0
021284284

استراتژی سرمایه گذاری

استراتژی سرمایه گذاری مجموعه ای از قوانین، رویه ها یا رفتارهاست که سرمایه گذار را در انتخاب پرتفولیو سرمایه گذاریش راهنمایی می کند. به عبارت دیگر برنامه استراتژیک، برنامه سرمایه گذار از توزیع دارایی ها در میان سرمایه گذاری های مختلف است، با توجه و در نظر گرفتن عوامل مختلفی همچون اهداف فردی، تحمل ریسک و افق زمانی.
برای استراتژی های سرمایه گذاری طبقه بندی های مختلفی صورت گرفته است. برخی سرمایه گذاران حداکثر کردن بازگشت سرمایه شان را با سرمایه گذاری در دارایی های ریسکی ترجیح می دهند، اما افراد دیگر حداقل کردن ریسکشان را ترجیح می دهند. اما اکثراً ما بین این دو استراتژی را می پسندند.
استراتژی های تأثیر پذیر اغلب جهت حداقل کردن ریسک معاملات بکار می روند، و استراتژی های فعال به حداکثر کردن بازگشت ها توجه دارند. یکی از استراتژی های شناخته شده خرید و نگهداری می باشد، که یک استراتژی بلند مدت می باشد.
همچنین نوع دیگری از این طبقه بندی ها، طبقه بندی استراتژی های سرمایه گذاری به سه طبقه استراتژی سرمایه گذاری رشد، استراتژی سرمایه گذاری درآمد و استراتژی سرمایه گذاری ارزش می باشد.
استراتژی سرمایه گذاری رشد شامل جستجو در سهام هایی است که پتانسیل رشد دارند، به این معنا که در زمان خاصی قیمت سهام بالا خواهد رفت. استراتژی سرمایه گذاری درآمد برای سرمایه گذاران محافظه کار مناسب است. هدف اصلی این سهامدارن بدست آوردن درآمد می باشد، در نتیجه برای شرکت هایی مناسب است که سود سهامشان را بطور منظم می پردازند و طبیعتی پایدار دارند. استراتژی سرمایه گذاری ارزش مخصوص کسانی است که توسط کمتر از ارزش واقعی تخمین زده شده اند. به عبارت دیگر ارزش سهام آنها کمتر از آن چیزی که خود شرکت صادر کرده است می باشد.
هم چنین برای استراتژی سرمایه گذاری گام های زیر تعیین شده است:

  • تعریف اهداف سرمایه گذاری: در اولین گام لازم است که ما هدفمان از سرمایه گذاری را مشخص کنیم. این امر به ما کمک می کند تا بدانیم کدامیک از انواع استراتژی به ما کمک خواهد کرد.
  • یافتن وسیله نقلیه سرمایه گذاری: بعد از مشخص کردن اهداف سرمایه گذاری، لازم است ما وسیله ای که ما را به اهدافمان می رساند را پیدا کند. منظور از این وسیله صرفه جویی در منابع مالی دانشگاه، حساب کارگذاری و … می باشد.
  • بازکردن یک حساب سرمایه گذاری: بعد از دو گام فوق ما می توانیم یک حساب سرمایه گذاری باز کنیم. این افتتاح حساب اغلب به دلیل ارائه اطلاعات فردی، امضای شخص و انتقال وجوه لازم می باشد.
  • سهام، اوراق قرضه و وجوه: هزاران مکان جهت نگهداری پول وجود دارد مانند، سهام ها، اوراق قرضه، صندوق های سرمایه گذاری و … . در اینجا لازم است با تجزه و تحلیل بازارها و مکان های مختلف، بازاری که به اهداف ما نزدیکتر می باشد را انتخاب کنیم.
  • شروع سرمایه گذاری: بعد از پشت سر گذاشتن تمامی مراحل فوق، گام بعدی شروع سرمایه گذاری می باشد.
  • نظارت و تطبیق: سرمایه گذاری نیاز به یک گام بیشتر در هنگام اجرا دارد. شما نیاز دارید بدانید که پولتان چگونه تخصیص یافته و چگونه سرمایه گذاریتان انجام می شود.


شش راه برای ساده‌سازی استراتژی سرمایه گذاری شما:

سرمایه گذاری در بورس می‌تواند یکی از دشوارترین کارها به‌حساب بیاید. حتی گاهی اوقات انگار یک جعبه سیاه هر جا که می‌روید بالای سرتان قرار دارد. پیش‌بینی اینکه در آینده چه چیزی انتظارمان را می‌کشد غیرممکن است، امّا چیزی که یقیناً می‌دانیم این است که به پول نیاز داریم. یکی از بهترین راه ها برای به دست آوردن این پول، داشتن استراتژی سرمایه گذاری است. شاید شما بخواهید فرزندانتان را ۱۵ سال بعد به دانشگاه بفرستید، بعد از پنج سال یک خانه بخرید یا در عرض یک سال لپ‌تاپ کهنه خود را نو کنید. ولی شما برای دستیابی به این هدف‌ها نیازمند پول هستید. سرمایه گذاری در سهام و سایر اوراق بهادار راه خوبی ست تا پول شما به‌جای شما کار کند و منافع ارزشمندی را در آینده برای شما ایجاد کند. مشکل اینجاست، اگر قبلاً در بورس سرمایه گذاری نکرده‌اید و در این زمینه تجربه‌ای ندارید، ممکن است ورود به این بازار برای شما کمی ترسناک و غیرممکن به نظر برسد. (اگر واقعاً این‌طور است پس چرا در دوره آموزشی رایگان “ورود به دنیای بورس” شرکت نمی‌کنید؟)
در این نوشته ما به ۶ استراتژی سرمایه گذاری که ممکن است در ساده‌سازی ورود به دنیای دلهره‌آورسرمایه گذاری در بورس کمک‌حالتان باشد، اشاره می‌کنیم.
     ۱٫ آنچه را که می‌دانید بخرید
احتمالاً این جمله را قبلاً در مدیرمالی شنیده‌اید امّا با ما همراه باشید. اینجا قصد ما تلف کردن وقت شما بر سر تحقیق در مورد سهام شرکت‌ها و انتخاب بهترین سهم برای سرمایه گذاری نیست. اگر شما به بینش خود اعتماد کرده و در محصولاتی که می‌شناسید و بعضاً از آن‌ها استفاده می‌کنید، سرمایه گذاری کنید، احتمالاً در بلندمدت نتیجه مثبت آن را خواهید دید.
این گفته بدین معنی نیست که چون شما هر روز شیر و کیک می‌خرید، آسپرین مصرف می‌کنید و مدام با بانک خود در ارتباط هستید پس همه پولتان را روی شرکت‌های مواد غذایی، دارویی یا بانک‌ها سرمایه گذاری کنید. ایده این طرز فکر ازآنجاست که شما می‌توانید پروسه انتخاب سهام برای سرمایه گذاری را با نگاهی به اطراف خودتان و با توجه به برندهایی که استفاده می‌کنید و تفکر درباره اینکه کدام‌یک از این برندها در سال‌های اخیر بهتر عمل کرده‌اند و آینده روشن‌تری دارند، آسان‌تر کنید.
     ۲٫ متنوع سازی
این یک بخش مهم از استراتژی سرمایه گذاری شماست و آن اندازه که به نظر می‌آید دشوار نیست. به‌طور ساده، متنوع سازی به این معنی است که همه تخم‌مرغ‌های خود را در یک سبد نگذارید. پس به‌منظور کاهش ریسک سرمایه گذاری، شما باید پول خود را در طبقات دارایی مختلف همچون سهام، اوراق مشارکت و سپرده های بانکی و بخش‌های مختلف صنعتی از قبیل تکنولوژی، خرده‌فروشی و پتروشیمی قرار دهید. (اگر به این موضوع علاقه‌مندید مقاله “تنوع بخشی سبد سهام از حرف تا عمل ” را بخوانید)
با متنوع سازی سبد سرمایه گذاری‌تان، شما می‌توانید میزان ریسک خود را مدیریت کرده و کاهش دهید؛ اما شاید بپرسید متنوع سازی چگونه باعث کاهش ریسک می‌شود؟ زیرا احتمال خیلی کمی وجود دارد که همه دارایی های موجود در پرتفوی شما هم‌زمان با هم دچار مشکل یا بحران شوند. بدین معنی که اگر سرمایه گذاری شما در سهام شرکت دارویی با کاهش روبرو شود، سهام پتروشیمی شما الزاماً تحت تأثیر قرار نخواهد گرفت.
    ۳٫ سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری
سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری می‌تواند راهی برای دستیابی به “یک پرتفوی از قبل متنوع شده” باشد و شما می‌توانید با خرید واحدهای صندوق های سرمایه گذاری به‌جای خرید یک سهم در مجموعه‌ای از سهام سرمایه گذاری کنید. صندوق ها در گروه‌های مختلفی از دارایی ها سرمایه گذاری می‌کنند. برخی از آن‌ها در شاخص، برخی در شرکت‌های بزرگ و برخی دیگر نیز در گروه خاصی از اوراق و دارایی های مالی سرمایه گذاری می‌کنند.
    ۴٫ خرید و نگه دارید
ممکن است خیلی سخت به نظر برسد، اما هر وقت اخبار بدی از شرکتی که صاحب سهام آن هستید شنیدید وحشت نکنید. این نوع رفتار در بازار بورس به‌عنوان سرمایه گذاری منفعلانه یا استراتژی سرمایه گذاری بخر و نگه دار، شناخته می‌شود. سعی کنید در برابر این اصرار که همه سهام خود را بفروشید، ایستادگی کنید. مگر اینکه یک مشکل اساسی در مدیریت شرکت یا جریان درآمدی آن وجود داشته باشد و شما به این نتیجه برسید که کاهش قیمت سهم مربوط به افت ارزش واقعی آن است و مربوط به جو روانی بازار واکنش‌های احساسی سرمایه گذاران نمی‌شود. اگر شما پرتفویی دارید که به‌خوبی متنوع باشد، به‌احتمال خیلی زیاد قادر خواهید بود تا ریسک یک ضرر بزرگ را محدود کنید.
    ۵٫ پولی را هر ماه کنار بگذارید
پولی را هر ماه کنار بگذارید و گوش‌به‌زنگ فرصتی برای سرمایه گذاری باشید، حتّی اگر همان لحظه سرمایه گذاری نمی‌کنید. شاید شما در حال حاضر پول کافی برای خرید ۱۰۰ سهم شرکت موردعلاقه خود را ندارید. شما می‌توانید هر ماه مقداری پول در حساب کارگزاری‌تان ذخیره کنید و زمانی که به منابع مالی لازم دست پیدا کردید، در سهام موردنظر سرمایه گذاری کنید.
     ۶٫ سرمایه گذاری را بخشی از سبک زندگی‌تان کنید
چه کافه گردی پنجشنبه‌شب‌ها، چه رفتن به سینما در روزهای سه‌شنبه و چه کوهنوردی جمعه صبح‌ها، سبک زندگی همه ما از مجموعه کارهای روزمره تشکیل شده است. سرمایه گذاری برای آینده هم می‌تواند (باید) یک کار روزمره دیگر از سبک زندگی همه ما باشد.
نکته‌ای که ما همیشه و در همه آموزش‌های خود به آن تأکید کرده‌ایم را به خاطر بیاورید. سرمایه گذاری یک فعالیت کوتاه مدت نیست. بلکه یک برنامه‌ریزی بلندمدت است که میوه آن را در روزهای بازنشستگی خواهید خورد. به کارگیری استراتژی سرمایه گذاری به شما کمک می‌کند تا مطمئن‌نر به هدف و برنامه خود برسید.


تعریف مدیریت سرمایه‌گذاری:

مدیریت سرمایه‌گذاری مدیریت حرفه‌ای اوراق بهادار (سهام، اوراق قرضه و دیگر اوراق بهادار) و دارایی‌ها (مثل املاک) به منظور رسیدن به اهداف مشخصی از سرمایه‌گذاری (سود سرمایه‌گذاران)، می‌باشد. سرمایه‌گذاران می‌توانند مؤسسات (شرکت‌های بیمه، صندوق‌های بازنشستگی، کمپانی‌ها، خیریه‌ها، مؤسسات خدمات تحصیلی و…) یا سرمایه‌گذاران شخصی (هم به صورت سرمایه گذاری مستقیم و هم در نوع رایج‌تر آن یعنی سرمایه‌گذاری از طریق شرکت‌های واسطه مثل صندوق‌های سرمایه گذاری مشترک) باشند.
در لغت، مدیریت دارایی اغلب به جای مدیریت سرمایه‌گذاری سرمایه‌های مشترک استفاده می‌شود، در حالیکه مدیریت سرمایه می‌تواند به همهٔ انواع سرمایه گذاری مثل مدیریت سرمایه گذاری شخصی اطلاق شود. مدیران سرمایه گذاری ای که تخصصشان مدیریت مشورتی از طرف سرمایه گذاران شخصی (معمولاً متمول) است، اغلب به خدماتشان مدیریت ثروت یا مدیریت سبد سرمایه گذاری می‌گویند.
«خدمات مدیریت سرمایه گذاری» شامل تحلیل اظهارنامه‌های مالی، انتخاب دارایی، گزینش سهام، پیاده سازی برنامه و کنترل سرمایه گذاری‌های جاری می‌شود. مدیریت سرمایه گذاری یک صنعت بزرگ و مهم جهانی است و عهده دار مدیریت تریلیون‌ها یوان، دلار، یورو، پوند و ین در جهان است.


 

جهت ثبت نام در دوره آموزشی سرمایه گذاری در بورس بر روی تصویر فوق کلیک نمایید
دوره غیر حضوری است و محتوای الکترونیکی در قالب CD یا DVD به آدرستان ارسال می گردد
پس از پایان گواهی و مدرک معتبر مهارت سرمایه گذاری در بورس با قابلیت ترجمه رسمی دریافت می نمایید
مشاوره رایگان : ۰۲۱۲۸۴۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۲۲۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۳۳۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۸۸۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۹۹۲۸۴

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *