عضویت

آموزش مهندسی شبکه های مبتنی بر میکروتیک MiKrotiK network engineering E-learning

این دوره شامل توضیحی در مورد شبکه ها و آموزش شبکه های میکروتیک می باشد.

مهندسی شبکه های مبتنی بر تجهیزات میکروتیک از زیرشاخه های حوزه فن آوری اطلاعات می باشد. از شایستگی های این شغل میتوان به تحلیل، طراحی و راه اندازی پروتکل ها و سرویس های پیشرفته شبکه های کامپیوتری براساس مسیریاب های میکروتیک، اشاره کرد. مهارتهای اصلی این دوره در دو بخش مدیریت کاربران و دیگری تسلط بر پیاده سازی پروتکل های MPLS و BGP اشاره کرد. این شغل با مشاغل تکنسین عمومی شبکه های کامپیوتری، تکنسین عمومی شبکه های مبتنی بر میکروتیک، در ارتباط است.

  • مسیریابی (Routing)
  • دیوارآتش (Firewall)
  • بی سیم (Wireless)
  • پراکسی سرور (Proxy Server)
  • مدیریت کاربر (user managment)
  • کیفیت سرویس (Quality of Service)
  • تعادل رسانی بارگزاری (Load Balancing)
  • پشتیبانی از آی‌پی نسخه 6 (IPv6 support)
  • پروتکل پیکربندی پویای میزبان (DHCP Server)
  • ترجمه نشانی شبکه (NAT (Network Address Translate
  • شبکه خصوصی مجازی (VPN (Virtual Private Network
  • میزبانی اتصالات (PPPOE – PPTP – L2TP – SSTP – OpenVPN – ISDN)

۱.مدیریت و کانفیگ میکروتیک به صورت گرافیکی

با رابط گرافیکی و البته کاربرپسندی که هنگام استفاده از روتر میکروتیک در اختیارتان قرار می‌گیرد، می‌توانید به راحتی و در کوتاه‌ترین زمان ممکن، یک شبکه کاملا حرفه‌ای را طراحی کنید. این رابط کاربری، می‌تواند بر روی پروتکل http و با استفاده از مرورگر وب در اختیارتان قرار گیرد یا اینکه به صورت یک نرم افزار تحت ویندوز به نام Winbox برای  کانفیگ و مدیریت روترهای میکروتیک استفاده شود.

۲. راه اندازی پهنای باند اینترنت یک سازمان و کنترل ترافیک شبکه 

با استفاده از روتر میکروتیک، به جای استفاده از مودم‌های ADSL این امکان  برایتان فراهم می‌شود تا با سرعت‌های متفاوت و قابل تنظیمی به اینترنت دسترسی پیدا کنید. با نصب و راه اندازی روترهای میکروتیک می‌توانید اینترنت را بین سیستم های یک شبکه به اشتراک بگذارید و از این طریق، سرعت دسترسی به اینترنت و هزینه اجاره پهنای باند را کاهش دهید.

۳. Load Balancing

یکی دیگر از خدمات میکروتیک، Load Balancing یا  اشتراک گذاری چندین پهنای باند است. برای این کار می‌توان جهت دسترسی به یک شبکه دیگر ترافیک را بین اینترفیس‌های مختلف توزیع کرد. مثلاً اگر شما از  ISP های مختلف اشتراک اینترنت داشته باشید می‌توانید به صورت همزمان با استفاده از متدهای مختلف  Load Balancing در میکروتیک از این اینترنت‌ها استفاده نمایید.

۴. اعمال محدودیت دسترسی به اینترنت

پس از نصب و راه اندازی میکروتیک، می توانید از فایروال پیش فرض آن استفاده کنید. این فایروال می تواند در لایه۲ یا ۳ شبکه، ترافیک ورودی و خروجی را کنترل کند. به عبارت دیگر، با استفاده از این قابلیت، شما می توانید برای محدود کردن دسترسی به اینترنت، از آدرس IP  و آدرس Mac استفاده کنید.

۵. NAT & VPN

با استفاده از این تکنیک ها میتوانیم از خارج از محیط سازمان خودمان به منابع داخلی شبکه مانند سرورها، روترها و دستگاه های دیگر مثل دوربین های تحت شبکه متصل شده و آنها را کنترل کنیم. همچنین به راحتی از هر جای دنیا میتوانیم از راه دور فایل های خودمان را جا به جا کنیم. در روتر میکروتیک پیاده سازی این تکنیک ها نسبت به رقبای خود بسیار ساده تر میباشد.

۶. مدیریت کاربران به کمک راه اندازی سرویس های Hotspot ،Proxy و  Radius

با راه اندازی سرویس های­ Hotspot ، Proxy و­Radius، می توان برای دسترسی به شبکه از نظر حجم و زمان محدودیت اعمال نمود و مدیریت کاملی بر روی کاربران داشت. با استفاده از این روش ها می توانیم برای دسترسی به شبکه محدودیت زمانی و حجمی در نظر بگیریم. به عنوان مثال در روش Hotspot ابتدا افراد به شبکه وصل شده و سپس از آن ها برای برقراری ارتباط با اینترنت نام کاربری و کلمه عبور پرسیده می شود. این روش بهترین مدل استفاده از اینترنت در هتل ها، فرودگاه ها، رستوران ها و برج های مسکونی می باشد.

۷. تبدیل چند شبکه به یک شبکه

یکی دیگر از خدمات میکروتیک، این ‌است که تنها با انجام یک سری تنظیمات اندک، می توانید به طور حرفه ای چندین شبکه را به یک شبکه تبدیل کنید. به این کار اصطلاحا Bridging گفته می شود.

۸. MPLS، Wireless

یکی از تکنیک های فوق العاده برای ارتباط شعب یک سازمان استفاده از بستر شبکه های بیسیم (Wireless) می باشد. تخصص اصلی کمپانی میکروتیک در زمینه وایرلس بوده و در سال های اخیر جایگزین بسیار خوبی برای دستگاه های گران قیمت قدیمی شده است. به عنوان مثال ما می توانیم با استفاده از روتربردهای وایرلس میکروتیک اینترنت را از دفتر مرکزی به شعب دیگر انتقال داده و در هزینه اجاره پهنای باند برای شعب دیگر صرفه جویی کنیم.

در سال 2002 میکروتیک به این نتیجه رسید که برای پایداری بالاتر در سخت افزار معمولی PC باید وارد تولید سخت افزار های جدیدی برای سیستم عامل خود شود. این موضوع نشان دهنده این بود که میکروتیک دیگر به دلایلی به همه PC ها اعتماد ندارد، زیرا PC ها تنوع زیادی داشتند و برای محیط های حرفه ای شبکه ساخته نشده بودند، مشتریان نمی توانستند یک PC بزرگ و غیر پایدار را درشبکه های بزرگ استفاده کنند. ناگزیر میکروتیک تصمیم به تولید محصولات سخت افزاری با نام  Routerboard کرد.

این محصولات سخت افزاری یک نسخه از PC های معمولی در ابعاد کوچک بودند که برای شبکه ها طراحی شده بود. میکروتیک در این سال ها با پیشرفت سیستم عامل خود، پیشرفت های زیادی در سخت افزار های خود به وجود آورد. که این موضوع منجر به آن شد که ارائه دهندگان سرویس های اینترنتی بزرگ در نقاط مختلف جهان از جمله ایران به استفاده از میکروتیک به جای محصولاتی از قبیل سیسکو روی آورند.

تفاوت سخت افزار ها در منابع  سخت افزاری مانند CPU، رم، لایسنس، پورت های شبکه و اسلات های آن است میکروتیک همیشه تمایل داشته تکنولوژی ها و ایده های روز دنیا را در نرم افزار و سخت افزار خود توسعه دهد.

unnamed file

آموزش مجازی مهندسی شبکه های مبتنی بر میکروتیک : امکان ثبت نام در دوره مجازی​

ما در بنیاد آموزش مجازی ایرانیان امکان ثبت نام در دوره آموزش مجازی مهندسی شبکه های مبتنی بر میکروتیک و اخذ مدرک معتبر مهندسی شبکه های مبتنی بر میکروتیک را به صورت کاملا غیر حضوری فراهم آورده ایم.

5/5

شرکت میکروتیک MikroTik در سال 1995 لتویا در اروپای شرقی توسط دو دانشجو MIT آمریکا تاسیس شد اولین محصول این شرکت سیستم عامل میکروتیک بود که توسط نگارشی از سیستم عامل لینوکس بنیان گذاشته شد. همزمان با شروع استفاده از استاندارد 802.11 در تکنولوژی وایرلس امکان استفاده از این تکنولوژی در این سیستم عامل نیز افزوده شد. یکی از اهداف این شرکت ارائه تجهیزاتی هم رده محصولات سیسکو با قیمتی بسیار پایین تر بود.

در واقع هدف از ایجاد سیستم عامل، رقابت با سیستم عامل معروف IOS سیسکو بود که برروی PC ها نصب می شود و ارائه ی امکانات بی نظیری از جمله روتینگ، فایروال، VPN، مانیتورینگ، Qos ،Hotspot ،Load Balancing و سرویس های کار آمد دیگری که در مدیریت شبکه ها است. یکی از عوامل پیشرفت این سیستم عامل پایداری آن در ارائه سرویس ها در شبکه های کوچک، متوسط و بزرگ بود که تمام کاربران خود را تحت تاثیر قرار می داد.

یکی دیگر از مزایای این سیستم عامل نسبت به رقبای قدرتمند خود امکان کانفیگ توسط یک نرم افزار به نام winbox در سیستم عامل ویندوز بود که با محیط کاربری گرافیکی احساس راحتی بالایی به کاربران خود جهت تنظیمات این دستگاه می دهد.

 

محصولات میکروتیک (mikrotik)

در سال 2002 میکروتیک به این نتیجه رسید که برای پایداری بالاتر در سخت افزار معمولی PC باید وارد تولید سخت افزار های جدیدی برای سیستم عامل خود شود. این موضوع نشان دهنده این بود که میکروتیک دیگر به دلایلی به همه PC ها اعتماد ندارد، زیرا PC ها تنوع زیادی داشتند و برای محیط های حرفه ای شبکه ساخته نشده بودند، مشتریان نمی توانستند یک PC بزرگ و غیر پایدار را درشبکه های بزرگ استفاده کنند. ناگزیر میکروتیک تصمیم به تولید محصولات سخت افزاری با نام  Routerboard کرد.

این محصولات سخت افزاری یک نسخه از PC های معمولی در ابعاد کوچک بودند که برای شبکه ها طراحی شده بود. میکروتیک در این سالها با پیشرفت سیستم عامل خود، پیشرفت های زیادی در سخت افزار های خود به وجود آورد. که این موضوع منجر به آن شد که ارائه دهندگان سرویس های اینترنتی بزرگ در اقساط نقاط جهان از جمله ایران به استفاده از میکروتیک به جای محصولاتی از قبیل سیسکو روی آورند.

تفاوت سخت افزار ها در منابع  سخت افزاری مانند CPU، رم، لایسنس، پورت های شبکه و اسلات های آن است میکروتیک همیشه تمایل داشته تکنولوژی ها و ایده های روز دنیا را در نرم افزار و سخت افزار خود توسعه دهد. مشتریان نوران می توانند از مشاوره فنی این محصولات قبل از خرید بهره مند شده و بهترین مدل را انتخاب کنید.

[wp-rss-aggregator sources=”86267″]

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
بازدید: 27