0
021284284

باریستا یا کافی من به چه کسی گفته می شود

                                                                              انواع قهوه

قهوه تازه چیست؟
قهوه همان قهوه است اما تفاوت هایی باعث می شود که قهوه را تازه خطاب کنیم! حتما در حین رفت آمدهای روزانه، مغازه های قهوه فروشی را دیده اید، ممکن است مغازه ای را ببینید که فعالیت آن در زمینه فروش قهوه های بسته بندی از برندهای فعالی چون ایلی، استارباکس، لاواتزا، دانکین دوناتز و … در صنعت قهوه باشد. این بسته ها در رست های گوناگون، وزن های مختلف و در حالت دان یا پودر موجود هستند. نکته قابل توجه این است که، این قهوه ها باید زمان و مسافت زیادی را طی کند تا به نیاز مشتریان در کشورهای دیگر پاسخ دهد.
بعد از بازکردن بسته بندی و مصرف آن، نگذارید رطوبت، نور و هوا به قهوه تان برسد
پس از انجام فرآیندهای جداسازی گوشت میوه از دانه، قهوه وارد مرحله رست یا بو دادگی می شود پس از مرحله رست، دانه قهوه یا قهوه آسیاب شده، باید به طور دقیق و با روش هایی خاص، بسته بندی شود. به عنوان مثال برای حفاظت از عطر و طعم قهوه ها، درون بسته بندی گازهایی را متصاعد می کنند، هم چنین بسته بندی باید به گونه ای باشد که مانع ورود هوا، رطوبت و نور به داخل آن شود.
اما شاید مغازه ای را ببینید که قهوه های تازه رست برای فروش دارد، فرقی نمی کند، این قهوه ها می توانند در همان محل یا در کارخانه رست شوند و پس از انجام فرآیند رست، به مغازه منتقل شوند.
پس از تهیه قهوه های تازه، آن ها را در شرایط مناسب قرار دهید
این قهوه ها دیگر نیاز به بسته بندی با روش های خاص ندارد. اما باید با روش هایی مانند نگهداری قهوه در باکس های شیشه ای از ورود هوا و اکسیژن به آن جلوگیری کرد تا عطر و طعم دان، تحت تاثیر عوامل محیطی قرار نگیرد. در ضمن این قهوه ها قرار نیست زمان و مسافت زیادی را بگذرانند چرا که، کمی بعد از رست، به دست مشتریان خواهد رسید.
البته بهتر است از مخزن یا سیلوهایی استفاده شود که علاوه بر جلوگیری از ورود هوا، مانع رسیدن نور به دانه های قهوه شود.
در هنگام خرید از مغازه هایی که قهوه تازه رست دارند، شما می توانید قهوه تان را به صورت دانه دریافت کنید یا از فروشنده بخواهید که متناسب با دستگاه تان قهوه را آسیاب کند.
کمی کلی تر بگوییم:
وقتی صحبت از قهوه تازه می شود، منظور قهوه با رست تازه است این یعنی قهوه اخیرا فرآیند رست را گذرانده و پس از آن مشتری می تواند از قهوه استفاده کند در واقع فاصله زمانی رست دانه تا دم آوری آن کوتاه است. در قهوه های بسته بندی، قهوه پس از فرآیند رست، بسته بندی می شود و طی مسافت و زمانی به مغازه دار برای فروش تحویل داده می شود.
شما از کدام قهوه استفاده می کنید؟ قهوه های بسته بندی یا قهوه های تازه در مطالب بعدی به طور کامل پیرامون شرایط نگهداری قهوه در خانه صحبت خواهیم کرد. دم آوری و روش های تهیه قهوه ها را نیز مطالعه کنید.
فهوه سبز چیست ؟

 
در یک عبارت کوتاه، قهوه سبز “Green Coffee” را می توان قهوه بو داده نشده یا رست نشده تعریف کرد. دان های قهوه برای دم آوری و قابل مصرف شدن باید پخته شوند. به عبارت صحیح تر این دانه ها باید مطابق با نوشیدنی که نیاز داریم به درجات مختلفی رست شده و پس از آن برای تهیه نوشیدنی، این دانه ها باید آسیاب شوند. قهوه رست شده (بو داده شده) همان قهوه ای است که همه ما می نوشیم.
اما وقتی صحبت از قهوه سبز می شود داستان از آن قرار است که دانه قهوه رست نخواهد شد، این گونه که دانه خام قهوه را آسیاب کرده و سپس برای تهیه و دم آوری نوشیدنی ها، از آن استفاده می کنند.
چرا قهوه سبز مصرف می شود؟
چند سالیست که این نوع نوشیدنی در میان مردم، البته افراد دارای اضافه وزن کمی رایج شده است و این افراد، قهوه سبز را با هدف لاغری مصرف می کنند. دلیل آن هم جملاتی است که پیرامون این نوشیدنی گفته می شود:
۱٫ قرص قهوه سبز
۲٫ قهوه سبز لاغری
۳٫ کپسول قهوه سبز
۴٫ چربی های خود را بسوزانید
۵٫ کاهش وزن با دانه قهوه سبز
۶٫ قهوه سبز را چگونه مصرف کنیم
۷٫ وزن خود را با قهوه سبز کاهش دهید
۸٫ نوشیدن قهوه سبز، بهترین راه مقابله با چاقی
اما قهوه چگونه شما را لاغر می کند؟ 
افراد با وزن های بالا معمولا به دنبال راهی آسان برای کم کردن وزن خود هستند و به همین علت به نوشیدن قهوه سبز روی می آورند تا وزن خود را به سرعت کاهش دهند.
دانه قهوه سبز به رنگ سبز و تلخی آن نیز از قهوه رست شده بیشتر است به گونه ای که این تلخی مورد پسند عام نیست.
قهوه سبز چگونه باعث لاغری می شود؟
تحقیقاتی که در رابطه با تاثیر عصاره قهوه سبز انجام شده است حاکی از آن است که:
وجود مقدار زیادی کلروژنیک اسید در قهوه سبز به کاهش وزن افراد کمک بسیاری می کند البته این ترکیب به نام آنتی اکسیدان شناخته می شود. آنتی اکسیدان های قهوه به تنظیم گلوکزهای فرد کمک می کند که باعث می شود تولید سلول های چربی در خون آهسته شود.
طبق گفته محققان این عصاره به کاهش چربی های بدن کمک می کند که این امر در طول زمان کم کردن وزن را در پی دارد.
درپایان شما را به خواندن سخنی کوتاه اما پر مغز از اطبا دعوت می کنیم که فرمودند:
جالب است افراد چاق همیشه دنبال خوردن یا نوشیدن چیزی برای لاغری هستند در صورتی که با کمتر خوردن و نوشیدن کاهش وزن محقق می شود.


 

جهت ثبت نام در دوره آموزشی باریستا بر روی تصویر فوق کلیک نمایید

دوره غیر حضوری است و محتوای الکترونیکی در قالب CD یا DVD به آدرستان ارسال می گردد

پس از پایان گواهی و مدرک معتبر دوره آموزشی باریستا با قابلیت ترجمه رسمی دریافت می نمایید

مشاوره رایگان: ۰۲۱۲۸۴۲۸۴ و ۰۹۱۳۰۰۰۱۶۸۸ و ۰۹۳۳۰۰۲۲۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۳۳۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۸۸۲۸۴ و ۰۹۳۳۰۰۹۹۲۸۴


 
قهوه ربوستا :
حالا نوبت به شرح ۴/۱ جهانی شده است ( یک چهارم از قهوه جهان). دانه های قهوه روبوستا حدود سی درصد از قهوه های مصرفی جهان را تشکیل می دهند.
در مطلب پیشین، یکی از دو گونه قهوه به نام عربیکا شرح داده شد، حال باید از گونه ای دیگر به نام روبوستا “Robusta” صحبت کنیم.
درختان روبوستا برای رشد به ارتفاع حدودی زیر ۱۰۰۰ متر نیازمندند. تنه هایی تنومند و قدرتمند، ویژگی هایی هستند که این درختان را قادر می سازد تا در شرایط سخت و نا مناسب، هم چنان استوار بمانند و آسیبی نبینند. درخت یا درختچه روبوستا تا ارتفاع ۱۰۰ متر نیز ممکن است رشد کنند.
ویژگی های دانه روبوستا:
۱٫ عطری تلخ و کم
۲٫ بارزه طعمی شاخص دانه روبوستا تلخی می باشد.
۳٫ برای این گونه متوسط بادی(body) 2 درصد می باشد.
۴٫ میزان کافئین در دانه های روبوستا ۱٫۷ تا ۴ درصد است که این درصد کافئین نسبت به دانه عربیکا تقریبا دو برابر می باشد..
۵٫ این که می گوییم این گونه عطر کمی دارد، به این معنی نیست که عطر آن به شدت ضعیف باشد، منظور این است که در مقایسه با دانه عربیکا، عطر ضعیف تری دارد.
ظاهر دانه روبوستا:
این گونه (روبوستا) عطر کمتری نسبت به گونه (عربیکا) دارد
۱٫ خط وسط دانه حدودا صاف است.
۲٫ این دانه ها کمی بیضوی مانند هستند.
۳٫ این دانه نسبت به دانه عربیکا کمی کوچکتر است.
این گونه قیمت ارزان تری نسبت به گونه عربیکا دارد، اما ارزانی آن به دلیل کیفیت ضعیف یا بد آن نیست. دانه روبوستا به این دلیل ارزان تر است که درختان آن در برابر آفات و آسیب ها و … مقاوم ترند و به طور کلی شرایط نگه داری آسان تری نسبت به دانه عربیکا دارند که به همین دلیل قیمت شان پایین تر از دانه عربیکا است.
درخواستتان از فنجان قهوه تان چیست؟
کافئین! عطر! طعم! ؟؟؟
اگر به انرژی زیاد نیاز دارید، به بیداری ماندن نیازمندید، فعالیت های دقت برانگیزی را می خواهید انجام دهید، کافئین بالایی می خواهید و یا … یک فنجان قهوه روبوستا برای تان توصیه می کنیم.
دانه های روبوستا دارای فوم غلیظی اند که می توانند از این جهت، برای تهیه اسپرسو مناسب باشند. اما در کل عربیکا و روبوستا را طبق نیاز به نوشیدنی و سلیقه افراد ترکیب نیز می کنند.
کشور های تولید کننده دانه روبوستا:
از کشور های تولید کننده دانه روبوستا می توان به ویتنام، برزیل، اندونزی و هند اشاره کرد.
فنجان تان را آن گونه که مایل اید لبریز از قهوه کنید… نوش جانتون!
 قهوه عربیکا :
در مطلب قبلی پیرامون آشنایی با انواع دانه قهوه صحبت کردیم و متوجه شدیم که فقط یک گونه دانه قهوه کشت نمی شود. در این مطلب، پیرامون دانه قهوه عربیکا صحبت خواهیم کرد. رشد درختان قهوه عربیکا “Arabica” نیازمند ارتفاع ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰ متری از سطح دریا است. این درختان به شرایط آب و هوایی بسیار حساس بوده و نسبت به آفات نیز آسیب پذیرند. یکی از دلایل گرانتر بودن این نوع دانه ها نیز همین شرایط سخت و حساس رشد این درخت است.
اشاره ای کوچک به ویژگی های دانه عربیکا:
۱٫ طعم عالی
۲٫ ترشی کم
۳٫ عطری فوق العاده
۴٫ کافئین پایین- میزان کافئین موجود در دانه های عربیکا بین ۸/. الی ۱٫۴ است.
۵٫ شاخص ترین بارزه طعمی این دانه اسیدیتی است و بادی این دانه، متوسط ۱٫۲ درصد می باشد.
جالب است بدانید شهرت نام عربیکا به این دلیل است که در گذشته آن را قهوه عربی می خواندند.
ظاهر دانه عربیکا:
این دانه ها دارای ظاهری تقریبا صاف و تخت می باشند. خط وسط این دانه ها دارای کمی انحنا است که با کمی دقت می توان آن را از گونه روبوستاتشخیص داد.
تشخیص نوع عربیکا یا روبوستا در دانه خام آسان تر است.
خاستگاه قهوه عربیکا:
خاستگاه و مناطق اصلی کشت قهوه عربیکا در گذشته را می توان منطقه کوهستانی یمن، اتیوپی (جنوب غربی) و سودان (جنوب شرقی) نام برد.
درخواستتان از یک فنجان قهوه چیست؟
آرامش؟ خوابی راحت و آسوده؟
اگر نیاز به آرامش و خوابی آسوده و لذت بخش دارید، پیشنهاد میکنیم از قهوه عربیکا که کافئین بسیار پایینی دارد، استفاده کنید. لازم به ذکر است که حدود سه چهارم مردم جهان از دانه های عربیکا استفاده می کنند.
کشور های تولید کننده دانه عربیکا:
از مناطق تولید کننده دانه عربیکا می توان به کشورهایی چون برزیل، کنیا، کلمبیا، اتیوپی، گواتمالا، سوماترا و .. اشاره کرد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *