0
021284284

درباره ي رشته گرافيك

دپارتمان آموزش مجازی شرکت جهت علاقه مندان به این دوره ی آموزشی توضیحاتی در این رابطه ارائه داده است. جهت ثبت نام در این دوره کوتاه مدت آموزشی و در یافت گواهینامه آموزشی معتبر در این زمینه به قسمت ( ثبت نام دوره ) مراجعه فرمائید. باتشکر
معرفی اولیه رشته گرافیک
امروزه با وجود صد زبان و 5 هزار گویش، نمی‌توان برای معرفی مراکز و مکان‌های مختلف از زبان نوشتاری استفاده کرد. بلکه این زبان تصویری است که با ساخت علائم و نشانه‌ها‌ در هواپیماها، جاده‌ها و هتل‌ها، پیام‌ها را سریعتر انتقال می‌دهد.البته نباید تصور کرد که زبان تصویری یا به عبارت دیگر ارتباط تصویری، تنها به ساخت علائم و سمبل‌های تصویری می‌پردازد بلکه هنر ارتباط تصویری حیطه بسیار وسیعی را در بر‌می‌گیرد که از آن جمله می‌توان به نوشتن زیبای کلمات، رسم منحنی و نمونه‌های آماری، تهیه آگهی مطبوعاتی و پوستر، صفحه‌آرایی و ده‌ها مورد دیگر اشاره کرد. به زبان دیگر کلیه طر‌ح‌هایی که به وسیله چاپ قابل انتشار هستند، طرح گرافیکی می‌باشند.
هدف‌ رشته‌ ارتباط‌ تصویری‌ آموزش‌ این‌ هنر در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش‌ عالی‌ است. در واقع رشته ارتباط تصویری توانایی‌های‌ دانشجویان‌ در امور تبلیغات‌ فرهنگی‌ یا تجاری‌ را ارتقا می‌دهد که‌ در این میان تبلیغات‌ فرهنگی‌ شامل‌ تصویرسازی‌ کتب‌، ساخت‌ پوستر، تبلیغات‌ برای‌ نشریات‌ و جراید مانند صفحه‌آرایی‌ و آگهی‌های‌ مطبوعاتی‌ می‌شود و تبلیغات‌ تجاری‌ نیز شامل‌ تبلیغات‌ نمایشگاه‌های‌ بازرگانی‌ مانند غرفه‌سازی‌ و غرفه‌آرایی‌ یا تبلیغات‌ برای‌ کالاهای‌ مختلف‌ است‌. در ضمن‌ ارتباط‌ تصویری‌ دارای‌ شاخه‌های‌ دیگری‌ مانند آرم‌سازی‌، انیمیشن‌ و طراحی‌ راهنمای‌ محیطی‌ می‌باشد.
تعریف رشته گرافیک :
گرافیک حرفه مورد نیاز امروز است که بخش بزرگی از ان را تبلیغا ت در بر می گیرد.گسترش روز افزون آموزش فنی و حرفه ای در ایران توسعه همه جانبه در تمامی رشته ها را طلب می کند.براین اساس در چند سال گذشته رشته گرافیک در بیشتر هنرستان ها ایجاد شده است .
برنامه ریزی دوره ۵ ساله کاردانی رشته گرافیک ،متناسب با نیازهای واقعی این رشته به طوری برنامه ریزی شده که دانش آموختگان این دوره بتوانند پس از کسب مهارتهای لازم در مشاغل مربوط انجام وظیفه کنند.
معرفی رشته گرافیک :
هنرجویان در این رشته با طراحی ، تصویر سازی ، طراحی حروف  ، صفحه آرایی ،  ، طراحی انواع پوستر ، بروشور ، طراحی جلد کتاب و مجلات و نشریات ،چاپ فتو سیلک ،انواع چاپ دستی ،مصور کردن کتاب و مجلات وروزنامه ،استفاده از مداد رنگی ،گواش ،آبرنگ ، ظهور چاپ فیلم ،اصول عکاسی و ترکیبات رنگ ،روانشناسی رنگ و تاریخ هنر ایران و جهان و … آشنا خواهند شد.
گرافیک یا ارتباط تصویری حیطه‌ای از هنرهای تجسمی است که دارای کاربردهای متنوع و گسترده‌ای است. گرافیک یا به عبارت کاملتر طراحی گرافیک (Graphic design)، به کارگیری تکنیکهای مختلف خلق آثار دوبعدی بر روی سطوح مختلف نظیر کاغذ، دیوار، بوم، فلز، چوب، پارچه، پلاستیک، نمایشگر رایانه، سنگ و… است که در جهت رساندن پیامی خاص به بیننده انجام بپذیرد. از جمله این تکنیکها می‌توان به: عکاسی، اچینگ، نقاشی و روشهای مختلف چاپ اشاره نمود. در هنر طراحی گرافیک از عکس، تکنیکهای مختلف طراحی (مداد، کنته، ذغال، پاستل گچی، پاستل روغنی، قلم و مرکب، مداد رنگی)، تکنیکهای مختلف نقاشی (رنگ و روغن، آبرنگ، گواش، رنگهای آکریلیک)، کلاژ، انواع روشهای چاپ دستی (سیلک اسکرین و باتیک) و هرنوع روش خلق تصویر استفاده می‌شود.
نکات تکمیلی درباره رشته گرافیک    
حیطه‌های مختلف در گرافیک
در گرافیک، حیطه‌ها و تخصصهای مختلفی وجود دارد:
•    ارتباط بصری (Visual communication)- مانند:
o    طراحی پوستر
o    طراحی جلد
o    طراحی علامت (Sign)
o    طراحی نشان (Logo)
o    طراحی حروف
o    طراحی آگهی تبلیغاتی
o    صفحه آرایی (layout) برای کتاب و نشریه
o    طراحی صفحات وب
o    طراحی چاپ برای بسته‌بندی
•    تصویرسازی (Illustration)- مانند:
o    تصویرسازی برای کتابهای کودک، کتابهای علمی و آموزشی
o    تصویرسازی برای نشریات
o    طراحی نقشه
گرافیک و بسته بندی به طور کلی رنگ اولین چیزی است که بیننده از بسته بندی درک می‌کند شکل و نوشته به ترتیب بعد از رنگ سبب جذب مشتری میگردند.به همین دلیل رنگ یکی از مهمترین عوامل انگیزشی در خرید محصول است.
نکته ای که باید مورد توجه قرار گیرد استفاده به جا از رنگ‌ها است به عنوان مثال رنگ سبزبسته به جای استفاده می تواند بیانگر فساد و پوسیدگی و از طرف دیگر می تواند بیانگر طراوت و تازگی باشد . در انتخاب رنگ محصولات غدایی و نوشیدنی‌ها علاوه بر توجه به رنگ ماده غذایی میتوان با توجه به ویژگی‌های گروه مصرف کننده از رنگ‌ها به عنوان ابزاری قدرتمند بهره جست. به عنوان مثال در طراحی جعبه چای‌های گیاهی میتوان از رنگ‌های ملایم و لطیف که مترادف فرآورده‌های گیاهی است بهره گرفت. اما مورد چای واقعی میتوان با استفاده ابز زمینه تیره حس مرغوبیت محصول را دز مشتری ایجاد نمود و استفاده از تصاویر مرتبط نوعی تشخص به محصول می بخشد.
گاهی میتوان با ایجاد ارتباط بین بسته‌های یک محصول معنا و مهفوم خاصی را بیان کرد . به عنوان نمونه در طراحی جعبه کفش کودکان با استفاده از رنگ‌های قوی مانند سبز، زرد و قرمزارتباطی سرگرم کننده و جذاب زمانی که کنار یکدیگر چیده میشوند ایجاد نمود.
استفاده مناسب از رنگ سبب انتقال پبام و سهولت پیدا کردن کد کفش در چیدمان مغازه میگردد. این رنگ‌ها بر روی ساک دستی فروشگاه استفاده شده و این نوارهای رنگی در کنار توضیحاتی در مورد دلایل مواظبت از پاها تاثیر زیبا و مخصوصی بر روی مشتری میگذارد.
نکته دیگر اینکه، اگرچه استفاده از چاپ 4 رنگ ارزشمند است اما طراحان در برخی موارد متوسل به انتخابی جسورانه و استفاده از بسته بندی تک رنگ میشوند به عنوان مثال در مورد فرآورده‌های ویژه مردانه استفاده از حداقل رنگ میتواند نماینگر پیامی محکم و مردانه باشد.
از رنگهای آبی، سبز و زرد به منظور تداعی شادابی و حیات در بسته بندی محصول استفاده میشود. استفاده از این رنگها یکی از ساده‌ترین و گویاترین روشهای است که برای نشان دادن خنکی وتازگی در بسته بندی محصولاتی مانند آب معدنی و سبزیجات و میوه‌ها استفاده میگردد. به عنوان نمونه استفاده از رنگ آبی قوی و آرام بخش به عنوان رنگ زمینه برای ارائه فرآوردهٔ اسپری پا بسیار حساب شده به نظر میاید و طراح توانسته با بهره گیری از توانایی رنگ آبی برای القا پاکیزگی و خنکی این حس را به مصرف کننده القا کند .
همچنین استفاده از رنگهای روشن مانند صورتی روشن و آبی و زرد روشن برای بسته بندی هایی که حاوی محصولاتی لطیف و ملایم بسیار به جا است.
گاهی برای ایجاد تاثیراتی از تمول و فریبندگی و کیفیت عالی می توان در رنگ بندی از مقداری طلایی و یا نقره ای به همراه رنگ هایی متالیک از آبی، قهوه ای، فیروزه ای و خاکستری و خرمایی استفاده کرد.از این ترکیب بندی‌ها برای محصولاتی همچون شکلات، عطر و محصولاتی که نیاز به القا قیمت گران دارند بکار برده می شود.
در انتها باید خاطر نشان شد در انتخاب رنگ در بسته بندی باید به احساس ناشی از آن بر روی گروه هدف دقت کافی شود.
فرصت های شغلی رشته گرافیک
زمینه های شغلی و بازار کار:
•    طراحی آگهی و تابلو های تبلیغاتی
•    طراحی تیتراژ برنامه های تلویزیونی
•    طراحی نشانه و تمبر و اسکناس
•    طراحی تیزر (فیلم های تبلیغاتی) ) طراحی جلد کتاب ،نوار وکاتالوگ
•    تصویر گر ،صفحه آرا و طراح پوستر و کار در عکاسی ها و گالری ها
بازار کار:
فارغ‌التحصیلان این دوره قادرند با تهیه انواع طرح برای معرفی و ارائه یک موضوع مانند علامت و اطلاعات(آرم سازی و پوسترسازی) و اجرای انواع صفحه آرایی و طراحی نمایشگاه های هنری برای معرفی آثار گوناگون(غرفه آرایی)،آموزش هنر،طراحی و تصوبرسازی برای عنوان ادبی،داستان،سیاسی،اجتماعی و مانند آن(صفحه آرایی کتاب و مجله و روزنامه)،تبلیغات(کاتالوگ و بروشور) در مراکزی همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،صدا و سیما،مطبوعات و مراکز هنری و آتلیه های خصوصی خدمات خود را ارایه می دهند.
برای‌ یک‌ فارغ‌التحصیل‌ ارتباط‌ تصویری‌ فرصت‌های‌ شغلی‌ زیادی‌ وجود دارد چون‌ تنها بخشی‌ از کار او تبلیغات‌ می‌باشد و این‌ در حالی‌ است‌ که‌ تبلیغات‌ محدوده‌ خاصی‌ ندارد و از تبلیغ‌ یک‌ خودکار گرفته‌ تا تبلیغ‌ یک‌ کالای‌ فرهنگی‌ مثل‌ تئاتر یا سینما در حیطه‌ دانش‌ متخصص ارتباط تصویری می‌گنجد. از سوی‌ دیگر تصویرسازی‌ و طراحی‌ روی‌ جلد کتب‌، صفحه‌آرایی‌ مجلات‌ و روزنامه‌ها و تهیه‌ آرم‌ و نشانه‌ نیز در حیطه‌ کار یک‌ متخصص‌ ارتباط‌ تصویری‌ قرار دارد. در کل‌ باید بگوییم‌ که‌ در ایران‌ دو شاخه‌ عمده‌ کاری‌ برای‌ یک‌ گرافیست‌ وجود دارد یکی‌ چاپ‌ و انتشارات‌؛ یعنی‌ طرحی‌ که‌ در نهایت‌ با چاپ‌ و تولید انبوه‌ سروکار دارد مثل‌ تصویرسازی‌ کتاب‌، صفحه‌آرایی‌ مجلات‌ و روزنامه‌ها و تهیه‌ پوستر و بروشور و دیگری‌ گرافیک‌ تلویزیونی‌ است‌؛ یعنی‌ گرافیست‌ تعیین‌ می‌کند که‌ برای‌ مثال‌ مجری‌ تلویزیون‌ چه‌ لباسی‌ با چه‌ رنگی‌ بپوشد که‌ هم‌ مناسب‌ باشد و هم‌ تفاوت‌ رنگ‌ها در گیرنده‌ها اعم‌ از رنگی‌ یا سیاه‌ و سفید به‌ خوبی‌ مشخص‌ گردد.
توانایی‌های مورد نیاز و قابل توصیه رشته گرافیک
علوم ،مهارت ها و تواناییها:
رشته پر رمز و راز گرافیک در همه محیط‌ها با همه سلائق برای خود جائی باز کرده و در ارتباط با صنعت نیز به هنرنمایی پرداخته است. گرافیک زبان تصویری است. استفاده از علائم، سمبل‌ها، خطوط، منحنی‌ها و نماد‌ها در کنار رنگ‌های موزون و حساب شده دنیایی از حرف و معنا را در خود جای داده است.
دانش‌آموزی که گرافیک را انتخاب می‌کند در رساندن فکر خود سرعت، گیرایی و ماندگاری را در سطحی گسترده منتشر کرده و البته با همه این جذابیت‌ها نظر دانشجویان این رشته دال بر گرانی وسائل کار گرافیکی می‌باشد. گرچه امکانات نیروی متخصص در این رشته نامحدود است. داشتن روحیه اجتماعی خوب می‌تواند دانشجو را با سلائق مختلف آشنا ساخته و در مورد استفاده از طرح‌ها و رنگ‌ها و نماد‌ها او را موفق‌تر از دیگران نماید.
دانشجوی‌ ارتباط‌ تصویری‌ باید علاوه‌ بر خلاقیت‌، عاشق‌ این‌ کار بوده‌ و طراحی‌ قوی‌ و زبردست‌ باشد. چون‌ طراحی‌ اساس‌ کار یک‌ گرافیست‌ است‌ و در ضمن‌ باید با رنگ‌ به‌ عنوان‌ عامل‌ تکمیل‌کننده‌ فرم‌ آشنا باشد. همچنین‌ یک‌ طراح‌ باید با شاخه‌های‌ مختلف‌ هنری‌ آشنایی‌ کامل‌ داشته‌ باشد. چون‌ یک‌ گرافیست‌ امکان‌ دارد از تکنیک‌های‌ عکاسی‌، چاپ‌، خوشنویسی‌، نقاشی‌، طراحی‌ صنعتی‌، اصول‌ و مبانی‌ صنایع‌ دستی‌ در کارش‌ استفاده‌ کند‌ و پیام‌ مورد نظرش‌ را به‌ مرحله‌ اجرا برساند. بالاخره‌ هنرمند این‌ رشته‌ لازم‌ است‌ با علومی‌ مثل‌ جامعه‌شناسی‌، روانشناسی‌، بازاریابی‌ و ادبیات‌ آشنا باشد. زیرا یک‌ پیام‌ تبلیغاتی‌ باید با توجه‌ به‌ مخاطب‌ آن‌ ساخته‌ شود؛ یعنی‌ باید توجه‌ داشت‌ که‌ مخاطب‌ این‌ پیام‌ از نظر فرهنگی‌، اقتصادی‌ و خواسته‌ها و علایق‌ در چه‌ سطحی‌ است‌. گفتنی‌ است‌ که‌ دانشجویان‌ این‌ رشته‌ به‌ صورت‌ نیمه‌متمرکز گزینش‌ می‌شوند؛ یعنی‌ علاوه‌ بر آزمون‌ علمی‌، استعداد و خلاقیت‌ دانشجویان‌ در یک‌ آزمون‌ عملی‌ نیز سنجیده‌ می‌شود.

دیدگاه کاربران
  • احسان 19 اردیبهشت 1395

    سلام دوستان.خسته نباشید.من سال دوم دبیرستان رشته ریاضی ام.بعضی از دوستان میگن من از رشته ریاضی رفتم و نسبت به هنرستانی ها ضعیف ترم.میخواستم بدونم که ایا واقعا رفتن به این رشته دانشگاهی از هنرستان یا دبیرستان فرق داره؟؟من اگه از ریاضی برم پشیمون نمیشم؟؟؟؟البته اینم بگم که من خیلی علاقه دارم به این رشته و مخصوصا نقاشی و طراحی.مرسی

  • فائزه 23 اردیبهشت 1395

    سلام
    من كارشناسي علوم تربيتي خوندم در دانشگاه تهران اما الان حس ميكنم در گرافيك موفق ترم آيا امكان دارد ارشدم را گرافيك بخونم ؟!

  • غزاله 21 خرداد 1395

    با سلام خسته نباشید و ممنون بابت سایت خوبتون من رشته کامپیوتر طراحی صفحات وب میخونم و سال اخر هستم میخواستم بدونم میتونم دانشگاه رشته گرافیک رو انتخاب کنم یا نه ممنون میشم جواب بدین با تشکر

  • غزاله 22 تیر 1395

    ممنون میشمممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممم جواب بدیننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننن

  • پری 23 تیر 1395

    سلام خوبین یه سوال دارم خواهشا جواب بدین من کارشناسی گرافیک دارم میخوام یه کانون تیلیغاتی بزنم آیا به گرافیک مجوز میدن؟ خواهشا راهنماییم کنین خسته شدم از بس با حقوق پایین برا مردم کار کردم

  • nasim 5 شهریور 1395

    salam man bein reshte tajrobi va gerafik gir kardam.be nazar shoma kodom reshte behtare lotfan komakam konid

  • فاطمه 24 مهر 1395

    سلام
    من کارشناسی مهندسی نرم افزار دارم و علاقه ی زیادی به گرافیک دارم میخواستم بدونم امکانش هست  که ارشد گرافیک شرکت کنم؟

  • zeynab 29 مهر 1395

    سلام و خسته نباشید … واقعا رشته ی گرافیک یه رشته ی پر کاربرد در جهان امروزی حساب میشه در واقع یک نوع علمه … اما متاسفانه ادم های کوته فکر تا میفهمن ک کسی میخواد بره هنر میگن هنر؟؟؟مال بچه بی سواداس . در صورتی ک واقعا این طور نیست …هنر چیز کم و آسونی نیست مخصوصا رشته ی گرافیک. شاید شنیده باشید کسی ک میخوای کار سختی رو انجام بده میگ من اگ این کارو کنم هنر کردم .این جمله خودش نشون دهنده ی سختی هنره…اما اونایی ک علاقه دارن واقعا براشون رشته ی فوق العاده ایه … خیییلی ها میرن تجربی اما فوقش پنج درصدشون دکتر شن چون همه از خودشون و درسشون مطمئنن ولی کم میارن …من خودم به عنوان کسی ک گرافیک میخونه به همه ی اونایی ک علاقه دارن میگم ک اولن شما دنبال هرچی بری به اندازه ی اینکه بری دنبال علاقه ت موفق نمیشی دوما به حرف و متلک های دیگران توجه نکنید چون همه همه چی میگن و اونی ک میگ هنر مال بی سواداس و مسخره میکنه جای شما نبوده و تجربه نکرده پس بزارید ابله بمونه و شما فقط به هدف و آینده تون فکر کنید و مطمئن باشید   ?????اینده ی شغلی هم داره چون هنر چشمه ی زایندس 

  • zeynab 29 مهر 1395

    سلام اناهینا جان چرا درامد نداشته باشه؟؟؟ من خودم با اینکه پونزده سالمه اما خودم معلم نقاشی هستم و سیزده چهارده تا هم شاگرد دارم …

  • رضوانه 7 آبان 1395

    یکی بگه خرجش چجوریه ???

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *