ده نکته کلیدی مدیریت رستوران
یک مدیر کارآمد نباید از ابتدای صبح تا دیر وقت در رستوران دیده شود. مدیران رستوران ها نیازمند آموزش و تمرین مدام در مورد نحوه اداره موثر کسب و کار، شیوه های بررسی عملکرد کارکنان و نکات کلیدی جلب رضایت مشتریان، می باشند. در لیست زیر ۱۰ تکنیک کلیدی برای مدیران رستوران ها پیشنهاد می شود که می توانند با استفاده از آنها کسب و کار خود را ارتقاء بخشند.
۱- مدیریت کارآمد هزینه ها
، جهت اداره موفق کسب و کار، مدیریت هزینه ها نکته بهرانی می باشد. هزینه ها شامل هزینه نیروی کار، موارد اولیه، سربار و ضایعات می باشد. ثبت دقیق تمام هزینه ها و گزارشات سود و زیان به مدیران در بودجه بندی دقیق جهت کسب سود بیشتر کمک خواهد نمود
۲-تبلیغات موفق
مدیران مسئول تبلیغ و ترویج نام تجاری(برند) رستوران خود جهت توسعه کسب و کار می باشند. مدیران می باید بهترین روش های تبلیغ در منطقه خود و روش های پیاده سازی استراتژی های بازاریابی را بیاموزند.
۳-مدیریت کیفیت محصول
مدیران رستوران ها به سادگی با باز نمودن درب واحد صنفی، کیفیت کالا و خدمات خود را تبلیغ می نمایند. مطمئن باشید تبلیغ خوب تنها با ارائه بهترین محصولات با بهترین کیفیت خدمات ممکن می باشد. کنترل فرآیند آماده سازی مواد غذا، استاندارد سازی نحوه تهیه و ذخیره مواد غذایی و کیفیت ارائه خدمات، می باید همیشه مورد توجه مدیران باشد
۴-ارائه خدمات ممتاز
ارائه خدمات با کیفیت یکی از مهمترین اهداف هر رستوران می باشد. هر پرسنلی که با مشتریان در تماس می باشند، می باید آموزش های لازم نحوه ارائه خدمت از لحظه ورود تا خروج مشتری از رستوران را، بیاموزد و اجرا نماید.
۵- هوشمندانه زمان را مدیریت نمایید.
مدیران رستوران ها مسئول انجام فعالیت های زیادی در طول روز می باشند. یک مدیر موفق جهت جلوگیری از فرسودگی شغلی و حفظ یکنواختی کیفیت خدمات رستوران، نیاز دارد نحوه زمانبدی علمی فعالیت ها را بیاموزد . فعالیت های اصلی نیازمند زمانبندی شامل ۱-کنترل موجودی و سفارشات، زمان آماده سازی و تهیه غذا، کمک کردن به همکاران و سایر وظایف روزانه می باشد
۶-ایجاد محیط کار مثبت
مدیریت رستوران باید جهت ایجاد محیط مثبت در رستوران از هیچ تلاشی فروگذار نباشد. محیط مثبت سبب میگردد که پرسنل احساس اعتماد نسبت به یکدیگر داشته باشند. جهت ایجاد محیط مثبت می باید پرسنل با کیفیت جذب نمایید و با آنها عادلانه رفتار کنید. همچنین باید بین کار سخت و تفریح توزان ایجاد نمایید. البته یکی از نیازمند های این عوامل یادگیری نحوه استخدام نیروی کار مناسب می باشد
۷-در پرسنل انگیزه ایجاد نمایید
مدیران باید بیاموزند نکاتی باعث ایجاد انگیزش در پرسنل می شود. جهت انگیزش پرسنل از ابزارهای نظیر پاداش نقدی و غیر نقدی، تفریحات، سرگرمی و… با هدف تشویق و تنبیه استفاده نمایید. استفاده صحیح از ابزار انگیزشی سبب افزایش خلاقیت و بهرهوری کارکنان می شود.
۸-الگوی مناسب باشید
ممکن است شما ندانید اما کارکنان، تمام صحبت ها و کارهایی شما را مشاهده می نمایند. بنابراین الگوی رفتار و اخلاق مناسب برای پرسنل باشید.
۹-همواره منظم باشید
اصول و سیاست انظباطی معین و جامع ایجاد نمایید و تمامی کارکنان را با منشور اخلاقی رستوران آشنا نمایید. منصفانه با کارکنان خاطی بر اساس قوانین مدون و تعریف شده برخورد نمایید.
۱۰-پاداش مناسب
کلیه پرسنل را مطلع نمایید که در صورت انجام فعالیت با کیفیت بیش ازحد نرمال، پاداش مناسب دریافت می نمایند. کارکنانی که بهتر از حد نرمال کار میکنند در مقابل سایر همکاران و بصورت کاملاً شفاف تشویق نمایید.