عضویت

فیلمبرداری

فیلمبردار در حوزه های مختلف فعالیت می کند. بعضی به صورت خصوصی آتلیه و مرکز فیلم برداری دایر کرده و از مجالس، همایشها، جشن ها و… فیلمبرداری می کنند. این فیلمبرداران لزوما به تحصیلات دانشگاهی نیازی ندارند و می توانند با گذراندن دوره هایی که در آموزشگاه ها برگزار می شوند، مهارت و توانایی لازم را کسب کنند. برخی از فیلمبرداران نیز وارد بخش سینما و تلویزیون می شوند و به فیلمبرداری حرفه ای می پردازند. برای فیلمبرداری حرفه ای در سینما و تلویزیون هم امکان تحصیل در دانشگاه ها و آموزش آکادمیک و هم امکان یادگیری در آموزشگاه ها وجود دارد.

وظایف فیلمبرداری:

تنظیم و مکان یابی تجهیزات فیلمبرداری
برنامه ریزی و گرفتن فیلم به صورت تمرینی
دنبال کردن روند فیلمنامه و پیروی از دستورات کارگردان و یا مدیر برنامه (در استودیوهای ضبط تلویزیون)
انتخاب مناسب ترین لنزها و زاویه های دوربین
حل مشکلات فنی و عملی از جمله نوردهی
همکاری نزدیک با عوامل فنی مانند نور و صدا

تحصیلات لازم برای ورود به شغل فیلمبرداری:

یکی از مهم ترین عوامل برای موفق شدن در کارهای هنری از جمله فیلمبرداری داشتن علاقه، استعداد و پشتکار است. فیلمبرداران زیادی هستند که تحصیلات دانشگاهی مرتبط نداشته اند و با گذراندن دوره های آموزشی موجود در آموزشگاه ها وارد این شغل شده و حتی گاهی در آن بسیار موفق بوده اند. این امر در مورد فیلم بردارانی که در اتلیه ها مشغول هستند و به کار فیلم برداری مجالس، جشن ها و گاهی برخی امور تبلیغاتی می پردازند، بسیار مصداق دارد.
برای ورود به حوزه فیلمبرداری حرفه ای در بخش سینما و تلویزیون معمولا افراد باید در رشته فیلمبردای (یکی از گرایش های رشته سینما) تحصیل کرده باشند. البته گاهی افرادی بدون داشتن مدرک دانشگاهی، با گذراندن دوره های آموزشی مرتبط می توانند وارد حوزه فیلم برداری در سینما و تلویزیون شوند.

آینده شغلی، بازار کار و فرصت های استخدامی فیلمبردار:

در حوزه سینما و تلویزیون، فیلمبردار می تواند به صورت مستقل و قراردادی کار کند. اگرچه معمولا شبکه های تلویزیونی، فیلمبرداران را  استخدام می کنند ولی کار کردن در سینما عمدتا به صورت قراردادی است و از یک فیلم تا فیلم دیگر تغییر می کند. در سینمای مستند نیز ممکن است فیلم بردار فیلم خود باشد!. برای شروع کار معمولا افراد از دستیاری فیلمبرداری شروع کرده و به مرور تا رده مدیر فیلم برداری پیشرفت می کنند. فیلمبردار می تواند آتلیه فیلم برداری راه اندازی کرده و به طور مستقل کار کند.

 به طور کلی رقابت در رشته های هنری به خصوص در حوزه سینما و تلویزیون شدید است. افرادی موفق ترند که علاوه بر داشتن دانش لازم، از مهارت و توانایی کافی برخوردار باشند. شغل فیلم برداری در کشور با مسایل و مشکلاتی روبرو است که برخی از انها عبارتند از 

عدم تخصیص تسهیلات برای خرید دوربین ها و تجهیزات جدید به فیلم برداران

عدم توجه به مزایای شغلی از قبیل بیمه و برخوردار نبودن از حقوق صنفی فیلم برداران مستند

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *