0
021284284

درباره ي رشته الكترونيك

دپارتمان آموزش مجازی شرکت جهت علاقه مندان به این دوره ی آموزشی توضیحاتی در این رابطه ارائه داده است. جهت ثبت نام در این دوره کوتاه مدت آموزشی و دریافت گواهینامه آموزشی معتبر در این زمینه به قسمت ( ثبت نام دوره ) مراجعه فرمائید. ( در نظر داشته باشید احتمال دارد بر طبق نظر استاد مربوطه سرفصل ها  و یا محتوای دوره ها با آنچه در این صفحه به صورت کلی شرح داده شده است متفاوت باشد.)
نگاه كلي بر رشته الكترونيك
رشته الکترونیک یکی از رشته‌های صنعتی مادر محسوب می‌شود و تمام علوم و فنون موجود به نحوی با این علم پیوند خورده‌اند به نحوی که از وسایل روزمره زندگی تا پیچیده‌ترین فن‌آوری‌های فضایی حضور این علم به وضوح قابل مشاهده است. بی‌شک برای یافتن جایگاه مناسب این علم در کشورمان بایست مبانی آموزش این رشته با استحکام و براساس برنامه‌ریزی علمی پایه‌گذاری شود رشته الکترونیک در هنرستانها از اساسی‌ترین و نقطه‌ شروع مناسب برای فراگیری این علم محسوب می‌شود.
علم الکترونیک همگام با پیشرفت روزافزون تکنولوژی هم اکنون در کلیه امور مربوط به زندگی انسانها رخنه کرده و در حال پیشرفت می باشد و در آینده تزدیک کل زندگی انسانها را تحت تاثیر خود قرار میدهد . هم اکنون رشته الکترونیک مهمترین رشته فنی و مهندسی در دانشگاها و هنرستانها میباشد و کسانی که از نظر علم ریاضیات و  فیزیک دارای قدرت درک و تحلیل بالا تری هستند در این رشته می توانند به موفقیتهای بیشتری دست پیدا کنند . برخلاف ذهنیتهایی  که برای بعضی ها پیش آمده در نهایت یک فارغ التحصیل رشته الکترونیک را تعمیر کار رادیو و تلویزیون می پندارند ، در حالیکه اینطور نیست . رشته الکترونیک دارای گرایشهای مختلفی است که همگام با پیشرفت علم روز است مثل مکاترونیک بیوالکتریک وکنترل و… که در آینده نزدیک بازارکار بیشتری در انتظار فارغ التحصیلان این رشته خواهد بود .
اهداف تدوین رشته الکترونیک :   
۱- تعمیر وسایل الکترونیکی ساده خانگی۲- طراحی و ساخت فیبر مدارهای الکترونیکی۳- مونتاژ قطعات الترونیکی روی برد مدار چاپی۴- نصب و راه اندازی تجهیزات ساده الکترونیکی۵- نصب و راهاندازی آنتن مرکزی برای ساختمانهای کوچک۶- سر پرستی بخش های کوچک مونتاژ۷- کار با دستگاه های اندازه گیری۸- خواندن نقشه های الکترونیکی۹- طراحی و ساخت تقویت کتتده ها۱۰- آشنایی با سیستم های مخابرات و ارتباطات ۱۱- آشنایی با مدارهای دیجیتالی و سخت افزار رایانه
  نحوه  ادامه تحصیل هنرجویان:
 کلیه هنرجویان شاخه فنی وحرفه ای،پس ازپایان دوره سه ساله واخذ دیپلم می توانند به طرق ذیل در سطوح بالاترادامه تحصیل نمایند:   ۱-   بدون گذراندن دوره پیش دانشگاهی در آزمون سراسری دوره کاردانی پیوسته شرکت نموده و پس از احراز قبولی در یکی از آموزشکده‌های فنی‌و‌حرفه‌ای سراسر کشور ادامه تحصیل داده و موفق به اخذ مدرک کاردانی شوند. ۲-   بدون گذراندن دوره پیش دانشگاهی در آزمون ورودی آموزشکده های وابسته به دانشگاه جامع تکنولوژی (علمی_ کاربردی) شرکت نموده و پس از احراز قبولی ادامه تحصیل داده و موفق به اخذ مدرک کاردانی شوند. ۳-   بدون‌گذراندن‌دوره‌پیش‌دانشگاهی‌و‌ با توجه به شرط معدل در دانشگاه‌آزاد‌اسلامی ثبت‌نام نموده و در دوره کاردانی پیوسته ادامه تحصیل دهند و موفق به اخذ مدرک کاردانی شوند. ۴-   در‌آزمون تغییر ‌رشته یکی از دوره های پیش‌ دانشگاهی هنر، علوم ‌ریاضی، علوم ‌تجربی، علوم انسانی و علوم و معارف اسلامی شرکت نموده و پس از احراز قبولی، دوره‌ی مذکور را گذرانده و سپس از طریق آزمون سراسری دانشگاههای دولتی و آزاد اسلامی ادامه تحصیل داده و موفق به اخذ مدرک کارشناسی شوند. ۵-   فارغ التحصیلان تعدادی از رشته های کاردانی پیوسته فنی و حرفه ای که دوره کارشناسی ناپیوسته رشته تحصیلی آنان مصوب گردیده است،می توانند درآزمون ورودی مربوط شرکت نموده و پس از احراز قبولی، در دانشگاههای طرف قرارداد وزارت آموزش و پرورش ادامه تحصیل داده و موفق به اخذ مدرک کارشناسی شوند.
۶-  کلیه فارغ التحصیلان دوره کاردانی پیوسته،می توانند بدون گذراندن دوره پیش دانشگاهی در آزمون سراسری دانشگاههای دولتی و آزاد اسلامی شرکت نموده و پس از احراز قبولی ادامه تحصیل دهند.
الکترونیک به دانش و فن آوری عبور ذرات باردار در یک بار و خلاء می باشد. به بیان دیگر در این دانش به مطالعه حرکت بارهای الکتریکی و کنترل حرکت آنها برای ایجاد اثرات مطلوب مورد نظر می باشد.
دانش الکترونیک امروزه بوجود آورنده سیستمها و ابزارهای پیچیده ای است که در بسیاری از محصولات روزمره زندگی و شاخه های مهندسی و پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد.
با توجه به آنچه که گفته شد کاردانی فنی الکترونیک یکی از رشته های آموزش عالی در نظام دانشگاهی است، که هدف عمومی آن تربیت کاردانها فنی الکترونیک است که دارای دانشهای لازم در زمینه الکترونیک صنعتی، وسایل اندازه گیری و وسایل صوتی و تصویری که دقیقاً مربوط به وسایل همان بخش از صنعت طراحی گردیده ، می باشد.
از آنجا که تکنولوژی مربوط به صنعت الکترونیک به صورت گسترده در همه جا و از جمله در کشور ما شالوده ای برای پیشرفت در صنعت برق محسوب می شود، دوره یادشده برای تربیت افراد کارآمد در جنبه های عملی در زمینه رفع نیازهای صناعی است که به نوعی با الکترونیک در ارتباط هستند.
رشته الکترونیک یکی از رشته های مهم در مورد امور ارتباطات در دنیا دارای حائز اهمیت می باشد. در ایران این رشته در مورد ارتباطات با دنیا اهمیت زیاد دارد، به طور کلی دانشجویانی در این رشته پذیرفته می شوند و دارای موفقیت می شوند که دارای هوش بالایی باشند و علاقه به ابلاغ و نوع آوری باشند و بتوانند خودشان را با تکنولوژی در دنیا هماهنگ بکنند.
 دوره کاردانی  
یکی دیگر از تعاریفی که می توان از رشته الکترونیک کرد، اینست که زیر مجموعه ای از رشته فیزیک می باشد، که درباره حرک الکترونها در مدارهای الکتریکی است، بحث می کند. دانشجویانی در این رشته فوق می شوند که در دو درس ریاضی و فیزیک بسیار قوی باشند و دارای پشتوانه اجتماعی و خانوادگی باشند.
 دوره کاردانی و تکنسین در کشور ما از جایگاه خوبی برخوردار نیست و می توان گفت نقش تکنسین رابطه بین مهندس و کارگر ماهر است، و در هرم نیروی انسانی تکنسین در کشورهای پیشرفته و در جوامع توسعه نقش اساسی دارند.
متأسفانه در کشور ما به لحاظ اهمیت ندادن به این بخش استفاده بهینه از این تکنسین نشده است، و به خاطر همین جوانهای ما بیشتر به سراغ مهندسی می روند تا تکنسین و همین باعث شده تا رشته های فنی ما از آن جایگاه خودشان برخوردار نباشند .
 از میان دروس یاد شده از معتمدین به شرح زیر است:
۱- ریاضی عمومی که در مورد بردارها و اعداد مختلط و ماتریس ها و توابع – حدود پیوستگی و مشتق و انتگرال به بحث می پردازد.
۲- فیزیک عمومی که به زمینه هایی همچون، فیزیک و دینامیک می پردازد.
۳- کارگاه فیزیک که درس عملی است و دانشجویان با وسایل اندازه گیری آشنا می شوند.
۴- آزمایشگاه مقدماتی برق که دانشجویان با قطعات مدارها همچون خازن ، مقاومت و برخی مدارهای ساده آشنا می شوند.
۵- الکترونیک و آزمایشگاه الکترونیک که به صورت نظری و عملی ساختمان قطعات الکترونیکی را مورد ارزیابی قرار می دهد.
۶- مدار ۲ و ۱ که دانشجویان را با انوع مدارها و اصول اولیه برق به صورت نظری و  عملی آشنا می سازد.
۷- برنامه ریزی کامپیوتر که دانشجویان را با یکی از برنامه های کامپیوتر آشنا می کند.
۸- الکترونیک صنعتی که دانشجویان با طرز کار مدارهای کنترل فرمان دهنده ای که در کارخانه ها و مراکز صنعتی و مورد استفاده قرار می گیرد آشنا می کند.
۹- دوره های کاردانی فنی در سال ۱۳۶۳ وزارت فرهنگ آموزش عالی این مجوز را به آموزش و پرورش دادند و آموزش و پرورش با تشکیل واحدهایی بنام دفتر امور مدارس عالی فنی حرفه ای و آموزشکده های فنی حرفه ای زیر پوشش خودش به تربیت نیروهای تکنسین پرداخت.
 دانش آموختگان رشته برق الکترونیک با کسب دانش و مهارتهای لازم در زمینه های ذیل قادر به فعالیت خواهند بود:
۱- در زمینه انتقال نظرات و روشهای مورد تأیید مهندسان  به کارگران
۲- تهیه و تفسیر نقشه های مورد تأیید مهندسان و پیاده کردن آنها بوسیله کارگران فنی
۳- این افراد می توانند به تعمیر قطعات الکتریکی همچون تلویزیون و قطعات مشابه بپردازند.
۴- در برخی بخشها می توان از این افراد به عنوان سرپرست بخش از آنها استفاده کرد.
۵- از این افراد می توان در تدریس بعضی دروس در سطح پائین استفاده کرد.

دیدگاه کاربران
  • محمد 15 خرداد 1395

    سلام
    من امسال میخوام تعیین رشته کنم و میخوام بیام رشته الکترونیک
    میخواستم بدونم رشته آینده داری هست عایا یا ن

  • مجید 29 خرداد 1395

    رشته یبرق الکترو نیک چند تا کتاب داره

  • مجیدی 29 خرداد 1395

    سلام محمد منم میخوام انتخواب رشته کنم از چند نفر پرسیدم میگن خیلی عالیه را ستی چند کتاب داره الکترو نیک

  • مهرداد 1 تیر 1395

    من تازه بایدرشته بزنم نمیدونم تواین رشته موفق میشم یانه چون رشته سختیه هم عملی ودرسیش.
    ولی عالیه بازارکارعالی حتی با دیپلوم سرکارمیری فقط3سال درس کافیه
    برای قبول شدن باید چیکارکرد واقعا ؟چطوری استعدادیابی کنم؟

  • سجاد 29 تیر 1395

    من میخوام انتخاب رشته کنم.معدلم هم سال هفتمم۱۸/۰۲سال هشتمم۱۷وسال نهمم۱۶.آیامیتونم دوام بیارم یانه؟

  • M 21 مرداد 1395

    من امسال میخوام انتخاب رشته کنم و رشته الکترونیک هم علاقه زیادی دارم معدلم 14/50 هستش ریاضی هم تجدید شدم میخوام بدونم رشته الکترونیک به دردم میخوره یا نه

  • محمد 23 مرداد 1395

    فقط یه چیزی رو میخوام بگم بهتون اگه واقعا به این رشته علاقه داشته باشید مطمئن باشید موفق میشوید
    فکر نکنید که سختی ها فقط مال رشته های مثل ریاضی و الکترونیک هست بلکه حتی رشته های مثل انسانی و رشته های کامپیوتری سختی خودشو داره
    فقط یه چیزی میخوام بهتون بگم……
    اگه علاقه داشته باشی حتی اگه رشته صنایع غذایی هم بری موفق میشی !!!!
    دوست داشتن و علاقه همه سختی هارو می پوشونه…….

  • امیرحسین 24 مرداد 1395

    سلام دهن من امسال سرویسه دارم میرم به رشته الکترونیک تازه من درس ریاضیم خیلی بده با پارتی راهنمایی رو قبول شدم خواهشن بگید که حتما باید ریاضی قوی باشه یا درس های دیگه من درس های دیگه ام خوبه فقط ریاضیم بده لطفا راهنماییم کنید با تشکر.

    • حسین 29 شهریور 1400

      ریاضیو قوی کن خیلی مهمه از نون شب واجب تره خودمم ضعیفم نشستم کامل دارم میخونم

  • ابوالفضل روزبهانی 1 شهریور 1395

    باعرض سلام خدمت شما عزیزا من امسال باید انتخاب رشته کنم که کردم میخواستم برم حساب داری پرشده بود اومدم الکترونیک معدلمم شده19نمره ریاضیمم به اینشکل بود نهم ترم اول:مستمر17پایانی13ترم دوم:مستمر19پایانی13
    هشتم ترم اول:مستمر20پایانی18ترم دوم:مستمر20پایانی16
    به برق هم الاقه دارم بعضی مواقع گوشی های خراب و ضبت و این چیزارو باز میکنم و مورد برسی قرار میدم از ریاضی زیاد خوشم نمیاد به نظر شما آیا برق میتونه منو به ریاضی مربوت به خودش علاقه مند کنه یا نه ؟ من همیشه وقتی به خدا توکل کردم موفق شدم شما عزیزایی هم که امسال انتخاب رشته دارید به خدا توکل کنید خودش درس میشه همتونو به خدای بزرگ میسپارمامید وارم موفق باشید اگر هم از دستتون براومد که راهنماییم کنید به این شماره زنگ بزنید و بگید میخواید راهنمایی کنید و بعد من تماس میگیرم09109018759

  • حسین 1 شهریور 1395

    به نام خدا
    بنده رشته الکترونیک هستم
    در رشته الکترونیک شما باید فردی صبور باشید استعداد خیلی بالایی نیاز نیست بحث نمره هم زیاد نیست باید باهوش بوده در یاد گیری مطالب و هر چه را یاد نگرفتید بپرساید مطالب چه از اینترنت و … بخوانید بعنوان اضافه مطلب بعد پیشنهاد می کنم قبل از اینکه به این رشته بیاین 1.هدفتون معلوم باشه و شاخه ای از الکترونیک که می خواین در اون موفق باشید رو معلوم کنید الکترونیک به خودی خود هدف نیست و مجموعه ای گسترده است اصلا از درسا نترسین ریاضی خاصی نداره بخونین آسونه و فیزیک الکترونیک هم در قالب درس مبانی برق بوده اصلا فکر نمره نبوده بلکه مطلب یاد گیرین 2.قبل از اومدن به رشته تو تابستون یه کاری که به رشته الکترونیک مربوط هست بروید چون کار های عملی داره مثل مدار بستن و… دست شما تا حدی با کار اشنا باشه
    بعد تعداد درس ها را امسال نمی دونم چون 3 سال شده ولی از بنده حدود 16 ،17 کتاب بود هر روز تا ساعت 2الی 2.5 مدرسه هستید فقط صبور و کمی تلاش باز هم مشورت کنید
    موفق باشید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *