0
021284284

دوره آموزشی بکارگیری HSE در صنایع (پیشرفته) Application of HSE in Advanced Industries E-LearningA

بکارگیری HSE در صنایع(پیشرفته) شایستگی می باشد در حوزه بهداشت، ایمنی و محیط زیست که فراگیران با بکارگیری فرایندهای ساختاری HSE، بکار گیری تئوری های حادثه در HSE، بکار گیری مدیریت ریسک،بکار بردن دستورالعمل های HSE، پیشگیری از خطر ،واکنش در شرایط اضطراری و کمک به مصدومین در صحنه حادثه بر آید.

واژه HSE از سه كلمه بهداشت (health)، ایمنی (safety) و محیط زیست (environment) تشکیل شده است .دنیای امروز دنیای رقابت است. تحقق اهداف سازمان ها درحوزه های کسب و کارهای مختلف در سایه بهداشت، ایمنی و محیط زیست به یكی از اولویت های سازمان ها در تجارت امروز تبدیل شده است .

بهداشت و ایمنی از سال ۱۸۸۵ با هم مطرح شده اند و هر جا که ایمنی مطرح شده است سخن از بهداشت و محیط نیز به میان آمده است. مباحث ایمنی بعد از انقلاب صنعتی به دلایل افزایش آمار مرگ و میر کارگران مطرح گردید. همچنین مسائل محیط زیست نیز بعد از انقلاب صنعتی به وجود آمد و به شکل حادی مطرح گردید.

ایجاد بستر مناسب برای بهبود بهره‌وری و تعالی سازمان
کاهش زیان‌های مستقیم و غیرمستقیم ناشی از حوادث
هدفمند نمودن فعالیت‌های مرتبط با مدیریت سامانه ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست
ارزیابی مؤثر مخاطرات ایمنی، بهداشتی و محیط‌زیست
کاهش هزینه‌های مربوط به خسارات ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست از قبیل خسارت ناشی از توقف کار، هزینه‌های درمان و ازکارافتادگی کارکنان و خسارات وارده به تجهیزات و دستگاه‌ها
شناخت کافی از عوامل بالقوه آسیب‌رسان در محیط کار
ایجاد ساختار مشخص برای مدیریت سامانه HSE و تعیین مسئولیت‌ها
هدفمند نمودن و یکپارچه کردن سامانه مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست.
ایجاد بستر مناسب برای بهبود مستمر سامانه مدیریت HSE در سازمان
شناخت قوانین و مقررات ایمنی و محیط کار
رعایت مسائل حفاظت و ایمنی محیط کار
ارزیابی مؤثر ریسک‌ها و کاهش آن‌ها به‌منظور کنترل حوادث
ایجاد انگیزه در کارکنان به‌واسطه تلاش برای ایجاد محیط کاری ایمن
ایجاد زمینه مناسب برای استفاده توانت فکری بالقوه کارکنان برای تقویت سامانه مدیریت HSE
فراهم کردن امکانات آموزشی مناسب و فرهنگ‌سازی درزمینهٔ های بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست برای کلیه کارکنان سازمانی
کمک به اجرایی ساختن الزامات و طرح‌های موجود درزمینهٔ های بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست

  • HSE نامی است که این روزها در کارگاه‌ها و محیط‌های کاری گوناگون به وفور به گوش می‌خورد و تقریبا کمتر کسی است که با مفهمو HSE آشنایی نداشته باشد. HSE به استانداردهایی گفته می‌شود که تمامی شرکت‌ها و محیط‌های کاری ملزم به رعایت آنها هستند. این استانداردهای ایمنی در سه بخش اصلی سلامت، امنیت و محیط تعریف می شود. سلامت کارکنان و امنیت آنها در تمامی محیط‌های کاری و همچنین حفاظت از محیط زیست در عین ایمن سازی آن مقوله‌های است که استانداردهای HSE به آنها می‌پردازد.

    این استانداردها در طول تاریخ دچار تغییراتی شده‌اند و در نهادهای مختلف نیز بسته به فعالیت‌های زیر نظر متفاوت هستند. به همین منظور نهادهای مختلف این استانداردها را ار طریق مراجع مربوط و متخصص خود مورد بررسی قرار می‌دهند. این استانداردها بین المللی بوده و در تمامی جهان به یک شکل اجرا می شوند. تمامی کشورها ملزم به رعایت این استانداردها و ترجمه آن به زبان رسمی کشور خود هستند. رعایت این قوانین و استانداردها به حفظ امنیت و سلامتی کارکنان مشغول در هر بخش و همچنین محیط زیست کمک بسیار زیادی کرده و به پیشرفت هر چه بهتر کار در محیطی سالم کمک می‌کند. در این بخش از مقاله به تاریخچه پیدایش HSE و مسیری که در طول تاریخ به سمت حالت فعلی خود پیموده خواهیم پرداخت.

این مدرک نشان می‌دهد که فرد تا چه اندازه با اصول ایمنی و بهداشت.شغلی و همچنین مسائل زیست محیطی کارکنان آشنایی دارد.

  •  دارنده این مدرک می‌تواند ادعا کند که با استانداردها و الزامات اولیه هر کسب و کار آشنایی دارد.
  •  دارنده این مدرک می‌تواند ادعا کند که با مخاطرات مواد شیمیایی.مختلف آشنایی دارد و تأثیر آنها بر سلامت انسان‌ها را درک می‌کند.
  •  دارنده این مدرک می‌تواند تعداد کارکنان لازم برای هر کدام از فرایندهای صنعتی و غیر صنعتی را محاسبه کند.
  •  دارنده این مدرک می‌تواند به عنوان سرپرست بخش ایمنی در شرکت‌های مختلف مشغول به کار شود.
  •  دارنده مدرک HSE می‌تواند ادعا کند که با روش‌های پیاده سازی سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای آشنایی کامل دارد.
  •  دارنده مدرک ایمنی و بهداشت حرفه‌ای این شانس را دارد که در شرکت‌های داخلی و خارجی استخدام شود.
  •  مدرک HSE برای مدیران شرکتها یک معیار سنجش خوب از میزان توانایی و حرفه‌ای بودن فرد است
unnamed file

آموزش مجازی بکارگیری HSE در صنایع (پیشرفته) : امکان ثبت نام در دوره مجازی​

ما در بنیاد آموزش مجازی ایرانیان امکان ثبت نام در دوره آموزش مجازی بکارگیری HSE در صنایع (پیشرفته) و اخذ مدرک معتبر بکارگیری HSE در صنایع (پیشرفته) را به صورت کاملا غیر حضوری فراهم آورده ایم.

5/5

مفهوم HSE: 

مباحث ایمنی مطرح شده در HSE به کارکنان یک مجموعه راهکارهایی را نشان می‌دهد که بتوانند با رعایت کردن آن‌ها در نهایت سلامت به کار خود ادامه دهند. راهکارهایی که در HSE مطرح شده است، به مدت ۴۰ سال توانسته در بریتانیا آسیب‌های ناشی از کار طولانی مدت در محیط‌های کاری مثل کارخانه‌ها، ساختمان‌ها، فرودگاه‌ها، معادن، دریا، اسکله و بسیاری از محیط‌های دیگر را به حداقل برساند. به این ترتیب جان میلیون‌ها انسان نجات یافته است و بسیاری دیگر از رنج‌های طولانی مدت ناشی از بیماری و نقص عضو در امان مانده‌اند.

وظیفه HSE هدایت افراد به راهی ایمن است، اما روشن است که بدون رعایت قوانین توسط افراد تحقق نمی‌یابد. در این فرآیند هرکسی نقشی را بر عهده دارد؛ از کارگران، کارمندان و کارفرمایان گرفته تا اتحادیه‌ها، انجمن‌های تجاری، سازمان‌های مردمی و دانشگاهیان.

تاریخچه HSE: 

HSE نامی است که این روزها در کارگاه‌ها و محیط‌های کاری گوناگون به وفور به گوش می‌خورد و تقریبا کمتر کسی است که با مفهمو HSE آشنایی نداشته باشد. HSE به استانداردهایی گفته می‌شود که تمامی شرکت‌ها و محیط‌های کاری ملزم به رعایت آنها هستند. این استانداردهای ایمنی در سه بخش اصلی سلامت، امنیت و محیط تعریف می شود. سلامت کارکنان و امنیت آنها در تمامی محیط‌های کاری و همچنین حفاظت از محیط زیست در عین ایمن سازی آن مقوله‌های است که استانداردهای HSE به آنها می‌پردازد.

این استانداردها در طول تاریخ دچار تغییراتی شده‌اند و در نهادهای مختلف نیز بسته به فعالیت‌های زیر نظر متفاوت هستند. به همین منظور نهادهای مختلف این استانداردها را ار طریق مراجع مربوط و متخصص خود مورد بررسی قرار می‌دهند. این استانداردها بین المللی بوده و در تمامی جهان به یک شکل اجرا می شوند. تمامی کشورها ملزم به رعایت این استانداردها و ترجمه آن به زبان رسمی کشور خود هستند. رعایت این قوانین و استانداردها به حفظ امنیت و سلامتی کارکنان مشغول در هر بخش و همچنین محیط زیست کمک بسیار زیادی کرده و به پیشرفت هر چه بهتر کار در محیطی سالم کمک می‌کند.

مدرک HSE چیست؟

مدرک HSE یک مجوز یا یک گواهینامه است که نشان می‌دهد.شما از قوانین ایمنی و بهداشتی در حوزه‌های مختلف اطلاع دارید.و استانداردهای مربوط به آن را می‌شناسید. آنچه در HSE با اهمیت است دادن اعتماد به نفس به کارگران و کارمندانی است.که در محیط های کاری پر خطر کار می‌کنند. البته HSE کارفرمایان را نیز نادیده نمی‌گیرد.

بدیهی است که هر چقدر که کارگران و کارمندان یک مجموعه‌ی کاری سلامت تر باشند،.میزان بهره‌وری در آن محیط نیز بالاتر می‌رود. این موضوع از نظر اقتصادی نیز.امری عاقلانه و البته عادلانه تر به نظر می‌رسد.

کاربرد مدرک HSE: 

اما سوالی که اینجا مطرح می‌شود این است که دلیل درخواست.این مجوز از کارکنان و پرسنل فعال در یک شرکت چیست؟ آیا واقعاً آن‌ها می‌توانند.با مدرک HSE نسبت به استانداردها و الزامات حوزه بهداشتی.و ایمنی آشنایی پیدا کنند؟ با توجه به کاربردهایی که برای این مدرک وجود دارد.می‌توان به بسیاری از این سؤالات پاسخ داد. کاربرد مدرک HSE به موارد زیر مربوط می‌شود:

  • این مدرک نشان می‌دهد که فرد تا چه اندازه با اصول ایمنی و بهداشت.شغلی و همچنین مسائل زیست محیطی کارکنان آشنایی دارد.
  •  دارنده این مدرک می‌تواند ادعا کند که با استانداردها و الزامات اولیه هر کسب و کار آشنایی دارد.
  •  دارنده این مدرک می‌تواند ادعا کند که با مخاطرات مواد شیمیایی.مختلف آشنایی دارد و تأثیر آنها بر سلامت انسان‌ها را درک می‌کند.
  •  دارنده این مدرک می‌تواند تعداد کارکنان لازم برای هر کدام از فرایندهای صنعتی و غیر صنعتی را محاسبه کند.
  •  دارنده این مدرک می‌تواند به عنوان سرپرست بخش ایمنی در شرکت‌های مختلف مشغول به کار شود.
  •  دارنده مدرک HSE می‌تواند ادعا کند که با روش‌های پیاده سازی سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای آشنایی کامل دارد.
  •  دارنده مدرک ایمنی و بهداشت حرفه‌ای این شانس را دارد که در شرکت‌های داخلی و خارجی استخدام شود.
  •  مدرک HSE برای مدیران شرکتها یک معیار سنجش خوب از میزان توانایی و حرفه‌ای بودن فرد است.
  •  
  • مدرک HSE در چه شرکت‌هایی کاربرد دارد؟

    مهم‌ترین و شاید اصلی‌ترین شرکت‌های درگیر.در مفهوم HSE همان شرکت‌های نفتی و شرکت‌های پتروشیمی هستند. با توجه به وجود هیدروکربن‌ها و مواد آلاینده در ساختارهای نفتی،.مسئله ایمنی و بهداشت در این مشاغل اهمیت ویژه‌ای دارد.و باید کارکنان آن با اصول حاکم بر این موارد آشنایی داشته باشد.

    البته حوزه‌های دیگری مانند صنایع مواد غذایی و.صنایع تولیدی نیز از کارکنان خود چنین مدرکی را می‌خواهند و.آن را به عنوان یکی از الزامات استخدامی خود معرفی می‌کنند. برخی از مشاغل خدماتی و دولتی مانند.آتش نشانی نیز به این مدرک نیاز دارند. با توجه به اینکه این افراد با موارد مختلفی در حوزه کاری خود مواجه می‌شوند،.مدرک ایمنی و بهداشت حرفه‌ای به آنها کمک می‌کند

  • همانطور که در بخش‌های قبلی به معرفی این مدرک پرداختیم و نشان دادیم.که در حوزه‌های بهداشت و ایمنی اهمیت دارد،.شرکت‌های درگیر با این مدرک تا حدودی قابل تشخیص هستند. در حال حاضر، اکثر شرکتهای صنعتی نیاز به کارکنانی دارند.که دارای مدرک HSE باشند و به قوانین و اصول حاکم بر آن آشنایی داشته باشند.

[wp-rss-aggregator sources=”88341″]

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *