بيست و چهارم آبان ماه روز كتاب و كتابخواني
از گذشته ی دور كتاب به عنوان يكي از ابزارهاي آموزشي مورد توجه بوده است و اولياي دين نيز به پديدآوردن آثار علمي و فرهنگ مكتوب توصيههاي مهمي داشتهاند. امروزه نيز حاصل از تفكر و تجربههاي اهل انديشه و معرفت بوسيله كتاب در دسترس همگان قرا رميگيرد و كتاب خانهها، كانونها و همايش صاحبنظران و گلستان پرطراوت صاحبان معرفت است.درحال حاضر كتاب و كتابخواني چه موقعيتي در كشور ما ايران دارد؟ اين سؤالي است كه همه آنهايي كه دغدغه توسعه اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و در يك كلام آرزوي رشد و كمال اين كشور را در دل دارند، بايد پاسخي اساسي براي آن پيدا كنند. تجربه جهاني نشان مي دهد كه رشد و توسعه تمدنها، ريشه در رشد فكري و فرهنگي هر جامعه دارد و بدون رشد فرهنگ كتابخواني در جوامع، نمي توان به رشد هيچ تمدني دل خوش كرد. بايد تأكيد كرد كه عليرغم رشد رسانه هاي گوناگون جمعي تاكنون هيچ رسانه اي نتوانسته است نقشي را كه كتاب در رشد تمدنها داشته است، ايفا نمايد.
گرچه كشورهاي درحال توسعه نزديك به 80درصد جمعيت جهان را تشكيل مي دهند، اما كمتر از 30درصد كتابهاي مصرفي جهان را توليد مي كنند و كمتر از اين نسبت نيز به كتابخواني مشغول هستند، اين در شرايطي است كه كشورهاي پيشرفته يا توسعه يافته كه حدود 20درصد جمعيت جهان را تشكيل مي دهند، 70درصد كتابهاي مصرفي جهان را توليد مي كنند. وزنامه “ايران” در تاريخ ۱۹فروردين سال جاري نوشت:
وضعيت كتابخواني در كشور ما آنگونه كه آمار رسمي وزارت ارشاد گوياي آن است يعني حدود ۴دقيقه در شبانه روز چندان رضايتبخش به نظر نميرسد. به ويژه اين كه اين آمار سبب شده ايران عليرغم برخورداري از سابقه طولاني فرهنگي و تمدني در رده كشورهايي چون افغانستان و بنگلادش قرار گيرد. سايت روزنامه “هدف و اقتصاد” نيز در تاريخ ۹آذر سال جاري طي مقالهاي نوشت: طبق آخرين آمارها سرانه مطالعه در ايران ۸دقيقه در روز است كه اگر آمار مربوط به محصلين و دانشجويان را از آن كم كنيم چيزي در حدود ۲ دقيقه در روز باقي ميماند.
نويسنده مقاله نوشته است: كشورهاي در حال توسعه نزديك به ۸۰درصد جمعيت جهان را تشكيل ميدهند اما كمتر از ۳۰درصد كتابهاي جهان را توليد ميكنند و كمتر از اين مقدار نيز به كتابخواني مشغولند، اين در شرايطي است كه كشورهاي توسعه يافته با جمعيتي حدود ۲۰درصد جمعيت جهان، ۷۰درصد كتابهاي جهان را توليد ميكنند.
دپارتمان آموزش مجازی و توسعه مطالعات شرکت با رویکرد فرهنگ سازی کتاب و کتاب خوانی اقدام به معرفی کتب مختلف جهت آگاهی علاقه مندان به مطالعه ی آن از سر فصل ها و محتویات نموده است. از کاربران گرامی خواهشمند است در صورت مطالعه ی این کتاب ها نظرات خود را جهت آگاهی مابقی اعضا از کفیت و مطالب آن در صفحات مربوطه منتشر نمائید. جهت استفاده از خدمات ارایه شده به قسمت امور آموزش سایت مراجعه نمایید.