عضویت

تاثیر نرم افزار آموزشی روی دانش آموزان مدارس

اول باید بررسی کنیم که مقصود از وسایل کمک آموزشی چه میباشد؟ ابزار کمک آموزشی در حقیقت شامل وسایل ، ابزاری و نرم افزار آموزشی میشود که پروسه تدریس بمنظور مفهوم کردن موضوعات درسی و یادگیری تخصصی و کامل از سوی دبیر و دانش آموز مورد استفاده قرار میگیرند. وسایل کمک آموزشی سبب میشود که تدریس را از شکل صحبت کردن و شنیدن دربیاورند و یادگیری را با استفاده از حواس های گوناگون ممکن نمایند.

ابزار و نرم افزار آموزشی از نظر این که تئوری و عمل را مطابق هم مینماید، بر روی یادگیری دانش آموزان. بهره بردن از ابزار کمک آموزشی نظیر تجهیزات هوشمندسازی مدارس از سوی دبیر در پروسه تدریس، سبب میگردد که دانش‌آموز درک عمیق تر و یادگیری کامل تری را از مفاهیم داشته باشد.

اما چیزی که اغلب رعایت نمیگردد استفاده ی اصولی از ابزار کمک آموزشی میباشد که تحت هر عنوانی در مدرسه رعایت نمیگردد و اصولا استفاده نکردن از ابزارهای کمک آموزشی را به علت زیغ وقت و عدم دسترسی به وسایل توجیه می نماید. بهره بردن از ابزار کمک آموزشی منجر به تحرک و مسئولیت پذیری دانش آموز در نظام آموزشی می‌گردد.

هوشمندسازی مدارس

یادگیری سازنده بر اساس تجربیات

در حال حاضر که در قرن 21 هستم و از آنجایی که دنیا در حال  رشد و پیشرفت از نظر تکنولوژی و علم و خلاقیت میباشد، خیلی از دانش آموزها بدون داشتن درک عمیق و فهم کامل قوانین علمی ، دوره علوم طبیعی را میگذرانند و در آزمایشگاه ها هیچ مشارکت فعالی را از خود نشان نمیدهند و این درک عمیق در صورتی حاصل میگردد که یادگیری بر اساس تجربه و مشاهدات عینی و همچنین کارهای عملی به دست آمده باشد. از جایی که محیط اجتماعی  در آزمایشگاه های مدرسه اغلب به عنوان کلاس‌های عادی درسی رسمی نمیباشد، پس چنین محیطی فضا را جهت برقراری تعامل متقابل و سازنده بین دبیر و شاگرد ایجاد میکند که همین امر فرآیند یادگیری سازنده را تسریع میبخشد. نکته ای که حائز اهمیت میباشد اکثر دانش آموزان معتقد میباشند که هر آنچه چیزی را که شنیده راحت تر از یاد میبرند و چیزی را که به چشم میبینند راحتت تر به یاد می آورند و از کارهای عملی ای که انجام میدهند یاد میگیرند و این حقیقت محض است، چرا که افرادی که به طور عملی در کاری اقداماتی را انجام میدهند، درک عمیق تری را از یادگیری آن موضوع خواهند داشت. لازم به ذکر میباشد که استفاده کردن از وسایل کمک آموزشی به معنی نادیده گرفتن زحمات و نقش دبیر نمیباشد، چون هیچ وسیله آموزشی ای نمیتواند جایگزین جایگاه دبیر و ارزش کار عملی شود، اما بکار گرفتن معلمان از وسایل کمک آموزشی در فرآیند تدریس موجب افزایش یادگیری و پایداری آن است. 

از سوی دیگر، از کار کردن با ابزارهای کمک آموزشی این نتیجه به دست می آید که به هدف اصلی آموزش پروش بسیار کمک کننده است که این اهداف شامل موارد زیر میگردد:

  • ایجاد ثبات و پایداری آموزش
  • ایجاد انگیزه در فضایی شاد و مهیج
  • بوجود آوردن مهارت‌های علمی و عملی
  • کم کردن میزان افت تحصیلی
  • کشف توانایی و استعدادهای دانش‌آموزان در شاخه های مختلف
  • توسعه دادن خلاقیت و نوآوری
  • جذاب و سهل نمودن تدریس و مانع شدن از اتلاف منابع
  • هوشمندسازی مدارس

توسعه تکنولوژی و پیشرفت های سریعی که در حوزه فناوری شکل گرفته است، مسئولیت های سنگینی را بر عهده مسئولان مدرسه قرار داده است چرا که همه چیز با دوره های قبل فرق کرده است و تصمیم گیری را برای استفاده از امکانات نوین در مدارس را بر عهده مسئولین آموزش و پرورش قرار داده است که در نتیجه برنامه ريزي در حوزه آموزش و پرورش از جهت زمان به روز، ماه و سال محدود نگشته، چرا که علاوه بر یافتن راه حل براي مسائل، همواره بایستی آينده را لحاظ کرد و چون تحولات در جنبه هاي گوناگون زندگي در جامعه با سرعتي بسیار قابل توجه در حال رشد و توسعه و تغییر میباشند و اين تحول ها دانشهاي نوینی را مطرح میکنند كه  به مراتب نيازهاي جديدي را برای انسان بوجود می آورد، پس آموزش بايستی با سرعت  بیشتر و كيفيتی بالاتر صورت گیرد. بدین خاطر اغلب روانشناسان بمنظور پيشرفت علوم و فنون و تكنولوژي های آموزشي استفاده از ابزار كمك آموزشي و نرم افزار آموزشی را پیشنهاد می دهند چون تكنولوژي آموزشي در موضوعات تربيتي با سرعت و دقت بالا انجام میگردد و از آنجایی که آموزش نیازمند تمرين و يادگيری میباشد و تكنولوژي، دارای عملکردی اثرگذار در ابزار كمك آموزشي میباشد و تكنيك هاي متنوع وقتی وارد مدارس میشوند كه اساتید و دبیران استفاده از آن را بدانند و بتوانند به صورت اصولی انجام دهند. چرا که کسب مهارت در هر حوزه ای نیازمند بکار بردن و  اجرا کردن آن امر نیز مي باشد. از طرفی این ابزار و برنامه ها کار مدرسه را آسان می کند. مثلا نرم افزار حسابداری مدارس باعث می شود مدرسه نیاز به نیروی کار کمتر داشته باشد و از طرفی دقت حسابرسی ها بالاتر می رود و خطای انسانی کم می شود. استفاده از ابزار كمك آموزشي باعث میگردد كه دانش آموزان  تمام حواس خود را برای یادگیری بکار گیرند تا بتوانند  مطالب را به راحتی یاد بگیرند چون ابزار كمك آموزشي پایه واساس بسیار موثری جهت تفکر و تعلیم و ایجاد مفاهیم اساس قابل لمس را براي تفكّر و ساختن مفاهيم به حساب می آیند که همین امر میزان واکنش گفتاري دانش آموزان کاهش میدهد. در حال حاضر مسئولین آموزش و پرورش و اساتید و دبیران حاذق در كنار یکدیگر ضرورت آشنایی و بهره بردن از ابزار كمك آموزشي را بيشتر از هر وقت ديگری درک می نمایند بخاطر اینکه جامعه به رشد و سعادت بیشتری دست یابد.

برای اطلاعات بیشتر به وب سایت زیر مراجعه کنید

https://madyar.org

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *