عضویت

آئین نامه آموزشی بنیاد

“بسم الله الرحمن الرحیم”

مقدمه:
توسعه و پیشرفت روز افزون فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) موجب دگرگونی در بستر آموزش و پیدایش و گسترش محیط جدید مجازی تحت عنوان ” محیط چهارم یادگیری” شده است. رفع محدودیت های فیزیکی ، افزایش زمان، برد و ضریب دسترسی به آموزش دانشگاهی و ارتقای کمی و کیفی آموزش با بهره گیری از “فاوا” در آموزش منجر به دگرگونی در پذیرش دانشجو و تحول در شیوه ارائه آموزش گردیده است. وجه ممیزه تمامی مراکز و مؤسسات دانشگاهی در بخش اجرایی آموزش در سه بعد “زمان ، مکان و شیوه ارائه آموزش” به دانشجویان است. از همین رو است که سیاستگذاران حوزه آموزش عالی کشور بر قید عبارات “شبانه”، “مکاتبه ای”،”نیمه حضوری “و “مجازی” تاکید دارند. آموزش مجازی در همه ابعاد مزبور نسبت به سایر شیوه ها و با عنایت به استانداردهای مربوطه متفاوت است. این نوع آموزش دارای قابلیت دسترسی به دروس از پیش تولید شده در رشته های مربوط در هر زمان و از هر نقطه جغرافیایی بدون نیاز به حضور همزمان طرفین فرایند یاددهی – یادگیری و عوامل اجرایی آموزش است.

دوره های آموزشی کوتاه مدت عبارتست از دوره هایی که در یک رشته تخصصی بسیار پر کاربرد و کلیدی بوده و در جهت ارتقاء سطح علمی و فنی دانش آموختگان گام بر می دارد. این اطلاعات کلیدی سهم به سزایی در اشتغال و سطح علمی داشته و بسیار حیاتی می باشد . این دوره ها با رعایت ضوابط و شاخص های استاندارد علمی ارائه شده شده است.

فصل اول :کلیات

ماده ١ : تعاریف

در این آیین نامه هر گاه واژه های بنیاد یا باما استفاده شود منظور بنیاد آموزش های مجازی ایرانیان شرکت توسعه دهندگان سیستم ابتکار و نرم افزار دانش بنیان ایباما – بنیاد آموزش مجازی و الکترونیکی می باشد و هرجا از نام شرکت استفاده شود منظور شرکت توسعه دهندگان سیستم ابتکار به شماره ثبت ۲۷۹۹۲ در تاریخ ۱۲/۰۶/۸۵ با ماهیت حقوقی و مسئولیت محدود با موضوع ارائه خدمات آموزشی و مشاوره و همچنین اخذ و اعطاء نمایندگی از/به شرکت ها و موسسات داخلی وخارجی مشغول به فعالیت می باشد.

ماده ٢ : مجوزهای بنیاد و شرکت

  • شرکت : مجوز فعالیت در زمینه فناوری اطلاعات، نظام صنفی رایانه استان اصفهان به شماره ۳۱۰۱۰۴۱۸ مورخ ۵/۱/۹۲
  • شرکت : مجوز فعالیت با ماهیت حقوقی و زمینه فعالیت امور آموزشی ، سازمان ثبت اسناد کشور به شماره ثبت ۲۷۹۹۲ مورخ ۱۲/۰۶/۸۵
  • شرکت : پروانه تولید و فروش نرم افزار و خدمات وابسطه از اتحادیه صنف خدمات رایانه استان اصفهان
  • شرکت: مجوز فعالیت فناوری اطلاعات شرکت از سازمان نظام صنفی رایانه استان اصفهان
  • بنیاد: مجوز فعالیت رسانه بر خط، مرکز توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شماره : ۷۲۴۹۸/۹۲/۳/۱ مورخ ۲۸/۰۵/۹۲
  • بنیاد: مجوز فعالیت وب سایت ، مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صنعت، معدن و تجارت مورخ ۶/۰۷/۹۲ که تصویر نماد اعتماد الکترونیکی آن در صفحه اصلی سایت در دسترس می باشد.
  • دریافت نمایندگی و همکاری آموزشی و پژوهشی از آکادمی های معتبر بین المللی ICS ، QAL، NobelCert، TUV، Oxford cert universal, swisscert , asys , Equal , DNW

ماده ٣- مسئولیت تدوین محتوای علمی

در چارچوب قوانین و مقررات، مسئولیت کامل و نظارت همه جانبه علمی و آموزشی در تمامی دوره های مجازی بر عهده مدرسین و یا شرکت های طرف قرار دادی که محتوای خود را تحت نرم افزار ایباما ارائه می دهند می باشد. مدرسین مسئول تدوین و یا معرفی محتوای علمی دروس الکترونیکی و تدریس دروس مزبور طبق ضوابط مربوط در بستر مجازی خواهند بود.

ماده ۴- نحوه فعالیت

بنیاد ، طبق دستورالعمل اجرایی در حیطه ی وظایف خود و با فراهم کردن امکانات علمی ، آموزشی ، اجرایی و فنی اقدام به ارائه بستر آموزش الکترونیک می نماید و کلیه سازمان های و مراجع علمی کشور می توانند از این بستر استفاده و از طریق آن اقدام به برگزاری دوره های آموزشی نمایند.

سیستم مدیریت آموزش طراحی شده در نرم افزار ایباما به دو صورت پروژه محور و کلاس محور ارائه می شود و اعتبارِ مدرک ارائه شده در هر دو نوع دانش پذیری یکسان می باشد و از سمت شرکت های طرف قرارداد و برگزار کننده دوره ها صادر و به علاقه مندان پس از ارزیابی درون نرم افزار اعطاء می گردد.

در دوره های کلاس محور دانش پژوه به صورت آنلاین در کلاس ها شرکت نموده و پس از اتمام دوره در آزمون دوره مربوطه شرکت نموده و در صورت حد نصاب نمره قبولی گواهینامه اتمام دوره را دریافت خواهد نمود.

در دوره های پروژه محور دانش پژوه پس از ثبت نام در دوره بسته آموزشی تدوین شده و یا منابع معرفی شده توسط اساتید دوره را به صورت بسته آموزشی دریافت نموده و پس از مطالعه منابع با ارائه مقاله یا پروژه مربوط به دوره اطلاعات علمی او مورد ارزیابی قرار گرفته و در صورت تایید پروژه یا مقاله توسط مدرس دوره گواهینامه پایان دوره برای ایشان صادر خواهد شد.

کلیه شرکت ها و مراجع علمی که از این بستر جهت ارائه آموزش و صدور گواهی برای دانش آموختگان استفاده می نمایند ملزم به رعایت شرایط این آئین نامه می باشند.

ماده ۵- اهداف:

۱- تحول در آموزشی و دوره های کاربردی و ارائه دوره های مجازی بر اساس مدل های نوین آموزش مجازی دنیا.
۲- تنوع بخشی به شیوه های پذیرش دانش پژوه

۳- استفاده گسترده از محیط چهارم در پاسخگویی به نیازهای جامعه، صنعت و سازمان¬ها

۴- افزایش و گسترش کمی و کیفی دسترسی به آموزش

۵- همکاری با دانشگاه ها و آکادمی های معتبر خارجی در جذب و آموزش دانشجویان ایرانی و غیرایرانی

۶- ارائه ی مدل آموزش مجازی با استانداردهای ذیربط در تدوین،تولید، ارائه و ارزیابی آموزش های نوین

۷- استفاده از آخرین دستاوردهای فناوری و یافته های پژوهشی در آموزش مجازی

فصل دوم : شرایط شرکت در دوره ها

ماده ۶: شرایط ورود به دوره های آموزشی الکترونیکی کوتاه مدت

هر فردی با هر سن و با حداقل دیپلم به شرط آنکه توانایی کار با کامپیوتر و اینترنت را داشته باشد و دوره آموزشی را مورد نیاز و مفید برای خود بداند می تواند در دوره آموزشی شرکت نماید.

فصل سوم : طول دوره، ساعات تدوین شده و انصرافی

ماده ۷: ساعات درسی در نظر گرفته شده

به اقتضای هر دوره آموزشی بر مبنای زمان لازم جهت مطالعه، تمرین و پرسش و پاسخ توسط استاد مربوطه ساعت مورد نظر ارزیابی و در شرح جزئیات دوره قرار داده شده است.

ماده ۸: چنانچه به تشخیص استاد و ارزیاب دوره دانش پژوه لازم است تا ساعات بیشتری و یا دوره آموزشی پیشنیازی را بگذراند دانش پژوه موظف به گذراندن آن دوره و یا ساعات بیشتر آموزشی خواهد بود.

ماده ۹: در دوره های پروژه محور دانشپژوه موظف است از ۳ روز تا ۳ماه بعد از دریافت منابع آموزشی اقدام به ارائه پروژه پایان دوره نماید.

ماده ۱۰: در صورتی که به عللی دانشپژوه نتواند در این بازه زمانی اقدام به گذراندن دوره آموزشی خود نماید می بایست توضیحات خود را کتبا به امور آموزش ارائه نماید تا در دست بررسی قرار گیرد.

ماده ۱۱: ثبت نام همزمان در چند دوره آموزشی کوتاه مدت توسط متقضی امکان پذیر می باشد به شرط آنکه موارد ماده ۸ را رعایت نماید.

ماده ۱۲: بعد از دریافت منابع آموزشی امکان انصراف از سیستم آموزشی وجود ندارد و دانش پژوه می تواند در خواست ساعات بیشتر آموزش نماید.

ماده ۱۳: به واسطه شیوه آموزش مجازی بنیاد و ارائه دوره ها در سامانه توسط مراجع مختلف طرف قرارداد, دانش پژوهان می بایست از سیستم ها ی کمک آموزشی آنلاین استفاده نمایند تا اساتید مربوطه پاسخ گوی آن ها با شند.

ماده ۱۴: تعداد جلسات شرکت در کلاس های آنلاین سیستم آموزشی کلاس محور مطابق با استاندارد های آموزشی هر دوره و یا مجموعا ۱۲ هفته می باشد.

فصل چهارم : ارزشیابی

ماده ۱۵: ارزشیابی دوره های پروژه محور

در دوره های پروژه محور ارزشیابی دوره بر اساس پایان نامه های دانش پژوهان و اعلام نظر شورای آموزشی اساتید انجام می شود و بر اساس نظر کارش چهار رتبه : ضعیف ، متوسط، خوب و عالی طبقه بندی میشوند.

ماده ۱۶: دوره های کلاس محور

در دوره های کلاس محور ارزشیابی دوره بر اساس نمره کسب شده در آزمون پایانی انجام شده و به صورت زیر رتبه ها طبقه بندی می شود:

نمره ۰-۱۲: ضعیف

نمره ۱۲-۱۴: متوسط

نمره ۱۴-۱۶: خوب

نمره ۱۶-۲۰: عالی

ماده ۱۷: در سیستم آموزشی پروژه محور در صورتی که دانش پژوه در ارزیابی امتیاز ضعیف را کسب نماید می تواند بدون هزینه و تا ۳ بار اقدام به ارائه مجدد پروژه پایان دوره نماید.

ماده ۱۸: تبصره ۴: در صورت کسب امتیاز ضعیف در هر ۴ پروژه ارائه شده، دانش پژوه موظف به شرکت مجدد در دوره آموزشی و پرداخت هزینه کامل دوره می باشد.

ماده ۱۹: در سیستم آموزشی کلاس محور در صورتی که دانش پژوه در ارزیابی امتیاز ضعیف را کسب نماید می تواند با پرداخت هزینه مجدد آزمون و تا ۳ بار اقدام به شرکت در آزمون آنلاین نماید.

ماده ۲۰: در صورت کسب امتیاز ضعیف در هر ۴ آزمون دانش پژوه موظف به شرکت مجدد در دوره آموزشی و پرداخت هزینه کامل دوره می باشد.

ماده ۲۱: غیبت در امتحانات سیستم آموزشی کلاس محور به منزله از دست دادن یکی از فرصت های آزمون و کسب امتیاز ضعیف برای آن آزمون می گردد.

ماده ۲۲: ارزشیابی پروژه های پایان دوره سیستم آموزشی پروژه محور را اساتید مربوطه به هر درس انجام داده و در صورتی که به هر دلیل و یا رعایت نکردن استاندارد های اعلامی این آئین نامه پروژه ضعیف ارزیابی گردد هیچ اعتراضی از سوی دانش پژوه مورد قبول نمی باشد.

فصل پنجم: پروژه ها و پایان نامه ها

ماده ۲۳: صفحات پروژه های پایان دوره می بایست به ازاء هر ۱۰ ساعت آموزش حداقل ۱ صفحه آ۴ تدوین گردد.

ماده ۲۴: در برخی موارد به تشخیص مرکز آموزش سوابق کاری و علمی دانش پژوه به عنوان پروژه پایان دوره پذیرفته می گردد.

ماده ۲۵: پروژه های پایان دوره می توانند چکیده ای از منابع آموزشی ارسال برای دانش پژوه باشد و یا یک تحقیق علمی پیرامون موضوع دوره در هر حالت سطح علمی پروژه معیار پذیرفته شدن آن توسط استاد مربوطه می باشد.

ماده ۲۶: در صورتی که پروژه های علمی از ارزش بالایی برخوردار باشند در سایت بنیاد به عنوان پروژه برتر قدردانی و منتشر می گردند.

فصل ششم: سایر مقررات

ماده ۲۷ : منابع آموزشی

منابع آموزشی در قالب سی دی، دی وی دی و یا کتاب و جزوه برای دانش پژو هان ارسال می گردد.

ماده ۲۸: محتوای منابع آموزشی

محتوای منابع آموزشی جزوات تدوین شده اساتید با رویکرد دوره های کوتاه مدت آموزشی، به صورت فشرده و پیرامون مسائل اصلی دوره بوده و در قالب فایل های کتاب اکترونیکی، پرزنتیشن و بعضا مولتی مدیا و یا فیلم آموزشی ارائه می گردند.

ماده ۲۹: حقوق مادی و معنوی دروس

تمامی حقوق مادی و معنوی دروس الکترونیکی که در دوره های مجازی تدوین و تولید می گردند به باما تعلق دارد. هرگونه استفاده از این دروس به هر شکلی و در هر قالبی صرفا در چارچوب عقد قرارداد مربوط با مراکز امکان پذیر است. میزان سهم معنوی و مادی عضو تدوین کننده درس الکترونیکی و فرد استفاده کننده مطابق مقررات مرکز مالکیت فکری و دفتر حقوقی باما می باشد.

ماده ۳۰: دانشنامه های بین المللی صادره

بنیاد با آکادمی های آموزشی مشابه از سراسر دنیا تفاهم های همکاری آموزشی و پژوهشی به عمل می آورد که دانش پژوهان بنیاد بعد از گذراندن دوره خود می توانند گواهینامه های دوره کوتاه مدت آموزشی خود را با پرداخت هزینه صدور از هر یک از آکادمی هایی که بنیاد نماینده آنها می باشد درخواست دهند.

ماده ۳۱: دامنه آموزش

بنیاد از علاقه مندان سراسر کشور و همچنین کشور های دنیا به غیر از کشور های متخاصم دانش پژوه می پذیرد. با توجه بر اینکه برخی از دوره ها به زبان لاتین برگزار می گردند لذا علاقه مندان با ملیت و زبانی می توانند از ما درخواست دوره نمایند.

ماده ۳۲: افزودن دوره آموزشی جدید

بنیاد بر اساس نیاز آموزشی کشور و متقاضیان می تواند با درخواست کتبی و طرح در شورای آموزشی نسبت به این مورد و افزودن دوره های جدید به غیر از دوره های مدون در نظام پزشکی کشور و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و یا دوره هایی که نیاز به رفع مسئولیت دارد می تواند دوره آموزشی جدید بیافزاید.

ماده ۳۳: نحوه ثبت نام در بنیاد

ثبت نام در بنیاد و یا دوره های آموزشی شرکت از طریق وب سایت های منتسب، به صورت تلفنی و به طور کلی به صورت از راه دور (الکترونیکی) انجام می پذیرد و به واسطه شیوه ارائه اینترنتی و به صورت گسترده اعضاء پروژه های شرکت، مشتریان خدمات ما در سرتاسر دنیا تنها می توانند از خدمات آموزشی ما استفاده نمایند، این آموزش ها درون سازمانیست و همچنین ممکن است به واسطه تفاهم نامه های باما با شرکت های دولتی و یا خصوصی بسط پیدا نماید.

ماده ۳۴: شهریه دوره ها

شهریه دوره ها در واحد امور مالی بنیاد تدوین شده و در وب سایت اعلام می گردد و دانشپذیران می توانند از طریق درگاه پرداخت آنلاین و یا شماره حساب های بنیاد اعلام شده در سایت نسبت به پرداخت شهریه خود اقدام نمایند.

ماده ۳۵: صدور تائیدیه پایان دوره و یا استفاده از خدمات آموزشی

از آنجا که به واسطه نرم افزار دانش بنیان فنی مهندسی ایباما این شرکت کارگزار ارائه بستر آموزش الکترونیکی بسیاری شرکت ها و مراجع علمی می باشد و همچنین از طریق سامانه مدیریت آموزش مرکز کارگزار برگزاری آزمون و ارزیابی برعهده این شرکت می باشد لذا حضور و شرکت دانش پذیران در سامانه آموزش الکترونیکی و سطح ارزیابی آنها را طی اعطاء گواهینامه تائید می نماید. این گواهینامه ها جهت ارائه به آکادمی های بین المللی و شرکت های همکار و ترجمه رسمی آن به دادگستری و وزارت امور خارجه بوده و ارزش دیگری ندارد و به هیچ عنوان معادل مدارک تحصیلی و دانشگاهی مانند دیپلم، لیسانس و غیره نمی باشد و بنیاد و شرکت فقط تولید کننده بستر آموزش الکترونیک به صورت نرم افزاری می باشد.

ماده ۳۶: در این آیین نامه تنها به ذکر اصول اکتفا شده و آنجا که آئین نامه ساکت است تفسیر و رفع ابهام احتمالی آن بر عهده شورای آموزشی باما می باشد.

ماده ۳۷: این آیین نامه آموزشی که در ۳۷ ماده تدوین شده است و پس از تأیید هیئت مدیره، در جلسه مورخ ۱۲/۰۶/۱۳۸۵ شورای آموزشی شرکت توسعه دهندگان سیستم ابتکار تصویب شد و در فواصل زمانی مختلف به روز رسانی گردیده است و لازم الاجرا است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *