کرل دراو یک نرم افزار گرافیکی برداری (وکتور) است که اولین بار در ژانویه سال ۱۹۸۹ نسخه ۱.۰۰ آن توسط شرکت Corel (در شهر اتاوای کانادا) طراحی و برنامه نویسی شد. در سال ۱۹۸۷ شرکت COREL ، Michel Bouillon و Pat Beirne را به منظور توسعه و برنامه نویسی به استخدام خود در آورد. به مرور زمان امکانات بیشتری به این نرم افزار اضافه شد تا به صورت یک نرم افزار قوی جهت طراحی گرافیک برداری در آمد.
تفاوت وکتور و بیت مپ رو در تصویر زیر می تونید مشاهده کنید.
پس از مدت کوتاهی نسخه CorelDRAW 1.01 در مارس ۱۹۸۹ برنامه نویسی شد. نسخه ۱.۰۱ قابلیت ترسیم مربع و مستطیل را با نگه داشتن کلید Shift دارا بود. همچنین این نسخه دارای یک منوی فایل بود که در این منو گزینه کنترل پنل برای ارتباط با یک چاپگر وجود داشت. در کنار این نرم افزار چند نرم افزار جانبی دیگر هم با عنوان مدیریت فونت، برنامه عکس گرفتن از صفحه دسکتاپ و یک ویرایشگر عکس با نام PhotoPaint نصب می شود
نماد نرم افزار کرل دروا یک بالن رنگی است که ازنسخه ۲ به بعد آن را به عنوان نماد اصلی این نرم افزار انتخاب کردند. ولی از نسخه ۵ تا نسخه ۱۳ طرح های مختلفی رو برای تصویر ورود به نرم افزار انتخاب کردند، ولی شرکت کرل مجددا از نسخه X4 از همان نماد بالن استفاده کردند. در این بخش می توانید تصاویری از نمای ورود به نرم افزار کرل دراو رو از نسخه یک اون تا آخرین نسخه که X5 یا همان نسخه ۱۵ هستش رو مشاهده کنید.
شرکت COREL:
این شرکت در حال حاضر یکی از شرکت های معروف دنیاست که در چندین سال پیش برند ULEAD رو که یک برند تایوانی بود خریداری کرد. همچنین این شرکت رقیب شرکت ادوبی است، اما ادوبی خیلی قوی تر و حرفه ای تر از کرل عمل می کنه و به نظر من یه سر و گردن بالاتره. در کشورهای خارجی اکثر ایلاستراتور رو به کرل دراو ترجیح می دهند. این موضوع رو به وضوح می تونید در سرچ گوگل مشاهده کنید. اگه در گوگل آموزش ایلاستراتور رو به زبان لاتین سرچ کنید می بینید که به یافته های بیشتری نسبت به کرل دراو دسترسی پیدا می کنید. اما در ایران ایلاستراتور خیلی گمنام تر است در بین طراحان. البته طراحان حرفه ای ایلاستراتور را به خوبی میشناسند و از در کنار نرم افزار کرل دراو استفاده می کنند.
جهت ثبت نام در دوره آموزشی گرافیک کامپیوتری بر روی تصویر فوق کلیک نمایید.
این دوره به صورت غیر حضوری برگزار می گردد و محتوای آموزشی الکترونیکی در قالب CD یا DVD ارسال می شود به آدرستان
پس از پایان دوره گواهی آموزشی رایگان و معتبر با قابلیت ترجمه رسمی دریافت می نمایید
مشاوره رایگان : ۰۲۱۲۸۴۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۲۲۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۳۳۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۸۸۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۹۹۲۸۴
● توانایی های کورل
کورل به خاطر داشتن توانائی های گسترده و متنوع تا به حال مورد استفاده افراد زیادی برای حرفه های گوناگون قرار گرفته است. اولین موردی که درباره کورل باید بدانید این مسئله است که اصول کار کورل بر مبنای بردار(vector)می باشد. موضوعات (objects)در کورل بر مبنای خط و نقطه (گره node)طراحی می شوند که در نتیجه اندازه و ابعاد در این مدل مهم نیست!یعنی در طرحهای برداری resolution معنی ندارد. و هر چقدر مایل باشید می توانید اندازه طرح را بدون تغییر کیفیت زیاد کنید. البته resolution در بعضی تنظیمات و effest ها استفاده می شود که باز مربوط به عکس است.
کورل از نظر طراحی به خاطر دقت بالا بسیار مناسب است و طراحی شکلها و نقشه های پیچیده در کورل به خاطر داشتن ابزار کاربردی و متنوع به سادگی انجام می شود. از کورل در بازار کار زیاد استفاده می شود که چند نمونه را برای شما ذکر می کنم: برای طراحی و آماده سازی نوشته و آرم های مختلف برای برش با دستگاه کاتر پلاتر که اکثرا مورد مصرف شرکت های تبلیغاتی و تابلوسازی و برش شبرنگ می باشد. برای طراحی پوستر و کاتلوگ و کارت ویزیت و… در امور چاپی دیگر استفاده می شود که مزیت کورل برای چاپ را در ادامه توضیح می دهم. استفاده از template ها و صفحات آماده برای طراحی مجله ها و روزنامه ها. برای طراحی صفحات وب.(که البته به شکل محدود و در کنار دیگر برنامه ها مثل flash و…) برای طراحی پارچه در کارخانجات چاپ پارچه. و….
از لحاظ امور چاپ کورل یک ویژگی بسیار مهم دارد که آن هم به خاطر برداری بودن آن است. به این معنی که نوشته ها و آرمها در چاپ بسیار دقیق و تمیز بوده و در اصطلاح رنجه ندارد و لبه نوشته ها پله پله نمی شود که برای رسیدن به این منظور در برنامه ای مثل photoshop باید اندازه و resolution بسیار زیاد باشد که خود مشکلاتی دارد. موارد استفاده کورل به اینها محدود نمی شود و هر کس به تناسب نیازهایش می تواند از کورل استفاده کند.اساس این برنامه گرافیکی بر فرمولهای ریاضی قرار داده شده است. یعنی همه اشکال در این برنامه به صورت بردار می باشند. این مطلب باعث ایجاد دو حسن شده:
۱) به این ترتیب کیفیت تصاویر ساخته شده با این برنامه بسیار افزایش می یابد. شما هر چه قدر این تصاویر را بزرگ و کوچک کنید، هیچ تأثیری بر کیفیت تصویر نخواهد داشت. یا هر چه قدر زوم (zoom) کنید هرگز به پیکسل نمی رسید. برای اطلاعات بیشتر به درس درباره فتوشاپ مراجعه کنید.
۲) این قابلیت باعث شده تا فایلهای اصلی کورل دراو بسیار کم حجم باشند.به طوری که بسیار سخت پیش می آید که از kb ۲۰۰حجم بیشتری داشته باشد. (البته اگر فایلهای پیکسلی توی اون فایل پر نکرده باشید.) در مقایسه بین کورل دراو و Adobe Illustrator (به عنوان دو رقیب(!) در عرصه گرافیک برداری البته به همراه فری هند) مسلماً کورل دراو پیروز خواهد شد. اما محیط Illustrator شباهت بسیار زیادی با فتوشاپ دارد. فقط دستورها وابزار تفاوت کرده است. خوب این نوع محیط برای کارهای برداری با توجه به قابلیت تغییر اندازه بسیار زیاد این نوع از کارها اصلاً مناسب نیست. و البته در نوع دستورها ابزارها و… هم باز کورل برتری دارد.
سلام خسته نباشید چرا وقتی کاری را در کورل میخام اکسپورت کنم بی کیفیت میشه؟تورا خدا جواب بدید