نرم افزاری قوی برای طراحی به کمک کامپیوتر ( CAD )، مهندسی ( تحلیل ) به کمک کامپیوتر ( CAE ) و ساخت به کمک کامپیوتر ( CAM ) از سیستمهای مطرح روز دنیا در صنایع هوافضا ( هواپیما سازی )، دریائی، عمران (ساختمانی)، خودرو سازی، طراحی سازه، ادوارات صنعتی، کارخانجات لوازم خانگی و … که از این نرم افزار در پرسه های طراحی صنعتی خود استفاده می کنند. از نتایج استفاده این نرم افزار میتوان کاهش زمان طراحی، کاهش خطا در طراحی، بهینه کردن طرح کاهش زمان تولید، افزایش کیفیت محصول و افزایش سود دهی را نام برد.
شرکتهای بزرگی از CATIA استفاده می نمایند که از آن جمله می توان به شرکتهای زیر اشاره کرد:
Boeing – AIRBUS – BMW – Volvo Trucks – Audi – Ford – Bosch – Toyota Motorsport – SNUGTOP – Nissan – WIA – Koito Manufacturing – SERRA SOLDARURA -Intergral Poweratin – Ichikoh – Baldwin Filters – ETAS GMbH – IVM Automotive – Siemens – Stadler Rail Group – Evernham Motor – Comau – Asmo – DBM Reflex – SsangYong Motor – KIA Motor – Bertrandt AG & …
در ایران این نرم افزار ابتدا توسط شرکتهای خودروسازی ایران خودرو (IRAN Khodro) و سایپا (SAIPA) خریداری شد. پس از یاد گیری این نرم افزار توسط مهندسین این شرکتها این نرم افزار به محبوب ترین نرم افزار مهندسی کشور در میان مهندسین و دانشجویان مبدل شد به طوری که هم اکنون از این نرم افزار در صنایع مختلف در ایران استفاده می شود.
کاتیا یا کتیا
کتیا ویرایش ۵ ( CATIA V.5 ) یک یکپارچگی مناسب و قدرتمندی بین منابع انسانی و ابزارها و روشها و منابع های طراحی، مهندسی و ساخت در یک فرآیند کامل را ایجاد میکند. از توانمندیهای برجسته دیگر این نرم افزار: پرورش خلاقیت و نوآوری، به اشتراک گذاشتن دانش فنی در فرآیندها ارتباط مستقیم بین طرح سه بعدی مجازی و محصول واقعی و کاهش حلقه های طراحی و ساخت را نام برد.
ویژگیهای نرمافزار
- رابط گرافیکی قوی در نورپردازی در هر لحظه و به طور پیوسته و دوران نقشه بدون دوران نوشتههای آن
- هوشمندی در بهکارگیری دستورات بعد از اجرای هر دستور، دستورات زیر مجموعه آن فعال میشود
- مراحل ایجاد ترسیم به شکل نمودار درختی قابل مشاهده و به هر مرحله میتوان مراجعه کرد و تغییرات مورد نظر را به آن بخش اعمال نمود
- نرمافزار کتیا توانایی ترسیم و تحلیل در اکثر گرایشهای فنی مانند: مکانیک، عمران، تأسیسات، برق صنعتی، الکترونیک، و… را دارد
- ویژگی ساخت مدلهای مرکب از سطوح و حجمها
- ویژگی به شکل مجموعه بودن (مجموعهای از تواناییها)
- نگهداری تاریخچه تغییرات ایجاد شده بر روی مدل
- این ویژگی سبب میشود که در این نرمافزار بتوان عملیات را به قبل برگرداند و یا عملیاتی را حذف و یا بی اثر کرد
- امکان تعریف ابعاد وابسته
- این ویژگی کارایی خود را در مدلهای پیچیده نشان میدهد چون وقتی یکی از ابعاد را تغییر دهیم بقیه هم به دلیل پارامتریک بودن تغییر میکنند
مشاهده به هنگام تغییرات - با این ویژگی میتوان در هنگام اضافه کردن یک مشخصه تغییراتی که در آینده به وجود میآید را بعینه ملاحظه کرد
- محیط راحت و کارا
- محیط گرافیکی قوی و کاربرپسند است و طراحیها به خوبی به نمایش گذاشته شدهاند
جهت ثبت نام در دوره آموزشی کتیا بر روی تصویر فوق کلیک نمایید.
این دوره به صورت غیر حضوری برگزار می گردد و محتوای آموزشی الکترونیکی در قالب CD یا DVD ارسال می شود به آدرستان
پس از پایان دوره گواهی آموزشی رایگان و معتبر با قابلیت ترجمه رسمی دریافت می نمایید
مشاوره رایگان : ۰۲۱۲۸۴۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۲۲۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۳۳۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۸۸۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۹۹۲۸۴
محیطهای کاری نرمافزار
۱-محیطهای مدل سازی: این قسمت که در زیر مجموعه ماژول Mechanical Design قرار دارد برای مدل کردن قطعات توپر (Solid) و مجموعه مونتاژی و طراحی قالب و طراحی مدلهای ورقکاری (Sheetmetal)، نقشهکشی صنعتی، تلرانس گذاری و … استفاده میشود.
۲-مدل سازی سطوح: این قسمت علاوه بر ساخت سطوح پیچیده قابلیت انجام مدلسازی روی ابر نقاط و فایلهای حاصل از اسکن سه بعدی را نیز دارا است.
۳-محیط ماشینکاری: پس از ساخت مدل به کمک قابلیتهای محیط ماشینکاری براحتی میتوان عملیات ماشینکاری مورد نیاز برای تهیه قطعه مدل شده از روی قطعه خام را تعریف کرده و هر مرحله از ماشینکاری را بصورت متحرک (انیمیشن) مشاهده کنید.
۴-محیط تحلیل المان محدود: به کمک قابلیتهای این محیط میتوانید قطعات و مدلهای مونتاژی ساخته شده در این نرمافزار را تحلیل کرده و مواردی مانند تغییرشکل، توزیع تنش و … را در آنها بدست آورد.
۵-طراحی و تحلیل مکانیزمها: به کمک این قابلیت از نرمافزار Catia میتوانید پس از تعریف اتصالات بین اجزای مختلف مکانیزم حرکت مکانیزم را مشاهده کرده و آنرا تحلیل کنید.