ما در بنیاد آموزش مجازی ایرانیان امکان ثبت نام در دوره آموزش مجازی اصول حسابداری و اخذ مدرک معتبر اصول حسابداری را به صورت کاملا غیر حضوری فراهم آورده ایم.
آشنایی کامل و همچنین به کار گیری مفاهیم اساسی حسابداری، مفروضات حسابداری، اصول حسابداری و میثاقهای حسابداری و … .
دورره آموزش مجازی اصول حسابداری برای شما توسط بنیاد آموزش مجازی ایرانیان تهیه شده، تا به آسانی اینترنتی ثبت نام کنید.
مقدمه
علم حسابداری به عنوان علمی تخصصی تعریف میشود که از طریق آن و البته به کمک نرم افزار حسابداری کلیه عملیات مالی که در سازمان ها اتفاق میافتد طبقه بندی، ثبت و مشاهده میشود تا به روش تخصصی از اطلاعات حاصل از تجزیه و تحلیل این عملیات توسط سرمایه گذاران، تصمیم گیرندگان، صاحبان و سهامداران در ارزیابی عملکرد سازمان ها و تعیین پایه ها و روش توسعه در دسترس آنها استفاده شود.
حسابداری یا گزارش مالی، اندازه گیری و پردازش اطلاعات مالی در مورد اشخاص اقتصادی مانند شرکتها و موسسات است.
در واقع اگر شما اطلاعات کافی در مورد قواعد و ضوابط اصول حسابداری داشته باشید خیلی راحتتر قادر خواهید بود تا حسابداری را بفهمید.
اصول حسابداری، یکسری قوانین و دستورالعمل های کلی است که شرکتها هنگام گزارش دادن کلیه حساب ها و صورت های مالی باید از آنها پیروی کنند و اگرچه در حال حاضر اصول حسابداری پذیرفته شده جهانی وجود ندارد، اما چارچوب های حسابداری بسیاری وجود دارند که اصول حسابداری استاندارد را تعریف میکنند.
متداول ترین اصول استفاده شده، استاندارد بین المللی گزارشگری مالی انگلستان در انواع حسابداری (GAAP) است.
بطور کلی اصول حسابداری و مفروضات حسابداری یک چارچوب کلی را تشکیل میدهند که از طریق آن عملیات مالی در سازمان ها کنترل و مدیریت می شود. این اصول به عنوان اصول پذیرفته شده شناخته می شوند و به شرح زیر میباشند:
1. اصل قوام:
این اصل از حسابداری بیان می کند که پس از تصمیم گیری و تفکر در مورد روش مورد انتخاب برای استفاده از حسابداری در تجارت خود، باید به آن روش پایبند باشید و آن را در تمام دوره های حسابداری خود اجرا کنید.
2. اصل هزینه:
طبق این اصل یک شرکت تجاری باید دارایی ها، بدهی ها و حقوق صاحبان سهام خود را با هزینه اصلی که آن را خریداری کرده یا فروخته اند را به درستی ثبت کند. البته ارزش واقعی ممکن است با گذشت زمان تغییر کند.همچنین این اصل متصاد اصل درامد است.
3. اصل نهاد اقتصادی:
اصل نهاد اقتصادی بر این مبنا است که معاملات تجاری باید جدا از معاملات مالکان و سایر شرکت ها انجام شود.
4. اصل افشای کامل:
از طریق این اصل کلیه اطلاعات حسابداری برای مقامات مربوطه افشا میشود، و به موجب آن رویدادهای مالی مربوط به یک دوره زمانی خاص فاش میشوند و حسابداران موظفند توضیحات اضافی مربوط به عملیات مالی را برای روشن کردن جزئیات خود ارائه دهند.
و … ( میتوانید موارد بیشتر را در طول دوره از بنیاد آموزش مجازی ایرانیان فرا بگیرید. )
هدف از وجود اصول حسابداری و پیگیری آن، توانایی برقراری ارتباط با اطلاعات اقتصادی یا زبانی قابل قبول و قابل فهم از شغلی به شغل دیگر است. شرکت هایی که اطلاعات مالی خود را برای عموم منتشر میکنند بسته به ویژگی های شرکت یا نهاد باید در تهیه اطلاعات خود از این اصول پیروی کنند.
اصول استاندارد حسابداری ترکیبی توانسته به عنوان اصول حسابداری پذیرفته شده جهانی شناخته گردد. اصول حسابداری اصولاً چارچوبی را برای استانداردهای نرم افزار حسابداری شرکتی و همچنین به عنوان راهنمایی برای نحوه تهیه و ارائه صورت های مالی فراهم میکند.
نکتهای که در این خصوص لازم است بدانید این است که GAAP با تنظیم چارچوبی برای اطمینان از شفافیت و صداقت شرکتها و سازمانها در گزارشهای مالیشان استانداردهای خاصی را لحاظ کرده است که به مراتب میتوانند به انجام این روند سرعت بخشند. اصول حسابداری به عنوان یک تئوری از پیش تعیین شده در انجام امور مرتبط با حسابداری به حسابداران کمک میکند.
در اصل اصول حسابداری اطمینان حاصل میکند که شرکتها از یکسری استانداردهای خاصی و ثابت برای ثبت، شناسایی و ارائه رویدادهای اقتصادی خود پیروی میکنند.
ذینفعان خارجی (به عنوان مثال سرمایه گذاران، بانکها، آژانسها و غیره) هم اصولا تنها بر این اصول تکبه و اعتماد میکنند (در این خصوص که یک شرکت اطلاعات دقیق و مرتبطی را در صورتهای مالی خود ارائه داده است).
در حقیقت اصول حسابداری همان قوانین و مفاهیم کلی حاکم بر حوزه حسابداری هستند. این دسته از قوانین که از آنها به عنوان اصول و دستورالعملهای اساسی حسابداری یاد میشود زمینهای را مهیا میکنند تا قوانین بتوانند دقیقتر، پیچیده تر و حتی قانونیتر حسابرسی شوند.
در ابتدا این مقاله نیز به این موضوع اشاره کردیم که هنگامی که یک شرکت صورتهای مالی خود را ارائه میدهد لازم است تا در تهیه آنها از اصول حسابداری استفاده کرده باشد. حال گذشته از این موارد قصد داریم تا در این بخش به توضیح مزایای استفاده از اصول حسابداری بپردازیم.
به طور کلی تبعیت از اصول حسابداری میتواند مزایای زیر را به همراه داشته باشد:
1. قابلیت انعطاف پذیری
اولین مزیت استفاده از اصول حسابداری توسط شرکتها و موسسات این است که از این اصول میتوان برای تمامی مشاغل استفاده کرد. این اصول به شیوهای بسیار راحت و قابل فهم برای ما توضیح دادهاند که چگونه باید امور مالی و هزینهها و درآمدهای یک شرکت و یا موسسه خاص را محاسبه کنیم که همین امر باعث میشود تا تمامی مشاغل موجود در سطح دنیا بتوانند از این اصول در حسابرسی امور خود استفاده کنند.
2. انجام آسان حسابرسی
دومین مزیتی که استفاده از این اصول برای ما دارد این است که رعایت آن میتواند سبب آسانتر شدن روند حسابرسی گردد. همانطور که ممکن است اطلاعات داشته باشید حسابرسان افرادی هستند که به طور معمول وظیفه بررسی و تطابق و صحت اسناد مالی و حسابداری متعلق به یک شرکت و یا موسسه را به عهده دارند و در صورتی که شما از اصول حسابداری به شیوهای صحیح در حسابرسی امور خود استفاده کرده باشید روند حسابرسی میتواند برای شما کوتاه تر و آسانتر گردد.
3. قابلیت مقایسه
در حقیقت منظور ما از مقایسه این است که اگر شرکتی به طور صحیح از اصول حسابداری در مجموعه خود استفاده کند دیگر بدون هیچ مشکلی و به راحتی میتواند به مقایسه وضعیت کلی شرکت و یا مجموعه خود با رقیبانش بپردازد.
شیوه مشترک محاسبه امور حسابداری باعث میگردد تا انجام این کار امکانپذیر باشد. این قابلیت میتواند برای مدیران و صاحبان شرکت یک مزیت فوقالعاده محسوب شود و لازم است بدانید که علاوه بر مقایسه عملکرد کلی شما میتوانید به مقایسه عملکرد مجموعه خود در بازه و یا دوره مشخصی از زمان نیز بپردازید. تمامی این امور تنها به واسطه تبعیت از اصول حسابداری محقق میشوند.
“نتیجه گیری”
اصول حسابداری GAAP که توسط اکثریت کشورها پذیرفته شده است، همواره از نظر نحوه استفاده توسط حسابداران با اختلافات زیادی روبرو بوده است. خصوصاً اینکه این اصول یک چارچوب کلی دارند که حسابداران بر اساس آن به حرفه حسابداری میپردازند.
لازم به ذکر است که این اصول یکسری قوانین ریاضی ثابت نیستند، بلکه اصولی بسیار انعطاف پذیرهستند. حال اگر میخواهید که به یک حسابدار حرفه ای تبدیل شوید باید به طور کل با اصول حسابداری آشنایی داشته باشید و به سادگی از این اصول پراهمیت عبور نکنید.
[wp-rss-aggregator sources=””]