عضویت

بازار کار رشته علوم سیاسی

هدف
امروز هیچ ملتی نمی‌تواند جدا از دیگر ملتها و بی‌اعتنا به آنچه در دیگر نقاط عالم می‌گذرد زندگی کند و هر اتفاقی کم یا بیش سریع یا کند به نوعی در سرنوشت او تاثیر خواهد گذاشت مطالعه تحولات جهانی و گاه پیش‌بینی اتفاقات و بررسی تاثیر آنها و نحوه برخورد هر کشور با آن ، کار متخصصان علوم سیاسی و روابط بین‌الملل است.
محور سیاست خارجی هر کشور تامین منافع ملی است. شناخت منافع ملی و عوامل تامین کننده و تهدید کننده آن را کارشناسان علوم سیاسی به عهده دارند. هدف از این رشته تربیت کارشناسان و تحلیلگران و متخصصان سیاست خارجی و روابط بین‌الملل است. در رشته علوم سیاسی مسایل و موضوعات زیر بنایی عرصه سیاست به صورت دانشگاهی و علمی بررسی می شود و در واقع یک اندیشمند علوم سیاسی لایه های زیرین و عمیقتر مسایل سیاسی را می شکافد و به همین دلیل قضایا را از بعد تازه ای تحلیل می کند .
هدف رشته علوم سیاسی تربیت سیاست شناسائی است که بتوانند راهکارهای مناسبی ارائه بدهند تا منافع متضاد یک جمع که در چارچوبی به نام کشور زندگی می کنند، با یکدیگر تلفیق داده شده و در نتیجه چرخ مملکت بخوبی به گردش درآید .
 
ماهیت
آنچه مردم به نام سیاست و مسائل سیاسی می‌شناسند با سیاست به مفهومی که در رشته علوم سیاسی مطرح است، تفاوت بسیار دارد و دانشجویان موفق این رشته نیز نه یک سیاستمدار بلکه یک سیاست‌شناس خواهند شد. علوم سیاسی به عنوان یک رشته دانشگاهی با علوم سیاسی به عنوان بحث‌های تخصصی در مورد مسائل سیاسی تفاوت دارد.
علوم سیاسی به عنوان یک رشته دانشگاهی به بررسی اندیشه‌ها و نظریه‌های سیاسی و کارکرد آنها در عرصه جامعه می‌پردازد و به عبارت دیگر رشته علوم سیاسی یعنی ارائه یکسری نظریه‌ها و یا یکسری ابزارها و راهکارهایی که بر اساس آنها هر جامعه شرایط و مشکلات حال را بررسی کرده و از پیش پا بر می‌دارد و برای حرکتها و اقدامات بعدی یعنی ترسیم فضا برای مسیر آینده برنامه‌ریزی می‌کند و همچنین از تجارب و دستاوردهای بشر که در طول تاریخ در عرصه اجتماع به دست آورده است، بهره‌ می‌برد. پس می‌توان گفت که علوم سیاسی در عین این که به حال نگاه کرده و برای آینده برنامه‌ریزی می‌کند، ریشه‌اش در گذشته می‌باشد.
 
توانایی‌های مورد نیاز و قابل توصیه
دانشجوی علوم سیاسی باید کتب تاریخی بخصوص تاریخ سیاسی را دوست داشته باشد و فلسفه را با علاقه بخواند .
دانشجوی علوم سیاسی باید فردی منطقی بوده و نظریاتش مستند به دلیل و مدرک باشد و کسی است که قدرت ابتکار و توانایی فکری وسیعی داشته باشد و ریشه‌ها را شناسایی بکند و اوج بگیرد و از بالا مشکلات را ببیند و با همه اقشار جامعه ارتباط داشته باشد تا بفهمد که مردم جامعه‌اش به چه فکر می‌کنند و نیازهای آنان چیست.
داشتن شم و علاقه به مسایل سیاسی و برخورداری از یک دید عمیق و وسیع ویژگی‌هایی است که دانشجوی علوم سیاسی باید داشته باشد.
وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر
در 8 دانشگاه کشور کارشناسی ارشد علوم سیاسی وجود دارد و گرایش روابط بین‌الملل جزو گرایش‌های کارشناسی ارشد می‌باشد.
 
رشته‌های مشابه و نزدیک به این رشته
حقوق و تاریخ
 
آینده شغلی و بازار کار
در روابط عمومی‌ها : هر روابط عمومی که بخواهد کار عملی و صحیح انجام دهد نیازمند وجود یک کارشناس سیاسی است.
سازمان‌های بین‌المللی: نمایندگی هر کشور در یک سازمان را متخصصان علوم سیاسی بر عهده دارند.
در حال حاضر فارغ‌التحصیلان رشته علوم سیاسی در بخشهای سیاسی و حقوقی سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها و همچنین در صدا و سیما و روزنامه ها مشغول بکار می‌باشند. اگر هدف از آمدن به دانشگاه را به دست آوردن نوعی بصیرت بدانیم ، رشته علوم سیاسی ریشه در تمدن بشری دارد اما متاسفانه با وجود قدمت دیرینه و اهمیت این رشته در تاریخ بشر ، جایگاه آن در کشور ما چندان مشخص نیست و در نتیجه وضعیت استخدامی فارغ التحصیلان این رشته با دشواری و محدودیت هایی روبرو است .
سازمانها و وزارتخانه های بسیاری می توانند فارغ التحصیلان رشته علوم سیاسی را جذب کنند که در این میان وزارت امور خارجه از همه شاخص تر است اما در حال حاضر حتی فارغ التحصیلان روابط بین الملل نیز به سختی جذب این وزارتخانه می شوند و وزارت امور خارجه نیاز به نیروی جدیدی ندارد .
امروزه حدود 90% فارغ التحصیلان علوم سیاسی با مشکل اشتغال روبرو هستند به همین دلیل اگر داوطلبی به امید یک آینده شغلی روشن می خواهد وارد رشته علوم سیاسی شود بهتر است که از این رشته صرف نظر کند .
در آخر لازم است گفته شود که با وجود تمامی این مشکلات اگر دانشجویی واقعاً علاقمند بوده و در این رشته متبحر باشد و همچنین قلم خوبی داشته باشد از نظر شغلی مشکلی نخواهد داشت و حتی سازمانهای مختلف به دنبال او خواهند بود . فارغ التحصیل این رشته می تواند در آموزش و پرورش نیز تدریس نماید.
با این وضعیت شغلی که ذکر شد اغلب دانشجویان این رشته هنگام ورود شناخت و علاقه لازم را نداشته اند اما یک دانشجوی خوب رشته علوم سیاسی ، دانشجویی که می داند چرا به این رشته آمده و با دیدی باز این رشته را انتخاب کرده است نباید نگران آینده شغلی اش باشد .
 
دوره های مجازی مربوطه :
دوره آموزشی مباحث علوم سیاسی
آنچه مردم به نام سیاست و مسائل سیاسی می شناسند با سیاست به مفهومی که در رشته علوم سیاسی مطرح است، تفاوت بسیار دارد و دانش آموختگان موفق این دوره نیز نه یک سیاستمدار بلکه یک سیاست شناس خواهند شد.
در واقع علوم سیاسی به بررسی اندیشه ها و نظریه های سیاسی و کارکرد آنها در عرصه جامعه می پردازد و به عبارت دیگر رشته علوم سیاسی یعنی ارائه یکسری نظریه ها و یا یکسری ابزارها و راهکارهایی که بر اساس آنها هر جامعه شرایط و مشکلات حال را بررسی کرده و از پیش پا برمی دارد و برای حرکتها و اقدامات بعدی یعنی ترسیم فضا برای مسیر آینده برنامه ریزی می کند و همچنین از تجارب و دستاوردهای بشر که در طول تاریخ در عرصه اجتماع به دست آورده است، بهره می برد.
enrollment-cap
 
 
 
دوره آموزشی روانشناسی سیاسی
روان شناسی سیاسی از جمله علوم میان رشته ای است که از پیوند روان شناسی نوین و علم سیاست پدید آمده است. در جهان غرب، مطالعات در این حوزه از قدمت چندانی برخوردار نیست و در کشور ما نیز در دهه های اخیر پژوهش هایی پیرامون آن انجام گرفته است.
به عبارت دیگر این اصطلاح به نقش بسیار زیاد روانشناسی در نفوذ و جمع آوری قدرت در بین سیاست مداران اشاره دارد. فلسفه ی کلاسیک سیاسی و بویژه افرادی چون ماکیاولی و هابس نقش بسزایی در شکل گیری و پیدایش روانشناسی سیاسی در درون علوم سیاسی،داشته اند. استدلال ماکیاولی و هابس بر این اصل استوار است که سرشت انسان به عنوان موضع پژوهشی باید در مرکز پژوهش های علوم سیاسی- اجتماعی قرار بگیرد. زیرا، سرشت انسان نقش تعیین کننده ای در رفتار و عملکردهای سیاسی – اجتماعی افراد دارد. روانشناسی سیاسی مدرن در دهه ی ۱۸۷۰ میلادی در محافل دانشگاهی فرانسه و ایتالیا رونق یافت.ولی اولین بار متفکران انگلیسی از جمله گراهام والاس (Graham Wallas) در اوایل سده ی ۲۰ میلادی و به طور دقیق با انتشار کتاب معروف او در سال ۱۹۰۸ میلادی به نام «سیاست و سرشت انسان» (Human Nature In Politics) این بینش را دسته بندی کردند. روانشناسی سیاسی به عنوان یک رشته ی مستقل دانشگاهی و پژوهشی، بعد از پیدایش جنبش آکادمیکی موسوم به مکتب فرانکفورت، در دهه های ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ میلادی به وقوع پیوست. منظور مجامع آکادمیکی از تشکیل این مدرسه، در واقع ترکیب تئوری های گوناگون بویژه تلفیق مارکسیسم و روان تحلیلی فروید با پژوهش برآوردی (Surveying Reasearch) بوده است.
enrollment-cap
 
 

دیدگاه کاربران
  • سجاد 1 نوامبر 2017

    سلام به همه دوستان من خودم چهارم ریاضی ام ولی به خاطر رشته علوم سیاسی می خوانم کنکور انسانی بدم دوستانی که میگن این رشته بده مگه دانشکده روابط بین الملل استخدام وزارت خارجه نمی کنه لطفا به دلیل منطقی رشته ها را قضاوت کنید اکثر دوستان یا لیسانس دارن یا ارشد می خونن کی دکتری این رشته رو گرفته و الان بی کار از پزشکی تا کتابداری اگر و تنها اگر تا تهش بری موفقی

  • امیر سجاد 7 نوامبر 2017

    باسلام و خدا قوت خدمت همه ی دوستان عزیز.
    من دبیرستان رشته ی ریاضی بودم و کنکور ۹۶ رتبه ۱۵۰۰ آوردم و همچنین رتبم هم می رسید خیلی از رشته های دانشگاه علم و صنعت یا خواجه نصیر برم. من گزینش دانشگاه امام صادق قبول شدم و بنا به علاقم رشته ی علوم سیاسی رو انتخاب کردم و چون امسال علوم سیاسی در این دانشگاه گرایش بندی شده بود گرایش روابط بین الملل رو انتخاب کردم. ولی چند دقیقه پیش با خوندن کامنت های شما دوستان کلا از این انتخابم مایوس شدم.
    لطفاً راهنمایی بفرمایین که الان کلا از این رشته انصراف بدم؟یا ادامه بدم به امید اینکه سال بعد رشته مدیریت رو انتخاب کنم؟
    با تشکر از همه عزیزان
    آیدی تلگرام: @mirseyyed2000

  • محمد 27 نوامبر 2017

    منم هم حرف دوستانی رو که میگن علوم سیاسی بازار کار نداره رو تایید می کنم ، اونایی هم که میگن وزارت خارجه استخدام داره و..‌بنظرم همش کشکه و احتمال استخدام صفره چون الان حتی دیگه شاطر نونوا شدن هم پارتی می خواد (چه برسه به وزارت خارجه!!!!!!) اگرم پارتی نخواد دیگه طرف باید در حد «انیشتین» باشه تا اونم شاید به یه نون و نوایی برسه….
    اگه کسی پولدار باشه و اینده شغلی براش مهم نباشه میتونه صرفا بر حسب علاقه بره علوم سیاسی،
    اما برای آینده شغلی خوب، قطعا پزشکی و حقوق و دانشگاه هایی که بورسیه می کنند و تعهد استخدامی دارن خیلی خوبن مثل دانشگاه علوم قضایی تهران که برای قاضی شدن قبول میشن،
    من خودم فارغ التحصیل رشته حقوق از دانشگاه آزاد هستم
    (البته تو ازمون سراسری تربیت معلم رجایی تهران بورسیه قبول شدم اما چون دوست نداشتم نرفتم)
    ببینید دوستان حتی اگه شما لیسانس حقوق هم داشته باشید تقریبا باهاش نمی تونید کار خاصی کنید، چون دارندگان لیسانس حقوق تنها در صورتی وکیل یا قاضی میشن که بتونن بعد از فارغ التحصیلی در آزمون وکالت و قضاوت قبول بشن….‌
    الان خییییییییلیا هستند که لیسانس حقوق دارن اما هنوزم بعد از ۴ سال متوالی شرکت در آزمون وکالت، هنوز موفق به قبولی نشدند
    پس فکر نکنید که صرف داشتن لیسانس حقوق به معنی کار عالیه، توی حقوق اگه می خواید موفق بشید باید از همون ترم اول درسا و کتابارو خییییلی خوب و مفهومی بخونید و متکی به جزوه نباشید تا بتونید توی آزمون هایی چون وکالت و قضاوت و سردفتری شرکت کرده و قبول شوید، و اگر نتونید قبول بشید نهایتش اینه که برید مشاور حقوقی شرکت ها و موسسات بشید
    منم که فارغ التحصیل حقوقم الان بیکارم و حتما باید توی یکی از آزمون های حقوقی (مثل وکالت) قبول بشم تا فایده داشته باشه.
    الانم تو ازمون وکالت رقابت خییییلی زیاد شده و هر کسی توش قبول نمیشه

  • فرانک 2 دسامبر 2017

    سلام
    بله در همه رشته ها درصد بیکاری وجود داره اما این رشته تنها رشته ای هستش که در هیچ آگهی استخدامی نوشته نیست رشته علوم سیاسی جذب میشه

  • یگانه 27 ژانویه 2018

    سلام من الان کلاس یازدهم هستم ودر این دوسال پیشرفت زیادی در درسهایم کرده ام وبرترین نمره را بدست آورده ام.با توجه به اینکه علاقه زیادی به علوم سیاسی دارم ورشته حقوق هم تازگی ها بازار کاری خوبی ندارد چه پیشنهادی به من می کنید.

  • شیرزاد 14 مارس 2018

    سلام من امسال میخواستم کنکوربدم برم رشته علوم سیاسی اما اون جوری که من دیدم بیشترازنوددرصد کسایی که این رشته روخوندن پشیمون شدن موندم چی کارکنم

  • اسماعیل 5 مه 2018

    سلام داداش وخواهران گرامی
    من با افتخار اینجا به شما قول میدهم که رشته علوم سیاسیو بخونم تا دکتری. بدون داشتن یه پارتی به درجه شغلی میرسم که همه خوابشو ببینند. در ضمن کسایی که این کامنتارو گذاشتن(قابل توجه)کدام یک از این دوستان دکتری بودن؟کدام یک از این دوستان تو همین مقطع خودشون که بودن لااقل به یک زبان زنده دنیا لااقل انگلیسی مسلط بودن؟کدومشون لا اقل تو یکی از این انتخابات شورا ومجلس یه ار.شرکت کردن؟جز یکی کدومشون بورسیه تحصیل در خارجو گرفته بود؟کدومشون صبر کردن؟؟؟؟کدوم یک از رشته های ریاضی وانسانی وبرخی از رشته ها تو تجربی آینده شغلی وامنیت شغلی دارن؟؟؟؟من دیگه حرفی ندارم

  • wellwisher 8 مه 2018

    سلام دوستان
    اصن من لا دیدن این نطرات منصرف از اومدن به رشته انسانی شدم چه رشته ای برم که آینده خوبی داشته باشه تو علوم انسانی؟
    میخواستم علوم سیاسی بخونم اما مث بقیه پارتی ندارم که موفق بشم!
    مرسی از همه موفق باشید!

  • پریسا 10 ژوئن 2018

    سلام دوستان
    من امسال کنکور دارم
    تمام تلاشمو کردم و میدونم ک علوم سیاسی دانشگاه تهران قبول میشم
    من فقط بخاطره علاقم میخوام برم علوم سیاسی و برای کار نمیخوام برم (عکاسم)سوالم اینه علوم سیاسی اونطور ک فک میکنیم جذابیت نداره؟و نمی ارزه بخاطره علاقم برم علوم سیاسی؟
    واسه کسی ک علاقه داره بازم رشته خشکیه؟

  • zz 30 جولای 2018

    رشته ای دشوار و بی عاقبت
    سه سال فارغ التحصیل علوم سیاسی هستم دریغ از این که یک بار ی آزمون استخدامی نیاز به این رشته داشته باشه ،احساس می کنم اضافیم.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *