امروزه یک روش جدید تحلیلی که از محور ظرفیت یک بخش برای تعیین مینیمم ظرفیت آن برای خم شدن دومحوری همانند تامین منابع برای تعادل نیروهای داخلی و خارجی، استفاده مینماید، ارائه شده است.این دوره به آموزش این روش جدید پرداخته و روشهای پیش بینی ظرفیت بخشهای مقاطع دایرهای و مستطیلی در مواد بتنی و فولادی را ارائه میدهد.
به جهت به روز نگهداری این دوره منبع آموزشی در قالب زبان اصلی ارائه میگردد لذا آشنایی به زبان انگلیسی جهت شرکت در این دوره توصیه میگردد.
یکی از زیر رشته ها و زمینه های عمده و مدرن در مهندسی عمران و مهندسی هوافضا است که با استفاده از قوانین ریاضی و فیزیک به تحلیل و پیش بینی رفتار سازه ها می پردازد.
ما در بنیاد آموزش مجازی ایرانیان امکان ثبت نام در دوره آموزش مجازی تحلیل سازه و اخذ مدرک معتبر تحلیل سازه را به صورت کاملا غیر حضوری فراهم آورده ایم.
تحلیل سازه، فرآیند محاسبه و تعیین اثرات بارها و نیروها بر روی یک سازه، ساختمان یا یک شیء است. تحلیل سازه از اهمیت زیادی برای مهندسین طراح سازه جهت شناخت کامل مسیرهای بار و اثرات بارها بر روی طرح مهندسی آنها برخوردار است. تحلیل سازه به مهندسین و طراحان این امکان را میدهد تا ایمنی استفاده از یک سازه یا تأسیسات و همچنین مقاومت آنها جهت استفاده تحت اثر بارهای اعمالی برآورد شده را تضمین کنند. میتوان تحلیل سازه را در طی طراحی، ارزیابی یا پس از ساخت انجام داد که این فرآیند به طوری کلی شامل مصالح استفاده شده، هندسه سازه و بارهای اعمالی است.
روشهای مختلفی وجود دارند که جهت انجام تحلیل سازه با توجه به میزان دقت مورد نیاز توسط یک مهندس مورد استفاده قرار میگیرند. میتوان تحلیل سازه را به صورت یکی از روشهای زیر تعریف کرد:
محاسبات ساده دستی به عنوان یک راه سریع و ساده جهت ارزیابی اثرات نیروهای ساده بر روی سازههای ساده به شمار میآیند. به طور مثال، محاسبه لنگر خمشی بر روی یک تیر افقی با استفاده از محاسبات دستی انجام میشود. این دسته از محاسبات پوش به عنوان رویکردهای اجرایی استاندارد برای مهندسانی که قصد صرف ساعات طولانی برای طراحی سازه را نداشته و مایل به دانستن نیروهایی که یک تیر ناشی از بارهای اعمالی تحمل میکند میباشند، محسوب میشود.
در این روش سازه تحت بارگذاری تاریخچه زمانی شتاب زلزله قرار می گیرد و سازه به طور کامل تحلیل و پاسخ به صورت تاریخچه زمانی تعیین می گردد.
فواید:
نقاط ضعف:
این روش بااستفاده از چند مود ارتعاشی سازه و تعریف ویژگیهای زلزله به صورت طیف طرح و نهایتاً ترکیب پاسخ مربوط به مودهای ارتعاشی انجام می گیرد.
فواید:
آسان و کم هزینه
نقاط ضعف:
برای طراحی اولیه سازه مناسب نیست زیرا مدل سازه و خواص آن در مراحل اولیه طرح مشخص نمی باشد و بنابراین برای بررسی سازه طرح شده مناسب است.
در این روش با فرض اینکه سازه رفتار صلب دارد، نیروی ناشی از شتاب زلزله در ارتفاع سازه بدون در نظر گرفتن شکل و خواص هر طبقه توزیع می گردد. روش توزیع نیروی جانبی در بند ۲-۴-۹ آیین نامه ۲۸۰۰ ذکر شده است.
فواید:
نقاط ضعف:
نتیجه:
روش تحلیل دینامیکی طیفی منطقی ترین و مناسب ترین ورش برای تحلیل و طراحی به نظر می رسد زیرا هم محاسبات قابل اعتماد و هم روش آسان و کم هزینه است.
[wp-rss-aggregator sources=”91422″]