این دوره آموزشی هدف این را دارد که افراد با فراگیری آن بتوانند:
شناخت درستی از مفهوم پارامترهای دستگاه های اندازه گیری داشته و بتوانند انتخاب دستگاه مناسب و معقول را انجام دهند.
خطاهای دستگاه های اندازه گیری و خطاهای روش های اندازه گیری را محاسبه کنند.
نقاط ضعف و نقاط قوت انواع دستگاه ها و روش های اندازه گیری را تشخیص دهند و بیان کنند.
محاسبات و روش های اندازه گیری کمیات الکتریکی (ولت، آمپر، اهم)و کمیات غیرالکتریکی (جابجایی، سرعت، حرارت، نیرو، ..) را انجام دهند و چگونگی کار کرد آن ها توضیح دهند.
مفاهیم پایه ای کارکرد اسیلوسکوپ های معمولی و حافظه دار را توضیح داده و طرز کار انواع دکمه های اسیلوسکوپ را بیان کنند.
ما در بنیاد آموزش مجازی ایرانیان امکان ثبت نام در دوره آموزش مجازی اندازه گیری الکتریکی و اخذ مدرک معتبر اندازه گیری الکتریکی را به صورت کاملا غیر حضوری فراهم آورده ایم.
به وسیلهای گفته میشود که در آن، اندازهگیری بر حسب یکی از پارامترهای دستگاه انجام میشود.
دوره آموزش مجازی اندازه گیری الکتریکی برای شما توسط بنیاد آموزش مجازی ایرانیان تهیه شده، تا به آسانی اینترنتی ثبت نام کنید.
«دستگاه اندازه گیری الکتریکی» (Electrical Measurement Insturment)، قطعهای است که به وسیله آن، دامنه یا مقدار کمیت مورد نظر اندازه گرفته میشود. کمیت مورد اندازهگیری میتواند ولتاژ، جریان، توان و غیره باشد. در حالت کلی، وسایل اندازهگیری به دو دسته تقسیم میشوند:
دستگاههای اندازهگیری اصلی:
«دستگاه اندازهگیری اصلی» (Absolute Instrument)، به وسیلهای گفته میشود که در آن، اندازهگیری بر حسب یکی از پارامترهای دستگاه انجام میشود. مقدار کمیتی که میخواهیم آن را اندازهگیری کنیم، هربار تغییر میکند، به همین دلیل از وسایل اندازهگیری اصلی به طور مداوم استفاده میشود. بنابراین باید مقدار کمیت مورد نظر به صورت تحلیلی محاسبه شود. اما این فرآیند، زمانبر است. دستگاههای اندازهگیری اصلی، برای استفاده آزمایشگاهی مناسب هستند. به عنوان مثال میتوان «گالوانومتر تانژانتی» (Tangent Galvanometer) را نام برد.
دستگاههای اندازهگیری فرعی:
در این وسایل، کمیت مورد نظر به طور مستقیم اندازهگیری میشود. این دستگاهها، نسبت به یک وسیله اندازهگیری فرعی استاندارد دیگر کالیبره میشوند. به عنوان مثال میتوان به ولتمتر، آمپرمتر و واتمتر اشاره کرد. از وسایل اندازهگیری فرعی به طور عملی در صنعت استفاده میشود.
دستگاه اندازهگیری فرعی دارای شاخص (Indicating Instrument): این وسیله از یک صفحه مدرج شمارهدار و یک عقربه اشارهگر تشکیل شده است. عقربه اشارهگر، اندازه کمیت مورد نظر را نشان میدهد.
وسیله اندازهگیری فرعی ضبطکننده (Recording Instrument): این وسیله، مقدار کمیت مورد نظر را به طور پیوسته در یک بازه زمانی مشخص اندازهگیری میکند. به این ترتیب، مشخصات کمیت در یک بازه مشخص ضبط میشود.
وسیله اندازهگیری فرعی انتگرالگیر (Integrating Instrument): این وسیله، مقدار کلی کمیت مورد نظر در یک بازه زمانی را میدهد.
وسیله اندازهگیری فرعی دارای شاخص الکترومکانیکی (Electromechanical Indicating Instrument): برای آنکه عملکرد این وسیله صحیح باشد، سه عامل زیر باید در نظر گرفته شود:
«نیروی منحرفکننده» (Deflecting Force)
«نیروی کنترلکننده» (Controlling Force)
«نیروی میراکننده» (Damping Factor)
نیروی منحرفکننده:
اگر وسیله اندازهگیری، سیگنال ورودی نداشته باشد، عقربه اشارهگر یا شاخص عدد صفر را نشان خواهد داد. برای آنکه عقربه از نقطه صفر منحرف شود، یک نیرو لازم است. این نیرو، نیروی منحرف کننده نام دارد. سیستمی که نیروی منحرفکننده را تولید میکند، «سیستم منحرفکننده» (Deflecting System) نامیده میشود. به طور کلی، سیستم منحرفکننده سیگنال الکتریکی را به نیروی مکانیکی تبدیل میکند.
[wp-rss-aggregator sources=”81266″]