عضویت

دوره آموزشی امدادگر حوادث Disaster Relief E-LearningA

امدادگر حوادث شغلی است از حوزه بهداشت و ایمنی که در آن شخص قادر به انجام شایستگی هایی چون: بکارگیری الزامات و آیین نامه های بهداشت و ایمنی کار، مدیریت وبررسی صحنه حادثه، تخلیه اضطراری در سوانح ، حمایت روانی مصدومان, انجام کمکهای اولیه در هنگام وقوع حادثه واطفاء و ایمنی حریق می باشد و با مشاغلی از قبیل پدافند غیر عامل در صنایع , مسئول بهداشت و ایمنی ,رفتار شناسی حریق, آمادگی در مقابله با بالیای طبیعی و انسان ساخت و کمک های اولیه در ارتباط است.

امدادگر یا نجاتگر ( aid worker/ relief worker) و (rescue worker) به شخصی گویند که دارای مهارت‌های مخصوصی در امور امدادسوانح، موقعیت‌یابی، جستجو، تثبیت، اقدامات پزشکی و انتقال مصدومین و قربانیان در سوانح و بلایای طبیعی یا دست‌ساز بشر می‌باشد. این افراد از آموزش‌های پیشرفته‌تری نسبت به یک فرد عادی که دوره‌های کمک‌های اولیه را گذرانده‌است، برخوردار شده‌اند ولی مهارت‌های پزشکی آنها در حد یک بهیار و حتی تکنسین فوریت‌های پزشکی نیست. این گروه افراد باید بتوانند در شرایط اضطراری احیای قلبی ریوی، استفاده از دستگاه الکتروشوک خودکار و بی‌تحرک‌سازی اندام‌های شکسته و از جا دررفته و حتی زایمان نوزاد را انجام دهند. امدادگر نام اطلاقی صرفاً یک گروه خاص از افراد نیست و حتی یک پلیس یا آتش‌نشان نیز می‌تواند در کنار مهارت‌های تخصصی شغل خود، عمل امدادگری را نیز متقبل شود.

  • توانایی کار در شرایط دشوار را دارد:

یک امدادگر در بعضی مواقع مجبور است به مناطقی رفته و امدادرسانی انجام دهد که کم ترین امکانات را دارد مانند روستاهای دور افتاده یا مناطق صعب العبور مثل کوه یا جنگل…

  • با دقت و مسئولیت پذیر است:

رسیدگی به موقع و در اسرع وقت بر سر اشخاص حادثه دیده یکی از ویژگی های امداگر می باشد زیرا در این شغل ثانیه ها نیز نقش حیاتی در زندگی و مرگ اشخاص دارد هم چنین تلاش همه جانبه برای کمک به شخص آسیب دیده نیز بسیار مهم می باشد و امدادگر حتما باید فرد مسئولیت پذیری باشد زیرا چیزی باارزش تر از جان انسان ها وجود ندارد

  • امدادگر خونسرد است و بر عواطفش تسلط دارد:

در حوادث طبیعی مانند سیل یا زلزله یا حوادث غیر طبیعی مانند تصادفات،آسیب های جدی به افراد وارد می شود پس در نتیجه امدادگر در مواجهه با افراد داری آسیب جدی مانند قطع عضو یا در حال مرگ باید بتواند خونسردی خود را حفظ کرده و بر عواطف خود تسلط داشته باشد تا بتواند بیشترین امدادرسانی را انجام دهد

  • امدادگر خطر پذیر است:

امدادگر باید آمادگی هر گونه خطر را داشته باشد و از مواجهه با مشکلات و خطرات ترسی نداشته باشد 

  • علاقه مندان به شغل امدادگری می توانند از طریق دوره های آموزشی سازمان هلال احمر و وزارت بهداشت برگذار می شود شرکت کنند هم چنین در آزمون های استخدامی سازمان هلال احمر و دیگر سازمان هایی که امداد گر استخدام میکنند، شرکت کنند و در صورت قبولی  در آزمون و طی مراحل گزینش، دوره های آموزشی امداد گری و فوریت های پزشکی بگذرانند یا ابتدا دوره مقدماتی امداد و کمک های اولیه را طی کنند و سپس با شرکت در دوره های تکمیلی، کارت امداد گری دریافت کنند.

    در ادامه این افراد میتوانند عضو گروه های امداد شوند و در زمان وقوع حوادث و سوانح همکاری کنند.

  • 1. انتقال مصدوم از محیط پر خطر به محیطی با حداقل امنیت(مثل انتقال به خارج از ساختمانی که دچار حریق شده است)
  • 2. روحیه دادن به مصدوم و خود داری از تضعیف روحیه وی
  • 3. بازرسی راه های تنفسی و علائم حیاتی صدمه دیدگان
  • 4. تعیین نوع جراحت ها و ضایعات برای انجام دادن اقدامات لازم
  • 5. کنترل خون ریزی داخلی و خارجی، علائم مسمومیت، شکستگی ها و سایر آسیب ها بر حسب اولویت
  • 6. فراهم کردن امکان آسایش و راحتی بیمار تا رسیدن امکانات درمانی
  • 7. درجه بندی اسیب دیدگان بر اساس مصدومیت انها به منظور در اولویت قرار گرفتن افراد بد حال برای انتقال به مراکز درمانی
  • کنترل بیماری های شایع در مناطق اسیب دیده از جمله مناطق زلزله زده.
unnamed file

آموزش مجازی امدادگر حوادث : امکان ثبت نام در دوره مجازی​

ما در بنیاد آموزش مجازی ایرانیان امکان ثبت نام در دوره آموزش مجازی امدادگر حوادث و اخذ مدرک معتبر امدادگر حوادث را به صورت کاملا غیر حضوری فراهم آورده ایم.

5/5

یکی از مهم ترین نیازهای جامعه،تربیت افرادی با توانایی ها و شایستگی های علمی و عملی خاص می باشد که بتوانند با آمادگی بسیار کامل و مسئولیت پذیری و وقت شناسی دقیق در حساس ترین لحظات به کمک کسانی که درگیر حوادث شده اند بشتابند نقش مؤثر امدادگران در نجات جان بیماران و حادثه دیدگان، جلوگیری از وخیم تر شدن حال انها و بالا بردن احتمال بهبود این افراد اهمیت این شغل را به خوبی نشان میدهد.

امدادگر فردی است که اقدامات و مراقبت های فوری و آنی هنگام وقوع یک حادثه را بر روی شخص مصدوم تا زمان رسیدن پزشک یا انتقال به بیمارستان ،طبق آموزش های از قبل دیده انجام می دهد .امدادگر کمک های اولیه نیاز به داشتن اطلاعات پزشکی یا پرستاری ندارد، همه افراد می توانند حتی با هر مدرک تحصیلی با آموختن کمک های اولیه و انجام کمک صحیح و به موقع باعث جلوگیری از مرگ حتمی مصدومین و یا ازدیاد و شدت عارضه گردند.

هدف امدادگر کمک های اولیه نجات یا زنده نگه داشتن فرد یا افراد آسیب دیده است و به همین منظور موظف است اقداماتی را در حد توان برای بهبود حال بیمار انجام دهد.

 

محاسن شغل امدادگری:

کمک به انسان ها و حس رضایت ناشی از نجات یک انسان یکی از بهترین مزیت های این شغل می باشد هم چنین بسیاری از مهارت های کسب شده در این شغل در زندگی شخصی نیز کاربرد دارد.

معایب شغل امدادگری:

-دور شدن از خانواده برای مدت های طولانی چه برای گذراندن دوره های مختلف و هم چنین امدادرسانی به افراد در مناطق دور دست

-روبرو شدن با صحنه های دردناک و دل خراش که نیاز به روحیه ای قوی دارد

-خیلی از امدادگران داوطلبانه کار می کنند و بابت امدادرسانی هزینه ای دریافت نمی کنند و هدف آنها تنها کمک می باشد

bama step
emdadgar
مقاله های سلامت

امدادگر

[wp-rss-aggregator sources=”88093″]

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
بازدید: 24