استفاده روز افزون از دستگاه های پیچیده و مرکب در کشور احتیاج به مهندسین مکاترونیک برای ایجاد و نظارت بر ساختارهای مربوطه بیش از پیش احساس می شود. و می توان سابقه این رشته را در ابران بین ۱۰ الی ۲۰ سال دانست.
 

گرایش‌های رشته مهندسی مکاترونیک برای ادامه تحصیل چه هستند؟

پس از گذراندن دوره‌ کارشناسی در رشته مهندسی مکاترونیک، دانشجویان بنا بر علاقه می‌توانند در هر یک از رشته‌ها و گرایش‌های مهندسی برق ، مهندسی مکانیک، مهندسی صنایع، مهندسی پزشکی، فیزیک، مهندسی کامپیوتر و همچنین خود مهندسی مکاترونیک ادامه تحصیل دهند. همچنین، دانشجویان رشته‌های دیگر نیز برای دوره‌ی کارشناسی ارشد می‌توانند رشته مهندسی مکاترونیک را انتخاب کنند و در ترم اول مقطع کارشناسی ارشد دروسی را با عنوان دروس پیش‌نیاز بگذرانند.
رشته مهندسی مکاترونیک و رباتیک در واقع، چون بین رشته‌ای است گرایش ندارد؛ بنابراین جهت و گرایش دانشجویان این رشته با توجه به نوع پایان‌نامه تعریف شده برای آن‌ها معین می‌شود. همین امر موجب می‌شود تا مهندسین مکاترونیک در کارشناسی ارشد آزادی عمل بیشتری نسبت به دانشجویان سایر رشته‌ها داشته باشند؛ ضمناً پایان‌نامه‌های بسیار متنوعی در بین دانشجویان رشته مهندسی مکانیک مشاهده می‌شود که این موضوع از خصوصیات اصلی این رشته به حساب می‌آید.
همانگونه که بیان شد، هدف رشته مهندسی مکاترونیک حل مشکلات پیچیده صنعت و تکنولوژی است. بنابراین، اگرچه این رشته گرایشی ندارد، اما نوع پایان نامه‌های تعریف شده برای دانشجویان آن باعث می‌شود تا این افراد در برخی مباحث عمیق‌تر وارد شده و بسیار تخصصی‌تر به موضوع بپردازند.

مقاله شگفت انگیـــــز

اگر علاقمند به رشته مکاترونیک هستید،پیشنهاد می کنیم مقاله بازار کار رشته مهندسی مکاترونیک را از دست ندهید!
 

مهم‌ترین دروس دانشگاهی رشته مهندسی مکاترونیک چه هستند؟

ریاضی ۱ و ۲
فیزیک ۱ و ۲
برنامه‌نویسی
معادلات دیفرانسیل
زبان تخصصی
ریاضیات مهندسی
مدارهای الکتریکی ۱ و ۲
الکترونیک ۱ و ۲
مدارات منطقی
سیستم‌های کنترل خطی
تجزیه و تحلیل سیستم‌ها
استاتیک
طراحی اجزا
دینامیک
مقاومت مصالح
طراحی فرایند و ابزار دقیق
میکروکنترلر
کنترل محرکه‌های الکتریکی
رباتیک
ارتعاشات

فارغ التحصیل رشته مهندسی مکاترونیک در چه کارها و صنایعی می‌تواند شاغل شود؟

علوم پزشکی: ساخت تجهیزات پزشکی همچون صندلی و میزهای مکاترونیکی و هوشمند، دستگاه‌های تصویر برداری‌ پزشکی هوشمند، شناسایی بیماری و شناسایی روش درمان، ربات‌ها جراح جهت انواع جراحی‌ها و رفع مشکلات موجود در جراحی‌های معمول و ربات‌های سیار برای کمک و نگهداری از بیمار و تحویل دارو، هوشمندسازی آزمایشگاه‌های مجهز و…
مهندسی هوافضا: تجهیزات فضایی، ربات‌ها فضایی و استفاده از ربات‌ها در تولید صنایع فضایی و ارتباطات رادیویی هوشمند و…
مهندسی مکانیک: استفاده از تجهیزات مکاترونیکی و ربات‌ها در صنایع خودروسازی، طراحی و ساخت خودروها، تجهیز کردن الکترونیک خودروها، هوشمندسازی خودروها، استفاده از تجهیزات مکاترونیکی و ربات‌ها در صنایع دفاعی، ماشین‌سازی، معادن، مترو، کنترل ترافیک.
مهندسی الکترونیک: تجهیزات پیشرفته و هوشمند، طراحی و ساخت مدارات مختلف و غیره
مهندسی کنترل: ساخت و کنترل ربات‌ها و تجهیزات پیشرفته و کنترل انواع تجهیزات موجود در صنعت
مدیریت: مدیریت واحدهای صنعتی، مدیریت تیم‌ها در بخش‌های مختلف صنعت و کنترل پروژه، کنترل کیفیت و غیره
 

این دوره به صورت غیر حضوری برگزار می گردد و محتوای آموزشی الکترونیکی در قالب CD یا DVD به آدرستان ارسال می شود.
همچنین گواهی آموزشی قابلیت ترجمه رسمی را دارا می باشد.
مشاوره رایگان : ۰۲۱۲۸۴۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۲۲۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۳۳۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۸۸۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۹۹۲۸۴

امکان ادامه تحصیل در رشته مهندسی مکاترونیک در داخل ایران چگونه است؟

رشته مهندسی مکاترونیک در داخل کشور در دوره‌ کارشناسی ارشد قابل ادامه دادن است که کنکور آن از طریق کنکور برق و یا کنکور مکانیک برگزار می‌شود. در این راستا، فقط کافی است علاقه‌مندان دروسی که دارای ضریب برای رشته‌ مکاترونیک است را مطالعه کنند. از دانشگاه‌های برتر دوره‌ کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکاترونیک نیز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

دانشگاه تهران
دانشگاه صنعتی امیرکبیر
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
دانشگاه تربیت مدرس
دانشگاه شاهرود
دانشگاه سمنان
دانشگاه تبریز
دانشگاه صنعتی مالک‌اشتر

در دوره‌ دکتری، رشته مهندسی مکاترونیک در داخل کشور قابلیت ادامه دادن ندارد. ولی مهندسین این رشته می‌توانند در سایر رشته‌ها و گرایش‌ها ادامه تحصیل دهند. از مناسب‌ترین رشته‌ها برای ادامه تحصیل بعد از گذراندن دوره‌ کارشناسی ارشد مهندسی مکاترونیک، رشته مهندسی برق گرایش کنترل، رشته مهندسی کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی و رباتیک، رشته مهندسی پزشکی، رشته مهندسی مکانیک و مدیریت است.
 

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *