0
021284284

کارآفرینی چیست؟

این مقاله آموزشی جهت آشنایی  دانشجویان  آموزش مجازی در رابطه با کارآفرینی ارائه گردیده است، امیدوار است کلاس های مجازی، آموزش های از راه دور، مقالات آموزشی، کتاب های معرفی شده و کلیه ی فعالیت های خدماتی ما برای شما عزیزان مفید واقع گردد.
کارآفرینی چیست؟
معنای کار آفرینی چیست ؟ اصطلاح کار آفرینی برای اولین بار در قرن هفدهم میلادی مورد استفاده قرار گرفت و از آن زمان تا کنون تکامل یافته است. بسیاری معنای آن را مترادف با شروع فعالیت تجاری فرد می دانند . بیشتر اقتصاددانان معتقدند که مفهوم کار آفرین فراتر از این است.
به عقیده برخی از اقتصاددانان کارآفرین کسی است که حاضر به پذیرش مخاطره موجود برای آغاز فعالیت اقتصادی جدید باشد. در صورتی که چنین حرکتی احتمال سود دهی قابل توجه ای داشته باشد بعضی دیگر بر نقش کار آفرین به عنوان مبتکری که برای ابتکار خود بارازیابی می کند تاکید می ورزند . گروهی دیگر از اقتصاددانان نیز بر این باورند که کار آفرینان محصولات یا خدمات جدیدی را توسعه ی دهند که تقاضا برای آنها در بازار وجود دارد و در حال حاضر نیز عرضه نمی گردند.
در قرن بیستم ژوزف شومپتر ، اقتصاددان (1950-1883)، توجه خود را بر این نکته معطوف داشت که چگونه تلاش کار آفرینان برای نو آوری و پیشرفت ، موجب تحولی شگرف و ایجاد تغییر می شود. شومپتر به کار آفرینی به عنوان نیروی ” تخریب خلاق ” نگاه می کرد. کار آفرین ” ترکیب های جدیدی ” را به اجرا می گذارد که در نتیجه به از گردونه خارج شدن صنایع قدیمی کمک می کند. شیوه های متداول فعالیت تجاری با ایجاد راههای جدید و بهتری برای انجام آنها از بین می روند.
پیتر دروکر (2005-1909) ، متخصص در فعالیت تجاری ، این اندیشه را تکامل می بخشد و کار آفرین را به عنوان فردی توصیف میکند که در حقیقت در پی تغییر بوده ، به آن واکنش نشان می دهد و از آن به شکل ایجاد فرصت بهره برداری می نماید. نگاهی سریع به تغییرات صورت گرفته در ارتباطات از ماشین های تحریرتا رایانه های شخصی و اینترنت چنین اندیشه هایی را روشن می سازد.
امروزه بیشتر اقتصاددانان در این مورد توافق دارند که کار آفرینی عاملی ضروری برای ایجاد تحرک در رشد اقتصادی و فرصت های شغلی در همه جوامع محسوب می شود. در جهان در حال توسعه بنگاه های کوچک و موفق تجاری موتورهای اصلی ایجاد شغل  افزایش در آمد و کاهش فقر هستند. بنابر این حمایت دولت از کار آفرینی راهبرد بسیار مهمی برای توسعه اقتصادی است.
بنا برتایید هیئت مشورتی تجارت و صنعت سازمان همکاری و توسعه اقتصادی ( او.ای.سی .دی) در سال 2003 سیاستهای توسعه کارآفرینی برای ایجاد شغل و رشد اقتصادی ضروری هستند. مسئولین دولتی می توانند انگیزه هایی را فراهم آورند که کارآفرینان حاضر به پذیرش مخاطره موجود برای آغاز فعالیت اقتصادی جدید باشند. قوانین مربوط به اجرای حقوق مالکیت و تشویق نظام بازار رقابتی از جمله این انگیزه ها هستند.
فرهنگ یک جامعه نیز ممکن است بر میزان کارآفرینی موجود در آن تاثیر گذار باشد. سطوح مختلف کارآفرینی می توانند از تفاوت های فرهنگی نشات گیرند که کار آفرینی را از نظر شخصی کم یا بیش سودمند می سازند.  جامعه ای که بالاترین جایگاه را برای کسانی قائل است که در بالاترین جایگاه سازمان های سلسله مراتبی قرار داشته یا دارای تخصص حرفه ای خاصی هستند می تواند موجب از بین رفتن انگیزه کار آفرینی شود. فرهنگ یا سیاستی که برای فرد “خود ساخته ” جایگاه بالای قائل است در تشویق و ترغیب کارآفرینی کارآمدتر است.
بررسی ارائه شده اولین مقاله از سسله مقاله های یک صفحه ای در مورد عناصر بنیادین کارآفرینی است. هر مقاله تفکر جریانی غالب نظریه پردازان اقتصادی را با مثال هایی از شیوه هایی که در کار آفرینی در بسیاری از کشورها رایج هستند در هم می آمیزد . این سلسله مقاله ها در پی پاسخ  به این پرسش ها هستند:
v      افراد چرا و چگونه کار آفرین می شوند؟
v      چرا کار آفرینی برای اقتصاد سودمند است؟
v      دولتها چگونه می توانند کارآفرینی را تشویق و به دنبال آن موجب رشد اقتصادی شوند؟

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *