0
021284284

دوره آموزشی PBA مدیریت حرفه ای بهداشت ، ایمنیPBA Professional Health, Safety Management E-learning B

آشنایی با دوره مدیریت حرفه ای بهداشت و ایمنی :

دانش مدیریت بهداشت حرفه ای و ایمنی در اصل فن پیشگیری از عوامل خطرزای فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی محیط کار بوده که با کاهش تاثیرات این عوامل و حذف آنها موجب جلوگیری از عوامل آسیب رسان به کارکنان موسسات صنعتی، تولیدی، خدماتی و حتی بخش کشاورزی در سطح کشور می باشد. برای رسیدن به این هدف علم بهداشت حرفه ای دارای سه مرحله مهم و اساسی است که این مراحل عبارتنداز:

شناسایی، ارزیابی وکنترل عوامل خطرزا:

یعنی متخصص بهداشت حرفه ای در مرحله اول خطر را شناسایی کرده و پس از آن، مقدار خطر را سنجش می کند و در مرحله آخر به کنترل عوامل خطرزا می پردازد. برای مثال یک کارشناس مهندسی بهداشت حرفه ای در پالایشگاه نفت ابتدا کانون های خطر اعم از منابع ایجاد آلاینده های شیمیایی زیان آور در محیط کار، منابع ایجاد صدای بیش از حد مجاز، نحوه نگهداری مواد خطر ناک و طریقه تولید و مصرف آنها را شناسایی و میزان تراکم مقدار آلودگی را در هوای محیط کار تعیین می نماید و سپس در صورت بالابودن مقدار آلودگی از حد استاندارد، با روش های مهندسی عوامل زیان آور را در محیط کار پالایشگاه را کنترل و حذف می نماید.

اهداف کلی مهندسی بهداشت حرفه ای

تامین، حفظ و ارتقاء وضعیت سلامت جسمی و روانی کارکنان همه مشاغل در بخش های صنعتی، معدنی، کشاورزی و خدمات کشور و پیشگیری از بروز بیماری های ناشی از کار، حوادث ناشی از کار و انتخاب کارگر متناسب با شغلی که قابلیت انجام آن را دارد.

فعالیت های مهندسی بهداشت حرفه ای

فعالیت های مهندسی بهداشت حرفه ای در همه سازمان ها شامل دو بخش ایمنی و بهداشت محیط کار است که در بخش ایمنی، شناسایی خطرات محیط کار و چگونگی کنترل آنها مورد بحث قرار می گیرد و شامل موضوعات متعددی از قبیل ایمنی فنی در فرآیندهای جوشکاری، برشکاری، تراشکاری، نجاری، کار در ارتفاعات، حفر چاه و تونل، ایمنی ساختمان ها و ماشین آلات و ابزار، ایمنی برق، ایمنی حریق، ایمنی معدن و غیره می باشد و در بخش بهداشت محیط کار نیز با هدف پیشگیری از بیماری های ناشی از کار، عوامل زیان آوری چون عوامل فیزیکی، شیمیایی، ارگونومیکی و مکانیکی محیط کار مورد شناسایی، اندازه گیری، ارزشیابی و در نهایت کنترل قرار می گیرد. عوامل زیان آور فیزیکی شامل صدا، ارتعاش، روشنایی، فشار، پرتوهای یونساز و غیر یونساز، گرما و سرما و رطوبت مورد بررسی قرار می گیرند که هر یک بوسیله دستگاه های خاص اندازه گیری شده و بعد از ارزیابی، شاخص های مربوطه در صورت نیاز به روش های مختلف مهندسی کنترل می گردند.

در بحث عوامل زیان آور شیمیایی و مکانیکی نیز کلیه عوامل آسیب رسان شناسایی، اندازه گیری، ارزشیابی و سپس به روش های معتبر مهندسی کنترل می گردند

مهندسی بهداشت حرفه‌ای را می‌توان به طور خلاصه علم و هنر تامین سلامت در محیط‌های شغلی تعریف کرد و یک مهندس بهداشت حرفه‌ای یا متخصص سلامت شغلی کسی است که وظیفه شناسایی، ارزشیابی و حذف یا کنترل عوامل مخاطره آمیز شغلی را به عهده دارد.

شروع فعالیتهای رسمی در زمینه ایمنی و بهداشت کار در ایران به سال 1325 همزمان با تشکیل وزارت کار و امور اجتماعی و تدوین قانون کار بر می گردد. در سال 1337 قانون مزبور با اصطلاحات و تغییراتی بصورت قانون به تصویب رسید که در این قانون وظایف مربوط به ایمنی و بهداشت کار بعهده اداره کل بازرسی کار محول گردیده بود .

این وضعیت تا قبل از سال 1362 ادامه داشت تا اینکه پس از تشکیل جلسات متعددی کارشناس و جلب نظر وزارت کار و امور اجتماعی و وزارت بهداری وقت و پیشمهاد و تصویب نامه مورخه 3/10/1362 هیئت دولت و به منظور جلوگیری از دوباره کاری و ارتقاء کیفیت ارائه خدمات برای حفظ و بالا بردن سلامت شاغلین ، مسائل بهداشتی محیط کار و کارگران به وزارت بهداری محول گردید و انجام این وظیفه ، ابتدا واحدی تحت عنوان واحد بهداشت حرفه ای در دفتر کل خدمات بهداشتی ویژه تاسیس و سپس به اداره کل بهداشت حرفه ای تغییر نام یافت . اداره کل بهداشت حرفه ای در آن زمان مسئولیت حفظ و ارتقاء سطح سلامت نیروهای شاغل کشور در حرف مختلف را عهده دار گردید تا اینکه با تصویب قانون کار جدید درتاریخ آبانماه سال 1369 و به استناد ماده 85 این قانون وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی عهده دار نظارت بر مسائل بهداشتی درمانی کارگران و محیط کار و وزارت کار و امور اجتماعی عهده دار نظارت بر ایمنی و حفاظت فنی کارگران گردید .

در حال حاضر مسئولیت نظارت و اجرای برنامه ها و طرحهای بهداشت حرفه ای در کشور بعهده مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی میباشد .

  • استانداردهای مدیریتی عبارتند از:

    1. تقاضا: این موارد شامل مواردی مانند میزان کار، الگوی کار و محیط کار است.
    2. کنترل: میزان گفتن شخص در نحوه انجام کار خود چقدر است.
    3. پشتیبانی: این شامل تشویق، حمایت مالی و منابعی است که توسط سازمان، مدیریت خط و همکاران ارائه می‌شود.
    4. روابط: این شامل ترویج کارهای مثبت برای جلوگیری از تعارض و برخورد با رفتارهای غیرقابل قبول است.
    5. نقش: اینکه آیا مردم نقش خود را در سازمان درک می‌کنند و یا اینکه آیا سازمان اطمینان می‌دهد که آنها نقشی متناقض ندارند.
    6. تغییر: نحوه مدیریت و ابلاغ تغییرات سازمانی (کوچک یا بزرگ) در سازمان.
     

تأمين، حفظ و ارتقاي وضعيت جسمي، روحي و رواني فردي و اجتماعي کارکنان همه مشاغل، پيشگيري از بروز بيماري ها و حوادث ناشي از کار و انتخاب کارگر متناسب با شغلي که قابليت انجام آن را دارد، از جمله اهداف بهداشت حرفه اي به شمار مي روند.اشاره مي گردد که منظور از بيماري ها و حوادث شغلي آنهايي هستند که در حين انجام کار و بواسطه آن رخ مي دهند. از جمله آنها مي توان به کري هاي حرفه اي ناشي از صداي غير مجاز، بيماري هاي پوستي و ريوي، سرطان هاي شغلي و ساير بيماري هاي ناشي از عوامل زيان آور فيزيکي، شيميايي و غيره اشاره نمود.

unnamed file

آموزش مجازی PBA مدیریت حرفه ای بهداشت ایمنی : امکان ثبت نام در دوره مجازی​

ما در بنیاد آموزش مجازی ایرانیان امکان ثبت نام در دوره آموزش مجازی PBA مدیریت حرفه ای بهداشت ایمنی و اخذ مدرک معتبر PBA مدیریت حرفه ای بهداشت ایمنی را به صورت کاملا غیر حضوری فراهم آورده ایم.

5/5

اهداف کلي بهداشت حرفه اي:

تأمين، حفظ و ارتقاي وضعيت جسمي، روحي و رواني فردي و اجتماعي کارکنان همه مشاغل، پيشگيري از بروز بيماري ها و حوادث ناشي از کار و انتخاب کارگر متناسب با شغلي که قابليت انجام آن را دارد، از جمله اهداف بهداشت حرفه اي به شمار مي روند.اشاره مي گردد که منظور از بيماري ها و حوادث شغلي آنهايي هستند که در حين انجام کار و بواسطه آن رخ مي دهند. از جمله آنها مي توان به کري هاي حرفه اي ناشي از صداي غير مجاز، بيماري هاي پوستي و ريوي، سرطان هاي شغلي و ساير بيماري هاي ناشي از عوامل زيان آور فيزيکي، شيميايي و غيره اشاره نمود.

 تخصص هاي فني و مهندسي بهداشت حرفه اي:

در بيشتر صنايع کشور به ويژه بخش هاي خصوصي و کوچک به دليل محدوديت جذب نيروي انساني از رشته هاي مختلف بهداشت، قسمتي از فعاليت هاي اصلي اين رشته از طريق بهداشت حرفه اي يا واحد ايمني و بهداشت صنعتي صورت مي گيرد که از جمله اين امور مي توان به اجراي برنامه هاي واکسيناسيون، آموزش بهداشت فردي و عمومي، بهسازي محيط کار از نظر چگونگي تأمين آب آشاميدني سالم، مديريت جمع آوري و دفع بهداشتي زباله هاي صنعتي، طرح جمع آوري و تصفيه بهداشتي فاضلاب هاي صنعتي، نحوه کنترل حشرات و جوندگان موذي و ناقل بيماري، ايجاد تسهيلات رفاهي و بهداشتي و کنترل تغذيه کارگران اشاره نمود. ليکن به دليل کم توجهي و عدم شناخت حوزه فعاليت هاي بهداشت حرفه اي از سوي مديران و صاحبان صنايع، رسيدگي به امور فوق به اشتباه محور اصلي فعاليت هاي ايمني و بهداشت صنعتي قرار گرفته و با تحت الشعاع قرار گرفتن فعاليت هاي تخصصي آن، اين واحد بطور شايسته نمي تواند به اهداف اصلي خود دست پيدا کند. همچنين افکار عمومي کارکنان نيز به اينگونه امور معطوف گشته و همه خواسته هاي خود را در قالب بهداشت عمومي از اين واحد پيگيري مي نمايند.

 

فعاليت هاي بهداشت حرفه اي در همه سازمان ها شامل دو بخش ايمني و بهداشت محيط کار است که در بخش ايمني، شناسايي خطرات محيط کار و چگونگي کنترل آنها مورد بحث قرار مي گيرد و شامل موضوعات متعددي از قبيل ايمني کار در مشاغل جوشکاري، تراشکاري، نجاري، غواصي، کار در ارتفاعات، حفر چاه و تونل، ايمني ساختمان و ساختمان سازي، ايمني ماشين آلات و ابزار، ايمني برق، ايمني حريق، ايمني معدن و غيره مي باشد. در بخش بهداشت محيط کار نيز با هدف پيشگيري از بيماري هاي ناشي از کار، عوامل زيان آوري چون عوامل فيزيکي، شيميايي، بيولوژيکي، ارگونوميکي، مکانيکي و عوامل رواني محيط کار مورد شناسايي، اندازه گيري، ارزشيابي و در نهايت کنترل قرار مي گيرد، که در ادامه بحث اشاره مختصري به هر کدام از آنها خواهد شد.

ـ در بحث عوامل زيان آور فيزيکي مواردي چون صدا، ارتعاش، روشنايي، فشار، پرتوها و شرايط جوي محيط کار (گرما، سرما و رطوبت) مورد تحقيق و بررسي قرار مي گيرد که هر کدام به وسيله دستگاه هاي خاص اندازه گيري شده و بعد از ارزيابي شاخص هاي مربوطه در صورت نياز به روش هاي مختلف مهندسي کنترل مي گردد.

ـ در بحث عوامل زيان آور شيميايي نيز کليه آلاينده هاي شيميايي نظير گازها و بخارات، و گرد و غبارها و بطور کلي ساير آئروسل ها مدنظر بوده که آنها نيز با استفاده از دستگاه ها و وسايل خاص آزمايشگاهي نمونه برداري و آناليز گرديده و بعد از مقايسه با حدود مجاز پيشنهادي در صورت نياز به روش هاي مختلفي مورد کنترل قرار مي گيرند.

ـ در بحث عوامل زيان آور مکانيکي نيز روي ضربات و تروماهاي مکانيکي نظير بيت، بوريست، پينه بستن و ساير صدمات فيزيکي بحث و بررسي صورت مي گيرد.

ـ در بحث عوامل زيان آور بيولوژيکي، کليه پاتوژنها و عوامل بيماريزاي ميکروبي نظير باکتري ها، ويروس ها، قارچ ها، انگل ها و ويبرويون ها و بالاخره بيماري هاي بيولوژيکي ناشي از آنها در مشاغلي چون دباغي ها، بيمارستان ها، آزمايشگاه ها، دامداري ها، کشتارگاه ها، مزارع و غيره مورد بررسي و کنترل قرار مي گيرد.

ـ در بحث عوامل رواني، بطور کلي کليه عواملي که موجب بروز استرس ها و اختلالات روحي و رواني در محيط کار مي شوند مورد شناسايي و کنترل قرار مي گيرند.

ـ بنا به اهميت تأثير عوامل رواني در ميزان کارآيي و بهره وري افراد، اشاره مي گردد که در بسياري از کشورهاي توسعه يافته و صنعتي، روانشناسي کار از اهميت خاصي در جهت افزايش مهارت ها، سطح کارآيي افراد و در نتيجه بهره وري، برخوردار است و فارغ التحصيلان آن پس از جذب در محيط هاي کار در غالب تيم بهداشت حرفه اي نقش مهمي را در افزايش بهره وري ايفا مي کنند. روانشناسان صنعتي علاوه بر تجزيه و تحليل مشکلات اقتصادي، اجتماعي و خانوادگي کارگران و همچنين با ايجاد محيط کاري سالم و با نشاط، سعي مي کنند تا از طريق ارايه و انجام تست هاي گوناگون، امکان جذب و استخدام نيروي کار مناسب را فراهم نمايند. به بياني ديگر اين افراد سعي در کشف انگيزه ها، استعدادها و ويژگي هاي لازم هر شغل نموده و افراد را جهت استخدام متناسب با مقتضيات شغلي هر حرفه راهنمايي مي کنند.

ـ در بحث عوامل زيان آور ارگونوميکي نيز بطور خلاصه اشاره مي شود هدف اصلي کاهش صدمات و ناراحتي هاي آناتوميک (اسکلتي – عضلاني) در مشاغل مختلف از قبيل رانندگي، خلباني، اپراتوري، جابجايي حمل بار، پست هاي کار نشسته يا ايستاده مداوم و غيره مي باشد. به لحاظ اهميت مسايل ارگونوميکي محيط کار اشاره مي گردد که دانش ارگونوميکي نيز مانند روانشناسي کار بصورت يک رشته مستقل در غالب تيم بهداشت حرفه اي نقش بسيار مهمي را در افزايش راندمان و بهره وري افراد ايفا مي نمايد.

 

برنامه هاي کلي و اجرايي بهداشت حرفه اي در کارخانجات

۱? معاينات شغلي (قبل از استخدام، دوره اي و اختصاصي) به منظور ايجاد يک سيستم پايش و مراقبت دايمي

۲? برنامه هاي مربوط به حفاظت و ايمني به منظور ايجاد يک سيستم حفاظت فني در محيط کار

۳?  برنامه هاي مربوط به بهداشت حرفه اي به منظور حفظ و ارتقاي آن

۴? ايجاد امکانات امدادي و درماني اوليه

۵? برنامه هاي مربوط به آموزش ايمني و بهداشت شغلي

۶? برنامه هاي مربوط به ناتواني يا توانبخشي در صنعت

۷? کنترل وضعيت تغذيه کارکنان

 وظايف متخصصين بهداشت حرفه اي:

در راستاي سيستم ها و برنامه هاي اجرايي بهداشت حرفه اي، رئوس توانايي ها و وظايف متخصصين آن عبارتند از :

1- شناسايي، اندازه گيري، ارزشيابي و کنترل عوامل زيان آور محيط کار از طريق طراحي و نظارت بر ايجاد سيستم هاي فني تأمين بهداشت نظير طراحي روشنايي، طراحي سيستم هاي تهويه صنعتي، طراحي سيستم هاي تصفيه آب و فاضلاب صنعتي و غيره.

2- بررسي نحوه انجام کارها از نظر اصول ايمني و ارگونوميک کار و ارايه روش هاي صحيح انجام آنها.

3- طراحي و نظارت بر ايجاد پست هاي کار ارگونوميکي نظير پست هاي کار کامپيوتري، پست هاي کار مونتاژ، پست هاي کار تحريري، طراحي ارگونوميکي ابزارهاي کار دستي، کنترل ها و نشانگرها و …..

4- آموزش نکات ايمني و بهداشت حرفه اي محيط کار به کارگران

5-  تأمين، آموزش و نظارت بر نحوه استفاده از وسايل حفاظ فردي توسط کارگران.

bama step

[wp-rss-aggregator sources=”88736″]

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش اکسل : دوره های آموزش مجازی و مقاله های آموزشی اکسل

آموزش اکسل: کارور نرم افزار اکسل Excel در حوزه فناوری اطلاعات میباشد. از توانمندیهای کارور Excel میتوان استفاده از ۲۰۱۰ Excel ،تکنیکهای انتخاب، دستکاری ردیف ها و ستون ها، دستکاری سلول ها و محتوای سلول، کاربرگ ها، فرمت بندی فونت، فرمت بندی تراز کردن، فرمت بندی اعداد، فریز کردن عنوان ستونها و ردیفها، فرمولها، توابع، نمودارها، سفارشی کردن Excel ،تنظیم و چاپ، مرتب سازی و فیلترگذاری داده ها را نام برد. کارور Excel با مشاغلی مانند انواع مدیریت،تجزیه و تحلیل، امورمالی و بازرگانی، در ارتباط است.

آموزش اکسل:

یکی از مهارت های هفتگانه icdl آموزش نرم افزار اکسل است.نرم افزار اکسل از جمله کاربردی ترین نرم افزارهای Microsoft Office می باشد،نرم افزار اکسل یک نرم افزار صفحه گسترده (Spread Sheet) است، به این معنی که در واقع اکسل جدولی بسیار بزرگ است که کاربر می تواند بنا به نیاز خود برای هر سلول از این جدول داده تعریف کند، فرمول نویسی کند، ظاهر هر سلول را به دلخواه تغییر دهد و یا محدودیت های دسترسی برای هر سلول تعریف کند.

اکسل یک نرم‌افزار صفحه گسترده است. نرم‌افزار صفحه گسترده یا Spread Sheet نرم‌افزاری است که برای جمع‌آوری و مرتب‌سازی و پردازش اطلاعات از آن استفاده می‌شود. این اطلاعات می‌توانند از نوع متنی، عددی، تاریخ یا انواع دیگر باشند.

اگر شما نیز سری به بخش های مالی و حسابداری یک شرکت بزنید متوجه خواهید شد که صفحه نمایش رایانه ها با صفحات گسترده اکسل پر شده است که در آن اطلاعات مالی، بودجه ها، پیش بینی ها و برنامه های استفاده شده برای تصمیمات بزرگ تجاری وجود دارد. این بخش از کسب وکارها بیشتر از سایر بخش ها بر روی صفحات گسترده اکسل متکی هستند و از مزایای آن بهره مند می شوند. فرمول های پیشرفته در اکسل می تواند فرایندهای دستی که تکمیل آن ساعت ها زمان نیاز دارد را در عرض چند دقیقه انجام دهد. بیشتر کاربران می دانند که نرم افزار اکسل می تواند مواردی همچون جمع، ضرب، تقسیم و تفریق را به خوبی انجام دهد اما به خاطر داشته باشید که این نرم افزار توابع بسیار پیشرفته ای دارد.

  • Google Sheets
  • OpenOffice Calc
  • LibreOffice Calc
  • Lotus 1.2.3

آموزش اکسل:

  1. ثبت خریدها و فروش‌های مشتریان هر یک در برگه‌ای جداگانه از اکسل
  2. ثبت چک‌های دریافتی از مشتریان به همراه تاریخ و مبلغ
  3. ساخت ماشین حساب‌های اختصاصی – برای مثال محاسبه نرخ طلا و سکه بر اساس چندین عامل مختلف
  4. ثبت وقایع رخ داده در پروژه به همراه تاریخ رخداد و تهیه‌ی نمودار وقایع به صورت تصویری
  5. استفاده در کنترل کیفیت محصولات و تهیه‌ی گزارش تصویری روی نمودار از تغییرات کیفیت محصول در طول زمان
  6. ثبت دارایی‌ها و انجام محاسبات استهلاک دارایی‌ها در حسابداری
  7. استفاده برای تهیه‌ی گزارش‌های آماری از داده‌های خام
  8. تهیه‌ی لیست حقوق کارکنان بر اساس فعالیت‌های ثبت شده در برگه‌های مجزا به صورت خودکار
  9. تنظیم صورت مغایرت بانکی در حسابداری
آموزش اکسل Microsoft Office Excel 2018

آموزش مجازی اکسل : امکان ثبت نام در دوره مجازی​

ما در بنیاد آموزش مجازی ایرانیان امکان ثبت نام در دوره آموزش مجازی اکسل و اخذ مدرک معتبر اکسل را به صورت کاملا غیر حضوری فراهم آورده ایم.

5/5

آموزش اکسل: ذخیره‌سازی اطلاعات در اکسل چه فایده‌ای دارد ؟

با ما همراه باشید با آموزش اکسل: ساده‌ترین کاربرد ذخیره‌سازی اطلاعات در نرم‌افزار صفحه گسترده، قابلیت نظم دادن به اطلاعات است. نوشتن و ذخیره کردن اطلاعات در قالب متنی ساده، در بسیاری موارد ممکن است باعث مشکل شدن دسترسی به آن‌ها و ایجاد بی نظمی شود.

مزیت اصلی و مهم‌تر آموزش اکسل:

قابلیت طبقه‌بندی، تغییر شکل و تغییر فرمت و تهیه‌ی گزارش‌های گوناگون از اطلاعاتی است که برگه‌های گوناگون ذخیره کرده‌اید. برای مثال ممکن است یک فایل اکسل داشته باشید که در دو برگه مجزا، درآمدها و هزینه‌های خود را ثبت کرده باشید. اکسل این قابلیت را به شما می‌دهد که اطلاعات موجود در دوبرگه را که از جنس مالی هستند، روی یک نمودار بیاورید و مشاهده کنید در طول ماه روند درآمد و هزینه‌های شما به چه صورت بوده است.

 

آموزش اکسل: مفاهیم نرم‌افزار صفحه گسترده

  1. برگه یا Sheet – هر فایل اکسل می‌تواند شامل تعدادی برگه باشد. در هر برگه می‌توانید اطلاعات مختلف و از انواع مختلفی را ذخیره کنید.
  2. ردیف و ستون – هر جدول دارای تعداد دلخواهی ردیف و ستون است. هر چه اطلاعات بیشتری تولید کنید، ردیف‌ها و ستون‌ها هم همراه با آن افزایش پیدا می‌کنند.
  3. سلول یا Cell – هر خانه جدول یک سلول نام دارد. با استفاده از قابلیت Merge می‌توانید چند سلول را به یکدیگر بچسبانید.

اطلاعاتی که در اکسل می‌توانید ذخیره کنید:

  1. فهرست مشتریان به همراه تاریخ خرید و مبلغ خریدشان
  2. فهرست مبالغ درآمد ماهیانه خانواده از محل‌های مختلف و تاریخ دریافت آن‌ها
  3. فهرست هزینه‌های انجام شده در طول ماه به همراه تاریخ و دسته‌بندی آن‌ها
  4. فهرست دانش‌آموزان کلاس به همراه اطلاعات شخصی هر یک و شماره تلفن‌های آن‌ها
  5. فهرست تاریخ تولد اعضای خانواده و دوستان به همراه ستونی از علاقمندی‌های آنان
bama step

[wp-rss-aggregator sources=”81266″]

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *