دپارتمان آموزش مجازی شرکت جهت علاقه مندان به این دوره ی آموزشی توضیحاتی در این رابطه ارائه داده است. جهت ثبت نام در این دوره کوتاه مدت آموزشی و دریافت گواهینامه آموزشی معتبر در این زمینه به قسمت ( ثبت نام دوره ) مراجعه فرمائید. باتشکر
معرفی اولیه رشته مدیریت بازرگانی
مدیریت بازرگانی که سرآغاز آن از فرانسه و دانشگاه ESCP Europe بودهاست به بحث پیرامون چگونگی کنترل سود و سرمایه و هزینه و استفاده بهینه از امکانات میپردازد. می توان گفت هدف از این رشته عبارت است ازآشنایی دقیق با وظایف اساسی سازمانهای بازرگانی، افزایش مهارت و توانایی دانشجویان در شناخت مسائل مبتنی به مدیریت، جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط به هر یک از این مسائل، ارزیابی راه حلهای مختلف در مورد هر مسأله و تصمیم گیری و اجرای تصمیمات متخذه . تیلور پایه گذار این علم در مکتب کلاسیک بودهاست. از استادان مدیریت در ایران میتوان دکتر مهدی الوانی، دکتر علی رضاییان و دکتر علی اکبر فرهنگی را نام برد.
از دیگر بحثهای مدیریت بازرگانی بازاریابی میباشد که در سالهای اخیر به جایگاه باارزشی دست یافتهاست و به عنوان علم مطرح گردیدهاست. شرکتهای بزرگ همواره درسالهای اخیر هزینههای سنگینی برای این مقوله در نظر گرفته و بازخورد مناسبی از آن دریافت نمودهاند. بازاریابی خود به شاخههای متعددی تقسیم گردیده و دانشگاهها سعی در پرورش متخصصین در شاخههای مختلف این علم نمودهاند. از دانشمندان مطرح این علم در ایران میتوان به دکتر احمد روستا و دکتر داور ونوس در سطح بینالمللی و فرد آر دیوید و فیلیپ کاتلر اشاره نمود.
بازاریابی چیست؟ فاصله ایده تا مرتفع شدن نیاز با استفاده از فرایند تبدیل ایده به کالا و مبادله آن را بازاریابی نام گذاری کردهاند البته تعاریف گوناگونی از بازاریابی در مراجع مختلف آْمدهاست که هریک از دیدگاه مکتبی و یا دانشمندی ارائه شدهاست، ولی نکته محوری در تمامی این تعاریف ارضاء نیاز مشتریان میباشد.
علم بازاریابی به لحاظ همبستگی بسیار زیاد با مدیریت استراتژیک در بسیاری از موارد به صورت ترکیبی به اجرا در آمده و شرکتها استراتژیهای خود را با استفاده از علوم و زیر شاخههای بازاریابی تکمیل مینمایند. از دانشمندان این زمینه میتوان به ایگور انسف اشاره نمود که خود یکی از پایه گذاران این علم نوین در دنیا میباشد.
برخی از زیر شاخههای بازاریابی عبارتاند از e-marketing,e-commerce و بازایابی بینالمللی، رفتار مصرف کننده، بازاریابی داخلی، بازاریابی صنعتی و بازاریابی افقی و عمودی. هر یک از زیر شاخههای فوق ضمن تبعیت از اصول بازاریابی این امکان را فراهم آوردهاست تا متخصصین و علاقهمندان در زمینهای خاص بررسیهای لازم را به عمل آورند.
رشته مدیریت بازرگانی در مفهوم عام آن شامل طیف وسیعی از مدیریتها میشود، زیرا بیشتر سازمانهای تجاری ، صنعتی و خدماتی مثل بانكها، شركتهای بیمه و یا كارخانجات صنعتی به دنبال سود هستند و در نتیجه یك موسسه بازرگانی محسوب میشوند. و از همینرو در كشور ما تا چند سال پیش، گرایش .مدیریت بازرگانی شامل گرایشهای مختلف این رشته مانند مدیریت صنعتی ، مدیریت بیمه و مدیریت جهانگردی و مدیریت بازرگانی بود
مدیریت بازرگانی از مهمترین بخش های مدیریت شرکت های تجاری است زمانی یک شرکت می تواند بین خود مشتریان و خریدارانش ارتباط تجاری خوبی برقرار کند که یک مدیر بازرگانی موفق داشته باشد . فردی که مدیریت بازرگانی یک بنگاه اقتصادی را به عهده می گیرد در جذب مشتریان و عرضه و معرفی صحیح و اصول محصول یا خدمات یک شرکت تلاش می کند و به طور طبیعی مدیر بازرگانی فردی است که نقش اساسی در سود و زیان شرکتها دارد . دوره کارشناسی مدیریت بازرگانی یکی از دوره های تحصیلی آموزش عالی است و هدف از تشکیل این دوره آموزش نیروی انسانی متخصص مورد نیاز سازمانها، اداره ها، موسسه ها و شرکتهای دولتی و خصوصی در زمینه بازرگانی با وظایف و هدفهای گوناگون در سطوح کارشناسی می باشد.
هدف رشته:
هدف از این رشته عبارت است از : آشنایی دقیق با وظایف اساسی سازمانهای بازرگانی ، افزایش مهارت و توانایی دانشجویان در شناخت مسائل مبتنی به مدیریت ، جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط به هر یک از این مسائل ، ارزیابی راه حلهای مختلف در مورد هر مسأله و تصمیم گیری و اجرای تصممیمات متخذه.
تواناییهای مورد نیاز و قابل توصیه رشته مدیریت بازرگانی
دروس تخصصی این رشته در زمینه شناخت بازار، مسائل بازاریابی، تجارت ، داد و ستد، معاملات بینالمللی و صادرات و واردات است و در نهایت یك دانشجوی مدیریت بازرگانی به عنوان یك مدیر تجاری تحصیل كرده ، میتواند امور تجاری را تفكیك كرده و اداره كند و به یاری قدرت خلاق خویش در ایجاد بازار جدید، ارائه خدمات متنوع و تازه ، ابداع روشهای جدید در عرضه و توزیع، كارآفرین باشد. برای مثال یك فارغالتحصیل مدیریت بازرگانی باید بتواند برای كالاهای موجود، بازار جدیدی پیدا كرده و یا روشهای مطلوب توزیع را در سیستم دولتی طراحی كند. چون امروز یكی از بزرگترین مشكلات كشور ما .رساندن محصولات كشاورزی مثل برنج، چای و مركبات به بازار و به دست مصرف كننده است
گرایش مدیریت بازرگانی به بررسی اصول، روشها و مهارتهایی میپردازد كه اداره كنندگان سازمانهای اقتصادی، خدماتی و بازرگانی باید از آن اطلاع داشته باشند. برای مثال نحوه تصمیمگیری در مورد روشهای تولید، فروش ، سرمایهگذاری، بازاریابی ، جذب نیروی انسانی و دهها مساله دیگر كه در هر موسسه .بازرگانی برای یك مدیر مطرح میگردد، در این گرایش آموزش داده میشود
دانشجوی این رشته باید به مسایل تجاری و اقتصادی و محیط بازار علاقه مند باشد و در دروس ریاضی و زبان انگلیسی و فارسی هم قوی باشد.باید خلاق و نوآور باشد تا نتیجه ی تصمیم امروزش را در آینده ارزیابی کند.قدرت رهبری و اهتماد به نفس و تسلط به آمار و اقتصاد هم بسیار مهم می باشد.
آینده شغلی رشته مدیریت بازرگانی
آينده شغلي:
فارغ التحصيلان اين رشته با تسلط به مباحث مربوط به بازار، مباحث تدوين استراتژيهاي سازماني، شناخت مشتريان و نحوه ارتباط با آنها، شناخت فرايندهاي فروش، بازاريابي و خدمات به مشتريان زمينه لازم جهت استخدام در واحدهاي بازرگاني سازمانها را داشته و نسبت به ساير گرايش هاي مديريت با توجه به نبود رشته اي جايگزين از بازار کار مناسبي برخوردارند. ضمن اينکه دانشجويان اين رشته با توجه به شناخت کافي از کسب و کار و نحوه ايجاد تجارت موفق شانس زيادي براي موفقيت در حيطه کار آفريني و تشکيل کسب و کارجديد دارند.
نقش و توانایی یا کارایی
الف- فارغ التحصیلان دوره کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی با اطلاعات وسیعی که در زمینه های مختلف بازرگانی و بازاریابی، روابط انسانی، امور مالی و اقتصادی پیدا می کنند، به خوبی می توانند در سطح مدیران اجرایی در سازمانهای بازرگانی، صنعتی و دولتی به کار اشتغال ورزند و یا در سمت مشاور مدیریت انجام وظیفه نمایند.
ب – انتظار می رود که این فارغ التحصیلان پس از کسب تجربیات کافی بتوانند مسئولیتهای بیشتری را در سطوح بالای سازمان عهده دار گردند.
ج- علاوه بر این فارغ التحصیلان این دوره می توانند رد کارهای پژوهشی و تحقیقاتی که امروزه در موسسات بزرگ از اهمیت زیادی برخوردار است مشغول کار شوند.
بازار کار:
فارغ التحصیلان این رشته با آگاهی و شناختی که از ساخت سازمان،تیوریهای مدیریت و سازماندهی و تکنیک های مختلف تصمیم گیری دارند،قدرت حل مشکلات را پیدا می کنند و همچنین علاوه بر دانش نظری با کاربردهای این رشته نیز آشنا می شوند.آنها می توانند در موسسات بازرگانی،امور دفتری مانند:تدارکات،اداره ی امور،کارگزینی،امور مالی و بازاریابی مشغول به کار شوند.
فارغ التحصیلان این رشته به خوبی می توانند در سطح مدیران اجرایی در سازمانهای بازرگانی ، صنعتی و دولتی به کار اشتغال ورزند و یا در سمت مشاور مدیریت انجام وظیفه نمایند . انتظار می رود این فارغ التحصیلان پس از کسب تجربیات کافی بتوانند مسئولیتهای بیشتری را در سطوح بالای سازمان عهده دار شوند . علاوه بر این ، فارغ التحصیلان این دوره می توانند در کارهای پژوهشی و تحقیقاتی که امروز در موسسات بزرگ اهمیت زیادی برخوردار است ، مشغول بکار شوند.
نرم افزارهای رشته مدیریت بازرگانی
1)نرم افزار مدیریت بازرگانی خارجی
مدیریت کلیه عملیات بازرگانی خارجی از مرحله مذاکرات تا مرحله ورود به انبار.
مدیریت کلیه بخشهای مختلف:
…پروفرما – ثبت سفارش – حمل کالا – بیمه – گمرک – ضمانت نامه ها – بخش مالی ( گشایش اعتبار – ریفایننس و … ) و
گزارشات متنوع و مدیریتی کامل از تمام زمانها و مراحل.
.…مقایسه بانکها – شرکتهای بیمه – ترخیص کاران – اعلان سررسید اعتبار و
بک آپ گیری از اطلاعات.
دارای ثبت نگار کارا و تعرفه داخل برنامه جهت چاپ ثبت سفارش و اچ اس کدها.
مدیریت کلیه بخشهای بازرگانی خارجی.
دارای راهنمای
منوهای برنامه
مباحث خرید خارجی ( که در وزارت بازرگانی تدریس می گردد)
مباحث کامل گمرک و قوانین آن ( که برای حق العمل کاران و بازرگانان تدریس می گرد.)
2)سیستم جامع توزیع و فروش نگین:
. تنظيم قرارداد با توليدكننده و مشخص نمودن مدت قرارداد، قيمت گذاري محصولات، مارژين محصولات، تخفيفات و جوايز، نوع قرارداد، درصد سهم توليدكننده از هزينه هاي حمل و…
. دريافت پيش بيني توليد از تامين كنندگان كالا (پيش بيني فروش تامين كننده) در ابتداي سال يا مقاطع دلخواه
اعلام نياز كالا در هر مركز توزيع و ارسال درخواست آن به ستاد و تعين وضعيت آن در واحد بازرگاني. بدين معني كه اين اعلام رد شده يا واحد بازرگاني آنرا تاييد و در صورت تكميل بودن حد سفارش براي توليدكننده ارسال مي نمايد.
كنترل و نظارت بر انحرافِ ارسال كالا با پيش بيني توليد كه از طرف تامين كنندگان كالا اعلام و تصويب شده است.
. تقسيم بندي و سهميه بندي كالا جهت ارسال به مراكز توزيع به تناسب ضريب كالا در مركز توزيع يا متوسط فروش يا بر اساس سفارش مركز توزيع
. تعيين هدف تعدادي فروش براي هر محصول در سطح شركت، مركز توزيع و ويزيتور
. مقايسه هدف فروش با فروش انجام شده به صورت تعداد كالا و ريال شركت توليدكننده در سطح ويزيتور، مركز توزيع و كل شركت
اعلام سياستهاي شركت از جمله تغيير قيمت محصول، تخفيفات و جوايز، ممنوعيت فروش، ممنوعيت خريد و … در مقطع زماني خاص حتي براي يك محصول با سري ساخت مشخص در شعبة خاص، بخش، صنف و يا مشتري خاص.
. تعيين حداقل و حداكثر حجم كاميون هاي توليدكننده و ميزان حداقل و حداكثر هر كالا در حوالة انبار جهت سفارش بموقع و به اندازه از توليدكننده
مدیریت بازرگانی در دانشگاه ها
دوره کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی به منظور آماده ساختن دانشجویان برای مشاغل حرفه ای مدیریت در سازمانهای بازرگانی و موسسات دولتی و نیز ادامه تحصیل در دوره دکتری مدیریت تدوین گردیده است به طور دقیق تر هدفهای برنامه کارشناسی مدیریت بازرگانی عبارت است از:
– آشنایی دقیق با وظایف اساسی سازمانهای بازرگانی
– افزایش مهارت و توانائی دانشجویان در شناخت مسایل مبتنی بر مدیریت، جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط به هر یک از این مسایل، ارزیابی راه حلهای مختلف در مورد مساله و تصمیم گیری و اجرای تصمیمات متخذه،
– افزایش مهارت و توانائی دانشجویان در شناخت شرایط و اوضاع و احوال متغیر اجتماعی، اقتصادی، تکنولوژیکی و سیاسی و تطبیق برنامه های سازمان با شرایط جدید.
– ایجاد زمینه لازم و تشویق دانشجویان به خودآموزی و رشد فردی و حرفه ای
طول دوره تحصیل
ضوابط آموزشی دوره کارشناسی ارشد طبق آیین نامه های مصوب وزارت فرهنگ وآموزش عالی می باشد.
شرایط ورود به دوره کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی
– داشتن حداقل گواهینامه کارشناسی از موسسات آموزشی کشور یا کشورهای دیگر که مورد تایید وزرات فرهنگ و آموزش عالی باشد.
سلام ببخشید الان مدیریت بازرگانی برای کارشناسی هست یا نه؟!از رشته تجربی برای قبولی در این رشته در دانشگاه دولتی روزانه چه رتبه ای لازمه؟!ممنون میشم جواب بدین
برای ثبت نام در رشته مدیریت بازرگانی دیپلم لازم است یا مدرک پیش دانشگاهی؟
ببخشید برای جذب بازار کار شدن در رشته مدیریت بازرگانی دانشگاهی که توش تحصیل کردی چقد تاثیر داره?
اطلاعات به روزی بود
من الان دهم انسانی هستم .دراینده میخوام رشته مدیریت بازرگانی بخونم و به احتمال زید در اداره هواپیمایی هما کار کنم نظر شما چیست ایا با من موافق هستید ؟لطفاً نظرتون.
سلام خسته نباشید اگه میشه راهنمای کنید من بین رشته ی مدیریت بازرگانی و مالی واقعا نمیدونم کدوم بهتره باتوجه ب اینکه من خانم هستم و اینده ی شغلی برای خانم ها میشه راهنایی کنید
باسلام مطالبتون عالی بود ولی چرا نظرات رو پاسخ نمیدین فرداآخرین مهلت انتخاب رشته س
فقط جواب اون کسی رو دادین که میخواد تو دوره هاتون شرکت کنه?
با سلام مطالبتون عالی و کاربردی هست. با تشکر فراوان
سلام یک نفر رو میخام که این رشته رو گذرانده باشد جهت یک سری از سئوالات
با سلام من در رشته مدیریت بازرگانی فارغ التحصیل هستم و میخواهم وارد بازار کار این رشته شوم ولی چون هیچ سابقه کاری ندارم میخواهم در این رشته پیشرفت کنم اگر در سازمان فنی و حرفه ای یا یک موسسه مباحث مربوط به این رشته را یاد میدهند اگر لطف کنید به من بگید ممنون میشم منتظر جوابتون هستم با تشکر از تبریز