عضویت

معرفی رشته مهندسی مالی

مقدمه
پذیرش مهندسی مالی از سال ۱۳۸۴ به عنوان یکی از شاخه های رشته مهندسی صنایع درمقطع کارشناسی ارشد شروع شده است. از قابلیت های مهم دانش آموختگان این رشته می توان به توانایی آنها در درک همزمان مفاهیم صنعتی و مفاهیم مالی (با توجه تحصیلات به دوره کارشناسی آنها که مهندسی صنایع بوده) اشاره نمود.
تاریخچه‌ی مهندسی مالی
اصطلاح مهندسی مالی ابتدا در بانک‌های انگلیس مورد استفاده قرار گرفت. این بانک‌ها در اوایل ۱۹۹۰ اقدام به تشکیل واحدهای مدیریت ریسک کردند. این واحدهای مدیریت ریسک که از افراد متخصص در حوزه‌های مختلف تشکیل شده بود اقدام به شناسایی ریسک‌های مختلف کرده و در مرحله بعد سعی می‌کردند این ریسک‌ها را اندازه‌گیری کنند. در نهایت از وظایف این واحدها ارئه راهکارهایی برای کاهش و یا پوشش ریسک‌های موجود بود. این واحدها برای پوشش ریسک از ابزارهای مختلفی چون قرارداها و پیمان‌های آتی، اوراق اختیار معامله و … استفاده می‌کردند. تیم‌های تشکیل دهنده این واحدها به تدریج اقدام به دادن مشاوره به سایر شرکت‌ها مانند شرکت‌های تولیدی کردند. همچنین علاوه بر مشاوره در زمینه‌‌‌ی مدیریت ریسک به مشاوره در زمینه راهکارهای تامین مالی و بهترین روش جذب منابع مالی نیز پرداختند. به این ترتیب به تدریج رشته مهندسی مالی خود را در بین سایر علوم مالی و مهندسی مطرح کرد و به تدریج فراگیر شد.
مهندسی مالی
اولین تعریف از مهندسی مالی را فینرتی (Finnerty, 1988) به شرح زیر ارئه داده است:
مهندسی مالی عبارت است از طراحی، توسعه و به کارگیری ابزارهای نوین مالی و فرایندهای مربوطه و در نهایت ارائه راه‌حل‌های مبتکرانه برای مسائل و مشکلات مالی.
انجمن بین‌المللی مهندسان مالی (IAFE) مهندسی مالی را چنین تعریف می‌کند:
مهندسی مالی عبارت است از توسعه و به کارگیری خلاقانه‌ی فناوری مالی برای مسائل مالی و استفاده از فرصت‌های مالی.
در واقع رشته مهندسی مالی ترکیبی از علوم زیر است:
ریاضیات مالی- ریاضیات کاربردی- علوم کامپیوتر- فن آوری اطلاعات- انبارش داده های مالی محاسبات رایانه ای مالی- مدیریت مالی و مخاطره.
نقش و توانایی فارغ التحصیلان مهندسی مالی
• صنایع بانکداری خصوصاً بانکداری بین المللی به عنوان کارشناس مهندس مالی جهت تعیین و انتخاب پروژه های سرمایه گذاری و کاهش ریسک مالی
• حوزه تحققیات و مشاوره مالی
• به عنوان کارشناس قیمت گذاری در بورس اوراق بهادار
• در سازمانها به منظور مدیریت دارایی ها و سرمایه گذاری ها
• در شرکتهای کارگزاری، سرمایه گذاری وبیمه
• طراحی نرم افزارهای مالی و کنترل صحیح تجارتهای بین بانکی
• به عنوان کارشناس عقد قراردادها و طراحی ابزارهای مالی در موسسات مالی و بورس اوراق بهادار
در کل این گرایش تنها به افراد علاقه مند به مباحث سرمایه گذاری ، اقتصاد و بورس توصیه می شود. شرایط شغلی برای فارغ التحصیلان این رشته با فارغ التحصیلان رشته صنایع تفاوت دارد و به مدیریت مالی نزدیک تر می باشد. این گرایش هنوز در ایران به اندازه کافی به سطح علمی قابل قبول در مقایسه با دنیا نرسیده و هئیت علمی و دانش آموختگان قوی کمتری دارد.



جهت ثبت نام دردوره آموزشی مهندسی مالی و مدیریت ریسک بر روی تصویر فوق کلیک نمایید
دوره غیر حضوری است و محتوای الکترونیکی در قالب CD یا DVD به آدرستان ارسال می گردد
پس از پایان گواهی ومدرک معتبر مهندسی مالی و مدیریت ریسک با قابلیت ترجمه رسمی دریافت می نمایید.
مشاوره رایگان: ۰۲۱۲۸۴۲۸۴ و ۰۹۱۳۰۰۰۱۶۸۸ و ۰۹۳۳۰۰۲۲۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۳۳۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۸۸۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۹۹۲۸۴


حوزه‌های فعالیت مهندسی مالی
· Investment Banking
· Risk Management Software
· Corporate Strategic Planning
· Securities Trading & Financial Risk Management
· Derivative Trading & Risk Management
· Investment Management
· Pension Scheme
· Insurance Policy
· Mortgage Agreement
· Lottery Design
·Currency Peg
دانشگاه هایی که در حال حاضر در این رشته در کشور دانشجو می پذیرند
دانشگاه صنعتی امیر کبیر(دانشکده مهندسی صنایع)، دانشگاه خواجه نصیر، دانشگاه علم وفرهنگ تهران و موسسه غیر انتفاعی غیردولتی رجاء قزوین می باشند.
ادامه تحصیل در ایران
متاسفانه هم اکنون امکان ادامه تحصیل در این شاخه خاص (مهندسی مالی) در ایران به علت نوپا بودن وجود ندارد. اما دانشجویان این رشته به جهت گذراندن دوره کارشناسی ارشد در این رشته به راحتی می توانند دردوره های دکترای رشته های مهندسی صنایع (گرایش های دیگر) و مدیریت مالی شرکت کرده و پذیرفته شوند. به این نکته هم باید اشاره نمود به نظرمی رسد فارغ التحصیلان این رشته در صورت پذیرش در دوره دکتری با توجه به کمبود استاد در این رشته در ایران و با توجه به رشد سریع آن می توانندبه راحتی به عنوان هیات علمی جذب دانشگاه ها شوند. (مذاکراتی هم برای ایجاد مقطع دکتری این رشته به صورت پژوهش محور درحال انجام می باشد که امید است در آینده ای نزدیک به سرانجام برسد.)

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *