عضویت

بررسی زبان برنامه نویسی جاوا

معرفی زبان برنامه نویسی جاوا:

جاوا JAVA یک زبان برنامه نویسی است که درسال ۱۹۹۴ توسط یکی از مهندسین شرکت سان (sun) به نام جیمز گوسلینگ نوشته شد، جیمز از نوشتن برنامه با ++C خسته شده بود و جاوا را برای رفع نیازهای خود طراحی کرد. مثل لینوکس ترودلز که لینوکس (Linux) را برای استفاده خود پدید آورد.
جیمز ابتدا نام این برنامه را oak گذاشت. در آن‌زمان شرکت sun از توسعه oak منصرف شد ولی با پیشرفت و گسترش اینترنت و مشخص شدن قابلیت های برنامه و تطابق بعضی ویژگی های آن با نیازهای اینترنت شرکت sun پروژه oak را فعال نمود و نام جاوا را برای آن برگزید.
نام جاوا از Jsut Another Vague Acronym گرفته شده است و دلیل آن این بود که تیم برنامه نویسان جاوا به قهوه خیلی علاقه داشتند. این موضوع در لوگوی جاوا هم مشهود است!!
نگارش نسخه اول جاوا در سال ۹۵ آغاز شد و در سال ۹۷ نسخه ۱/۱ و در سال ۹۸ نسخه ۱/۲ به بازار ارایه شد. البته تا کنون نسخه های متفاوت با قابلیت های متفاوت به بازار ارایه شده است. جاوا زبان مادر برای سیستم عامل سولاریس است، مثل بیسیک برای سیستم عامل ویندوز و زبان سی برای یونیکس.
مهم ترین ویژگی جاوا این است که اساسا شی گراست به این معنی که توانایی استفاده مجدد و مکرر از کدهای از پیش نوشته شده را دارد.
ویژگی دیگر جاوا این است که بر روی سیستم های مختلف کار می کند مثلا برنامه ای که شما با یک سیستم اینتل نوشته اید به راحتی روی یک سیستم مکینتاش و یونیکس اجرا می شود و این عامل اصلی موفقیت جاوا است.
سادگی، قابل انتقال بودن، کارایی بالا، استحکام، پویایی و ایمنی بالا از دیگر قابلیت های جاوا است.
معمول ترین برنامه هایی که با جاوا نوشته می شود Applet ها هستند. Applet برنامه ای پویا است که در یک صفحه وب اجرا می شود و برای دیدن آن به مرورگری نیاز است که جاوا را پشتیبانی کند. علاوه بر این شما می توانید با جاوا برنامه های کاربردی، چند منظوره وسطح بالا بنویسید مثل نرم افزارهای سرویس دهی شبکه یا سرویس دهنده پست الکترونیک.
جاوا در واقع یک زبان برنامه نویسی شی گرا وبسیار قدرتمند است و تمام خصوصیت های ++C و C را داراست. البته خصوصیت های مشکل ساز آن مثل وراثت و اشاره گرها را کنار گذاشته است. برنامه نویسانی که با C++ آشنا هستند خیلی راحت و سریع می توانند JAVA را یاد بگیرند. با جاوا کد نویسی بسیار آسان تر است و کدها و کلاس ها و کتابخانه های آماده جاوا باعث می گردد نوشتن یک برنامه با جاوا از نظر تعداد خطوط و زمان لازم تقریبا یک سوم یک برنامه ++C است.

برنامه های جاوا چگونه اجرا می شوند؟

Java Runtime Environment (JRE) همان چیزی است که هنگام اجرای نرم افزار های جاوا نیاز است. JRE متشکل از ماشین مجازی جاوا (JVM) ، کلاسهای اصلی پلتفرم جاوا و کتابخانه های پشتیبانی پلتفرم جاوا است.

نرم افزار افزونه جاوا چیست؟

نرم افزار Java Plug-in جز Java Runtime Environment (JRE) است. JRE به افزونه های نوشته شده به زبان برنامه نویسی جاوا اجازه می دهد تا در مرورگرهای مختلف اجرا شوند. نرم افزار Java Plug-in یک برنامه مستقل نیست و به طور جداگانه قابل نصب نیست.
ماشین مجازی جاوا تنها یکی از جنبه های نرم افزار جاوا است که در تعامل با وب نقش دارد. ماشین مجازی جاوا دقیقاً در زمان اجرای نرم افزار جاوا شما تعبیه شده است و به اجرای برنامه های جاوا کمک می کند.

علت محبوبیت زبان برنامه نویسی جاوا چیست؟

زبان جاوا شهرت زیادی دارد و یکی از علل اصلی آن شی‌گرا بودن این زبان است، برای توضیح این مفهموم باید با مفاهیمی همچون کپسوله کردن، وراثت و چند ریختی آشنا باشید. اما دو گزینه مهم تر وجود دارند.
۱: قابل حمل بودن: برنامه جاوا پس از کامپایل به دستوراتی تبدیل می‌شوند که برای ماشین مجازی جاوا قابل فهم است، این دستورات بایت کد نام دارد. ماشین مجازی جاوا هم بایت کد را به کد ماشین که برای سخت افزار کامیپوتر قابل فهم است، تبدیل می‌کند. بنابراین بایت کدها را می‌توان در هر جای شبکه، روی هر کلاینت یا سروری که یک ماشین مجازی جاوا دارد، اجرا کرد. در مقابل، بسیاری از زبان‌های برنامه‌نویسی مانند COBOL ،C++، Visual Basic و Smalltalk، برنامه را به یک فایل باینری کامپایل می‌کنند. فایل‌های باینری، خاص پلتفرم هستند. بنابراین فایل باینری برنامه‌ای که برای ماشین‌های ویندوز نوشته شده، نمی‌تواند روی یک ماشین مک یا یک ماشین مبتنی بر لینوکس اجرا شود.
۲: مقاوم بودن : مقاوم بودن به این معنی است که کمتر اتفاق می‌افتد که برنامه درهم شکسته شود یا اصطلاحا crash کند، اشیا جاوا تنها می‌توانند به اشیا واقعی ارجاع دهند و نه به هر جای دلخواه از حافظه. مکانیزم‌های قوی جاوا برای تخصیص و آزادسازی خودکار حافظه و مدیریت خطا نیز بر مقاوم بودن برنامه‌ها اضافه می‌کند.

انواع پلتفرم های جاوا:

۱. (Java SE (Standard Edition: این پلتفرم شامل کتابخانه‌های اصلی زبان برنامه نویسی جاوا است و با استفاده از آن، کاربران می‌توانند برنامه‌های جاوا خود را برای دسکتاپ، سرورها و محیط‌های جاسازی شده توسعه دهند. مولفه‌های این پلت‌فرم، شامل کیت توسعه جاوا (JDK)، محیط زمان اجرای جاوا (JRE) و رابط برنامه‌نویسی کاربردی (API) این پلت‌فرم است. کیت توسعه جاوا، شامل JRE، کامپایلرها و اشکال زدایی هایی است که برای توسعه افزونه‌ها و برنامه‌های کاربردی موردنیاز است. محیط زمان اجرا هم شامل کتابخانه‌ها، ماشین مجازی جاوا و سایر مولفه‌های موردنیاز برای اجرای افزونه ها و برنامه‌های جاوا است.
۲. (Java EE (Enterprise Edition: این پلت‌فرم، به عنوان نسخه تجاری برای ساخت وب و برنامه‌های تجاری ارائه شد. این پلت‌فرم با نام J2EE شناخته شده است. با کمک این پلت‌فرم می‌توانیم برنامه‌هایی ایجاد کنیم که می‌تواند با کلاینت‌های مبتنی بر اینترنت شامل مرورگرهای وب، کلاینت‌های مبتنی بر CORBA و حتی سرویس‌های وب میتنی بر REST و SOAP، تعامل داشته باشد.
۳. (Java ME (Micro Edition: این نسخه، یک پلت‌فرم سبک وزن برای توسعه تلفن‌های همراه است که در گذشته با عنوان J2ME شناخته می‌شد. این نسخه، برتری خود را در عرصه توسعه ابزارهای جاسازی شده یا دستگاه‌های تعبیه شده ثابت کرده و الان در تلاش است در عرصه توسعه گوشی‌های هوشمند نیز پیشرو باشد.
۴. Java FX: این پلت‌فرم، یک پلت‌فرم پیشرفته واسط گرافیکی کاربر است. به عنوان مثال، JavaFX Scene Builder، یک ابزار طراحی بصری است که کاربر می‌تواند به صورت بصری و بدون کد زدن، واسط‌های گرافیکی موردنظر خود را ایجاد کند. کاربران مولفه‌های واسط کاربری را از منو مولفه‌ها انتخاب می‌کنند و این مولفه‌ها، در فضای کاری نمایش داده می‌شود. سپس کاربر می‌تواند ویژگی‌های این مولفه‌ها را تغییر دهد یا فایل‌های css را برای تنظیم شمایل و استایل، به این مولفه‌ها اعمال کند.

معرفی پلتفرم جاوا:

پلتفرم‌های جاوا از دو بخش اصلی رابط‌های برنامه نویسی کاربردی (API) برای جاوا و ماشین مجازی جاوا (Java Virtual Machine یا به اختصار JVM) تشکیل شده‌اند.

رابط‌های برنامه‌نویسی کاربردی:

در پلت‌فرم جاوا در واقع کتابخانه‌هایی از کدهای کامپایل شده است که شما می‌توانید از آنها در برنامه خود استفاده کنید. در نتیجه، نیاز نیست شما برای هرچیزی کد بزنید و فقط از توابع آماده شده در رابط برنامه نویسی کاربردی جاوا استفاده کنید!

ماشین مجازی جاوا:

برنامه‌های جاوا توسط برنامه دیگری به نام ماشین مجازی جاوا اجرا (یا تفسیر) می‌شود. به طور دقیق‌تر، برنامه‌های جاوا پس از کامپایل، به دستوراتی تبدیل می‌شوند که بایت کد نامیده می‌شوند. این دستورات، که شبیه به دستورات ماشین است، برای ماشین مجازی جاوا قابل فهم است. ماشین‌های مجازی جاوا هم با دریافت دستورات بایت کد، آنها را به زبان ماشین تبدیل می‌کنند و برنامه روی ماشین موردنظر اجرا می‌شود.

جهت ثبت نام در دوره آموزش مجازی برنامه نویسی جاوا با مشاورین ما در تماس باشید:
این دوره به صورت غیر حضوری برگزار می گردد و محتوای آموزشی الکترونیکی در قالب CD یا DVD به آدرستان ارسال میشود.
پس از پایان دوره گواهی آموزشی رایگان و معتبر با قابلیت ترجمه رسمی دریافت می نمایید
مشاوره رایگان : ۰۲۱۲۸۴۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۲۲۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۳۳۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۸۸۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۹۹۲۸۴

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *