عضویت

آموزش کارشناس تغذیه : دوره های آموزش مجازی و مقاله های آموزشی کارشناس تغذیه

انسان برای بقای خود نیازمند غذا است. خوردن یکی از نیازهای ذاتی بشر می باشد. داشتن تغذیه مناسب به طول عمر و سلامت جسمی و روحی افراد کمک زیادی می کند. علم تغذیه افراد را در رسیدن به یک تغذیه مناسب یاری می کند. رژیم‌ درمانی‌، اصول‌ علم‌ تغذیه‌، ارزش‌ مواد غذایی‌ و نحوه‌ تغذیه‌ مناسب‌ از موارد مهم در علم تغذیه می باشند. رژیم‌ درمانی‌ نیز نوع‌ رژیم‌ غذایی‌ لازم‌ در بیماری‌های‌ مختلف‌ را مشخص‌ می‌کند. اصول‌ علم‌ تغذیه‌ بررسی‌ می‌کند که‌ چه‌ فرآیندی‌ روی‌ مواد غذایی‌ خورده‌ شده‌ انجام‌ می‌گیرد تا جذب‌ یا دفع‌ شود. ارزش مواد غذایی، میزان ویتامین ها، املاح و سایر مواد مفید درون خوراکی ها را مشخص کرده و آنها را از نظر ارزش غذایی طبقه بندی می کند. رسیدن به یک برنامه غذایی مناسب را شاید بتوان هدف اصلی علم تغذیه دانست. متخصص تغذیه فردی است که از علم تغذیه آگاهی کامل دارد. او از دانش خود برای کمک به افراد در تصمیم گیری در مورد سبک زندگی و تغذیه شان استفاده می کند. کارشناس تغذیه با دادن اطلاعات و مشاوره درباره ارتباط غذا با سلامت جسمی و روحی، به ترویج تندرستی در جامعه می پردازد. متخصص تغذیه برای گروه های مختلف مردم اعم از کودکان، میانسالان، بیماران، افراد چاق و لاغر متناسب با وضعیت و نیاز آنها برنامه غذایی تهیه می کند. او برای آنها تعیین می کند از چه نوع مواد غذایی و به چه میزان روزانه مصرف کنند. کارشناس تغذیه که در محل هایی مانند کارخانجات صنایع غذایی مشغول به کار می شوند، از دانش تغذیه خود در فرآیند تولید مواد غذایی استفاده می کنند.

یک کارشناس تغذیه متخصص در زمینه غذا و تغذیه است. آنها به مردم توصیه می کنند که چه غذایی بخورند تا بتوانند سبک زندگی سالم را طی کنند یا به یک هدف خاص مرتبط با سلامتی برسند. آنها در بسیاری از محیط ها از جمله بیمارستان ها ، کافه ها ، خانه های سالمندان و مدارس کار می کنند. برخی با عمل خود اشتغال دارند.

کارشناسان  تغذیه به مردم توصیه می کنند که برای داشتن یک سبک زندگی سالم و یا رسیدن به یک هدف خاص مرتبط با سلامتی ، چه غذایی بخورند.

برخی از کارشناسان  تغذیه اطلاعات اختصاصی را برای افراد خاص ارائه می دهند. به عنوان مثال ، یک کارشناس تغذیه یا متخصص تغذیه ممکن است به بیمار مبتلا به فشار خون بالا بیاموزد که چگونه در هنگام تهیه وعده غذایی از نمک کمتری استفاده کند. دیگران با گروههایی از افراد که نیازهای مشابهی دارند ، همکاری می کنند. به عنوان مثال ، آنها ممکن است رژیم غذایی را با غذاهای کم فرآوری شده و قند برنامه ریزی کنند تا به افراد اضافه وزن کمک کنند.

کارشناسان تغذیه به طور معمول موارد زیر را انجام می دهند:

  • در مورد تغذیه و کارهایی که می تواند برای مشتری انجام دهد توضیح دهید
  • نیازهای بهداشتی و رژیم غذایی مشتری را ارزیابی کنید
  • برنامه های وعده های غذایی را با در نظر گرفتن هزینه و تنظیمات مشتری در نظر بگیرید
  • اثرات برنامه های غذایی را ارزیابی کنید و برنامه ها را در صورت لزوم تغییر دهید
  • کارشناسان تغذیه در بیمارستان ها ، کافی نت ها ، خانه های سالمندان و مدارس فعالیت می کنند. برخی از کارشناسان تغذیه خود اشتغالی دارند و عمل خود را حفظ می کنند. آنها به عنوان مشاور مشغول به کار هستند ، و به مشتری های متفاوتی مشاوره می دهند ، یا برای مراکز درمانی بر اساس قرارداد کار می کنند.

اگرچه همه کارشناسان تغذیه کارهای مشابهی را انجام می دهند ، اما چندین حرفه در این مشاغل وجود دارد. موارد زیر نمونه هایی از انواع کارشناسان تغذیه است:

۱ – کارشناسان تغذیه بالینی درمان تغذیه پزشکی را ارائه می دهند. آنها در بیمارستان ها ، مراکز مراقبت طولانی مدت و سایر موسسات فعالیت می کنند. آنها برنامه های غذایی فردی و گروهی را بر اساس نیازهای بهداشتی بیماران یا ساکنان ایجاد می کنند. کارشناسان تغذیه بالینی ممکن است تخصص بیشتری داشته باشند ، مانند کار فقط با بیماران کلیوی. آنها همچنین ممکن است با دیگر متخصصان مراقبت های بهداشتی همکاری کنند.

۲ – کارشناسان رژیم غذایی برنامه های غذایی را برنامه ریزی می کنند. آنها در تنظیمات خدمات غذایی مانند کافی نت ها ، بیمارستان ها و شرکت های مواد غذایی فعالیت می کنند. آنها ممکن است مسئول خرید مواد غذایی و انجام سایر کارهای مرتبط با مشاغل باشند. آنها ممکن است بر کارکنان آشپزخانه یا سایر متخصصان رژیم غذایی نظارت کنند.

۳ – کارشناسان تغذیه در سطح جامعه درمورد موضوعات مربوط به غذا و تغذیه به مردم آموزش می دهند. آنها اغلب با گروه های خاصی از افراد ، مانند زنان باردار ، کار می کنند. آنها در کلینیک های بهداشت عمومی ، آژانس های دولتی و غیرانتفاعی ، سازمان های حفظ سلامت (HMOs) و سایر مناطق کار می کنند.

کارشناس تغذیه

آموزش مجازی کارشناس تغذیه : امکان ثبت نام در دوره مجازی​

ما در بنیاد آموزش مجازی ایرانیان امکان ثبت نام در دوره آموزش مجازی کارشناس تغذیه و اخذ مدرک معتبر کارشناس تغذیه را به صورت کاملا غیر حضوری فراهم آورده ایم.

5/5

اگر به علم تغذیه علاقه دارید و دوست دارید به دیگران در داشتن جسم و روحی سالم کمک کنید، این شغل می تواند برای شما مناسب باشد.

انسان برای بقای خود نیازمند غذا است. خوردن یکی از نیازهای ذاتی بشر می باشد. داشتن تغذیه مناسب به طول عمر و سلامت جسمی و روحی افراد کمک زیادی می کند. علم تغذیه افراد را در رسیدن به یک تغذیه مناسب یاری می کند. رژیم‌ درمانی‌، اصول‌ علم‌ تغذیه‌، ارزش‌ مواد غذایی‌ و نحوه‌ تغذیه‌ مناسب‌ از موارد مهم در علم تغذیه می باشند. رژیم‌ درمانی‌ نیز نوع‌ رژیم‌ غذایی‌ لازم‌ در بیماری‌های‌ مختلف‌ را مشخص‌ می‌کند. اصول‌ علم‌ تغذیه‌ بررسی‌ می‌کند که‌ چه‌ فرآیندی‌ روی‌ مواد غذایی‌ خورده‌ شده‌ انجام‌ می‌گیرد تا جذب‌ یا دفع‌ شود. ارزش مواد غذایی، میزان ویتامین ها، املاح و سایر مواد مفید درون خوراکی ها را مشخص کرده و آنها را از نظر ارزش غذایی طبقه بندی می کند. رسیدن به یک برنامه غذایی مناسب را شاید بتوان هدف اصلی علم تغذیه دانست.

متخصص تغذیه فردی است که از علم تغذیه آگاهی کامل دارد. او از دانش خود برای کمک به افراد در تصمیم گیری در مورد سبک زندگی و تغذیه شان استفاده می کند. کارشناس تغذیه با دادن اطلاعات و مشاوره درباره ارتباط غذا با سلامت جسمی و روحی، به ترویج تندرستی در جامعه می پردازد.

متخصص تغذیه برای گروه های مختلف مردم اعم از کودکان، میانسالان، بیماران، افراد چاق و لاغر متناسب با وضعیت و نیاز آنها برنامه غذایی تهیه می کند. او برای آنها تعیین می کند از چه نوع مواد غذایی و به چه میزان روزانه مصرف کنند.

کارشناس تغذیه که در محل هایی مانند کارخانجات صنایع غذایی مشغول به کار می شوند، از دانش تغذیه خود در فرآیند تولید مواد غذایی استفاده می کنند.

متخصص تغذیه باید به علم تغذیه اشراف کامل داشته و از آخرین اطلاعات و دستاوردهای این حوزه آگاه باشد. او باید در کنار داشتن مهارت های ارتباطی مناسب، تاحدی با روانشناسی افراد آشنایی داشته تا بتواند برخورد مناسبی با مراجعان داشته و متناسب با وضعیت جسمی و روحی آنها، برنامه و رژیم غذایی شان را تهیه کند.

متخصصان تغذیه ای که در استخدام بیمارستان، شرکت یا کارخانه ای هستند، معمولا به صورت تمام وقت مشغول به کارند. در مورد آنهایی که به طور مستقل بوده و دفتر مشاور تغذیه (مطب) دارند، تعیین ساعات کاری بر عهده خودشان می باشد.

مهارت و دانش مورد نیاز شغل کارشناس تغذیه:

 
  • علاقه زیاد به تغذیه و سلامت افراد
  • دانش کافی درباره اثر رژیم های غذایی مختلف روی سلامت
  • مهارت های ارتباطی مناسب
  • توانایی توضیح و آموزش مباحث مختلف به همه افراد در هر سطحی
  • داشتن صبر و توانایی ایجاد انگیزه در افراد برای تغییر عادات غذایی و دنبال کردن رژیم غذایی
  • داشتن انعطاف در کار (با هر فردی متناسب با شرایط و وضعیت او برخورد کند)
  • داشتن طرز تفکری بدور از هر گونه پیش داوری
  • آشنایی نسبی با روانشناسی افراد
  • داشتن مسئولیت پذیری ( زیرا کار متخصص تغذیه با سلامت جسم و روح انسان ها ارتباط دارد)

تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل کارشناس تغذیه:

 

در برخی مشاغل، افراد تحصیلات مرتبط با کار خود را نداشته و بیشتر از طریق تجربه کار خود را انجام می دهند. برای متخصص تغذیه در کشور ما هم همینطور است. به عنوان مثال تعدادی از متخصصان تغذیه، پزشکان عمومی یا متخصص غیرمرتبط هستند. ولی علاقه مندانی که می خواهند به صورت تخصصی و حرفه ای وارد این شغل شوند، می توانند در رشته علوم تغذیه در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل کنند. البته پزشکان عمومی علاقه مند هم می توانند با گذراندن دوره تخصصی علوم تغذیه، به صورت حرفه ای وارد این شغل شوند.

درآمد کارشناس تغذیه در برخی از کشورهای جهان:

 

آمریکا – متوسط درآمد سالانه این شغل۵۳.۲۵۰  دلار (برای همه مشاغل۳۳.۸۴۰  دلار) در سال ۲۰۱۰ و مطابق با آخرین آمارها در سال ۲۰۱۳، ۵۴.۱۰۰ دلار بوده است.

استرالیا –  متوسط درآمد سالانه متخصصان تغذیه۶۹.۰۰۰  دلار (قبل از کسر مالیات) می باشد.

انگلستان – درآمد متوسط سالیانه این شغل برای افراد تازه کار بین۳۲.۵۰۰  تا۴۲.۵۰۰  دلار، برای افراد باتجربه حدود۵۲.۵۰۰  دلار و برای افراد دارای تخصص عالی۶۱.۵۰۰  دلار می باشد.

شخصیت های مناسب این شغل کارشناس تغذیه:

 

در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، علایق، مهارت ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و … برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم ترین این عوامل ویژگی های شخصیتی می باشد. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فردی ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت هستند.

به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف در تمام مشاغل هستند و نمی توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ های شخصیتی خاصی هستند که در این شغل موفق می شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ های شخصیتی ای که برای این شغل معرفی می شوند، عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند.

bama step

[wp-rss-aggregator sources=”87922″]

دیدگاه کاربران
  • kimiya.rjb 6 مرداد 1399

    با سلام و خسته نباشد در مورد این رشته کدوم مدرک بین المللی رو میشه اخذ کرد ؟

    • آواتار
      مدیر کل سایت 7 مرداد 1399

      سلام پس از پایان موفقیت آمیز دوره میتونید هرکدوم را درخواست دارید اخذ نمایید.

  • سارینا 26 مرداد 1399

    سلام این مدرک چجوریه؟خیلی ها خرج میکنند و تو دانشگاه ها درس میخونن .فقط ۳۹۹ هزارتومن؟؟

    • آواتار
      مدیر کل سایت 28 مرداد 1399

      سلام و خداقوت – این یک دوره آموزشی کوتاه مدت است و ساعت مشخص درج می گردد – در دانشگاه شما مدرک تحصیلی می گیرید.

  • مریم 2 شهریور 1399

    خسته نباشیدخواستم بدونم بعد از سفارش و آموزش از طریق این پکیج میتونیم اشتغال زایی کنیم؟یا نیاز ب داشتن مدرک و آموزش بالاتری هم هست؟

  • امیر 22 بهمن 1399

    سلام حداقل سن برای گرفتن مدرک چند سال و بعد اینکه اموزش هارو دیدم پایان نامه رو کجا ارسال میکنیم به چه شرایطی هست ممنون میشم بگین

    • آواتار
      مدیر کل سایت 18 اسفند 1399

      حداقل سن برای این دوره ۲۶ سال است و ارسال پروژه و پیگیری از طریق کارشناسان آموزش بنیاد انجام میشود که در کنار شما – شما را راهنمایی مینمایند.

  • هادی باقری 9 آبان 1400

    با سلام و درود فراوان.یه سوال داشتم ازتون.میخاستم بدونم مدرکی که از این موسسه گرفته میشه در ایران چقد معتبره.میتونم رسماً بگم یک مشاور تغذیه هستم..سازمان غذا ودارو ایرادنمیگیره که من مدرک دانشگاهی ندارم بادرورد

    • آواتار
      Webmaster 10 آبان 1400

      با سلام – شما دوره آموزشی گذرانده اید و مدرک کاملا معتبر است به عنوان یک گواهی آموزشی و در نظر داشته باشید برای اشتغال به هر کاری در هر کجا شما نیاز به مجوز شغلی هستید که از سازمان مربوط به خود باید اخخذ نمایید و سوابق آموزشیو مدارک آموزشی به شما در اخذ مجوز کمک شایانی میکند – شما با گذراندن دوره آموزشی نمیتوانید رسما بگویید مشاور تغذیه هستید تا زمانی که مجوز مربوطه را از سازمان های دولتی اخذ نمایید.

      موفق و پیروز باشید

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *